View Full Version : Server typu Ladder - propozycje.
-=Inflamel=-
11-05-2012, 23:14
Zgodnie z tym co zaproponowal Mortiis :
Zawsze mieliśmy taką zasadę, że resetu serwera nie zrobimy i nie usuniemy ludziom kont, bo nie po to meczyli sie swoimi postaciami, zebysmy im z dnia na dzien wszystko skasowali.
Pomysl na podzielenie kasy i expa kiedys istnial, ale uznalismy ze wiekszosc nie zrozumie tego, ze tak naprawde nikt nic nie straci, bo ten co mial najwiekszy lvl w statystykach nadal mialby najwiekszy lvl itd. Mysle ze wiekszosc nie bylaby zadowolona z takiego podzielenia wszystkim statystyk czy kcc. Rowniez mysle ze nie wplyneloby to na przyciagniecie wiekszej ilosci graczy, rywalizacji takiej jak na poczatkach APO nadal by nie bylo.
Myslalem kiedys nad uruchomieniem serwera APO takiego czasowego w sensie ze np. na 1 miesiac otwieramy drugi serwer APO, gdzie kazdy zaczyna od 1lvl, bylaby rywalizacja, kazdy mialby takie same szanse, mowiliscie o usunieciu UW czy o tym, aby nie bylo silnych potworkow, na takim serwerze od zera, nikt nie bylby w stanie pojsc na silne potwory czy nie zdobylby najlepszych przedmiotow typu UW, wiec nie byloby potrzeby usuwania tego z serwera czasowego. Po 1 miesiacu gry osoby, ktore zdobyly najwiekszy poziom, czy wykonaly najwiecej questow otrzymywalyby nagrody, nawet rzeczowe, zamiast wydawac kase na reklamy google, mozemy je przeznaczyc na nagrody dla osob bioracych udzial w rozgrywce. Po miesiacu gry wszystkie postacie moglyby zostac przeniesione na glowny serwer APO i osoby, ktore nie zakwalifikowaly sie do nagrody moglyby nadal rozwijac swoja postac. Serwer z nagrodami moglby byc otwarty w pewnych godzinach, lub z limitem czasowym expienia na kazdy dzien, aby nie bylo tak ze 3 osoby dziela jedna postac i graja 24/7.
Jak wam sie podoba taki pomysl?
Chcialbym przedstawic moja wizje takiego servera
Opis:[ciagle nad nia mysle]
Wersja tibi: 7.6 badz 8.4+ [ wiadomo iz nowsze wersje przyciagna wiecej osob]
Exp rate: x3-5
Skill rate: x10
Mlv rate: x5 [startowy mlv dla magow 65, knightow 4, palladynow 10]
Restart servera:
[U]1.gdy gracz osiagnie wyznaczony poziom doswiadczenia [ 666 main badz 222 rook ] nagrody rzeczowe jesli takowe beda beda tylko dla TOP 3 main i TOP 3 rook [trzeba tak dobrac wymagany lv zeby czas potrzebny na wbicie okreslonego lvl w miare dobrze sie pokrywal na mainie i rooku.
postacie sa przenoszone z przelicznikiem x2/3 na glowny server
2. server otwary okreslony z gory czas - np 30 dni - nagrody dostaja gracze TOP 3-10 [to ustala administracja]
postacie sa przenoszone na glowny server z przelicznikiem x1.5/x2
Ustawienia premium: na serverze moga grac tylko gracze z kontem premium.
Ustawienia przedmiotow: server bez SL i amuletow z questu Salima !! [tak bez sl niech bedzie trudno], inna opcja to SL tylko z dropu.
