View Full Version : Prawo jazdy
Ile czekaliscie na swoje prawo jazdy? :D jak wam poszedl egzamin itp? za ktorym razem zdaliscie. ja zdalem za 2... bo pierwszym razem zjebalem prawkowanie rownolegle... niewiem jak to sie stalo xD
Zdane za pierwszym 2 lata temu. 2 tygodnie czekania na plastik.
Rook.Men.Mariusz.
05-05-2012, 13:17
Egzamin lajtowo tylko jak robiłem łuk,to noga mi latała,ale miasto spoko.
Oczywiscie za 1 razem ^^.
A na prawko,to chyba zawsze się czeka ok 2 tyg.
Kimus The Master
05-05-2012, 13:33
Ja podeszłem raz do egzaminu oblałem na łuku i juz to pierdole xD
Kaziu Extreme
05-05-2012, 13:35
Ja podeszłem raz do egzaminu oblałem na łuku i juz to pierdole xD
Idz graj w ta tibie lepiej.
Prawko zdaje dopiero za 2 lata, ale jakos sie tym nie przejmuje bo to nic trudnego. :))
@down
O jazde sie nie boje w ogole, moze troche o ten test ;d
@up niestety ale trafiasz na nowa teorie :) a o jazde zaczniesz sie bac jak noga zacznie ci latac na sprzegle :D
niby nic trudnego... a zobaczysz jak dojdzie do tego stres na egzaminie ;]
ScorShotBG
05-05-2012, 13:46
ja nic nie umialem a zdałem hehe, a mam na to sposob
http://www.youtube.com/watch?v=q4GYfNLcxZI
tak jak na tym filmiku tylko ja bylem ta typiara hehe i za 1 razem zdalem polecam ten styl
@up
To widać, że lubisz ten styl ;> Miłego obciągania innym facetom :D
@topic
ja mam nadzieje, że pójdzie mi dobrze na prawku tylko szkoda, że dopiero za rok i na nowych zasadach ;/ ale się tym nie przejmuję :)
Rok temu, za pierwszym razem. Około 10 dni czekania na dokument.
Zdawałem w lipcu w tamtym roku. Zdałem za 1 razem bez żadnego błędu. Na prawko czekałem 8 dni. :)
.Vimpexx.
06-05-2012, 17:08
Za pierwszym, dwa lata temu, czekałem 9 dni :rolleyes:
Za 2 razem 3 lata temu. Za 1szym dostałem jakiegoś ataku paniki, ale chyba miało to coś wspólnego z popijawą poprzedniego dnia dobrze, że wtedy nie sprawdzali alkomatami ;D.
Mortalix
06-05-2012, 18:54
Zdałem za pierwszym podejściem pół roku temu. Na wydanie czekałem jakoś dziwnie długo, bo prawie 4 tygodnie. Za to z egzaminem mi się udało - czekałem tylko tydzień. :p
Zdałem za pierwszym podejściem pół roku temu. Na wydanie czekałem jakoś dziwnie długo, bo prawie 4 tygodnie. Za to z egzaminem mi się udało - czekałem tylko tydzień. :p
Heh, ja po wtopie na 1 egzaminie drugi termin miałem 2 dni później, dziewczyna stojąca za mną trafiła na termin dopiero po miesiącu, ludzie zaczęli się burzyć jak nie wiem więc wykonałem ewakuację :D
Old Shidishi
09-05-2012, 15:11
Prawko zdane za 5 podejściem jakiś miesiąc temu. Strasznie długo musiałem czekać na kolejne egz (3,4tyg). Troche za dużo tej zabawy było, zawsze się jakieś głupie błędy robiło co przekreślało egzamin, głównie stres na to działał. Odebralem równiutko po 7 dniach:)
I jedna rzecz do tych 16latków co mówią, że lajtowo itp. Żebyście się nie przeliczyli! :)
Krulowiec
09-05-2012, 17:23
Będę zdawał za rok, ale obawiam się, że nie zdam.
Już od dawna zakładam, że nie zdam :D
Ryśku xD
09-05-2012, 17:59
Sam się nawet , nie zapisałem ale kolega dostał dopiero po miesiącu.
Ja w poniedzialek ide praktyke zdawac uhuh XD beka bedzie nie zdam zapewne ale chuj xd
do rzeczy, na egz czekalem (czekam) 3 tyg
za pierwszym w wrześniu zeszłego roku : ) testy 1 błąd ;/ nie potrzebnie gdybałem na jednym zadaniem i tak jakoś wyszło ; d co do jazdy to lajtowo, a plastik po 10 dniach odebrany : )
#a tak szczerze, to to czy zdasz czy nie to nie zależy od zdającego tylko od dnia egzaminatora i zdarzeń losowych : D
#a tak szczerze, to to czy zdasz czy nie to nie zależy od zdającego tylko od dnia egzaminatora i zdarzeń losowych : D
Jebłem. :confused:
Wymuś pierwszeństwo, płacz że egzaminator miał zły dzień.
