Zaloguj się

View Full Version : Ma?a retrospekcja i pomys?y zebrane do kupy...

-=Inflamel=-
03-05-2012, 20:08
Witam,
Wiekszosc starych graczy pewnie mnie kojarzy, nowi mozliwe ze tez, jednak po kolejnym powrocie na APO musze powiedziec ze wpadacie na coraz bardziej idiotyczne pomysly...
Konkursy na nowych czlonkow ekipy??? nowi mapperzy po ktorych niewiadomo czego mozna sie spodziewac??? - oslabiacie mnie czyms takim.

Niestety APO jako server 7.6 upada samo w sobie, zostalo za bardzo oddzielone od pierwotnej koncepcji gry zwanej TIBIA, za duzo wymyslen [ ultimate weapon w szczegolnosci ] doprowadzilo server do stanu podrzednego servera typu [orsh].
Kiedys APO bylo wiodacym serverem w Polsce a nawet i w europie w klasie serverow 7.6, masa skryptow ktore w normalnej tibi zostaly wprowadzone dopiero w klientach 8++ badz 8.6++, jednakze nacisk na administracje doprowadzil tylko do pogorszenia sie balansu profesji w grze, jak i do samej gry dla nowych graczy, na chwile obecna jesli nie ma sie innej postaci badz nie zakupi jakiegos kcc na allegro nie ma sie z czym startowac na serverze, przez ostatnie pare tygodni zauwazylem iz wiele osob z wysokopoziomowymi postaciami zaklada nowe postacie przekladajac na nie swoje eq i idzie dla zabawy zabijac graczy na 300-400 poziomie posrod ktorych co 3-4 to calkiem nowa osoba na serverze nie majaca milionow kcc w depo i dopiero przyzwyczajaca sie do realiow apo, a owi idioci z "hlv" odstraszaja ich tym pk dla "zabawy" calkowicie z servera.

Sprawdzilem forum i wiem iz bylo wiele koncepcji na naprawe servera jednakze chcialbym przedstawic tutaj swoja.

Obecny server - zmiana servera na typowy server pvp-enfo.

Nowy server 7.6 na zasadach :

1. przeniesienie postaci z obecnego APO z obnizonym poziomem edit 1 [ moja promozycja to podzielenie obecnego lvl przez 10 + przyznanie jakiejs kwoty KCC w zaleznosci od obecnego stanu postaci, oraz obnizenie exp rate do x3]

Moj blad, racja, zostal podwojony exp wymagany na lv, jednakze w takim wypadku exp powinien zostac podzielony przez conajmniej 50 aby nie bylo graczy ktorzy odrazu mogliby sobie poleciec na "klapki" w wypadku startu takowego servera.

2. oslabienie UW i utworzenie z niego przedmiotu tylko do PvE

3. utworzenie skryptu uniemozliwiajacego zbijanie graczy ktorych roznica lvlow jest wyzsza niz 1/10 naszego lvla
[gracz z lvl 2.7k moze spokojnie bic sie z graczami 3k lvl,
wykluczy to z gry wiekszosc tzw dobijaczy]

4. konkursy na rozbudowe mapy/skryptow ktore beda poprawnie prowadzone.
[ z gory ustalone daty rozpoczenia, ostatecznego dostarczania prac, ogloszenia wynikow, z jednoznacznym ustaleniem wymogow aby praca zostala rozpatrzona]

5. konkursy na scenariusze questow.
[same scenariusze dla graczy ktorzy nie potrafia poprawnie tworzyc map badz nie znaja sie na pisaniu skryptow, poniewaz znam wiele osob ktore maja naprawde dobre pomysly jednak z ich wykonaniem jest gorzej u danych osob. Wygodniej jest pisac/tworzyc mapke gdy ma sie chocby pogladowa koncepcje jak ma ona wygladac niz robienie wszystkiego od zera.]

Dotyczace obecnie usunietego servera 8.42:

1. USTAWIENIA czarow/run/potionek/sil broni takie jak sa na rl badz max 1.5x tego co jest na rl.
[apo 8.42 padlo poniewaz zbyt czesto byl zmieniany balans postaci, na nasze nieszczescie za kazdym razem na coraz mniej wyrownany]

2. Wykorzystanie w pelni badz czesci kopii rl mapy tibi.

[na rl jest naprawde duzo zroznicowanych miejsc dla kazdej profesji.]

Propozycje dla obu serverow:

1. Namelock - mozliwosc wykupienia namelocku za walute w grze.
[cena uzalezniona od poziomu postaci i ilosci blokad konta za boty/sharing]

2. Wprowadzenia mozliwosci uzywania MC na okreslonych zasadach.
[skullujemy postacia na rooku/gramy postacia na mainie badz na odwrot, tylko gdy na obu kontach jest wykupione konto premium].

3. Wprowadzenie do gry osobow z niepelnymi uprawnieniami GM do pilnowania porzadku inaczej zwane Junior Tutor
[osoby tylko sprawdzaja jak sprawuja sie gracze i tylko zglaszaja lamanie regulaminu do ST/GM, nie maja prawa do tworzenie przedmiotow, karania graczy, robienia najazdow]

4. Skrypt na losowe najazdy na serverze co 200-250h / czasy ustala juz administracja/
[do gry zostaly wprowadzone questy w ktorych wymagane sa deady od danego potwora, a przez 3 tygodnie widzialem moze 2 najazdy z danym potworkiem, zaraz po wprowadzeniu owych questow takie najazdy byly 2 razy w tygodniu]

Wiem iz moj post spotka sie z wielka krytyka i wytykaniem ze strony pewnych osob jednak prosze o wypowiedz osoby kompetentnej w tej sprawie tutaj badz na PRV.

Pozdrawiam,
Flamek.

@edit 1
jedno zero za duzo^

@edit 2

wszystko oke, ale z tym to niee ; dd tzn obniżenie exp'a i przyznanie kcc w zależności od stanu postaci to też oke ; ) ale podzielenie lv przez 10 ? trochę głupie, bo podam Ci taki dowód :

na 2590 lv zostaje podwojony exp potrzebny na lv (na 2590 masz bodajże +/- 350 mlv exp'a, na 2591 +/- 650 mln exp'a na lv) co za tym idzie? na 3005 lv posiadam 639 mld exp'a, czyli 2x więcej, niż Pietro na 2642 lv 323 mld ;/ różnica nawet nie 400 lv, a jaka w posiadanym doświadczeniu.

Więc jedyne co zmienić w tej propozycji to to, że zamiast podzielenia lv, lepiej podzielić zdobyte doświadczenie, np. przez aż 20. Wtedy taki Pietro z 2642 lv, zamiast 264 lv będzie miał +/- 1k lv, a ja zamiast 300 lv będę miał +/- 1250 lv.

A co do reszty może być : ) ale też tak myślałem, czy by nie było mniej roboty zrobić jednak ten 2 serv 7.6 z exp rate 3 z mapką, skryptami i tym podobnym sprzed wprowadzenia hotkeyów, gdy najlepszym przedmiotem na servie był kapczer, a przy okazji nie usuwając tego. Jednakże owe servery były by włączane na zmianę na pewien okres czasu, np 1 tydzień stary, 2 tydzień nowy. Nie było by wtedy zabawy w te zamiany, zwracanie czegoś tam i innego tego typu pierdoły : D

Z mojej strony to na tyle. : )

Moj blad, racja, zostal podwojony exp wymagany na lv, jednakze w takim wypadku exp powinien zostac podzielony przez conajmniej 50 aby nie bylo graczy ktorzy odrazu mogliby sobie poleciec na "klapki" w wypadku startu takowego servera.