Ustawienia Fragow: 5 fragow na rs, czas trwania fraga 24h, czas trwania rs 48h [ czasu rzeczywistego nie czasu w grze - brak mozliwosci kasowania rs u npc ]
Ustawienia tzw. taskow: nagroda EXP nie zmieniona, nagroda pieniezna x2-5 obecna
Ustawienia banow: Bot/Sharing - 1 ban 48h / 2 ban - delete postaci
Wulgarne zachowanie itp. - 3x ostrzezenie, nastepnie ban 24h, i kazdy kolejny +24h
Wymagania od administracji:
- najazdy conajmniej 3x w tygodniu [moze byc i przy pomocy skryptu na najazd co 35-60h]
- czeste odwiedziny GM w ciagu dnia i sprawdzanie graczy pod katem botow/sharingu
- chociaz raz w tygodniu sprawdzenie servera pod katem botow w poznych godzinach [2-5 w nocy]
- wiecej aktywnych GM...
- dodanie do dropu przedmiotow wymaganych do questow [ kolorowe bagi np], poniewaz niektore bardzo trudno zdobyc badz respi sie tylko 1 na mapie co restart...
1.St Nielegal
11-05-2012, 23:45
dobrze pomyslane
na takim i sam bym zagral:D
Usernames
11-05-2012, 23:52
Na siłe gosciu probujesz coś tu osiągnac, wiedz jedno - Mortiis ma to w dupie, kase ma a reszta w dupie. czesc
Pomysł jest dobry, ale czołówka 7.6 nie rzuci się na byle jaki serwer postawiony na 30dni jeśli w tym czasie może sobie wbić poziomy na głównej postaci na 7.6.
Druga sprawa jest taka, że administracja może postawić taki serwer, ale kto tego będzie pilnował? Bo ja bym się nie zobowiązał pilnować ludzi w nocy, gdyż wolałbym sobie smacznie spać niż zajmować się jakimiś pionkami z serwera, który za miesiąc zostanie wyłączony :p
Po trzecia na pewno nie zmuszałbym się do jakiegoś expienia żeby wygrać coś co jest nic nie warte :p
-=Inflamel=-
12-05-2012, 00:17
Pomysł jest dobry, ale czołówka 7.6 nie rzuci się na byle jaki serwer postawiony na 30dni jeśli w tym czasie może sobie wbić poziomy na głównej postaci na 7.6.
Druga sprawa jest taka, że administracja może postawić taki serwer, ale kto tego będzie pilnował? Bo ja bym się nie zobowiązał pilnować ludzi w nocy, gdyż wolałbym sobie smacznie spać niż zajmować się jakimiś pionkami z serwera, który za miesiąc zostanie wyłączony :p
Po trzecia na pewno nie zmuszałbym się do jakiegoś expienia żeby wygrać coś co jest nic nie warte :p
czytaj uwaznie... warto by zagrac na serverze... troche sie postarac i mozesz sie wbic do czolowki...
1.gdy gracz osiagnie wyznaczony poziom doswiadczenia [ 666 main badz 222 rook ] nagrody rzeczowe jesli takowe beda beda tylko dla TOP 3 main i TOP 3 rook [trzeba tak dobrac wymagany lv zeby czas potrzebny na wbicie okreslonego lvl w miare dobrze sie pokrywal na mainie i rooku.
postacie sa przenoszone z przelicznikiem x2/3 na glowny server
2. server otwary okreslony z gory czas - np 30 dni - nagrody dostaja gracze TOP 3-10 [to ustala administracja]
postacie sa przenoszone na glowny server z przelicznikiem x1.5/x2
.LOGEST.
12-05-2012, 00:38
czytaj uwaznie... warto by zagrac na serverze... troche sie postarac i mozesz sie wbic do czolowki...
Nom czyli po przeniesieniu postaci, po miesiącu gry dostawałoby się lev większy niż po przeniesieniu postaci z serw 8.4, który stał x lat, ale oki.
Jest mi to obojętne, bo na nim nie zagram. 7.6 mi nie pasuje.
