View Full Version : Krytyka zespo?u apo!
Alber Einstein return
20-04-2012, 22:18
Witam!
Chciałbym publicznie wyrazić swoje oburzenie na cały skład apo. Skłoniły ku temu mnie nastepujace powody:
Pisze już 2 tygodnie raporty z prośba o usunięcie jedenj z postaci z mojego konta a jakos nikt nie raczy napisac jakieś informacji!
Aktualizacje sa wprowadzane raz na 6-7 miechów. Ale prawda jest taka że jeslibyście chcieli być uczciwi wobec graczy to upy powinny być co 4 miechy a każde dni spóżnienia powinny skutkowac b. czestymi "długimi" najazdami, maratonami, enentami z nagrodami. A wygląd jest taki: pustka, ściema i nagle up- podniecenie graczy, póżniej podpowiadacie znajomym ze "skejpa" jak wykonac jakieś tam misje po czym oni selają informacje za kcc przez jakis czas i każdy jest szczesliwy. Nic się nie dzieje po za tym że lista zbanowanych cały czas staje sie dłuższa. No dobra może i aktualizacje są duże ale wolałbym mniejsze a czestsze wtedy wrażenie jest widoczniejsze.
Apo sączy się przesytem: w chooy kcc, w chooy tutorów- sam nie wiem po co az tylu, jakies wymiany postaci. Gracze są szczęśliwi że moga pograc w miech 50 postaciami na różnych poziomach.
Jakies ziomy pisza o reklamie serwera, to zawsze mogą zrobic gracze, tylko po co i do czego?.
Chyba raz w tygodniu tak czy siak mozna zrobic jakiś 3 h najazd skoro tylu jest tych członków administracji. Sądze że co tydzień jakby się zmieniali to kolejka zaczęłaby sie od nowa po roku .
Postac mozesz sobie usunac sam logujac sie na glowna stronke APO (http://www.armia.toproste.pl), po zalogowaniu klikasz w zakladke "Usuń Postać" oraz wybierasz postac ktora chcesz usunac;) Oczywiscie nie mozesz sie na ta postac logowac przez 7 dni. N/C Jak na moje to tutor jest tylko jeden:( X konto mozna wymienic raz na miesiac;) Jedynie zgodze sie co do kcc bo jest ich sporo na serwie.
Nie wiem jak teraz z najazdami poniewaz obecnie nie gram na serwerze ale mysle ze przynajmniej jest ten 1 najazd na tydzien:)
Alber Einstein return
20-04-2012, 22:47
Nibt mógłbym wychwalac administracje, wkupic sie w łaski jak niektórzy gracze bez twarzy, potem jakbym expił mógłbym liczyc na ich wsparcie . Ale powody dla których powstały gry sa inne, a tu juz nie ma emocji: no dobra codziennie ktos pisze do mnie "debile", "kurwo" ale ja mam jak zawsze na to wyjebane.
Moze i co miech jest regulamin, ale ja czesto po tygodniu nie wiem z kim pisze na priv. No dobra ziomek skoro tu nie grasz to chyba mógłbys troche skrytykowac ten system. Chyba masz jakies uwagi ? A to siedzisz cicho jakbys nie miał żadnych przemysleń.
A tak na boku wymieniasz postacie warte 6-7 kkcc czasem a bierzesz za to kilka kcc chyba ceny powinny byc duużo wieksze a kasa powinna być jako skarbiec do eventów a reszta po prostu usnięta.
A jeszcze te konkursy na wymienników i tam jakieś hasła: że wymiany za free no C. Mi sie wydaje że 15% wartość wymiany to dobra stawka. Gracze by kalkulowali czy warto wymieniać. Mi np. b. podoba sie zachowanie Luko ma xixe: expi ma zaplanowane że bedzie cisnął do 3.3k i pasuje. A Obecnie gracz wymieni po 1 h juz mu sie nie podoba i znowu chce wymienić. Taki system by pozwolił graczom przejęcie postaci o której mysleli juz jakis długi okres- mogłoby skutkować to rozwojem chara. A to kcc idzie wymiennikom na allegro i po co niby ma taka osoba grac skoro zarabia bez męczenia sie podczas expa.
szanuje graczy którzy od 0 grają.
