Zaloguj się

View Full Version : Crashe, kicki i ogólne funkcjonowanie serwera.

Adachi.D
29-04-2012, 17:58
Witam wszystkich użytkowników zajebistego forum i graczy. Co tu dużo pisać... Od jakiś 2 dni cały czas się dzieje, jakieś crashe, wczoraj kicki... Stan serwera jest dramatyczny. Czym to jest spowodowane ? Zapewne nikt nie wie. Osobiście strasznie mnie irytuje taki stan sytuacji, ponieważ nie widzę poprawy... Dobrze by było ujrzeć wypowiedź jakiegoś koxa GURU.
Dziękuje.
@edit
Ty to lepiej zamknij ryło i wyjdź stąd. Co, nie mogłeś expić przez 2 min ? - powiedział jeden z największych no life APO.
Mógłbyś być komikiem, jeżeli nie wiesz co to znaczy, zapraszam na wikipedie.

Sasha Rookslayer
29-04-2012, 18:03
Ja jestem KOKSEM guru.
Dzis był Crash, który trwał 2 minuty. To cię doprowadziło do takiego płaczu, że nie mogłeś expić :confused:?
Po co zrobiłeś ten temat? Jak masz kicki, to zmień internet.
Tyle ode mnie, elo.

Kingpin.
29-04-2012, 18:03
Chciałeś wypowiedz koxa GURU, to słuchaj mnie.

Po 1 zobacz ile server już działa, on zaraz po prostu przestanie istnieć, ekipa GŁÓWNA servera ma już na to wszystko wyjebane, ten ma na glany ten ma na nowy lepszy komputer.
Po 2 zauważ że nawet na forum się nie wypowiadają osoby takie jak Santano, Tygrys, Mortiis, więc po prostu koniec servera, pjona.

.Vimpexx.
29-04-2012, 18:47
Z tego co wiem, ktoś DDosuje serwer (wiem nawet kto)*, tak więc już bez płaczu, to nie wina Mortiisa trolololo.

* - nie chciałem się chwalić, ale tak jakoś wyszło XD

Arczi
29-04-2012, 18:54
Chciałeś wypowiedz koxa GURU, to słuchaj mnie.

Po 1 zobacz ile server już działa, on zaraz po prostu przestanie istnieć, ekipa GŁÓWNA servera ma już na to wszystko wyjebane, ten ma na glany ten ma na nowy lepszy komputer.
Po 2 zauważ że nawet na forum się nie wypowiadają osoby takie jak Santano, Tygrys, Mortiis, więc po prostu koniec servera, pjona.

Curva jak czytam takie glupie komentarze to nie moge wyrobic ze smiechu. APO sie sypie ? Ok jak sie nie podoba to na chooy tu siedzisz ? Wyjdz z domu, a nie piszesz tylko takie debilizmy. Przez ludzi poteznych na umysle jak Ty ten serv sie rozpada. Mortiis nie ma czasu, bo pracuje, Tygrys cos tam robi w rl, a Santano ma problemy ze szkola, wiec do kur... nedzy ile wam jeszcze mozna pisac ciagle to samo ?! Czy wy jestescie takimi mozgami, ze nie potraficie tego pojac ? Beda mieli czas to zrobia.

Co do tematu - norma. Czasami sie zdarza. Ja tam nic nie zauwazylem. :o

Do mnie się prujesz abym wyszedł z domu, a sam napierdalasz komentarze na forum, napisałem że mi się tu nie podoba? Człowieku wymyśliłeś sobie połowę fikcyjnej historii i opisałeś ją tutaj, na apo nie gram już siedzę na forum i mam większą beke właśnie z takich ludzi jak Ty niż, zarexoholik z tego że upierdoli hidarexa, więc skończ pierdolic głupoty że to że tamto i wciśnij czerwony X w rogu ekranu.

Ciesze sie, ze jestes taki inteligentny, ale naucz sie edytowac posty.