Aczkolwiek jeżeli Wam na tym zależy mogę być na tak.
zwiezły post jesteś 'idiotom', a rozkmine to zostaw sobie!. Planujecie jak ma wyglądać serwer: żeby mortiis chciał usłyszeć co wy tam wymyslacie to by sam napisał prośbe o udzielenie się. Maja już wizje jak to będzie wyglądało, a więc robisz z siebie debila!.
Adachi.D
12-05-2012, 08:55
zwiezły post jesteś 'idiotom', a rozkmine to zostaw sobie!. Planujecie jak ma wyglądać serwer: żeby mortiis chciał usłyszeć co wy tam wymyslacie to by sam napisał prośbe o udzielenie się. Maja już wizje jak to będzie wyglądało, a więc robisz z siebie debila!.
Ty robisz z siebie debila.
@top
Jak już pisałem, jestem na tak. Napewno zagrał bym na tym serwerze.
.vimpex.
12-05-2012, 09:47
Jestem na Nie, niech zajmują się serwerem 7.6, bo nawet tam nie ma kto pilnować porządku na GC, a co dopiero pilnować botów na tym serwerze, który miałby powstać...
Gdyby był taki serwer to bym grał ! :)
no Inflamek powiem Ci, że pomyślane i napisane z jajami, może się wypowie
Ero Senin
12-05-2012, 11:16
inna opcja to SL tylko z dropu.
to mi się szczególnie podoba : PP
Jestem ZA!
Sasha Rookslayer
12-05-2012, 12:36
Ciekawą masz wizję, lecz Administracja (Mortiis), pewnie wezmie swój pomysł pod uwagę, a nie innego/innych graczy. Jest mi to obojętne czy powstanie taki server jaki napisałeś, czy też inny. Nie będę napewno grał na na takim serverze, który będzie stał 30 dni, albo i nawet dłużej. Jestem już przyzwyczajony to głównego servera 7.6 i niech tak zostanie.
P.S. Niech zajmą się pierw głownym Serverem, a nie jakimś drugim itp. Niech robią Upa na 7.6!
Zaznaczyłem OBOJĘTNIE, ale mi to zwisa czy będzie ten server, czy nie.
Zarexoholik?
12-05-2012, 13:26
Przez 30 dni na jakimś gównie co zarobię/co dostanę? UW? 1,200 lvl na głównym 7.6? Przez 30 dni na głównym 7.6 mogę dziennie wyciągać po 5-50kcc. Także?
Jestem na NIE, strata czasu.
Adachi.D
12-05-2012, 13:38
Przez 30 dni na jakimś gównie co zarobię/co dostanę? UW? 1,200 lvl na głównym 7.6? Przez 30 dni na głównym 7.6 mogę dziennie wyciągać po 5-50kcc. Także?
Nie wszyscy mają taki poziom jak Ty. Poza tym nie będziesz zmuszony tam grać.
Po raz kolejny przypominam, że gry są tworzone dla rozrywki.
Xayn : )
12-05-2012, 14:09
Jak najbardziej jestem na tak.
-=Inflamel=-
12-05-2012, 14:24
a kto powiedzial ze czescia nagrody nie moze byc np +20 badz wiecej lvlin a glownym apo [ nagrode mozna by bylo "sprzedac" ] czyz nie bylo by to oplacalne??
niech zostawia nawet to uw na zwyklym apo a tylko usuna SL i amulety salima, zobaczymy ile osob wtedy zostanie z poziomem powyzej 2.5k albo czy xixe dalej bedzie tak chetnie solowal omeny itp. przeczytaj dokladnie post i pomysl jak trudny bylby to server, juz sama gra bez sl na 400+ wydaje sie dosc meczaca, zeby isc zarobic na takim poziomie trzeba by sie zbierac w 2-4 osoby zeby isc pobic queeny badz msc dla dropu. bylby to server RPG a nie pseudo war jakim stalo sie APO ostatnimi czasy
to idz dalej zarabiac swoje kcc i zabijac low lvle bo nie masz na kim fragow wbijac, ludzie wy juz zapomnieliscie jak gra sie bez sl, "sracie " kasa i nie wiecie juz powoli co robic na serverze, zaden z was nawet na sekunde by nosa z temple nie wysunal bedac bez sl/ amuletu salima badz pacca, pomysl zanim cos napiszesz, pisze o serverze ktory bylby raz na 3 miesiace otwarty, poziom wbity na nim bylby mnozony x2 badz nawet x3 wiec wbijajac tam 1k lvl masz 2k lv na zwyklym APO + mozliwa nagrode np +20lvli dla wybrnej postaci...