A odnośnie usunięcia postaci to wiem jak mozna uswac chara z konta ale nie wolno logowac na nia przez 2 tygodnie a ja chce ją usunąc po prostu nie chce czekać. chdzi o maxwell - loguje przewaznie codziennie na nią czasem przypadkowo
Sasha Rookslayer
20-04-2012, 22:54
Aktualizacje sa wprowadzane raz na 6-7 miechów. Ale prawda jest taka że jeslibyście chcieli być uczciwi wobec graczy to upy powinny być co 4 miechy a każde dni spóżnienia powinny skutkowac b. czestymi "długimi" najazdami, maratonami, enentami z nagrodami. A wygląd jest taki: pustka, ściema i nagle up- podniecenie graczy, póżniej podpowiadacie znajomym ze "skejpa" jak wykonac jakieś tam misje po czym oni selają informacje za kcc przez jakis czas i każdy jest szczesliwy. Nic się nie dzieje po za tym że lista zbanowanych cały czas staje sie dłuższa. No dobra może i aktualizacje są duże ale wolałbym mniejsze a czestsze wtedy wrażenie jest widoczniejsze.
Chyba raz w tygodniu tak czy siak mozna zrobic jakiś 3 h najazd skoro tylu jest tych członków administracji. Sądze że co tydzień jakby się zmieniali to kolejka zaczęłaby sie od nowa po roku .
Zgadzam się z tym co napisałeś, Administracja poprostu nas olewa i tyle :) Wejdą po miesiącu i piszą, że czasu nie mieli ''sprawy prywatne'' yhym. Znana śpiewka. Najazdy powinny być chociaż raz w tygodniu na Rooku, jak i na Mainie, a nie zrobią na Mainie na 20 min i myślą, że gracze są zadowoleni. Tak naprawde to Administracja zaprzeproszeniem leci w hooya, bo gdyby Santano, Mortiis i Tygrys + jeszcze kogoś, kto ogarnia skrypty wzieli się do roboty, to możliwe, że w 2 miechy, by była dobra Aktualizacja, a nie trzeba czekać ponad pół roku, a wykona się all w niecałe 2 tygodnie :< Nikogo nawet od miesiąca nie ma na Forum, ani w grze, więc olewka totalnia głównej Administracji do nas. Nawet nic nie poinformują co się z tym dzieje, co robią ani nic. Nie wiadomo co się z nimi dzieje. Ale pewnie wejdą po czasie i napiszą, że od 8 miesięcy zajmują się Aktualizacją dziennie po 5h <ok>. Dziekuje i Pozdrawiam Santano, Mortiisa i Tygrysa. :)
Dragon Slash
20-04-2012, 23:05
1.armia.toproste.pl
2.Zaloguj
3.Usuń postać
Trzy kroki : /
Prawdopodobnie to jest przyczyną braku odpowiedzi na raport.
Adachi.D
20-04-2012, 23:09
Wszystko ma swój koniec, którego uniknąć się nie da - ale z tego co widać nasza administracja nie garnie się, by wydłużyć żywot APO. Ja to tak postrzegam, owszem, jakiś tam up niby się zbliża, no i co z tego ? Update raz/dwa razy na rok ? To kpina moim zdaniem... Rzadko kiedy są najazdy, ekipa jest nie słowna... Rozumiem realne życie, ale bez przesady, nie wiem jak głupim trzeba być, by wierzyć w takie brednie, że cały czas coś robicie, a efektów nie widać.
Popieram cie Albercie,
Dobranoc.
Kovalchuk
20-04-2012, 23:10
up jest przekladane i przekladane...
~#*Nalesniczek Zla*#~
20-04-2012, 23:33
Ten server to jedna wielka ściema.
Zarabiają to mają wyjebke.
Każdy by tak chciał ale coś za coś ,jeżeli oni na nas zarabiają to czemu my nie możemy także czerpać korzyści w postaci najazdów/częstszych upów.
Idź na RL jak większość.
APO UPADŁO JUŻ PARĘ LAT TEMU!
Dokladnie wszystko ma swój koniec.
Chyba nie myśleliście że APO będzie trwać wiecznie.
Faktycznie ekipa wali w hooya bo ile mozna robic upa?!.
Mogliby chociaż wykazac sie wieksza aktywnoscia : najazdy eventy itd.