@edit 3

''-=Inflamel=-'', propozycje całkiem przemyślane i naprawde są dobre, lecz raczej tak nie będzie jak napisałeś, bo nie skasują ci Servera, który ma ponad 6 lat i napewno go nie poprawią i dadzą online od samego zera, ponieważ byłoby to bezsensu. 8.42 powinni skasowac wpizd*, ponieważ nikt tam nie grał, a jak grali to same boty.. 7.6 - to główny server, więc powinni się nim zająć, ale jak widać (nie wiem, nie mam pojęcią co oni robią), oni mają w dupie ten server i czekają na upadek coraz to większy.

Musisz rowniez zauwazyc ze wiekszosc grajacych teraz na 7.6 to rowniez "boty" przez to iz jeden z lepszych botow zmienil status z platnego na darmowy. na 8.42 bylo az tyle "botow" poniewaz po pewnym czasie administracja zaczela olewac ten server pod pretekstem pracy na UPem na 7.6, na 8.42 nie bylo upa z 8-10 miesiecy, a gdy zostal dodany okazal sie calkiem nietrafiony, tona zadan na przedmiot ktory w realiach ustawien servera byl zbedny.

HpX3
03-05-2012, 20:17
1. przeniesienie postaci z obecnego APO z obnizonym poziomem [ moja promozycja to podzielenie obecnego lvl przez 100
Hah rozbawiłes mnie tym zdaniem , czyli jak ktos ma 2500 lvl to dostanie postac na 25 lvlu a jak ktos ma 3000 to na 30 ?? Chyba to specjalnie napisałes bo inaczej był byś niepomiernie głupi.

Pomysł kiepski, wystarczy otworzyć taki sam server jaki jest , z takim samym expem albo nawet większym, moze i to jest rozwiązanie chwilowe ale przyciągnie 1000 nowych graczy. Jakos na rl tibi jest 62 servery a administracja nie chce wypuscic drugiego ....

Pozatym nie ma sondy więc propozycja do usunięcia.

Xayn : )
03-05-2012, 20:39
Jak najbardziej jestem za, ale i tak chcialbym zeby wrocilo apo gdzie nie bylo nawet kapczera, najlepsze potwory to apo, fw, queeny, no i ostatnie, lecz to juz nigdy nie wroci, a mianowicie gracze, mili, pomocni, z którymi da sie porozmawiać .

Adachi.D
03-05-2012, 20:47
Zgadzam się ze wszystkim w 100%. Lecz realia są inne, póki co nowy serwer 8.+ odpada - nie ogarniają jednego serwera bo nie mają czasu, a drugi serwer był by nie wypałem pomijając aspekt zapotrzebowania serwera na silniku 8.+...
Drugi serwer 7.6 ? Nie będzie takowego nigdy(chyba). Ktoś tam z administracji tak powiedział dawno temu. Jestem za twoim pomysłem.
PS. Pamiętam cię z old, naprawdę old apo. :d

See You
03-05-2012, 21:05
Nowy server 7.6 BEZ UW - tak
Nowy server 8.42 CALKOWICIE RL MAPA - tak
Przenoszenie postaci z jakiegokolwiek na jakikolwiek server - NIE!

Sasha Rookslayer
03-05-2012, 21:21
Nowy server? Oczywiście, że NIE.
Wystarczy, że Administracja się obudzili i ogarnie Upa i inne sprawy i będzie git.
Nie.

Hide
03-05-2012, 21:24
1. przeniesienie postaci z obecnego APO z obnizonym poziomem [ moja promozycja to podzielenie obecnego lvl przez 10 + przyznanie jakiejs kwoty KCC w zaleznosci od obecnego stanu postaci, oraz obnizenie exp rate do x3]

wszystko oke, ale z tym to niee ; dd tzn obniżenie exp'a i przyznanie kcc w zależności od stanu postaci to też oke ; ) ale podzielenie lv przez 10 ? trochę głupie, bo podam Ci taki dowód :

na 2590 lv zostaje podwojony exp potrzebny na lv (na 2590 masz bodajże +/- 350 mlv exp'a, na 2591 +/- 650 mln exp'a na lv) co za tym idzie? na 3005 lv posiadam 639 mld exp'a, czyli 2x więcej, niż Pietro na 2642 lv 323 mld ;/ różnica nawet nie 400 lv, a jaka w posiadanym doświadczeniu.

Więc jedyne co zmienić w tej propozycji to to, że zamiast podzielenia lv, lepiej podzielić zdobyte doświadczenie, np. przez aż 20. Wtedy taki Pietro z 2642 lv, zamiast 264 lv będzie miał +/- 1k lv, a ja zamiast 300 lv będę miał +/- 1250 lv.

A co do reszty może być : ) ale też tak myślałem, czy by nie było mniej roboty zrobić jednak ten 2 serv 7.6 z exp rate 3 z mapką, skryptami i tym podobnym sprzed wprowadzenia hotkeyów, gdy najlepszym przedmiotem na servie był kapczer, a przy okazji nie usuwając tego. Jednakże owe servery były by włączane na zmianę na pewien okres czasu, np 1 tydzień stary, 2 tydzień nowy. Nie było by wtedy zabawy w te zamiany, zwracanie czegoś tam i innego tego typu pierdoły : D

Z mojej strony to na tyle. : )

Ero Senin
03-05-2012, 21:57
Świetne propozycje, jestem za!

bardzo dobrym rozwiązaniem mogłby być również exp stage :P nikomu nie chce się teraz grać bo jak niby mają dogonić 3k lvla? trzeba zmarnowc 2-3 lata

-=Inflamel=-
03-05-2012, 22:29
Wystarczy, że Administracja się obudzili i ogarnie Upa i inne sprawy i będzie git.
Nie.

Sasha dobrze wiesz ze nie bedzie dobrze dopoki nie zrobia czegos naprawde przemyslanego, up wprowadzi tylko kolejne questy na przedmioty/npc badz jakies teleportyjak to mialo miejsce do tej pory, kazdy update przyciagal ludzi na 2-3 tygodnie nic wiecej. Ja mowie o rozwiazaniu ktore przyciagnie grono nowych osob ktore mozliwe iz z czasem zacznac grac na "flagowym" starym serverze badz pobudza graczy na nim poprzez handle/wymiany.

RL tibia sie zmienia i mimo grafiki z epoki kamienia lupanego i braku dzwiekow mozna smialo powiedziec ze graczy im nie brakuje.

