PDA

View Full Version : HTC Desire Z vs. SE Xperia Neo V

Nabijacz
06-05-2012, 20:13
jak w temacie HTC Desire Z czy SE Xperia Neo V ?

ogólnie sprzętowa klawiatura nie jest mi potrzebna, i który z nich ma lepszy ekran?

Azielu$
06-05-2012, 20:24
Neo V ma lepszy procek, jest lżejsza, lepszą jakość zdjęć no i ma androida 4.0, ale Desire Z ma lepszą jakość wykonania i prawdopodobnie lepszy wyświetlacz. Sam miałem do wyboru te dwa telefony i byłem skłonny kupić Neo V, ale wyszło tak, że kupiłem Arc S. Co do Desire słyszałem jeszcze, że bateria strasznie krótko trzyma.

#jarken
Sorki miszczu, ale mam arc s, która ma ten sam ekran co neo v i nie mam problemów z czytelnością w słońcu. Skoro ty je masz to chyba najwyższy czas wybrać się do okulisty. :)

#edit
W neo v trzeszczącą obudowę wystarczy tylko lekko dokręcić specjalnym śrubokrętem. A skoro go nie masz to po cholerę piszesz o widoczności w słońcu skoro gówno wiesz?

Joogi
06-05-2012, 22:46
Xperiaaaaa, mam i nie zamienilbym ja na zaden tel z tej kat. cenowej, w sierpniu przesiadam sie na Xperie S. :}
Sony / SE mam od 6 lat, najlepsze telefony, wywalone mam na inne xd#

Neo V to ciota, wydaje się że to aluminium a tak naprawdę plastik i wszystko trzeszczy itp... tandeta. Ekrany mają takie same, przynajmniej jeśli chodzi o rozdzielczość, chociaż zapomnij o odczytaniu czegoś w słońcu w neo V, z szybkością jest prawie tak samo a chociaż SE ma lepszy procesor o ~200 MHz, różnicy praktycznie nie odczujesz. Obudowa się szybko rysuje i schodzi lakier.. Sam nie wybrałbym żadnego z tych bo na dzisiaj jest są to pieniądze wyrzucone w błoto, już dawno wyszło wiele innych lepszych modeli... Zainwestuj w nową serie HTC One albo Sensation i podkręć do ICS bo ten Desire Z nawet go nie dostanie. Dzisiaj wybór jest pomiędzy iOS a Android. Android oczywiście w Samsungach bo HTC to jednak słaba jakość i są wadliwe.
gratuluje, on sie pyta ktory z nich jest lepszy a Ty mu proponujesz htc z serii one albo sensation ktore sa 1,5 raza drozsze XDDDDD

Demon
06-05-2012, 23:10
trochę było kombinacji jeśli chodzi o markę telefonu, ale SE to SE, porządne wykonanie i wykończenie - NEO V > desirez

Borat Sagdiyev
07-05-2012, 14:11
Bez przesady, aż tak dobrze to wykonane telefony nie są:) Zawsze coś trzeszczy i dookoła tylko plastik.

Desire Z bierz tylko jeśli klawiature fizyczną potrzebujesz, bo całą resztę neo V ma lepszą

Jarken v2
07-05-2012, 23:41
Neo V to ciota, wydaje się że to aluminium a tak naprawdę plastik i wszystko trzeszczy itp... tandeta. Ekrany mają takie same, przynajmniej jeśli chodzi o rozdzielczość, chociaż zapomnij o odczytaniu czegoś w słońcu w neo V, z szybkością jest prawie tak samo a chociaż SE ma lepszy procesor o ~200 MHz, różnicy praktycznie nie odczujesz. Obudowa się szybko rysuje i schodzi lakier.. Sam nie wybrałbym żadnego z tych bo na dzisiaj jest są to pieniądze wyrzucone w błoto, już dawno wyszło wiele innych lepszych modeli... Zainwestuj w nową serie HTC One albo Sensation i podkręć do ICS bo ten Desire Z nawet go nie dostanie. Dzisiaj wybór jest pomiędzy iOS a Android. Android oczywiście w Samsungach bo HTC to jednak słaba jakość i są wadliwe.