jest to super pomysl dla osob ktore chca zagrac od nowa :)! mysle ze mozna takie cos zrobic , sciagnie to troche graczy na glowny serv , poniewaz zaczynac tutaj gdzie lataja zarexy i inne gowna ktore bija wszystkich , nie wazne czy hlvl czy to 100. Jestem na TAK!
Zarexoholik?
12-05-2012, 15:05
to idz dalej zarabiac swoje kcc i zabijac low lvle bo nie masz na kim fragow wbijac, ludzie wy juz zapomnieliscie jak gra sie bez sl, "sracie " kasa i nie wiecie juz powoli co robic na serverze, zaden z was nawet na sekunde by nosa z temple nie wysunal bedac bez sl/ amuletu salima badz pacca, pomysl zanim cos napiszesz, pisze o serverze ktory bylby raz na 3 miesiace otwarty, poziom wbity na nim bylby mnozony x2 badz nawet x3 wiec wbijajac tam 1k lvl masz 2k lv na zwyklym APO + mozliwa nagrode np +20lvli dla wybrnej postaci...
Po co mam wychodzić bez sl'a, pacca, czy innego amuletu? Żeby paść i stracić te poziomy, które nabiłem? Zresztą wyjdę z tego śmiesznego temple i pójdę do domku, kk? I co mi zrobisz? - Nic? Tak myślałem. Jaki to ma sens, napisz mi to przegrańcu.
Co do poziomów wbitych na tym gównie - zajebiście masz. 1k lvl to miesiąc gry, a 2k? Za friko chcesz dostawać poziomy amatorze? Naucz się grać i wbij to co reszta albo kup sobie chara jak większość.
Twoje kolejne - żałosne - propozycje też nie przejdą. Lepiej zrobić coś na głównym serwerze, niż robić poboczne gówna, na których by się grało. :confused:
Drogi Zarexie ^^ gralem takimi postaciami jak Abu hamza, Sarumar czy Luko ~gdy na serverze max lvl byl 1.9k^ wiec bez komentarza kto jest tutaj zerowcem a kto tylko boi sie o to iz na serverze bedzie znowu wiecej graczy i nie bedzie juz tak latwo o wolne respy i zbieranie twoich kochanych kcc, pozatym z tym pomyslem wyszedl Mortiis, ja tylko przedstawilem moja koncepcje.
Chwalisz się, czy żalisz? Ja grałem na tym serwerze jak Drako biegał z 300~ poziomem. :confused: Zresztą co tutaj wnosi info czyimi charami grałeś? Jesteś no name, który nic tutaj nie wbił, a gnieździ się tyle czasu. :confused: A co do respów to samo sobie je zwalniam jeśli mam na to ochotę. :confused:
hehe dziennie 5-50kcc na twoim lvl? chyba expisz na kingach xD 2.1k rp dziennie 30kcc grajac 3h sie robi, siedziac troche dluzej mozna i 100kcc dziennie miec^.
Obudź się. 100kcc w 3h? Jak lootniesz 5 broszek albo kilka ripper lance, a ja podałem średni loot kcc na dzień bez zabaw w ripper lance/broszki no name'ie... Ty nie jesteś w stanie tyle zarobić nawet w 24h, więc po co wypisujesz jakieś farmazony? Graj tym xelixa charem, tibijczyku. :D
-=Inflamel=-
12-05-2012, 15:26
Po co mam wychodzić bez sl'a, pacca, czy innego amuletu? Żeby paść i stracić te poziomy, które nabiłem? Zresztą wyjdę z tego śmiesznego temple i pójdę do domku, kk? I co mi zrobisz? - Nic? Tak myślałem. Jaki to ma sens, napisz mi to przegrańcu.
