Zaloguj się

View Full Version : NOwy Serwer -Odzywienie APo

Hashirama
02-05-2012, 01:04
WIec powiem krotko i na temat ;].
Od dluzszego czasu na APo gra coraz mniej osob, latwo sie wszystko zdobywa wystarczy zaplacic ;]
Administracja xD slyszalem cos ze czasu nie maja. Wiec mysle ze powinni dac jakis ogarnietych ludzi ,a nie 30 gm'ow . Ktorzy by sie zajeli mapka, skryptami
itp.
Serwer 8.6 sciagnalby wielu nowych graczy, mogliby dac ta mapke z apo 7.6 ewentualnie ta z 8.42..
Gra by miala na tym nowym serwie jakis sens..
Na 7.6 to graja moze z 3 osoby powyzje 3k lvl i reszta ktorzy, sie łudza ze dojda top 10 albo graja zeby grac ;]
Przydaloby sie jakies ozywienie tego..Szkoda marnowac taki serw. ;]
(Oczywiscie zaden tutaj zal nie jest ze mam 1,5k lvl i placze ze ktos ma 3000 lvl ;]. mowie jak jest ;] ) Gralem od 2007 roku .

NaMomencie
02-05-2012, 01:20
Człowieku, w co ty wierzysz :O APO bedzie stalo do 25 maja czyli od teraz 23 dni, wiec gówno zrobisz. CHyba ze chcesz wydac 12 tysiecy za serwer i strone+forum - wtedy rob co chcesz. Administracja juz dawno temu wyciagnela lachy

Patryk1551
02-05-2012, 03:02
Człowieku, w co ty wierzysz :O APO bedzie stalo do 25 maja
skąd to info, bo chyba nie jestem w temacie xd

Artis
02-05-2012, 06:55
Powiadam Wam, może się staracie, ale gówno z tego wyjdzie.

Azielu$
02-05-2012, 07:56
Może nie serwa, ale ożywienie forum nastąpi jakoś pod koniec maja. :)

#down
Pewnie nie zamkną. W końcu to nie jest tibijskie forum!

`Palldino
02-05-2012, 08:31

oby tylko odrazu nie zamkneli tez forum JA CHCE TO WIDZIEC ;D

Mr Fsza
02-05-2012, 09:21
Lepiej zrobić całego swojego klienta z wszystkimi swoimi itemami,potworkami itp .

John Cena
02-05-2012, 09:35
Nie ma sensu od nowa stawiać serwa bo ludzie którzy nabili 3k lvl sami albo 2k nie po to ten lvl wbijali żeby potem usuwać postać ................

~Bocianex~
02-05-2012, 10:03
Hahahah tylko czekam az apo upadnie : D i nie robic nowego serwa bo po co ? i tak padnie po pol roku ; fff

scimex pallll
02-05-2012, 10:09
O kur jak upadnie Apo to upadnie....
To nie bedzie koniec swiata, niech szybciej upada Apo i bedzie dobrze.

Akka aka Falubaz
02-05-2012, 10:09
Nie ma sensu od nowa stawiać serwa bo ludzie którzy nabili 3k lvl sami albo 2k nie po to ten lvl wbijali żeby potem usuwać postać ................

HAHA czlowieku, ty jestes glupi czy tępy? Nie po to wbijali 3000 lvl ? A po co niby ? To jest tylko gra i predzej czy pozniej sie skonczy, gdy zaczynali grac na tym servie na pewno mieli tego swiadomosc.

Adachi.D
02-05-2012, 10:40
Wiecie co ja wam powiem ? Na moje może apo upadać, ale tak się nie stanie... Napewno nie w maju. XD Dla mnie liczy się forum, bo nie gram z braku czasu. Co do nowego serwera, chciałbym takowy, ale nie widzę sensu stawiania go, bo administracja nie ma czasu, więc ? To mija się z celem.