Usernames
03-05-2012, 22:48
Chlopie gdzie oni ci wprowadza jakis nowy server jak oni nie potrafia sie zajac tym ktorym juz jest. Mortiis juz chyba zapomnial ze ma server xd
Mało tego, autor ma racje 100% a oni ch*ja z tym zrobią także.. po co napisałes ten temat, szkoda czasu było. ;)

Sasha Rookslayer
03-05-2012, 22:49
Sasha dobrze wiesz ze nie bedzie dobrze dopoki nie zrobia czegos naprawde przemyslanego, up wprowadzi tylko kolejne questy na przedmioty/npc badz jakies teleportyjak to mialo miejsce do tej pory, kazdy update przyciagal ludzi na 2-3 tygodnie nic wiecej. Ja mowie o rozwiazaniu ktore przyciagnie grono nowych osob ktore mozliwe iz z czasem zacznac grac na "flagowym" starym serverze badz pobudza graczy na nim poprzez handle/wymiany.

RL tibia sie zmienia i mimo grafiki z epoki kamienia lupanego i braku dzwiekow mozna smialo powiedziec ze graczy im nie brakuje.

Nie porównuj RL TIBI z Ots'em jeszcze pod tibie 7.6. Racja, że każda nowa Aktualizacja przyciąga ludzi na pewien okres (2-3 tygodni jak to wspomniałeś), lecz gdyby Administracja robiliła te Upy częściej, a byłyby one mniejsze to prawdopodobnie liczba osób by się nie zmiejszała. Robią niby ''Dużego'' upa raz na pół roku :confused: ''ponad'' i myślą, że jesteśmy zadowoleni, lecz nie jest tak. Rozumiem, że Ekipa nie ma czasu i jak to Mortiis na dniach wpspomniał, że Santano ma problemy w szkole, Tygrys nie ma czasu, a sam Mortiis pracuje, ale prosze... 2-3 godzin by nie znalezli na coś ciekawego do zrobienia, by ulepszyć server? Napewno by znalezli, lecz hmm nie chce im się i tyle. ''-=Inflamel=-'', propozycje całkiem przemyślane i naprawde są dobre, lecz raczej tak nie będzie jak napisałeś, bo nie skasują ci Servera, który ma ponad 6 lat i napewno go nie poprawią i dadzą online od samego zera, ponieważ byłoby to bezsensu. 8.42 powinni skasowac wpizd*, ponieważ nikt tam nie grał, a jak grali to same boty.. 7.6 - to główny server, więc powinni się nim zająć, ale jak widać (nie wiem, nie mam pojęcią co oni robią), oni mają w dupie ten server i czekają na upadek coraz to większy. Jestem jedynie ciekaw, kiedy ktoś z głównej Administracjii (Santano, Mortiis, Tygrys) napisze coś odnośnie servera, bo tyle tematów już się robi, a nadal nie ma żadnej konkretnej osoby z ekipy. Co teraz nam pozostaje zrobić? To czekać, aż ktoś się wypowie, lecz pewnie tego się nie doczekamy.

.LOGEST.
03-05-2012, 23:00
Nie porównuj RL TIBI z Ots'em jeszcze pod tibie 7.6. Racja, że każda nowa Aktualizacja przyciąga ludzi na pewien okres (2-3 tygodni jak to wspomniałeś), lecz gdyby Administracja robiliła te Upy częściej, a byłyby one mniejsze to prawdopodobnie liczba osób by się nie zmiejszała. Robią niby ''Dużego'' upa raz na pół roku :confused: ''ponad'' i myślą, że jesteśmy zadowoleni, lecz nie jest tak. Rozumiem, że Ekipa nie ma czasu i jak to Mortiis na dniach wpspomniał, że Santano ma problemy w szkole, Tygrys nie ma czasu, a sam Mortiis pracuje, ale prosze... 2-3 godzin by nie znalezli na coś ciekawego do zrobienia, by ulepszyć server? Napewno by znalezli, lecz hmm nie chce im się i tyle. ''-=Inflamel=-'', propozycje całkiem przemyślane i naprawde są dobre, lecz raczej tak nie będzie jak napisałeś, bo nie skasują ci Servera, który ma ponad 6 lat i napewno go nie poprawią i dadzą online od samego zera, ponieważ byłoby to bezsensu. 8.42 powinni skasowac wpizd*, ponieważ nikt tam nie grał, a jak grali to same boty.. 7.6 - to główny server, więc powinni się nim zająć, ale jak widać (nie wiem, nie mam pojęcią co oni robią), oni mają w dupie ten server i czekają na upadek coraz to większy. Jestem jedynie ciekaw, kiedy ktoś z głównej Administracjii (Santano, Mortiis, Tygrys) napisze coś odnośnie servera, bo tyle tematów już się robi, a nadal nie ma żadnej konkretnej osoby z ekipy. Co teraz nam pozostaje zrobić? To czekać, aż ktoś się wypowie, lecz pewnie tego się nie doczekamy.
nom nom kcc pójdą się ykhym no właśnie.

Jestem na tak, lewele na rooku też proponuje zmniejszyć

~Paso~
04-05-2012, 00:01
Jestem Za i mysle ze wrocilbym na 8.42 ; ) (jezeli by wystartowal) ewentualnie 7.6

Gigantyczny
04-05-2012, 09:03
1. przeniesienie postaci z obecnego APO z obnizonym poziomem edit 1 [ moja promozycja to podzielenie obecnego lvl przez 10 + przyznanie jakiejs kwoty KCC w zaleznosci od obecnego stanu postaci, oraz obnizenie exp rate do x3]

Edzio first ma 831 372 646 440 expa. Jak to podzielisz przez 50 wyjdzie 16 627 452 928,8 a tyle expa ma 1000 lvl. Przy podzieleniu expa edzia przez 100 wyjdzie ok. 800 lvl, a przy podzieleniu przez 1000 - ok. 370 lvl.

Na nowym 7.6 można by jeszcze wprowadzić exp stage.

Lepiej w ogóle usunąć UW.

3. utworzenie skryptu uniemozliwiajacego zbijanie graczy ktorych roznica lvlow jest wyzsza niz 1/10 naszego lvla

OK.

[ z gory ustalone daty rozpoczenia, ostatecznego dostarczania prac, ogloszenia wynikow, z jednoznacznym ustaleniem wymogow aby praca zostala rozpatrzona]

OK.

[same scenariusze dla graczy ktorzy nie potrafia poprawnie tworzyc map badz nie znaja sie na pisaniu skryptow, poniewaz znam wiele osob ktore maja naprawde dobre pomysly jednak z ich wykonaniem jest gorzej u danych osob. Wygodniej jest pisac/tworzyc mapke gdy ma sie chocby pogladowa koncepcje jak ma ona wygladac niz robienie wszystkiego od zera.]

OK :D

Dotyczace obecnie usunietego servera 8.42:

1. USTAWIENIA czarow/run/potionek/sil broni takie jak sa na rl badz max 1.5x tego co jest na rl.
[apo 8.42 padlo poniewaz zbyt czesto byl zmieniany balans postaci, na nasze nieszczescie za kazdym razem na coraz mniej wyrownany]

2. Wykorzystanie w pelni badz czesci kopii rl mapy tibi.

[na rl jest naprawde duzo zroznicowanych miejsc dla kazdej profesji.]

OK, może bym zagrał.

http://www.forum.toproste.pl/showthread.php?t=67116

[skullujemy postacia na rooku/gramy postacia na mainie badz na odwrot, tylko gdy na obu kontach jest wykupione konto premium].

Raczej nie.