Adachi.D
23-05-2012, 21:28
No ja za 1.5 roku sobie zdaje, z opinii kumpli najgorsze są egzaminy... Oczywiście zależy dla kogo. Czekać możesz od tygodnia do miesiąca, to zależy od tego gdzie sie zdaje. Osobiście mam pozytywne podejście do zdawania, a nowego systemu egzaminacyjnego się nie obawiam.
Old Shidishi
23-05-2012, 21:31
http://img.myepicwall.com/i/2012/05/6d3e9b8ac9edf7df025d2f6443379324.jpg?1337791809
Prawo Jazdy do odbioru w Urzędzie. Dziekuje dowidzenia :D
Najważniejsze to zdać teorię, wtedy masz 6 miesięcy na próby zdania praktyki.
Czarodziej Xardax
29-05-2012, 17:04
Hiho. Jak to bd po zmianie prawa?
Prawko zaczynam we wrzesniu, 4 grudnia moge sie zapisac na egzamin,
jak nie zdam za 1 razem to nastepny juz raczej bd mial po wprowadzeniu nowych egzaminow, wiec bd mogl kontynuowac na starych przepisach czy na nowych bd musial?? ; //
W czwartek egzamin teoretyczny z kategorii A i B. Jeżeli zaliczę od razu zapiszę się na egzamin praktyczny i pozostanie czekać. Co do jazd nie obawiam się wcale, bo motorem jeżdżę od 9~ lat, samochodem chyba nawet wcześniej tyle, że pierwsze jazdy u taty na kolanach etc.;d Nie mam siły uczyć się tych testów, no ale cóż - trzeba.
.LOGEST.
29-05-2012, 18:16
Egzamin zdałem za drugim razem, nie pamiętam już ile na prawko czekałem.
Teoria 0 błędów. Praktyka za drugim podejściem również 0 błędów.
Pierwsze podejście oblane, bo pojechałem pod prąd.
Byleby tylko zdać, na kursie uczą jak zdać egzamin, z prawidłową jazdą już jest gorzej.
Za miesiąc jadę do Polski i będę robił kat A i B.
Kat A się nie obawiam za bardzo bo już mam zrobione A1, testy dalej znam na pamięć, "tor" przeszedłem za pierwszym razem chociaż miałem 1 błąd na 8mce ale ogarniać ogarnąłem ;d Najbardziej się obawiam tego prawka na samochód bo nie widzę siebie jako jeżdżącego samochodem, jak już to bardziej motorem ;d 18stka już od miecha więc zostają te prawka ;d Jakbym zdał oba za 1wszym razem to orgazm, lol ;d
Hiho. Jak to bd po zmianie prawa?
Prawko zaczynam we wrzesniu, 4 grudnia moge sie zapisac na egzamin,
jak nie zdam za 1 razem to nastepny juz raczej bd mial po wprowadzeniu nowych egzaminow, wiec bd mogl kontynuowac na starych przepisach czy na nowych bd musial?? ; //
Nowe przepisy są tak niedopracowane, że wejdą może w 2014. Sprawdzone info.
Ja zaczynam we wrześniu. Mogę już w lipcu, ale pierdole, wolę pracować/melanż, a jazdy zostawić sobie na szkołę.
Shakur Shooter !!!
30-05-2012, 10:37
Ja ide na prawko po wakacjach boje sie troszke ale myśle że zdam za 2 albo 3 razem a czase jade bez prawka jak mam ważne sprawy do załatwienia ale naszczęście pały mnie nie chyciły jeszcze
Nowe przepisy są tak niedopracowane, że wejdą może w 2014. Sprawdzone info.
Ja zaczynam we wrześniu. Mogę już w lipcu, ale pierdole, wolę pracować/melanż, a jazdy zostawić sobie na szkołę.
Wchodzą od stycznia/lutego 2013r Sprawdzone info ;]
#
cały tydzień uczyłem się pytań do testów na kat. A i B. Robię testy w których mam 24 pytania (motor i samochód) i róbię 1/2 błedy. Jutro egzamin, mam nadzieję, że zaliczę. Podzielę się jutro przeżyciami XD.
Teoria zdana, jutro jazdy na A i B. Mam nadzieję, że zaliczę. Egzaminy mam na 7:30 życzcie szczęścia:D później zdam relacje
Nie GL. Kurs na C niebawem.