Demon
02-05-2012, 10:59
Mortiis podobno wyjeżdża do Niemiec, Santano chcę przejąć server, ale czy tak będzie chuj go wie. co do nowego servera nie widzę tego u tego samego hostera, chociaż byłoby fajnie, bo sam prestiż przyciągnąłby masę bydła

Xzaz!t
02-05-2012, 11:13
oby tylko odrazu nie zamkneli tez forum JA CHCE TO WIDZIEC ;D

Podbijam, jak już będzie koniec APO, chciałbym aby forum było dostępne jeszcze przez jakiś tydzień :D, chętnie poczytałbym płacz zarexów i innych tego typu ludzi :rolleyes:

RekruT #21
02-05-2012, 12:11
Może jednak nie upadnie :D A jak upadnie to trudno:)

Assassin Mateusz
02-05-2012, 12:12
Podbijam, jak już będzie koniec APO, chciałbym aby forum było dostępne jeszcze przez jakiś tydzień :D, chętnie poczytałbym płacz zarexów i innych tego typu ludzi :rolleyes:

Podbijam. Beka bylaby swietna.
@topic
Serwera nowego nie zaloza, bo im sie nie chce i juz bylo o tym mowione. :D
Czekam z niecierpliwoscia na upadek serwera.

Jarken v2
02-05-2012, 12:35
Z choinki się urwałeś? Jacy nowi ogarnięci ludize Tutorzy/GM XDD ? W Boga nie wierzysz? Po co stawiać nowy serwer i zasilać głęboką kieszonkę Mortiisa na nowe glany jak i tak nic nie robi i chuja się udziela. Odchodźcie ludzie z tego guwna w podskokach, może wtedy ktoś tutaj się opamięta. Trzymam kciuki aby APO upadło i cały ten yeahbunny plebs poszedł spać w końcu HAHAHAHA ciao :D.

Miodek
02-05-2012, 13:49
Koniec świata!
Apokalipsa!
Patrze tylko na to 4um i mam z was beke
HHA
Tak jestem za nowym Serwer APO. Więcej czasu straconego przez playerów

KON GRATULAJSZYN

@Edit GZZZ
Tibia:

APO 7.6
54/800 ahhahaha

Moim zdaniem powinno być tak

54/100 LOL

Kamor zabił Papkina
02-05-2012, 14:52
Dlaczego pod koniec maja ?
Wszczynam dyskusję

Domcio Old
02-05-2012, 15:22
Apo upada od 2010 roku ;<. APO nie upadnie tak szybko ; p a nowego serva nie postawia bo bedzie to samo co z 8,42 ; /
Jest teraz cieplo to ludzie wychodza na dwor , zobaczycie w zime znow bedzie grac ponad 200 ludzi ; p

Marek
02-05-2012, 16:14

A gdzie jest napisane gamoniu kur... , że postacie są własnością graczy lub , że nigdy nie zostaną usunięte ? Weź Ty się w głowę puknij pacanie. Szkoda Ci tych co płacili po 400zł za 3klv ? Szkoda Ci tych co KCC kupowali ? Ogarnij się trochę. Może nie mam wysokiego lv bo tylko 850 z full eq i sporo kcc ale jakby mieli kasować słowa bym nie powiedział. Dla mnie tibia to nie rl życie jak dla co niektórych. Kiedyś kiedy jeszcze 1klv był czymś na tym ots rozdałem full eq , kcc a chara zrookowałem i co ? Szkoda mi było ? Takich jak Ty powinni od razu kasować przy porodzie. Wybacz , że tak mnie to wkurzyło ale aż mnie krew zalewa jak takie posty widzę w takim stylu. Ots jak sama nazwa można wnioskować służy do zabawy a nikt Ci nie mówi ile ta zabawa potrwa. Normalni gracze wbijają na oro i papa - nie płaczą po restarcie a tutaj zrobiła się mania płaczu. Zaraz ktoś mnie pociśnie , że nie mam 2klv to jestem za usunięciem. Hehe na 8.42 miałem tyle itemów rar , tyle kasy i dość spory lv i jakoś słowa nie powiedziałem a nawet zadeklarowałem się by gm nic mi nie dawał - lecz dał ale to już jego sprawa.

JAK DLA MNIE W REGULAMINIE PRZY STARCIE KAŻDEGO SERWERA POWINNO BYĆ JASNO NAPISANE , ŻE SERWER W CHWILI KIEDY JEGO ŻYCIE ZANIKA MOŻE ( LECZ NIE MUSI ) BYĆ ZRESTARTOWANY. ITP ITP.

Nikt nie powiedział , że będzie stać wiecznie więc ogarnij się.

Sasha Rookslayer
02-05-2012, 18:21
Koniec z APO ludzie!
Tniemy się!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

A tak na serio to upada APO u was od 3 lat, a jakoś dalej się trzyma.
Co powinni zrobić? Dać jakieś info na Forum odnośnie servera i jego utrzymania.
Bo nikt, nic nie pisze, a potem są takie tematy, jak ten :<.