Kingpin.
29-04-2012, 19:09
Curva jak czytam takie glupie komentarze to nie moge wyrobic ze smiechu. APO sie sypie ? Ok jak sie nie podoba to na chooy tu siedzisz ? Wyjdz z domu, a nie piszesz tylko takie debilizmy. Przez ludzi poteznych na umysle jak Ty ten serv sie rozpada. Mortiis nie ma czasu, bo pracuje, Tygrys cos tam robi w rl, a Santano ma problemy ze szkola, wiec do kur... nedzy ile wam jeszcze mozna pisac ciagle to samo ?! Czy wy jestescie takimi mozgami, ze nie potraficie tego pojac ? Beda mieli czas to zrobia.

Co do tematu - norma. Czasami sie zdarza. Ja tam nic nie zauwazylem. :o

Do mnie się prujesz abym wyszedł z domu, a sam napierdalasz komentarze na forum, napisałem że mi się tu nie podoba? Człowieku wymyśliłeś sobie połowę fikcyjnej historii i opisałeś ją tutaj, na apo nie gram już siedzę na forum i mam większą beke właśnie z takich ludzi jak Ty niż, zarexoholik z tego że upierdoli hidarexa, więc skończ pierdolic głupoty że to że tamto i wciśnij czerwony X w rogu ekranu.

Marek
29-04-2012, 19:14
Tak jak ktoś wyżej napisał ekipa wbija w serwer i dopóki jakiś tam zysk z niego ma to stoi :) po co ma coś robić skoro straciła zainteresowanie i serwer będzie stał aż do końca ?

Adachi.D
29-04-2012, 19:24
@up
Jak to po co ? Pewnie po to, by zainwestowane pieniądze się zwróciły, lol !
@king coś tam
APO się sypie ? Jak to możliwe ? Przecież to plik komputerowy o danym rozszerzeniu, który przestaje prawidłowo funkcjonować przez nie spodziewane zamknięcie/ataki/błędy serwera i zbyt duże obciążenie słabego procesora. A nie skomplikowany mechanizm typu szwajcarski zegarek... Ludzie, proszę Was, nie róbcie z siebie idiotów... ^.-
@down
Tak, gra coraz mniej ludzi. Nie tylko na apo, ale ogólnie w żałosną grę jaką jest Tibia. Jak wiadomo, wszystko ma swój koniec, począwszy od Tibii - kończąc na wszechświecie. Mi jednak nie o to chodzi, mnie denerwuje jedno - brak zainteresowania serwerem poprzez ekipę... Do tej pory było w miarę, ale teraz ? Liczę na poprawę ze strony administracji. Szkoda marnować takiego ogromu czasu i pracy przez jakiś mały epizod. Kcemy APO ! Kcemy APO !

Kingpin.
29-04-2012, 19:33
Przyczepiłeś się do edytacji postów? Bo nie miałeś do czego gamoniu.
Tak sypie się, bo gra coraz mniej i mniej ludzi nikt na serverze nic nie robi, niedługo się skończy granie i tyle.

Demon
29-04-2012, 21:10
nie myślisz o testach nad nowym update? płacz o update, ale nie płacz o możliwe próby testów : o

Shakur Shooter !!!
29-04-2012, 21:13
Tak Zgadzam się jeszcze do tego są mocne lagi i wogóle gmow niema i nie odpisuja na raporty i mało ludzi gra serv coś nie tak upada albo co

RekruT #21
29-04-2012, 22:40
No zgadzam się. Lagi i debugi...

Skeptikz
29-04-2012, 22:45
Mortiis nie ma czasu, bo pracuje, Tygrys cos tam robi w rl, a Santano ma problemy ze szkola, wiec do kur... nedzy ile wam jeszcze mozna pisac ciagle to samo ?! Czy wy jestescie takimi mozgami, ze nie potraficie tego pojac ? Beda mieli czas to zrobia.