Zdałem egzaminy na A i B bezproblemowo. Za 2 tygodnie odbiór prawo jazdy:)
(2012-06-22 13:21:48) Prawo Jazdy: Przyjęto wniosek - trwa postępowanie administracyjne. joł mysle ze w srode bedzie do odbioru, a wy ile czekaliscie na odbior?
koło 2 tygodni może trochę więcej z tym, że ja zdałem kilka dni przed świętami bożego narodzenia a odebrałem po nowym roku
Maatinii
24-06-2012, 22:57
Ja jutro się zapisuję na prawko. I mam pytanie płaci się od razu czy jak to wygląda i czy mam coś wziąć ze sobą jak chce się zapisać ?
Ja jutro się zapisuję na prawko. I mam pytanie płaci się od razu czy jak to wygląda i czy mam coś wziąć ze sobą jak chce się zapisać ?
Jesli zapisujesz sie do szkoly to zazwyczaj nie musisz placic chyba ze jakas w pizdu chujowa szkola, mozesz sobie rozlozyc na raty tylko jakis tam termin ci daja mozesz sie zapytac w szkole, ja np. placilem na 2 razy a mozna chyba na 5? nie jestem pewny... na egzamin panstwowy musisz od razu zaplacic zeby cie umowili :P
/polecam szkole na powstancow wlkp. :] jazdy z robertem jbc (bo ty szczecin) xd
/pierwsza proba zajebana - wymusilem wololo Xd
Tak jak ja chodziłem na prawko, przed teorią minimalnie 200 zł musiałem wpłacić na sam samochód, samochód+motor 400 zł. Ja akurat wpłaciłem wszystko od razu, ale tak jak napisał Boonek możesz rozłożyć na raty, co 10 godzin jazd płacić. Co wziąć? Właściwie nic, wypełnisz formularz i tyle. Weź jedynie Pesel:)
#krac
no wlasnie gdzies czytalem, ze po swietach tak typ czekal i po nowym roku mial. kilka osob pytalem to jedna w ciagu 4 dni odebrala, jeden znajomy w ciagu 7 dni. ja mysle, ze bede mial gdzies w srode.;d
ja mialem po 16 dniach,ale dlatego, ze bylo majowe i co 2 dzien bylo wolne ;p
Auto zdałem za pierwszym razem 23. listopada. Najbardziej obawiałem się placu, a na mieście czułem już się pewnie.
Motor zdałem w tamtym tygodniu (20. czerwca) też za pierwszym razem. Bałem się placu, ale udało się i miasto zrobiłem bezbłędnie :)
Na oba egzaminy czekałem niecałe 3 tygodnie.
Mi egzaminator powiedział że do 2 tygodni trzeba czekać, ale jest taka strona gdzie podajesz swoje dane (imię, nazwisko i pesel) i wtedy wszystko jest opisane czy jest już prawo jazdy do odbioru. Ja swoje miałem równo po tygodniu.
Jak przypomnę sobie link do tej strony dodam.
Mi egzaminator powiedział że do 2 tygodni trzeba czekać, ale jest taka strona gdzie podajesz swoje dane (imię, nazwisko i pesel) i wtedy wszystko jest opisane czy jest już prawo jazdy do odbioru. Ja swoje miałem równo po tygodniu.
Jak przypomnę sobie link do tej strony dodam.
https://www.kierowca.pwpw.pl/
Proszę.
(2012-06-28 09:38:52) Prawo Jazdy do odbioru w Urzędzie.
no to co, od dziś jeździmy legalnie:D
Maatinii
29-06-2012, 10:19
Zostały mi jeszcze 4 godziny teorii i mogę się zapisać na jazdy :).
18/18 w testach po 3 min zgłosiłem, że koniec :D najlepiej naukę zrobić z 3-4 razy (te 540~~) pytań i wtedy już wzrokowo idzie :D !
Na łuku lekko noga skacze na sprzęgle, ale tak to reszta okej :)
Za pierwszym razem :D
ofc. czekam na plastik :D !
Anonimowy
18-08-2012, 20:30
18/18 w testach po 3 min zgłosiłem, że koniec :D najlepiej naukę zrobić z 3-4 razy (te 540~~) pytań i wtedy już wzrokowo idzie :D !