Sorc Aka Siochacz
02-05-2012, 19:25
Koniec świata!
Apokalipsa!
Patrze tylko na to 4um i mam z was beke
HHA
Tak jestem za nowym Serwer APO. Więcej czasu straconego przez playerów

KON GRATULAJSZYN

@Edit GZZZ
Tibia:

APO 7.6
54/800 ahhahaha

Moim zdaniem powinno być tak

54/100 LOL

Ziomuś na dworze jest ciepło to mozna wyjść z kumplami a nie tak jak w zimie, że sie siedzi w 4 scianach i mozna grac.:eek::eek::eek:

Jest ciepło to sie wychodzi na działke/do kumpli pograc w piłkę a nie grzać sie w murach.W wakacje troszke wiecej bedzie osób grało no i w zimie bo zimno jest i sie nie chce wychodzic zabardzo na dwór.;):);):)

Płacimy za pacc(premium account) wiec serwer może tak szybko nie upaść ,mimo ze od jakiś 7 lat jest:D

Gebels (:
02-05-2012, 20:42
Szczerze mówiąc niezłe sanki by były, gdyby Administracja zrestartowała serwer i każdy grał od nowa. Jestem pewien, że wielu graczy by wróciło do tego co kiedyś było, ale zapewne te H-Lvl'e by się spłakały, że miały już takie itemy itp. itd. i przestałyby grać, chociaż wątpię jak co niektórzy siedzą dziennie po 14 h i są z tego maksymalnie zadowoleni. To jest tylko GRA! do cholery jasnej zrozumcie to. Póki co wszystko idzie ku temu, żeby stało się z OTS'em najgorsze i na razie nic nie wskazuje na to, żeby cokolwiek się zmieniło..

Samuraj
02-05-2012, 21:21
Kiedyś napewno ten serwer zostanie wyłączony i tak pozostanie ale narazie cieszmy się chwilą xD

Skeptikz
02-05-2012, 22:21
#Gebels (:
Nie pisz, ze h lvle płaczą o res charow bo to nie prawda.
Ja mam 3x 2.8k -+ a chce restart postaci bo tylko to przyciagnie kilka osob.

Zauważ, ze TOP 20 sie nie zmienia, nikt nie expi bo to nudne , no moze uposledzony xixe klepie poziomy bo gra z tibijska dziewczyna.

Na mazurku gra juz wiecej osob bo Vinox zajmuje sie OTSem.

Ferrum
02-05-2012, 22:25
Samuraj wyjaśnił Wam wszystko.

Żadnego końca nie ma, tematów takich było już multum.

Zamykam. ;)

Mortiis
08-05-2012, 19:59
Ciekawe teorie wymyślacie. Jak co roku, jak tylko cieplej się zrobi część osób woli pójść na podwórko, oczywiście każdy widzi, że ogólnie gra mniej osób niż grało kiedyś, ale serwer nie zostanie zamknięty tak łatwo i szybko jak wam się wydaje. Nie będziemy go zamykać nawet jeżeli będzie grało jeszcze mniej osób, a mamy nadzieję, że przy najbliższym update, wróci część ludzi, bo zapowiada się naprawdę ciekawie, szkoda tylko że nie udało nam się szybciej skończyć tego update.

Przez wymyślanie plotek o zamknięciu serwera lub o wyjazdach administracji za granicę, tylko niepotrzebne zamieszanie się robi i jeszcze więcej osób być może rezygnuje bo jest zniechęcana do gry przez obecnych graczy. Jeżeli ktoś z was uważa że APO upadnie 28 maja czy któregoś tam, to najlepiej niech od razu przestanie się logować do gry i na forum zamiast siać plotki.

Pozdrawiam i zachęcam do pozytywnego nastawienia się, bo niebawem update.