Co do poziomów wbitych na tym gównie - zajebiście masz. 1k lvl to miesiąc gry, a 2k? Za friko chcesz dostawać poziomy amatorze? Naucz się grać i wbij to co reszta albo kup sobie chara jak większość.
Twoje kolejne - żałosne - propozycje też nie przejdą. Lepiej zrobić coś na głównym serwerze, niż robić poboczne gówna, na których by się grało. :confused:\
Drogi Zarexie ^^ gralem takimi postaciami jak Abu hamza, Sarumar czy Luko ~gdy na serverze max lvl byl 1.9k^ wiec bez komentarza kto jest tutaj zerowcem a kto tylko boi sie o to iz na serverze bedzie znowu wiecej graczy i nie bedzie juz tak latwo o wolne respy i zbieranie twoich kochanych kcc, pozatym z tym pomyslem wyszedl Mortiis, ja tylko przedstawilem moja koncepcje.
hehe dziennie 5-50kcc na twoim lvl? chyba expisz na kingach xD 2.1k rp dziennie 30kcc grajac 3h sie robi, siedziac troche dluzej mozna i 100kcc dziennie miec^.
Ziomeczku co ty wogóle pierdoli.., chcesz otwierać nowy serwer jedynie graczom z pacc ( znaczy tym co sie wykosztują). Myslisz, że to zachęci nowych graczy!. Co to za idiotyczna koncepcja!.
Pomyśl, gracze będą grali 1 miech bez sl, i potem przeniosą ich na apo z Sl, to początkujący pomyśli tak : po chuja mam sie wykosztowywać, skoro mapki nie znam i padam jak ściera. Zaraz założe konto na głównym, o ***** 3k lvl - spierdalam z tąd.
Mortiis co ty wogóle odpierdalasz: masz na głównym serwie 100 graczy online a to oznacza, że na serwie tym nowym będzie grało maksymalnie 30-40 z tymi co tam od kilku lat na to czekają!.
A jesli chcesz troche pobiegac bez sl, wbij rs. i biegaj po city, zgaszą ciebie na raz. Przecież możesz grać sam bez SL-a, ktoś zabrania?.
Reset postaci: nowy temat!.
Jedynym idiotą tu jesteś ty... Jestem na TAK :)
-=Inflamel=-
12-05-2012, 17:01
Ziomeczku co ty wogóle pierdoli.., chcesz otwierać nowy serwer jedynie graczom z pacc ( znaczy tym co sie wykosztują). Myslisz, że to zachęci nowych graczy!. Co to za idiotyczna koncepcja!.
Pomyśl, gracze będą grali 1 miech bez sl, i potem przeniosą ich na apo z Sl, to początkujący pomyśli tak : po chuja mam sie wykosztowywać, skoro mapki nie znam i padam jak ściera. Zaraz założe konto na głównym, o ***** 3k lvl - spierdalam z tąd.
Mortiis co ty wogóle odpierdalasz: masz na głównym serwie 100 graczy online a to oznacza, że na serwie tym nowym będzie grało maksymalnie 30-40 z tymi co tam od kilku lat na to czekają!.
A jesli chcesz troche pobiegac bez sl, wbij rs. i biegaj po city, zgaszą ciebie na raz. Przecież możesz grać sam bez SL-a, ktoś zabrania?.
Reset postaci: nowy temat!.