No widzisz moze nie byloby problemu gdyby napisali nam to co tobie kumpel caav lub ktos inny na gg?
masz z nimi kontakt to wiesz co sie dzieje i dlaczego nie ma update itp
, my nie wiemy wiec placzemy proste?

A ze graczy olewaja to wychodzi jak wychodzi

Alber Einstein return
29-04-2012, 23:46
Skoro sa zajęci to niech ogłoszą zamknięcie serwera w okresie najbliższych 3 miesięcy i tyle. Jakieś zwroty za nie uzyte pacc runki, kod pacc i deleted.

Marek
30-04-2012, 06:39
Majówka idzie , wakacje :D chłopaki dajcie sobie na luz z tą tibią :D

Assassin Mateusz
30-04-2012, 11:12
Najlepsze jest w tym wszystkim, ze ekipa popelnia ten sam blad co z 8.42. XD
0 informacji, coraz mniej graczy, update robiony o wiele dluzej... Takze poczekajcie jeszcze troche i bedzie jak na 8.42 i nie mowcie mi, ze nie. :)

Zarexoholik?
30-04-2012, 12:36
Nie pierwszy i nie ostatni raz na serwerze pojawiły się kicki, lagi, crashe. To jest nieuniknione, przecież to jest TYLKO ots.

RekruT #21
30-04-2012, 15:55
To jak to jest tylko ots to nie graj tu. Nie zawsze były crashe, kicki i lagi. Teraz tylko ostatnio są.

Artis
30-04-2012, 16:11
Nic na to nie poradzicie, że są lagi, i to tylko jest tym spowodowane, że ich serwer jest na silniku przerobionego Yurka.

Doktor Szypka Konefka
30-04-2012, 18:55
Nic na to nie poradzicie, że są lagi, i to tylko jest tym spowodowane, że ich serwer jest na silniku przerobionego Yurka.

No to dojebał XDDDD

Vimpeks
Jak wiesz kto to podziel sie ta informacja.

top.
Potraktujcie to jak urozmaicenie gry.

Xofer
30-04-2012, 21:14
Z tego co widzę, wszystko stoi na Linuksie, wystarczy, jedna, komenda do iptables, aby to zablokować :) - tylko pytanie, czy na maszynie jest iptables? :P

Xzaz!t
30-04-2012, 21:18
Ja jestem KOKSEM guru.
Dzis był Crash, który trwał 2 minuty. To cię doprowadziło do takiego płaczu, że nie mogłeś expić :confused:?
Po co zrobiłeś ten temat? Jak masz kicki, to zmień internet.
Tyle ode mnie, elo.

"Guru", który jest ***** :confused:

Po 1 zobacz ile server już działa, on zaraz po prostu przestanie istnieć

Zobacz od ilu lat to piszą i jakoś jeszcze się trzyma :cool:

Calii
01-05-2012, 02:50
Z tego co widzę, wszystko stoi na Linuksie, wystarczy, jedna, komenda do iptables, aby to zablokować :) - tylko pytanie, czy na maszynie jest iptables? :P

to żeś się teraz wydurnił APO - Windows człowieku nie linuks :)

Doktor Szypka Konefka
01-05-2012, 15:16
to żeś się teraz wydurnił APO - Windows człowieku nie linuks :)

To ty nie masz racji :/
top.
wypowiadałem się

Artis
01-05-2012, 16:44
Tylko czy ich serwer stoi na linuxowym dedyku.

Miffek
01-05-2012, 17:10
hahaha 2x up i Xofer... Arcy znawcy...

To nie wina dedyka tylko ataki :)

Adachi.D
01-05-2012, 20:15
Wątpie by apo stało na Linuxie, chociaż to nie ma znaczenia. Najważniejsze jest to, że crashów póki co nie ma ! Albo brak ataków albo ekipa coś z tym zrobiła. W każdym bądź razie, komfort gry znacznie się polepszył.