A jak juz im sie nie chce to niech dadza znac nikt przeciez nie umrze jak apo padnie
POZDRo
Kimus The Master
21-04-2012, 00:42
1 K omunikacja i rozwiązanie problemu za pomocą ekipy APO jest równa trafieniu 6 w totka
ps.
Może się myle, bo akurat ktoś inny kożysta z waszej pomocy w co osobiście wątpie.. Zwyczajna olewka...
2 Updaty co do tego nie mam żadnych zastrzeżeń gdyż na zadnym serwerze nie
znajdziemy tak rożnorodnych questów/misji i jakże okazałej mapy. Pod tym względem APO jest, było i będzie najlepsze.
ps.
Sadze, że każdy posiadacz własnego OTS'a pod tibie 7.6 czerpie inspiracje z APO
3. Co do ilości KCC na serwerze też nie ma sie czemu dziwić.. Przecież APO jest jużod bardzo dawna i jest to logiczne, że z biegiem czasu będzie można osiągnac w 2 miesiące to co za dawnych czasów osiągało sie np. przez rok....
Kolejne updaty przyciągną tylko graczy na pewien czas..
Nigdy nie będzie jak było kiedyś i trzeba się z tym pogodzić..
Nic nie trwa wiecznie APO też zostanie z biegiem czasu wyłączone, a od was zależy czy chcecie dalej tu grać
Mortiis/Tygrys/Santano szacunek dla was za cheć i wytrwałość w dalszym prowadzeniu tego OTS'a
scimex pallll
21-04-2012, 00:49
Proste i logiczne kazda rzecz ma swoj koniec i tyle.
Kiedy Apo upadnie to sie okaze.
1st Plutek^.^
21-04-2012, 01:18
Proste i logiczne kazda rzecz ma swoj koniec i tyle.
Kiedy Apo upadnie to sie okaze.
Apo nie upadnuie bo znajdzie sie te 20-30 osob ktore beda kupowaly pacc:_
@Sciex
Co do najazdow to na 100% nie ma 1 na tydzien, nie kiedy sa a nie kiedy najazdow przez dlugi czas nie ma ;p
@top
Z 1 krytyka sie w szczegolnosci z toba zgadzam! Nikt nie odpisuje na raporty, nie wiem czemu sie tak dzieje:confused: nie jestesmy z Jihad i moze nam dlatego nie odpisuja:o. Co do kcc tez sie z toba zgadzam, jest za duzo hajsu i tyle ;p
Po 1 - masz pretensje, ze ktos Ci nie odpisuje, ale powiem Ci dlaczego. Mianowicie : masz taka skladnie, ze az zal czytac co Ty wgl. piszesz. Przy okazji wypada zachowac troche kultury.
Po 2 - nikt nie obiecywal zadnych upkow co 4 miechy. W zasadzie sa jak na rl, czyli raz na pol roku, wiec i tak jest dobrze.
Po 3 - np. Disc, ktory byl GM'em robil bardzo czesto najazdy, bo ludzie tego chcieli. Po jakims czasie byl straszny placz, ze najazdy sa za czesto bla bla bla.
Po 4 - zgadzam sie z Toba, jezeli chodzi o liczbe Tutorow.
Po 5 - jezeli chodzi o reklame - to wiadomo, ze to dosc duzo kosztuje (zalezy tez gdzie), a APO nie przynosi Mortiisowi takiego zysku jak rl przynosi Cipsoftowi. Chociaz z 2 str. moglby sie cos wykosztowac gdyby mu faktycznie zalezalo (byla nawet swojego czasu reklama APO na fb).
1. Już dali ci odpowiedz UP ;d
2. Myślę że do za dużo roboty jak na 2/3 osoby żeby dodawać Upodate co 2.3 miesiące. Moim pomysłem by było to żeby gracze sami podsuwali wykonane pomysły Administracji albo Tutorzy pomagali przy upach.. Najazdy ? Początki Tutorów właśnie wyglądają tak że dają najazdy/konkursy przez pewien okres, potem im się to nudź ; /
3. Wymienicy wymieniają postać co miesiąc czyli chyba nie grają 50 Kontami przez ten czas. Co do Tutorów jeszcze to nie jest ich za dużo ale powinni być zgrani ze sobą i jednak wkładać coś w serwer nie tylko banować.