3. Wprowadzenie do gry osobow z niepelnymi uprawnieniami GM do pilnowania porzadku inaczej zwane Junior Tutor
[osoby tylko sprawdzaja jak sprawuja sie gracze i tylko zglaszaja lamanie regulaminu do ST/GM, nie maja prawa do tworzenie przedmiotow, karania graczy, robienia najazdow]

Przecież zwykli tutorzy nie mogą banować ani nic, tylko zgłaszają łamanie regulaminu i dają ostrzeżenia. Więc po co jeszcze jakiś junior tutor?
Btw. osobów?

4. Skrypt na losowe najazdy na serverze co 200-250h / czasy ustala juz administracja/
[do gry zostaly wprowadzone questy w ktorych wymagane sa deady od danego potwora, a przez 3 tygodnie widzialem moze 2 najazdy z danym potworkiem, zaraz po wprowadzeniu owych questow takie najazdy byly 2 razy w tygodniu]

To też raczej nie. Najazd powinien być niezapowiedziany, a nie co jakiś określony czas.

Ogólnie to jestem za restartem 7.6 tylko bez tych super itemów itd. i z ogarniętym balansem profesji.

John Cena
04-05-2012, 09:40
Przydało by się coś wprowadzić żeby uratować jakoś serwer bo jest to możliwe tylko niech ekipa zacznie coś robić bo tak to nie uratują serwa ,a co do pomysłów to kilka z nich można by było wprowadzić.

Miodek
04-05-2012, 11:40
mogli by dac możliwość wyrobienia na nowo r keyi jak juz by orzeniesli postacie jestem za !

Adachi.D
04-05-2012, 11:54
@up
Postacie nie mogą zostać przeniesione, z jednego prostego powodu - nie opłaca się expić by być w topce na tym serwerze, a na tamtym przy przeniesionych postaciach było by to samo.

~#*Nalesniczek Zla*#~
04-05-2012, 13:07
Nie.

Nie bij plax!?
Nie ,nie róbcie nic nowego bo Sasha straci swoje kaceceki (je**** dzieciak)
W większości jestem na TAK
Nowy Server jak najbardziej na tak ,ale wole aby przenieśli postacie z jakimś tam przelicznikiem. Choć może to zmieni sytuacje servera na 2 miech a potem będzie to samo...
UW- kiedyś nie było a wszyscy byli szczęśliwi ,ale niestety wszystko się zmienia.
Ogarnąć GM / Server / Mape / Upa / UW a powinno być dobrze.

Czarodziej Xardax
04-05-2012, 13:20
Zresetowanie postaci : )
Jedynie domki mozna by zostawic, bez kasy i eq.
kazdy od 1 lvle, na swoich postaciach zeby sie nie podszywali : )

Mooncry
04-05-2012, 14:05
Zresetowanie postaci : )

Chcę widzieć płacz Zarexa i całego Jihadu :)

@top
Wyciąć gimbusów z apo, może serwer stanie lekko na nogi :(

Sasha Rookslayer
04-05-2012, 14:21
Po co wy spamujecie, że chcecie nowy server:confused:
Mortiis wam nie zrobi nowego servera, nawet gdybyście mu zapłacili za to.
Apo zostanie takie jakie jest... jedynie co zrobią z servem to wprowadzą nową Aktualizacje i tylko to. Koniec spamu pajace..

Mr Fsza
04-05-2012, 14:33
konkursy takiego typu to już były i jak widać robią z tych pomysłów cały czas coś ; 0

oczywiście jestem na TAK przydał by się jakiś nowy server swój klient,swoje potworki .

Na tym servie nie podoba mi się tylko to, że im większy lvl tym więcej expa
np mamy potworka 10mln exp za 1 no to jest tak jak x100 praktycznie no nie ? no dobra to dochodzi hota +10% expa i to juz mamy 11mln expa więc exp 110 praktycznie jak na to się patrzy
bronie też cały czas dodawane tylko dla h a wcześniejsze robią się zacofane bo te stare usuwają by większy to miały

oczywiście jestem na TAK trzeba to wszystko jakoś ogarnąć i uporządkować; ))

Adachi.D
04-05-2012, 14:39
Apo zostanie takie jakie jest... jedynie co zrobią z servem to wprowadzą nową Aktualizacje i tylko to. Koniec spamu pajace..

Po 1.
Mów za siebie.
Po 2.
Jedynym spamującym pajacem tutaj jesteś ty, ćmoku.
Jak zamkną APO wyślą cie do przytułka dla umysłowo chorych.
@Xardax
Restart postaci był by dobry, ale nie uczynią tego bo po co ? Pewna część graczy by została, troche by wróciło i wyszło by na to samo...
@top
Moim zdaniem najlepszym rozwiązaniem był by serwer z exp rate 6-3... + old questy p armor, klapy i qod jako rary. :(

kowalfps
04-05-2012, 15:24
1. oslabienie uw i juz jestesmy w domu
2. zeby ktos sie wkoncu zajal servem
3. konkursy

ale!?

W temacie powinien sie wypowiedziec mortiis ktory na nas leje wiec cze xd

scimex pallll
04-05-2012, 15:42
Czytalem wasze posty i jestem zdania takiego, ze Apo nigdy nie bedzie tak zajebiste jak kiedys.
Gra zwana Tibia wgl upada (sa juz lepsze gry niz Tibia).

Jedyne mozna oslabic uw i postawic nowy serwer 8.42.
I do czasu do czasu by mozna zrobic jakis tygodniowy Event ? (troszke expa, najazdow, i wiele innych zabaw).

Artis
04-05-2012, 18:56
Chcę mi się w Wami płakac, o ironio losu,
Ty jeden w ich nie zwątpiłeś, Ty jeden chcesz za nich oddac życie,
Nie płaczcie dzieci moje,
Stwórco wskaż im drogę

Elderius
05-05-2012, 14:25
Jeden z najlepszych pomysłów jakie widzialem, to musze przyznac, mimo tego ze nie gram juz na *****głownie przez UW :P)
Na APO przydal by sie exp rate, to byl by tutaj przełom, chociaz Mortis i tak nic nie zrobi :|

@1. przeniesienie postaci z obecnego APO z obnizonym poziomem edit 1 [ moja promozycja to podzielenie obecnego lvl przez 10 + przyznanie jakiejs kwoty KCC w zaleznosci od obecnego stanu postaci, oraz obnizenie exp rate do x3]
Tutaj powiem tak... hmm... lepiej podzielic exp przez 70-100, dalo by to lepszy wynik + dodac exp stage 1-100 x5, 101-300 x4, 301-500 x3, 501 - 800 x2, 801 -xxx x1.
Wtedy kazdy mial by mozliwosc wbicia lvla najlepszego na serwerze, i nikt nie plakal by nie gram tutaj, bo nie dogonie takiego z xxx lvl

Tak jak ktoś mowil wczesniej !USUNĄĆ UW!

Swietny pomysl, na niektorych serwerach sietnie sprawdza sie ten system :)

Tez dobry pomysl, kazdy mógł by sie czymś wykazac :P

Tez dobry pomysl, byl jeden taki konkurs na *****sam zająłem 6. miejsce).

Co do 8.42 sie nie wypowiadam, bo nie gralem tam :)

Ew. za pln(ale wtedy nie za kcc).

Jedynie na sali wymian, bez innych wyjatkow.