Kimus The Master
08-05-2012, 20:23
Wkońcu wypowiedzial się ktoś poważny w tym temacie!!
Mam nadzieje, że wszelkie plotki dotyczące upadku APO zostały bez wątpienia rozwiane!!

ps./
Pozdrawiam i zachęcam do gry jak napisał to Mortiis

`Palldino
08-05-2012, 20:24
Ciekawe teorie wymyślacie. Jak co roku, jak tylko cieplej się zrobi część osób woli pójść na podwórko, oczywiście każdy widzi, że ogólnie gra mniej osób niż grało kiedyś, ale serwer nie zostanie zamknięty tak łatwo i szybko jak wam się wydaje. Nie będziemy go zamykać nawet jeżeli będzie grało jeszcze mniej osób, a mamy nadzieję, że przy najbliższym update, wróci część ludzi, bo zapowiada się naprawdę ciekawie, szkoda tylko że nie udało nam się szybciej skończyć tego update.

Przez wymyślanie plotek o zamknięciu serwera lub o wyjazdach administracji za granicę, tylko niepotrzebne zamieszanie się robi i jeszcze więcej osób być może rezygnuje bo jest zniechęcana do gry przez obecnych graczy. Jeżeli ktoś z was uważa że APO upadnie 28 maja czy któregoś tam, to najlepiej niech od razu przestanie się logować do gry i na forum zamiast siać plotki.

Pozdrawiam i zachęcam do pozytywnego nastawienia się, bo niebawem update.

Mortiis sory wyjebane w 7.6 ale mi raczej chodzi czy przemyslales ta sprawe z tym serwem?

ale nie next 7.6 ; p

RekruT #21
08-05-2012, 21:22
No w końcu wypowiedź si ktoś poważny... Dobrze, że nie zamykacie:D

Czekamy na uptade!

Adachi.D
08-05-2012, 21:24
No kurna, Mortiis ! Kogo ja widzę, człowieku to jak wigilia haha. Miło, miło, miło ! Czekam z niecierpliwością ! Powodzenia w robieniu upa.;)
@top
Co do tego serwera fajnie by było, ale nie będzie.

Sasha Rookslayer
08-05-2012, 23:34
Mortiis, nie gadaj tylko rób Upa razem z Tigerem :).

Demon
09-05-2012, 09:03
łał, napisał, ale mógłbyś się odezwać w tematach z naprawdę dobrymi propozycjami : o

@down
hahahahaha, mazurek 200 osób? 50 afków? 80 osób masz na samym exicie w trainie, bo można tam stać nawet miesiąc, zjebany system pvp, zjebany balans, bo 130ekiem inq czyściłem + multum innych zjebanych orsharzeczy

1.St Nielegal
09-05-2012, 11:01
Mortiss ja nie wiem czemu tego nie robisz ale ci powiem...
postaw serwer 8.6 z real mapa nastawiony na pk(te typowe sa w czolowce na otserverlist) mozesz dorabiac wyspy,dodawac expy,roznie rzeczy i masz na bank 300osob na start,zrob jakies vip roomy(takie jak na hexanie) i masz zysk gwaranatowany bo ludzie beda kupowac to oraz inne itemy ktore i tak bd do zdobycia w grze...mazurek troche chujowo ze postawil na evo mapie ale ma kolo 200osob,wiadomo ze duzo elfow,ze 50osob na afku ale serwer sie trzyma i przyciaga dalej osoby...postaw tez serwer cs cod mod,ludzie beda kupowac vipy,klasy i dalej zysk + a wiadomo ze apo nie szybko upadnie i nie bedzie zadnych resetow

Marek
09-05-2012, 20:29
Ciekawe co dodadzą bo jak dla mnie serwer jest wypalony :) w sensie o możliwości bo :

1.) Questy na itemy to już non sens
- jest już pełno armorów , setów itp co mają różne właściwośći
- broni już żadnej nie dodadzą bo jaka ? jest uw to już nie ma prawa być lepszej broni bo jaki tu byłby sens ? A dla low lv nie dodadzą bo również są bronie dla nich typu m-axe itp...

2.) Questy - hmm tutaj też sprawa już wygląda na rozegraną , gdyż itemów nie ma już jakich dodać do questów to co wymyślą ? Ja osobiście nie miałbym dosłownie żadnego pomysłu

3.) Taski są

4.) Mapa wielka

5.) Przy obecnej ilości graczy wbijanie lv to łatwizna więc nie wiem po co nowe tereny :D

Ogólnie mógłbym pisać i pisać jak dla mnie już za dużo wszystkiego . Ale powodzenia i dużo graczy życzę.

