Zaloguj się

View Full Version : Niep?ynny obraz/ Ma?y FPS

Zybek
29-04-2012, 13:26
Witam

Na początku zanim ktoś zacznie krzyczeć, że są poradniki,że szukanie nie boli to powiem że sprawdzałem już forum, znalazłem nawet jakiś poradnik do którego sie zastosowałem lecz to i tak nie pomogło.

Konkretnie mój problem przedstawia się następująco gram na laptopie, posiadam Win7 obraz w tibi 7.6 jest niepłynny, nie są to lagi po prostu obraz nie jest płynny. Mam mały fps mały to znaczy 7-9 :( Próbowałem uruchamiać tibie w trybie zgodności XP/ 95/ 2000 itp. Próbowałem z różnymi rozdzielczościami obrazu, oraz pobierałem sterowniki do karty graficznej jak było w jednym poradniku.

Wiecie może jak uniknąć tego ? jest to bardzo denerwujące... gdy obraz nie jest płynny.. nigdy nie miałem tego problemu fakt, było to na innym kompie i pod windowsem XP. Pozdrawiam i czekam na odpowiedź.

Demon
29-04-2012, 13:35
zintegrowana karta graficzna?

@edit
z reguły na W7 nie ma fpsów, bo są to zazwyczaj za mocne komputery/laptopy na taką grę

Zybek
29-04-2012, 13:41
tak a jaka moze byc inna w lapku... :) Prosze nie mowcie tylko ze nie da sie nic zrobic...

to co zrobić...? :| Chciałem pograć troche znowu na APO a tutaj dupa... dodam że na globalu wszystko śmiga pięknie.

Adachi.D
29-04-2012, 18:48
Zapewne to wina karty graficznej/zbyt obciążonego procesora przez inne śmieci.

Zybek
03-05-2012, 11:05
żadnych innych pomysłów :|??? chcialem pograć a nie da sie....

Ustawialem silnik graficzny we własciwiosciach (engine 0) dX5 ale nie chce sie zmienic.... jak resetne kompa to sie zmienia ale jak uruchomie ponownie tibie to znowu jest inny... :/ a to jedyne jeszcze pomagało....

Doktor Szypka Konefka
03-05-2012, 13:46
Domyslam się ze to karta z rodziny Nvidia, jezeli tak to znam rozwiązanie. prv