Są juz tutorzy ;p

Wieksze wachania, w takim zakresie 130-300, inaczej kazdy sie naszykuje na najazd :p

Wiem iz moj post spotka sie z wielka krytyka i wytykaniem ze strony pewnych osob jednak prosze o wypowiedz osoby kompetentnej w tej sprawie tutaj badz na PRV.
Wielkiej krytyki tutaj nie ma :p
Niech zrobia nowy serwer przeniosa postacie tak jak mowiles, i zaczna od poczatku :](troszke osób by płakało, ale wiecej by doszlo)
Dawniej APO bylo najlepszym serwerem(5-6 lat temu), a teraz WAR'y 7.6 sa juz lepsze :|

Jednym słowem, masz swietny pomysl na apo :)
@@@Tak poza tematem.

Mortis nie moze jakiegos pisma wysłać, do "głównych twórców tibi", w ktorym by napisal, czy nie moze przerobic klienta 7.6 :p(nie biercie tego za bardzo na powaznie, teraz mnie tak naszlo :p)

Marek
05-05-2012, 16:12
Dajcie już spokój temu serwerowi i administracji :) i tak Mortiis zapewnił co niektórym lata "wspaniałej" rozrywki i za to należy się mu odrobina szacunku :) co jak co wraz z ekipą stworzył naprawdę rozbudowanego ots'a i szacunek za to lecz aktualnie obecny serwer już się wypalił. Nie mówię , że upadł bo gra tam trochę osób ale jak dla mnie jest już wypalony.

PS: Skoro administracja by chciała kasy i zebranych plonów z nowego serwera to miała by wyj...w Wasze postacie które b.kochacie i jesteście w stanie oddać życie za nie...pieniądz rządzi światem i wątpię aby Mortiis zważał na Wasze pixele a w sumie nie Wasze bo to jest własność Mortiisa a Wasz tylko czas.

Bonus
05-05-2012, 21:30
Ogólnie moje zdanie jest podzielone 50/50, bo nie wiem jakby zareagowała czołówka w Top Liście, po podjętych decyzjach, na moje wielu by zrezygnowało z gry na nowym serwerze, zaś starzy gracze z pewnością by wrócili, aczkolwiek czekam na wypowiedź administracji na ten temat.

05-05-2012, 23:12

no wiesz, nie byłbym tego taki pewien, jakby ludzie chcący nowy server zrzucili sie po te 6.15 zl (5zl + vat) to myślę że mogłby wykupic drugi dedyk i jebnanc na próbę drugi server, na prośbę graczy którzy się na niego złożyli ; 0

t# wypowiadałem się juz.

mtflyfek
06-05-2012, 11:21
Ja pamietam jakie apo bylo 3-4 lata temu. Gralo sie i chcialo sie grac. Tak mi sie wydaje ze nawet niekiedy sie nie expilo chwile to brakowalo cc na same manasy. Tutaj jest wielkim bledem to ze jest tyle kasy. Ja podejzewam ze jesli serwer stoi juz pare lat to te kcc sie same stworzyly. Ale w kazdym badz razie. W tym caly szkopul ze jesli mysle sl kosztowal by dajmy w zaleznosci od lvl, np 3k lvl by placil 1kc za sl to juz by takiego zalosnego gadania typu "stac mnie na sl" nie bylo. Kolejna rzecz to mysle UW. Sam ostatnio zdobylem i mimo to mysle ze jest ono zbedne. Kiedys sie biegalo z Crystal arrowem czy sprite/bh i bylo wspaniale ;) A na bolta trzeba bylo wbijac lvl a nie ze kupuiles go na 50lvl.. Wiele rzeczy sie zmienilo. Administracja mysle robi co moze z tego powodu ze to za to dostaja kase na konto za Pacca. Moim zdaniem trzeba bylo by rozwazyc tej kwesti aby zlikwidowac uw badz zmienic jego sile oraz to zeby za smierc sie placilo wiecej. Wtedy ludzie by sie pilnowali i duzo kasy mysle by zniklo z kont graczy. To jest tylko taka O propozycja

Demon
07-05-2012, 12:37
Ja pamietam jakie apo bylo 3-4 lata temu. Gralo sie i chcialo sie grac. Tak mi sie wydaje ze nawet niekiedy sie nie expilo chwile to brakowalo cc na same manasy. Tutaj jest wielkim bledem to ze jest tyle kasy. Ja podejzewam ze jesli serwer stoi juz pare lat to te kcc sie same stworzyly. Ale w kazdym badz razie. W tym caly szkopul ze jesli mysle sl kosztowal by dajmy w zaleznosci od lvl, np 3k lvl by placil 1kc za sl to juz by takiego zalosnego gadania typu "stac mnie na sl" nie bylo. Kolejna rzecz to mysle UW. Sam ostatnio zdobylem i mimo to mysle ze jest ono zbedne. Kiedys sie biegalo z Crystal arrowem czy sprite/bh i bylo wspaniale ;) A na bolta trzeba bylo wbijac lvl a nie ze kupuiles go na 50lvl.. Wiele rzeczy sie zmienilo. Administracja mysle robi co moze z tego powodu ze to za to dostaja kase na konto za Pacca. Moim zdaniem trzeba bylo by rozwazyc tej kwesti aby zlikwidowac uw badz zmienic jego sile oraz to zeby za smierc sie placilo wiecej. Wtedy ludzie by sie pilnowali i duzo kasy mysle by zniklo z kont graczy. To jest tylko taka O propozycja
dobra składnia ziomek, ogólnie dobrze prawisz, ale uderzasz w stronę stereotypów, które są już oklepane w 100%

@bez resetu postaci/nowego serwera nie mamy o czym rozmawiać, bo naszego, wsumie waszego 7.6 się nie da naprawić

maszu1991
07-05-2012, 13:01
Nie ma co ukrywać winna nie jest administracja tylko obecna sytuacja, bo starzy gracze przestają grać z tego powodu iż mają inne zajęcia i priorytety oraz znacznie mniej czasu na rozrywkę, ale największym powodem na brak zainteresowania tibią i apo jest fakt, że rośnie teraz inne pokolenie dzieciaków, które wolą gry o zaawansowanej grafice, ciekawych efektach specjalnych itp. Do tego dochodzi pogląd dużej części osób, że gra w Tibie to obciach i mamy gotowy przepis na spadek osób grających... Sposobem mogłoby być jedynie zachęcanie przez obecnych graczy swoich znajomych tworząc przy tym miłą atmosferę. Mogłyby nawet zostać h lvl, ale owszem przydałby się jakiś balans w możliwości zabijania osób.

Mortiis
08-05-2012, 20:46
Zawsze mieliśmy taką zasadę, że resetu serwera nie zrobimy i nie usuniemy ludziom kont, bo nie po to meczyli sie swoimi postaciami, zebysmy im z dnia na dzien wszystko skasowali.

Pomysl na podzielenie kasy i expa kiedys istnial, ale uznalismy ze wiekszosc nie zrozumie tego, ze tak naprawde nikt nic nie straci, bo ten co mial najwiekszy lvl w statystykach nadal mialby najwiekszy lvl itd. Mysle ze wiekszosc nie bylaby zadowolona z takiego podzielenia wszystkim statystyk czy kcc. Rowniez mysle ze nie wplyneloby to na przyciagniecie wiekszej ilosci graczy, rywalizacji takiej jak na poczatkach APO nadal by nie bylo.