Kimus The Master
09-05-2012, 23:21
Ciekawe co dodadzą bo jak dla mnie serwer jest wypalony :) w sensie o możliwości bo :

1.) Questy na itemy to już non sens
- jest już pełno armorów , setów itp co mają różne właściwośći
- broni już żadnej nie dodadzą bo jaka ? jest uw to już nie ma prawa być lepszej broni bo jaki tu byłby sens ? A dla low lv nie dodadzą bo również są bronie dla nich typu m-axe itp...

2.) Questy - hmm tutaj też sprawa już wygląda na rozegraną , gdyż itemów nie ma już jakich dodać do questów to co wymyślą ? Ja osobiście nie miałbym dosłownie żadnego pomysłu

3.) Taski są

4.) Mapa wielka

5.) Przy obecnej ilości graczy wbijanie lv to łatwizna więc nie wiem po co nowe tereny :D

Ogólnie mógłbym pisać i pisać jak dla mnie już za dużo wszystkiego . Ale powodzenia i dużo graczy życzę.

Ja tobie proponuje nie grac i nie udzielac w sprawach tego ots'a

Oczywiście nie zrozum mnie żle ja tylko proponuję a nie zabraniam

Zarexoholik?
09-05-2012, 23:44
Bardzo interesujące, ale NIE. Nowy serwer to będzie gówno. Klient 7.6 ma klimat - jest zajebista mapa, dobre skrypty, dużo zmian/ulepszeń. Można się dobrze bawić grając na tym serwerze, a to że gra mniej osób niż kiedyś to chyba normalne. Dodam, że jest czas matur/praktyk itp. itd.

Maatinii
10-05-2012, 11:16
A ja by sobie zagrał na 8.6 apo. Tylko żeby był balans profesji jak na rl. A nie jak na 8.42 bo to była kpina ; D

Breed Pall
10-05-2012, 13:07
Taaaak niech upada ale beda plakac juz to widze haha

ViVuSeK
14-05-2012, 21:11
Taaaak niech upada ale beda plakac juz to widze haha

Powiem tak, mogą sobie płakać, ale gra to nie wszystko, więc nie rozumiem po co kolejny debilny komentarz...

Kiedyś datowaliście śmierć serwera na 2010 rok - i jakoś nadal serwer stoi i będzie stał przez długi czas, a brak graczy wyjaśniłbym tak samo jak Mortiis - zaczyna się lato, koniec roku, sprawdziany, większość ma maturę i czas na grę mają tylko prawdziwi no - liferzy ;D Inne powody? Nie mówię ju o botach czy nawet małej ilości zabaw itd., nie mogę powiedzieć o zaniedbywaniu serwera bo gdyby tak było, już dawno serwer by upadł. Gdyby się wyplewiło te chwasty, które trollują apo nie byłoby już większego problemu ;P

Vendetta
14-05-2012, 21:25
Temu serwerowi daje jeszcze trochę czasu, zmniejsza się ilość graczy, jak na każdym otsie, każdy kiedyś upada, nie wiem po co te kolejne tematy, na jakieś głupie odzyskiwanie graczy, Ci, którzy odeszli, już nie wrócą, bo po prostu zmądrzeli.
Tyle mam na ten temat, wszystko kiedyś upadnie, nawet rl tibia.

scimex pallll
15-05-2012, 13:35
PROSTE I LOGICZNE CO NIE ?
Ludzie maja malo czasu bo maja zajecia typu koledzy/dziewczyna, szkola, praktyki, matury itp
Proste matoly ?

Marek
15-05-2012, 20:17
PROSTE I LOGICZNE CO NIE ?
Ludzie maja malo czasu bo maja zajecia typu koledzy/dziewczyna, szkola, praktyki, matury itp
Proste matoly ?

Ale komu Ty chcesz to wytłumaczyć ? przecież połowa apo nie wie co to praca jeszcze. Chodzą do szkoły a nawet ją opuszczają by zagrać i nie dziw się tym osobom , że mają w ch... czasu na komputer i wolą spędzić go w wirtualnym świecie niż np. pograć w piłkę z ziomkami.

Maxymek
20-05-2012, 12:11
Apo swoje lata juz ma... i co do zajec to tez prawda... nowi gracze ida na 8.6+ a starsi gracze maja zajecia i nie pozwola sobie na poswiecenie calego zycia na TIBIE!

Matiss
26-05-2012, 10:40
***** jak chcecie to róbcie nowy server ale na nim może grać tylko max 20 osób bo nikomu się nie będzie chciało ponownie wbijac takich lvli

xdd