Taka jest moja skromna opinia. A co do Administracji to dużo osób się chyba myli co do nich, robią dużo tylko tego nie widzicie ... Potraficie ich tylko krytykować, wsparcia ani motywacji nie dajecie. To było by na tyle.
Pozdrawiam. :)
Alber Einstein return
21-04-2012, 07:52
Czytałesm jakies porównanie do rl tibia. Wiecie co jakiekolwiek porównania są bezesnu, tam przeciez świat jest z kilkadziesiąt razy wiekzy niż apo- więcej można doświadczyć, zobaczyc. Wiecej questów, pk które przynosi loot w postaci wartościowych itemów a tu na placki to ja nawet nie klikam - zawsze pusty. Tam jest inaczej- wiem bo troszeczke grałem.
A na rl nie chce grac bo tutaj mam pacc na 300+ dni i dlaczego mam pozwolic, zeby przekazując im codziennie jakąś kwote pieniędzy (kilka groszy) niie oczekiwać, że zapokoje moje potrzeby zabaway w grze.
Ktos tam kulturalnie mnie wysmiał: ziomek ja opisze teraz zespoł : w drużynie apo znajduja sie gracze- czasem aktywni na serwie( grają jakąś postacią). I w wielu przypadkach oni poprzez ilość banów buduja reputacje w oczach adminów jak i graczy. I w wiekszośc swoje żale wyniesione z gry przenoszą na graczy -albo cie oleja albo ciebie zbanują bo oni to okreslą że mogą BO:"mają władze".
Wszyscy podłapali najazdy, a przeciez można raz w tygodniu dac exp wiekszy np. przez kilka godzin w godzinach wieczornych 16.00-20.00. maraton to troche lipa bo lagi jak chooy. Albo jakiś event i nagrody.
Okazywanie uczuć w grze to wyjebka na to. ja nie mam, żadnych przemysleń czy ich tam szanuje, czy nie. Mam na to WYJEBANE!.
Niech ilość kcc spadnie a będzie dużo ciekawiej!
przestań płakać, bo i tak nic nie wywalczysz. to jest prywatny server i musisz się z tym pogodzić, nikt Ci na nim nie karze grać
Usernames
21-04-2012, 08:36
#do autora
Po co ty to pisales jak to jest oczywiste sęk w tym ze nikt ci tutaj nie kazuje grać - nie odpowiadaja ci warunki zrób swojego otsa i dawaj tak częste upy jakie i kiedy ci sie bedzie podobalo to samo tyczy sie najazdów.
#top
mi się wydaje ze mortiis na tę chwile nie potrafilby odgadnąć skrótu APO przez to ze loguje sie raz na rok ;d
Skeptikz
21-04-2012, 12:09
Zacznijmy od tego, ze ADMIN nie logowal juz z 2 miesiace, mapper oraz jedyna osoba ktora odpisywala na pw nie wchodzi od 3 tyg. O reszcie nie warto pisac bo to lenie, potrafia stac pod depo i spamowac tekstami jacy sa madrzy bo wylizali pozycje na APO.
Prawda zawsze jest usuwana i karana warnami!
dzial krytyka a mozna pisac tylko pozytywne komentarze hah ;d
Co do maratonow- mial byc raz w miesiacu a nie ma juz 4?
#sciex
Ja naliczylem 12 aktywnych osob z pozycja + 4 ktore nie logowaly miesiac.
A na rrv/meile/odwolania czeka sie po kilka tygodni.
Raz dostalem bana na 30 dni a na odwolanie odpisali dokladnie 18 dni po unnbanie XDDDDD
#usernames
Mortiis nie wie ile osob ma w ekipie ;x Pewnie mysli, ze jest tylko on z Tygrysem ;)))))))))
#jak juz Jihad nie gra to znaczy, ze server jest do dupy ;))))))
~Bocianex~
21-04-2012, 12:09
Nie ma co plakac apo i tak upadnie i to szybciej niz wam sie wydaje : )
Godzina 12 gdzie kazdy juz zdarzyl wstac,zjesc i siasc na kompa,a liczba graczy : 99 ; oo
Za miecha bedzie to 70 za dwa juz 50 i tak aż nie bedzie 10 aktywnych graczy w godzinach szczytu i APO zostanie po prostu wyłączone : )
Drunkusik v.2
21-04-2012, 12:35
Alber ma racje i tyle..