Myslalem kiedys nad uruchomieniem serwera APO takiego czasowego w sensie ze np. na 1 miesiac otwieramy drugi serwer APO, gdzie kazdy zaczyna od 1lvl, bylaby rywalizacja, kazdy mialby takie same szanse, mowiliscie o usunieciu UW czy o tym, aby nie bylo silnych potworkow, na takim serwerze od zera, nikt nie bylby w stanie pojsc na silne potwory czy nie zdobylby najlepszych przedmiotow typu UW, wiec nie byloby potrzeby usuwania tego z serwera czasowego. Po 1 miesiacu gry osoby, ktore zdobyly najwiekszy poziom, czy wykonaly najwiecej questow otrzymywalyby nagrody, nawet rzeczowe, zamiast wydawac kase na reklamy google, mozemy je przeznaczyc na nagrody dla osob bioracych udzial w rozgrywce. Po miesiacu gry wszystkie postacie moglyby zostac przeniesione na glowny serwer APO i osoby, ktore nie zakwalifikowaly sie do nagrody moglyby nadal rozwijac swoja postac. Serwer z nagrodami moglby byc otwarty w pewnych godzinach, lub z limitem czasowym expienia na kazdy dzien, aby nie bylo tak ze 3 osoby dziela jedna postac i graja 24/7.

Jak wam sie podoba taki pomysl?

Anonimowy
08-05-2012, 22:08
@UP
Zajebiście, pod warunkiem, że ogarniecie balans dla postaci niskopoziomowych :)

-=Inflamel=-
09-05-2012, 01:53
Zawsze mieliśmy taką zasadę, że resetu serwera nie zrobimy i nie usuniemy ludziom kont, bo nie po to meczyli sie swoimi postaciami, zebysmy im z dnia na dzien wszystko skasowali.

Pomysl na podzielenie kasy i expa kiedys istnial, ale uznalismy ze wiekszosc nie zrozumie tego, ze tak naprawde nikt nic nie straci, bo ten co mial najwiekszy lvl w statystykach nadal mialby najwiekszy lvl itd. Mysle ze wiekszosc nie bylaby zadowolona z takiego podzielenia wszystkim statystyk czy kcc. Rowniez mysle ze nie wplyneloby to na przyciagniecie wiekszej ilosci graczy, rywalizacji takiej jak na poczatkach APO nadal by nie bylo.

Myslalem kiedys nad uruchomieniem serwera APO takiego czasowego w sensie ze np. na 1 miesiac otwieramy drugi serwer APO, gdzie kazdy zaczyna od 1lvl, bylaby rywalizacja, kazdy mialby takie same szanse, mowiliscie o usunieciu UW czy o tym, aby nie bylo silnych potworkow, na takim serwerze od zera, nikt nie bylby w stanie pojsc na silne potwory czy nie zdobylby najlepszych przedmiotow typu UW, wiec nie byloby potrzeby usuwania tego z serwera czasowego. Po 1 miesiacu gry osoby, ktore zdobyly najwiekszy poziom, czy wykonaly najwiecej questow otrzymywalyby nagrody, nawet rzeczowe, zamiast wydawac kase na reklamy google, mozemy je przeznaczyc na nagrody dla osob bioracych udzial w rozgrywce. Po miesiacu gry wszystkie postacie moglyby zostac przeniesione na glowny serwer APO i osoby, ktore nie zakwalifikowaly sie do nagrody moglyby nadal rozwijac swoja postac. Serwer z nagrodami moglby byc otwarty w pewnych godzinach, lub z limitem czasowym expienia na kazdy dzien, aby nie bylo tak ze 3 osoby dziela jedna postac i graja 24/7.

Pomysl dosc dobry jednak nie podoba mi sie kwestia otwarcia servera tylko w pewnych godzinach, poniewaz wiekszosc czasu spedzam w kanadzie [nie gram wtedy duzo na obecnym apo poniewaz mnie "znudzilo"] jednak na serverze typu "Ladder" z checia bym sprobowal swoich mozliwosci.

@Mortiis

chcialbym przedlozyc moja propozycje ale poza forum.

Adachi.D
09-05-2012, 07:33

Mi ten pomysł podoba się bardzo. Dobrze by było otworzyć go we wakacje/zimę. Napewno wolałbym zagrać tam, a nie na obecnym apo, rywalizacja to jest to !

Pit
09-05-2012, 19:38
Może na okres wakacyjny otworzyć taki serwer, od 1 lipca do 1 września i po tym czasie rozlosować nagrody dla top 10

Sasha Rookslayer
09-05-2012, 19:48

Pomysł się podoba, ale pierw nowa Aktualizacja, co :)?

09-05-2012, 19:54
#mortiis
no ofc ze jestem na tak, i server online w godzinach 16-23 od poniedzialku do czwartku, w piątek do 2-3 rano, w sobote od 10 - 2/3 rano i w niedziele od 10 do 23, zeby mozna bylo czasami jakąś nocke walnąć xd serwer otworzyc w któryś poniedzialek po update, i trzymać 4 równe tygodnie a nagrody takie jak w tym (http://www.forum.toproste.pl/showthread.php?t=56135) temacie lub lepsze, i ofc zamiennik na rooku, bo mysle ze konkurs mialby 2 kategorie top 3 czy 10 rook i main ;d

Numazus
10-05-2012, 06:43

Ehh, Mortiis, to nic nie zmienia. Tylko osoby z 7.6 co teraz grają przejdą tam żeby zdobyć nagrody, nikt nowy nie wejdzie na serwer czasowy, żeby po miesiącu przenieśli mu postać na serwer gdzie latają 3k lvle.

Zrozum, że na APO aktywnie gra ok 50 graczy, tak zwanych 'płaczków' którzy by płakali po restarcie, a ok 300 graczy jest nieaktywnych którzy znają serwer, siedzą na forum lub chociaż je sprawdzają ale na apo już nie wbijają bo nie ma po co zaczynać od nowa.

za te 5 czy 6 lat, jak najbardziej wielki szacunek dla Ciebie, ale to jest tylko gra w którą gra płeć męska, a niestety chłopacy lubią rywalizować i starać się być najlepsi w czymś, taka już nasza natura, a jak wchodzisz na ots exp x5 i widzisz, że lata 3k lvl to niestety ale nie widać sensu...

Jak dla mnie, reset serwera, oraz zrobienie możliwości wyjścia z rooka od razu, lub na stronie założenia postaci typowo na rook lub main, bo wielu osobom nie chce się z rooka wychodzić,
zrób na nowym serwerze hall of fame, albo TOP graczom rozdaj domki na start czy coś i będzie dobrze,

czas na zmiany.

10-05-2012, 10:00
#up
lol, wyjscie z rooka w wolnym tempie 30-50 minut, chyba ze ktos Ci pozyczy eq to nawet w 25 wyjdziesz, wiem bo wczoraj wychodziłem charami na main do misji z zabiciem 20 ludzi dwarfow.

#top
drugi server byłby gitara.

paul12
10-05-2012, 20:02
Witam!