#Aziel
Nie mam tego telefonu mistrzu.

#Dół
One V nie kosztuje 1800zł, chociaż parametrami gorszy od powyższych. A Sensation chociaż jest plastikowym nic w nim nie trzeszczy jak w tandecie (czyt.neo V). To moja skromna opinia i proszę nie podważać jej :(.

Borat Sagdiyev
08-05-2012, 17:11
Tak od razu daj na telefon 1800zł. Dobrze, żeś doradził. Sensation też jest plastikowy ;)

palobo
13-05-2012, 13:40
SE mam od 6 lat, najlepsze telefony, wywalone mam na inne xd#

Xperia to jedne z najgorzej wydanych pieniędzy w moim życiu. Mialem pierwszy model z serii Xperia (X1), klawiatura na której zależało mi najbardziej po miesiącu przestała działać - połowa klawiszy po prostu nie stykała, więc pozostałem z mikroskopijną klawiaturą ekranową (w WM takie były), którą powinno się obsługiwać rysikiem, jednak szczęśliwie z uwagi na to, że jestem gitarzystą, mam długie paznokcie i nie musiałem notorycznie wyciągać rysika.
Idąc dalej, kumpel ma Xperie mini, która nie ma dnia, żeby się nie powiesiła. Może z modelami z wyższej półki cenowej jest inaczej, jednak we wrześniu kiedy sam szukałem nowego telefonu, na starcie odrzuciłem Xperie wszelkiej maści i postawiłem na LG P920, z którego jestem bardzo zadowolony.
Kumpel ma HTC'ka, z którego jest niesamowicie zadowolony (przerzucił się z Nokii, którą stracił na imprezie - modelu niestety nie pamiętam, jedna z nowszych z qwerty w cenie ok. 1000zł).
Pozdr.

Joogi
13-05-2012, 22:13
Xperia to jedne z najgorzej wydanych pieniędzy w moim życiu. Mialem pierwszy model z serii Xperia (X1), klawiatura na której zależało mi najbardziej po miesiącu przestała działać - połowa klawiszy po prostu nie stykała, więc pozostałem z mikroskopijną klawiaturą ekranową (w WM takie były), którą powinno się obsługiwać rysikiem, jednak szczęśliwie z uwagi na to, że jestem gitarzystą, mam długie paznokcie i nie musiałem notorycznie wyciągać rysika.
Idąc dalej, kumpel ma Xperie mini, która nie ma dnia, żeby się nie powiesiła. Może z modelami z wyższej półki cenowej jest inaczej, jednak we wrześniu kiedy sam szukałem nowego telefonu, na starcie odrzuciłem Xperie wszelkiej maści i postawiłem na LG P920, z którego jestem bardzo zadowolony.
Kumpel ma HTC'ka, z którego jest niesamowicie zadowolony (przerzucił się z Nokii, którą stracił na imprezie - modelu niestety nie pamiętam, jedna z nowszych z qwerty w cenie ok. 1000zł).
Pozdr.
Nie chodzi mi o ta najstarsza xperie 1 gdzie to byl shit, te male xperie mini tez sa slabe, tak samo jak x8. Niektore modele im zupelnie nie wyszly, ale taka Neo V czy Arc S, Live with Walkman to zawaliste modele za dobra cene. :}

KILER
17-05-2012, 21:19
polecam Ci dorzucić troszkę i kupić xperie arc s, ja takową posiadam i nie mam zastrzeżeń, muzyka - co najważniejsze na dobrym poziomie + dobry głośnik załatwia sprawe, czuły ekranik, zero zwieszeń - mistrzostwo. jedyne do czego mogę sie przyczepić to brak obsługiwania filmów .avi reszta stoi na dobrym poziomie jeśli chodzi o tel na takim stopniu ceny. polecam :)