APO ma miano najlepszego servera, a jakos wy do tego nie dążycie, bo server jest teraz zaniedbany i beznadziejny niczym nie rozniacy sie od pozostalych..
To już na pewno nie jest to samo apo co kiedyś :) oczywiście sam również wróciłem na apo aby zobaczył co się zmieniło pograć trochę lecz była to zajawka na miesiąc a aktualnie nie mam ochoty na ten serwer wracać poza tym jest coraz cieplej ale mniejsza o to.
Wiele osób nadal nie może pogodzić się z prawdą , że apo upadło :) i zaraz wiele osób również napisze coś co już wiele razy słyszałem w stylu :
- Twoje życie upadło
- Gra się b.dobrze wolne respy i w ogóle
- apo upada już od 3 lat
itp , itp - można cytować w nieskończoność
Według mnie i proszę uszanować moją opinie , gdyż każdy ma do niej prawo i ja szanuję Wasze apo upadło i tyle :) wiadome , że z upływem czasu jest coraz więcej kcc , większe lv itp...teraz 300lv może mieć full eq bo kcc na allegro kupić to dosłownie grosze. Dostanie kieszonkowe i może wydać je nawet na 1000kcc :) Oczywiście sram na to kto jakie eq ma tylko to psuje system gry. Nowych osób nie przybywa a jeśli przybywają to albo kupują chary za kcc albo allegro albo dostaną od kogoś itp... bo po prostu nie ma sensu tutaj grać :P
Nie chce mi się teraz rozpisywać ale ten serwer jest wypalony.
Skeptikz
21-04-2012, 14:05
UWAGA!
Dodatki będą robione nadal, jednak czas oczekiwania na widoczny efekt może się przedłużyć, ponieważ jak na razie prowadzone są prace nad kolejnym update.
Dotyczy to od 9 grudnia 2011r. do odwołania.
To napisal Tygrys w temacie z dodatkami do domku, beka
Od grudnia robi upa a nadal efektow nie widac.
Zarexoholik?
21-04-2012, 14:10
To napisal Tygrys w temacie z dodatkami do domku, beka
Od grudnia robi upa a nadal efektow nie widac.
Jak nie widać, jak mapa jest ciągle powiększana o elementy z update? Nie masz zielonego pojęcia co się dzieje, a wypisujesz takie farmazony. Bana za głupotę powinieneś mieć już dawno temu.
A ty ajnsztajnie przestań płakać, bo nikt nie kazał ci tutaj grać. Płacisz - wymagasz? Opłata jest dobrowolna - nie graj.
Prawda zawsze jest usuwana i karana warnami!
Jeżeli ta prawda, jest rzeczywiście prawdą to post ZAWSZE zostanie, a jeżeli próbujesz ludzi wprowadzić w błąd to post jest automatycznie usuwany.
#jak juz Jihad nie gra to znaczy, ze server jest do dupy ;))))))
Trafiłeś w samo sedno! Santano z Tygrysem i Mortiisem na czele, uznali że nie opłaca się robić up' skoro z Jihadu grają tylko 2-3 osoby..
#t
Od dłuższego czasu wiecie jak to jest z upami na APO, jeden na rok, który ma Wam starczyć na następny rok (do następnego upa)
Alber, oddać Ci 20 PACC Runek? Za co?:D Kupowałeś je dobrowolnie, nikt Ci nie kazał kupować, mogłeś grać na faccu.. Pieniądze przekazywane na serwer są w formie darowizny, w zamian za ową darowiznę otrzymujesz od Mortiisa pacc na określoną liczbę dni. Zresztą, większość PACC Runy zapewne kupiłeś za kcc zarobione na expie ;)
A co ty myślałeś, że Mortiis całe życie będzie pracował dla ots'a na pełnych obrotach? Zapewne ma powazniejsze zajęcia niż nie przynoszący już zysków serwer tibijski. W sumie to go rozumiem, zrobił samowystarczalne gówno które teraz pojebał - takie jest moje zdanie. Najlepszą rzeczą jaką możecie zrobić to po prostu ODEJŚĆ bo ten serw serio nie ma przyszłości.