To jest prawda: powinieneś dać reseta postaci: tylko wtedy masz szanse zdobyc nowych graczy. Musisz podjąć decyzje: czy chce zaspokoic graczy których bedzie coraz mniej? albo chce aby serwer znowu stał sie najlepszy na rynku?.
Tak jak jeden napisał: to tylko gra!. sam mam tutaj 3k lvl, miałem dziś go selnac ale kid który miał wysłać kase rozmyslił się. I co ja mam zrobić z tym charem, moge logać raz na tydzień albo oddać bratu, żeby sobie popykał w końcu jest jeszcze 300 dni pacc!. Jest tak nudno: dla tego lvl są tylko wardy: w sumie mógłbyś dodać nowe monstery ale co to ma za sens?.

moga gracze płakać ale serwer już upadł, moge wam pomóc napisac jeden fajny quest ale jak jeden juz napisał: kiedy biegaja 3k lvl to nowi gracze i tak nie zaczna grać!.

A ten nowy serwer na miesiąc to głupota, wogóle tworzenie nowego 7.6 to głupota: podzielisz liczbe online na 2. dodanie uw to było super posunięcie ale nie w taki głupi spoób, że są czyściciele i każdy na 1,3 k lvl ma wykonane uw!. Trzeba było tak zaplanowac, żeby na serwie taki przedmiot był ogromna rzadkością a nie ......!. Ja uważam, że podczas wykonywania solo rommów pierwsze wejście powinno byc darmowe za każde nastepne trzeba by było płacić jakis 50% mozliwej rynkowej cenie przedmiotu!. Każdy mając np. kaptur byłby dumny, ze go ma a teraz każdy go ma. Uw każdy ma 2!.

Nie masz szans zmienić juz te gówno, zapomnij, tylko marnujesz czas i wkładasz ogromna prace a zapenwe robisz coś bardziej ambitnego niz zapokajanie jakiś debili z tibii, a więc gdzie masz wolny czas- każdy musi odpacząć, pamietaj!.

Rookslayer Maniek
10-05-2012, 20:58
Również pomysł mi się podoba, myślę, że byłoby wielu chętnych na taki server, jedno ale, z tymi godzinami może i trochę głupota.. Moglibyście np. zerkać tam więcej czy nikt nie sharuje kont, a nie zamykać server na pewne godziny.
Moje zdanie jest takie, że ludzie nie chcą zaczynać gry od "zera", ponieważ ludzie tutaj poosiągali takie lvle i mentalność ludzi jest taka, że "i tak go nie dogonię". Na tym nowym serverze na pewno byłoby inaczej, więcej ludzi zechciałoby spróbować swoich sił.

paul12
10-05-2012, 22:02
O czym ty wogóle piszesz: poosiągali?. jak mozna coś w grze osiągnąc, chlopie to tylko zabawa . Masz wybór, możesz zacząć od 0 albo dac sobie spokój!. Prawda jest taka, że serwer to kurewski przesyt.

Mortiis nie zważaj na płacze graczy, kiedyś tobie podziękują, że dobrze zrobiłeś z tym resetem; sam sie byś przekonał!. Pamiętasz jak chciałeś wprowadzić blessy dałeś sonde i zrezygnowałeś: był płacz a kcc z serwa by znikło i tylko by na lepsze wyszło.

radykalnie a nie tam cackać się!. Popłacze taki saha i wróci i będzie dalej się rookował 25% życia, większość tak samo.

Wytarczy przebudujesz troche system wykonywania quetów i będzie super

Miffek
10-05-2012, 22:13
@3x up

nie podzielil by ilosci graczy na pół bo jak by ktos wybył online (ew. na expa) ten czas co ma okreslony to wbił by na 7.6 normalne i gral dalej charem...

2xup

serwer 24/7 ale mial bys limit czasu który mogl bys spedzic na expieniu.. a pozniej se mozesz siedziec w depo ile chcesz...

Sasha Rookslayer
10-05-2012, 22:57

Mortiis napisał czarno na białym, że resetu postaci nie będzie, więc co Wy ludzie ciągle z tym Resetem. Po co ludzie grali 3-5/6 lat, by nagle wszystko poszło się jeba* zaprzeproszeniem :)?

#Paul Dirac.

Dlaczego jesteś takim nygusem i nie umiesz pisać, to ja dalej tego nie wiem i nie rozumiem.

Popłacze taki saha i wróci i będzie dalej się rookował 25% życia, większość tak samo.

Po pierwsze, mam name ''Sasha'', a nie żadna ''Saha''.
A po drugie, cieszy mnie fakt, że ciągle o mnie myślisz i wspominasz :*

P.S - Po co dalej ludzie piszecie w tym temacie.. Mortiis jasno opisał sytuację, więc Temacik można zamknąć.

Artis
11-05-2012, 08:22
@Sasha
Nie przejmuj się idiotami, a takie pisanie ich tylko pogrąża. Tak już jest w tej sieci znajdą się takie imbecyle i degeneraty. A ty z wiekiem stajesz się coraz mądrzejszy.

@Mort..
Podoba mi się Twoja propozycja, ale powiedz mi jaka jest równowartośc tych nagród, i co konkretnie będzie brane pod uwagę? Bo to jest dobre pytanie.

RekruT #21
11-05-2012, 12:27
Nie podoba mi się to wszystko i wgl jestem na NIE!

Kingpin.
11-05-2012, 12:32
* Nie rozumiem.
* Osłabiać uw nie ma co bo dobra zabawa z tym jest, jedynie co można zrobić z tym to opcje aby nie można było nosić 2 w tym samym czasie jako broń i jako tarcze.
* Tego też nie powinno się zmieniać, mam 2800lvl i mam nagle chęć pogrania moim 200lvl, ktoś mnie zabije to mam prawo do tego aby się przelogować i go ubić większym poziomem, a ubijanie mniejszych lvl dużym lvl jest frajdą!
* Ta opcja mi się podoba, konkurs na zrobienie większej mapki APO, każdy startujący coś dodaje gdzieś, nikt nie wie gdzie bo nie ma zasad.
* Ta propozycja jest tak samo dobra jak ta wyżej.

Co do servera 8.42 nie będę się wypowiadał, bo nie chce aby on istniał.

*
*

* Wykupienia namelocka za walutę w grze? Chyba jesteś chory, albo udaru od słońca dostałeś, jak chcesz zmienić nick to zrób to za nim założysz konto.
* Co do MC zgadzam się i zasady podane przez Ciebie mogły by nawet zostać.
* Takie osoby są na serverze...
* Coś takiego by się przydało, automatyczne najazdy <3

Marek
11-05-2012, 17:42

Mortis szacunek za Twoje podejście do graczy oczywiście się należy , że nie skasujesz im kont ale zrozum to , że czasem restart serwera to jedyny sposób na "nowy" start. Wiem , że niektórzy są bardzo związani z swoimi postaciami i bardzo je kochają i żyć bez nich nie mogą ale Twoje podejście również będzie takie jak będzie grać 10 osób ? W tedy to już chyba zauważysz , że te 2klvele które dla Ciebie oznaczają ogrom czasu włożonego są offline cały czas ? W tedy już chyba przejrzysz na oczy i zrobisz restart ? Oczywiście ja szanuję każdego zdanie więc uszanujcie moje na ten temat. Na tym serwerze mam tylko 850rp ale na 8.42 kiedy był kasowany miałem kilka charów i b.dużo itemów i b.dużo CC i jakoś nie płakałem. Fakt faktem tego 850rp dostałem za 8.42 ale biorąc pod uwagę to co tam miałem to dostałem nic ale mniejsza o to bo nie gram. Mortiisie wiem , że nie zrobisz restartu ale zrozum , że na tym otsie nie będzie już nigdy grać więcej osób. Nowi gracze to tylko tacy co kupują chary bo komu się chcę wbijać lv od zera biegająć z 3klvelami ? Zobacz na staty online - rozumiem wakacje ciepło browar na dzielnicy , wyjście z kobietą na plaże czy coś ale nawet po wakacjach wątpie aby grało 200 osób. Nie wiem Morti Twój wybór ale jak dla mnie to powinien być restart.