Ja się właśnie wdupiłem na rozwiązywaniu wzrokowym, dostałem pytania z zamienioną kolejnością odpowiedzi i zonk ;d na szczęście to było na wewnętrznym :P Teraz 6h zostało do wyjeżdżenia
tydzien na prawko bd czekal chociaz mowia ze czeka sie 2 tyg testy sa banalne, ja tydzien czasu uczylem sie non stop doslownie tylko spalem w drodze do szkoly w szkole w drodze do domu w domu wieczorami non stop ***** i mialem 0 bledow na 24 pytania bo zdawalem samochod i motor i byla taka sytacja, ze czytalem 2~ slowa i patrzylem na obrazek i wiedzialem juz co zaznaczyc. dla mnie osoba ktora nie zda teorii to jest tlumok, tego da sie wyuczyc,..
Ja się właśnie wdupiłem na rozwiązywaniu wzrokowym, dostałem pytania z zamienioną kolejnością odpowiedzi i zonk ;d na szczęście to było na wewnętrznym :P Teraz 6h zostało do wyjeżdżenia
no racja, ale na egzaminie panstwowym odpowiedzi zamienionych nie bedziesz mial;p zostaw sobie 2 h chociaz przed egzaminem pamietaj zeby przypomniec sobie wszystko;p
Zdałem za 2 :D Za 1 razem oblałem na mieście przez dziadka ;/ Na plastik 5 dni roboczych czekałem
Pejs z teofilowa
19-08-2012, 11:49
Zdałem za 2 :D Za 1 razem oblałem na mieście przez dziadka ;/ Na plastik 5 dni roboczych czekałem
HAHAHA głupich tłumaczeń jest wiele ale to też jest dobre.
Prawo jazdy od 2 lat, bez kolizyjnie, bez mandatu, bez kontroli przez psa. Zawodowy kierowca.
Teoria na B zdana z 1 błędem, praktyka za 2gim razem bo nie zauważyłem znaku zakazu ruchu bo był zasłonięty ale na drugi dzień dostałem kolejną próbę i już zdałem bezbłędnie ;d Na A musiałem tylko przejechać trasę, bo mając A1 nie musiałem testów robić i oczywiście za pierwszym zdałem.
Na plastik czekałem z tydzień.
Zdałem za czwartym razem :D teoria za pierwszym
A historia wyglądała tak :
1 podejście - skoncentrowany lecz stres wielki aż się trząsłem tak zależało mi na zdaniu - plac ok i na mieście oblałem pod koniec egzaminu na warunkowym skręcie w prawo - zielona strzałka - nie zatrzymałem się. Dopiero za linią zatrzymania.
2 podejście - patrze a tam ten sam egzaminator.... nie zdałem bo nie oceniłem dobrze czasu i wjechałem na skrzyżowanie i zablokowałem ruch innym. Światło czerwone a ja zostałem na samym środku.
3 podejście - miły młody chłopak - nie zdałem na rękawie nie zmieściłem się w kopercie
4 podejście - starszy facet wporządku zdałem bez ani jednego błędu.
+ takie gratisy jak :
2 i 3 podejście na ostrym kacu :D po urodzinach byłem kumpli miałem wypić 3 piwa a nawaliłem się i dziwne aż , że egzaminator nie wyczuł. Także podszedłem do tego w sumie z własną głupotą.
Rookslayer Maniek
20-08-2012, 21:45
Ja jutro właśnie po pracy idę się zapisać na egzamin. Ile czeka się u Was w mieście? U mnie 3-4 tygodnie.. Trochę długo, myślę, że będę musiał wykupić 2-3h przed egzaminem. :)
Arcano Druid
20-08-2012, 22:09
Zdane za 2 razem :>
Za 1 na kopercie oblalem :D xD
Ja jutro właśnie po pracy idę się zapisać na egzamin. Ile czeka się u Was w mieście? U mnie 3-4 tygodnie.. Trochę długo, myślę, że będę musiał wykupić 2-3h przed egzaminem. :)
Wszedzie wlasciwie sie tak czeka, czasem fartownie gdzies cie wcisnac moga jedynie ale tak to czeka sie tyle
We Wrocławiu jak pójdziesz na samo otwarcie kasy to mozesz wylapac dobry termin bo ludzie dnia poprzedniego odwoluja egzaminy z jakis tam powodów w innych miastach napewno jest tak samo :)
Maatinii
21-08-2012, 00:39
20h wyjeżdżone, za tydzień koniec jazd i czas się zapisać na egzamin.
DonieX <3
21-08-2012, 09:58
Prawko zdane za pierwszym razem (Kat. B). Teoria 0 błędów, no i jazdy za pierwszym podejściem ;d A na wyrobienie dowodu czekałem bodajże 10 dni ;p
Jakoś niedługo się zapisuję na prawko. Robię kat A i B.
Jakoś niedługo się zapisuję na prawko. Robię kat A i B.
to sie lepiej pospiesz bo od nwoego roku nowe zasady na A;]
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.