Alber Einstein return
21-04-2012, 17:56
Nad serwerem 8.42 tez pracowano dodano update i usunięto. Gracze pisali o reaktywacji na inną werje ale oni poprzenosili graczy na 7.6 z myślą: " może zostaną albo pomożecie". Thx Zarex, że poinformowałeś mnie że piszą update bo wiesz że nie mam czasu za bardzo nosa wystawic po za resp wardy i klikac po całej mapie żeby odnaleźć jakieś zablokowane miejsca!. No dobra panowie narzekac nie będe, wszystko ma swój koniec!. A wina na 100% leży jedynie po stronie adminów, Why żaden nawet nie wypowie sie na forum odnośnie przyszłość z jakimis nawet radykalnymi pomysłami. "zrobił samowystarczalne gówno które teraz pojebał "- zgadzam się. Tyle w temacie
.Vimpexx.
21-04-2012, 18:24
Nad serwerem 8.42 tez pracowano dodano update i usunięto. Gracze pisali o reaktywacji na inną werje ale oni poprzenosili graczy na 7.6 z myślą: " może zostaną albo pomożecie". Thx Zarex, że poinformowałeś mnie że piszą update bo wiesz że nie mam czasu za bardzo nosa wystawic po za resp wardy i klikac po całej mapie żeby odnaleźć jakieś zablokowane miejsca!. No dobra panowie narzekac nie będe, wszystko ma swój koniec!. A wina na 100% leży jedynie po stronie adminów, Why żaden nawet nie wypowie sie na forum odnośnie przyszłość z jakimis nawet radykalnymi pomysłami. "zrobił samowystarczalne gówno które teraz pojebał "- zgadzam się. Tyle w temacie
Coś Ty myślał, że APO będzie wieczne i mając 50 lat dalej będziesz walić sobie na respie wardów, czy tam już później na respie Master Atomów?
Bez kitu, ale takim płaczem gówno zdziałacie.
Jest ciepło = jest mniej osób, nie każdy będzie się kisić całymi dniami przed monitorem, można iść na rower/rolki lub pospacerować z bliską osobą, apo nie jest jedyną rzeczą, którą można robić wiosną. :confused:
~#*Nalesniczek Zla*#~
21-04-2012, 18:26
Znając życie ,temat i tak zostanie usunięty ,a autor zostanie nagrodzony warnem , bo prawda boli ,a administracja nie chce być oczerniana w oczach graczy , a w szczególności tych nowych.
Lecz zgadzam się ze wszystkim.
Skeptikz
21-04-2012, 18:38
nie ogarniacie czegos! nie mamy na mysli tego ze chcemy siedziec 20h na nowych respach itp tylko to, ze jak zrobil OTSa z ktorego ma kase to niech siedzi na dupie i robi upy. Nie chce nic robic to niech nam to napisze lub wylaczy ots'a, proste!
jest 15 osob w ekipie a 2 robia upy;p (pewnie 13 osob gowno umie bo ma pozycje za nic)
Chcialbym zauwazyc, ze pogoda coraz lepsza, wiec czasami warto wyjsc na dwor. Nie mowiac o jakichs biezacych obowiazkach.
Serwer w 99% stanowicie Wy - gracze. To dzieki Wam jest taka, a nie inna atmosfera, skoro sami z soba nie mozecie sie dogadac - a przeciez macie te same zainteresowania, to samo hobby...
Update robia te osoby, ktore maja dostep do tego - to chyba normalne? Ja robie tyle ile moge i na ile pozwala mi czas...
Drogi autorze tematu, czy ja placze ile to poswiecilem czasu, aby na forum kasowac posty takich ludzi jak Ty? Ile poswiecilem czasu, aby bylo mniej botow? Dlaczego tego nikt nie widzi i nie docenia? Strasznie nad tym ubolewam, chyba skocze zrobic o tym jakis temat!
Moje Ty Kochanie (Skeptikz jeden i drugi), ciagle wyliczasz ile to jest osob w Ekipie i placzesz, ze sie obijamy... Ja mam pozycje, aby pilnowac serwera i forum. Robie to dobrowolnie i nikt mnie do tego nie zmusza - wiec takze nie mam z tego zadnych korzysci materialnych... Wiec niestety, ale moje sprawy prywatne sa na pierwszym miejscu, wybacz. Mimo to, nie wiesz ile dziennie jestem na Apo i ile robie, wiec nie oskarzaj mnie, ani nikogo innego z Ekipy, na podstawie wyjetej prosto z dupy. Uwierz, ze gdybym zaczal "nic nie robic", to bys to bardzo szybko zauwazyl.