Maxymek
20-05-2012, 12:24
moim zdaniem pomysl swietny :P
Z tego zrobic PVP ENFO
Ale utworzylbym nowy server od 0 a nie jakis podzial lvl :)

Saros
23-05-2012, 17:49
CZEŚĆ
A wiec ja powracam na ten serwer po 2 latach . Według mnie pomysłem było by nowego otwarcie serwera 7.6 z takimi itemami i udogodnieniami jak to było w latach świetności apo i z tą mapką co było, dodanie parę tak silnych potworów jak teraz są i to może oburzy dużo ludzi zmniejszenie expa o połowę jak jest teraz żeby znowu tak szybko nie narobiło sie tych 3k levelow i nie otwieranie takich potworów jak wardy i były by np od wykonania wszystkich questow na serwerze jakie tylko sa możliwe tak żeby utrudnić dojście na np takie wardy . Questy porobić np tak że te nowe UW co jest zrobić że mogą byc max 1 na serwie co roku dodać jeden . Ale wszystko zależy od administratora . JEDNYM SŁOWEM "UTRUDNIĆ" mocno grę na nowym serwerze tak żeby znowu rajcowało zabicie kinga xd a nie teraz w depo rozdaja softy itp wróciłem a tu takie itemy sa rozdawane ten serwer według mnie jest przesycony tym wszystkim dla mnie najlepszym rozwiązaniem było by otwarcie nowego serwera apo i wtedy zoabczyć jak to ludzie ogarną czy będą grać . Jak myślicie dobry pomysł ?

Samuraj
24-05-2012, 12:08
Może coś odpalą i przyciągnie to więcej graczy bo tego serwera już nic nie uratuje :(

Marek
24-05-2012, 16:05
Proszę Was po raz kolejny przejrzyjcie na oczy - sam byłem głupi kupując pacc i grając 2 tygodnie ( aż żal mi , że zmarnowałem godzinkę dziennie na grę a może i więcej ). Przecież gra dla Was na tym serwerze jest satysfakcjonująca ale z jakich względów ? Może nie mam 2klv nie wiem jak się nim gra ale naprawdę dziwie się. Nie piszcie mi czasem , że zazdroszczę czy coś bo 2klv mogłem za grosze od kolegi kupić ( tyle , że ms ). Ciągle jest płacz o ten serwer ile to Wam nie pasuje to dlaczego jeszcze na nim gracie ? Zobaczcie ile w internecie jest serwerów na których naprawdę można się poorać itp - ciekawe akcje i w ogóle. A tutaj ? Tutaj raz , że nie ma nowych graczy i nie będzie bo kto taki jeb...jest ? To dwa , że serwer ma wszystko co mógł i może mieć....

Nie wiem naprawdę dlaczego Wy jesteście tak zakochani w tych pixelach. Na dworzu jest b.gorąco - czy warto grać nawet 2h dziennie w tibie ? Wiem , że nie każdy pracuje itp...ale ja np. pracuje i trenuje i jaki sens 3h z reszty gorącego wakacyjnego dnia spędzić przed tibią ? Tak samo inni pracujący ? Przecież to się mija z celem. Większość tu hejtuje a sami graj...

Paul.Dirac.1986
24-05-2012, 16:43
Powiem tak ziomek - po co uświadamiasz ludzi bez mózgu: Jedno przyznam masz w głowie więcej rozumu niż 99,9% graczy online ale cóż - życie!. tak kończą zawodowcy xD:
http://i50.tinypic.com/2n8vbjr.jpg

tak do : Marek. Co ciebie dziwi? Obecnie komputer wypełnił ludziom wolny czas. Mój brat siedzi po 10-11h przed kompem żeby zdobyć tytuł magistra. A, że dzieci bez kontroli rodziców nie potrafia opanowac, i spożytkowac czasu na obowiązki to cóż. Gracze boją się komputera, te gry własnie powstały żeby ograniczyć ludzi w spożytkowaniu potegi jaką dał nam komputer. tylko sie cieszyć, skoro jesteś człwoiek rozumny, dam tobie przykład i na forum juz nie będe zaglądał, jebać tych debili, i tak nic mądrego sie nie dowiesz od nich . nara all

Marek
24-05-2012, 17:16
Powiem tak ziomek - po co uświadamiasz ludzi bez mózgu: Jedno przyznam masz w głowie więcej rozumu niż 99,9% graczy online ale cóż - życie!. tak kończą zawodowcy xD:
http://i50.tinypic.com/2n8vbjr.jpg

Jeśli to był tekst do mnie bo nie wiem do kogo...no ale jeśli do mnie to powiem Ci , że po prostu dziwi mnie podejście co niektórych osób.

PS : jeśli post nie do mnie a np. do autora to przepraszam :D ale ogólnie dziwi mnie podejście tych osób

Kumpel Armii
25-05-2012, 14:10

Fantastyczny pomysł, nie zważając na inne posty w tym temacie, jest to bardzo interesujący pomysł, który na pewno pozwoli przyciągnąć wielu nowych chętnych i zainteresowanych osób na serwer...

@edit
Prawda jest jednak właśnie taka, że postaciami, które będą przenoszone na główne APO, nie będą grali, z przyczyn takich, że latają tam po 3k levele - potrzebna jest niestety redukcja i ogarnięcie całego serwera począwszy od itemków, a kończąc na potworkach...

gralfoneq
28-08-2012, 12:56
Jedyna opcja na "uratowanie" serwera (myślę, że grałoby 300-400 graczy - może to nie jest to co kiedyś, ale zawsze lepiej niż 50 graczy na krzyż) jest HARD RESET wszystkiego co możliwe, cofnięcie serwera o "X" updatów kiedy pandemka to było marzenie wielu, a BH miały 3 osoby :)

Sam chętnie bym grał na takim serwerze i myślę, że nie tylko ja - czytając posty na forum sądzę, że 3/4 społeczeństwa apo grałoby na takim czymś nie płacząc o swoje 3k lvle, uwy itp.

Przypalowiec
13-01-2013, 12:59
tak zrestartujmy lv zabierzmy hlv to na co tyle pracowali, zabrońmy im pvp i tych pvp z postaciami które mają mniejszy lv, a na serwerze znowu będzie pełno.
Ironia.
Ktoś nie gra na Apo tylko dlatego że ktoś tam ma 2k lv?

Jestem na Tak
reszta propozycji: Nie.