#Nizej
Zwolnij? Nigdzie nie jestem zatrudniony. Robie to z dobrej woli i sadze, ze robie to dobrze. :) A dzieki Waszej "atmosferze" w grze i ciaglym niezadowoleniem macie tyle najazdow, ile macie - przynajmniej z mojej strony. :D
Albert
Jesli juz wkroczyles na temat zycia realnego, to musze potwierdzic to o czym piszesz - jednak to ma sie nijak do gry. xd
Ja sie wypowiadam na swoj temat, mowie o swojej "pracy" i swoim wkladzie - odrazu zaznaczam, ze ja updateow nie robie... Dzieki Bogu, bo to jest bardzo niewdzieczne zajecie.
Zdajesz (zdajecie - to do wszystkich) sobie chyba sprawe, ze kazdy z osoby w Ekipie (jak i graczy) ma swoje zycie i swoje obowiazki? Tak tylko o tym przypominam. :D
Adachi.D
21-04-2012, 22:25
@up
Ale to chyba nie my(gracze) tworzymy świat gry... Więc prosze cię, nie pisz o takich głupotach jak atmosfera w grze, a o konkretach. Jak zwykle, opisane ogólnie i owijane w bawełne, nawijacie makaron na uszy, ale teraz się zcwaniliśmy i w bajki nie wierzymy, prosze cie bardzo, boli cie nasza krytyka ? To się zwolnij ! Zranie w banie, tyle na ten temat.
Alber Einstein return
21-04-2012, 22:31
Podsumowując:
Wiesz Magik nic do ciebie nie mam, b. dobrze że wypowiedziałeś się w temacie. Każdy ma prawo mieć swoje zdanie i pasuje.
Ale prawda jest taka że to nie uczciwe jest wobec graczy. Słownośc to podsatawa jest, w końcu życie jest krótki.
Co za świat: każdy ma wyjebane na każdego: będziesz lerzał na ulicy bo nagle załapał cie jakis skurcz albo zawał serce to w najlepszym przypadku ludzie ciebie omina a w najgorszy to po prostu zdeptajaą cie bo jeteś menel, ćpun, ciota.
Znając życie ,temat i tak zostanie usunięty ,a autor zostanie nagrodzony warnem , bo prawda boli ,a administracja nie chce być oczerniana w oczach graczy , a w szczególności tych nowych.
Lecz zgadzam się ze wszystkim.
Gwarantuję Ci, że temat nie zostanie usunięty, ale pod jednyn warunkiem. Jeżeli rozmowa będzie prowadzona w kulturalny sposób. Po raz kolejny los tematu zależy od waszych wypowiedzi.
Dodam od siebie, że takimi tematami nie motywujecie ekipy do pracy :)
kowalfps
22-04-2012, 09:00
Wrocilem na APO 3 dni temu , po ponad roku przerwy. Serwer jak zawsze ma swoj klimat pvp itd, ale jak widzi sie te 100 osob online maksymalnie 130 to szok :/ rozumiem te 200+ jak zawsze ale tak? Mysle ze obsluga powinna cos z tym zrobic!! Ktos tam napisal (chyba Tygrys) ze jesli Jihad nie gra to nie ma sensu robic upow... Otoz nie! Warto ,warto poswiecic troche czasu na to by zrobic dobrego upa , dajcie komus zadanie puszczania najazdow! Urozmaicic trzeba troche ta gre... Jesli cos zacznie sie dziac to z pewnoscia wroci wiele osob , ale musicie sie troche wykazac...! Albo , reset i od zera ! :))
Ktos tam napisal (chyba Tygrys) ze jesli Jihad nie gra to nie ma sensu robic upow...
gdzie tak napisał Tygrys?XD wróciłeś na APO i Ci to na dobre nie wyszło skoro łykasz śmieszne plotki wywyższające gildię Jihad ponad resztę
@down
ale Ty kurva jesteś niekumaty, typie : o CO MA MODERATOR DO UPDATE?
Adachi.D
22-04-2012, 09:11
@Splaxor
Więc trzeba się nie załamywać, tylko wziąć dupe w kroki i się zmotywować... Wy robicie w ten sposób z siebie jakieś ofiary losu. Wzruszająca histora, bracie ! Gwarantuje ci, że po update założe temat dotyczący oceny waszej pracy w przeciągu kilku miesięcy...
PS.
Może do tej pory zostanie z 60 osób na serwerze...
kowalfps
22-04-2012, 09:55
Demon napisalem chyba... ktos tam takie cos nadmienil. : ) mysle ze tylko reset bylby wstanie cos tu zmienic :)) albo staranna praca hostera
.Vimpexx.
22-04-2012, 10:42
mysle ze tylko reset bylby wstanie cos tu zmienic
To typie dojebałeś, wtedy by grało 50 osób, które byłyby uzależnione od Tibii i chciały być w TOP3 na APO, dzieci olialiby szkołę by być w TOP. :confused:
@Topic
Jedyne co tutaj trzeba zmienić, to zachowanie tych gówniarzy spinających się na Game-Chat. Widząc te odzywki do nowych graczy, aż się odechciewa grać, dlatego nikt nowy tutaj nie zawita.
Przykład z wczoraj.
10:40 Gracz 1: [8]: Gdzie jest The Orlance?
10:40 Gracz 2: [831]: Kurva zjebie na main sie wychodzi od 15, to nie real tibia chuju.
I jak tu grać, jak dzieci się spinają o byle gówno.
Alber Einstein return
22-04-2012, 11:02
Tutaj nie chodzi o to żeby admini pisali całymi dniami aktualizacje. Wystarczy, żeby raz na 2 tygodnie napisali na stronie głównej apo, że odbędzie się : Maraton, najazd kilku godzinny w sobote, rozdanie itemków za wykonanie kilku szybkich misji. A tu niema nikogo. Juz nie przesadzajmy, że aż tacy sa zajęci ze niemaja czasu raz na 10 dni lognąć i cos tam zoorganizować. Proste jest, że maja wyjebane na tej hujowy serwer i tyle. Kpina jest taka że lekceważą nas graczy mimo że to my dajemy kase na exist serwa.
A serwy o tematyce tibii będą powstawac dopóki tibia rl sie rozwija a ona rozrasta się w zdumiewający sposób. Wiadomo, ze nie zrobią jej konkurencji. Serwery zabija monotonia i łatwośc która po jakims czasie staje się bezsesnu.
kowalfps
22-04-2012, 12:37
Masz racje Vimpexx , teraz jak o tym pomyslalem to cos w tym jest :)
Chcialbym pewnie jak i reszta zeby w tym temacie wypowiedzial sie Mortiis co o tym wszystkim mysli...
Moriarty
22-04-2012, 12:55
A ja mam pozycję tylko na papierku, bo 8.42 nie istnieje. Także w sumie mnie się nie powinno zaliczać do administracji. W gruncie rzeczy Tygrys odpowiada często na pw, których, z tego co mi wiadomo, dostaje bardzo dużo, bo każdy chce, żeby jego sprawa była załatwiona jak najszybciej. Sam często muszę odpowiadać na pw, bo ludzie myślą, że działam też na serwerze 7.6, ale, niestety, ja w tym momencie nic nie robię, bo nie mogę :)
Ja tam bym na miejscu 8.42 postawił nowy serwer 7.6 i byłoby cacy. W tym momencie ten serwer jest taki, a nie inny bo:
1. Grają same dzieci, które nie potrafią się zachować, tylko płaczą 24/7 jaki ten serwer/administracja/inni gracze są źli, a sami są doskonali, robią dużo dla serwera, etc.
2. Biegają pizdyliradowe levele...
3. ...których jest od chuja i jeszcze trochę.
Gdyby wszystko wystartowało od nowa, to sądzę, że APO szybko by odżyło.
Alber Einstein return
22-04-2012, 14:42
Wszechświat nie jest nie skończony cały czas się rozrasta, chyba nie czytałeś za co w tamtym roku dostali fizycy nagrode nobla!..
Podbijam z tym serwem nowym 7.6. Temat do zamkniecia każdy kto miał jakies zdanie wypowiedział się i b. dobrze.
Pozdrawiam
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.