Mortiis wyraznie napisal iz mozliwe sa nagrody rzeczowe, a skad ma wziac na to pieniadze jak nie z pacc? pozatym rownie dobrze moglby dac mocniejsze czary tylko dla pacc jak jest na rl wiec pacc bylby musowy jesli chcialbys cokolwiek na serverze osiagnac, nie napisalem nigdzie ze ma byc tak jak to przedstawilem, zebralem do kupy rozne propozycje i dostosowalem je do realiow tego servera, do realiow starego apo gdzie gralo po 400 osob, gdzie pvp bylo zabawa a nie tylko ganianiem sie w city i liczeniem na to ze komus bot na uh/e ring sie zatnie i wygramy
1 osoba dostanie 100 zł a reszta kopa w dupe od Waldka Niskiego!.
Piszesz idiotyczne pomysły, spójrz na realia: mamy 50 graczy online. Czy ty myślisz, że skoro juz tylu graczy ma wyjebane na tą gre to zacznie nagle grac żeby mortiis zapłacił im kilkaset zł za miech bez snu!.
powiedzmy wprost: obecnie główny serwer jest juz tak pojebany, ze tylko nowy go uratuje (przygoda od 0).Wyjdzmy na przeciw potrzebom graczy i zresetujmy konta na głównym. Przeciez wiadomo jet ze ten nowy zostanie dłużej, bo tam będzie online więcej osób niz tu. Mortiis chce delikatnie przygotowac graczy na to co planuje. To jest nieuniknione, wreszcie sobie to uświadomcie. jak otworza nowy serwer 7.6 to główny pada w 6-7 miechów. Po co czekać, kto przeczuwał co sie będzie działo selnał all z gry i zarobił zł i ma wyjebane a reszta została z gównem !.
czy wy ***** mylicie, że mortiis widząc, że online będzie 400 osób zamknie serwer ten nowy?. NIE!. A wiadomo jest, wsyatrczy mała korekta błędów które rozjebało główny serwer i znowu mamy super zabawe, duzo graczy ogólnie wypas!
Ja jestem za resetem, nie otwieranie żadnych gównianych serwów, 7.6 a ni żadnych!.
scimex pallll
12-05-2012, 22:14
1 osoba dostanie 100 zł a reszta kopa w dupe od Waldka Niskiego!.
Piszesz idiotyczne pomysły, spójrz na realia: mamy 50 graczy online. Czy ty myślisz, że skoro juz tylu graczy ma wyjebane na tą gre to zacznie nagle grac żeby mortiis zapłacił im kilkaset zł za miech bez snu!.
powiedzmy wprost: obecnie główny serwer jest juz tak pojebany, ze tylko nowy go uratuje (przygoda od 0).Wyjdzmy na przeciw potrzebom graczy i zresetujmy konta na głównym. Przeciez wiadomo jet ze ten nowy zostanie dłużej, bo tam będzie online więcej osób niz tu. Mortiis chce delikatnie przygotowac graczy na to co planuje. To jest nieuniknione, wreszcie sobie to uświadomcie. jak otworza nowy serwer 7.6 to główny pada w 6-7 miechów. Po co czekać, kto przeczuwał co sie będzie działo selnał all z gry i zarobił zł i ma wyjebane a reszta została z gównem !.
czy wy ***** mylicie, że mortiis widząc, że online będzie 400 osób zamknie serwer ten nowy?. NIE!. A wiadomo jest, wsyatrczy mała korekta błędów które rozjebało główny serwer i znowu mamy super zabawe, duzo graczy ogólnie wypas!
Ja jestem za resetem, nie otwieranie żadnych gównianych serwów, 7.6 a ni żadnych!.
Wyjdz stad i juz nigdy nie wracaj, ciao.
Jesli twierdzisz ze APO jest juz gownane to nie graj i tyle...
APO NIGDY NIE BEDZIE TAKIE SAME JAK 6 LAT TEMU !
MUSIMY SIE Z TYM POGODZIC I TYLE.
Temat juz mozna zamknac, Buonanotte.
scimex pallll
13-05-2012, 23:26
Strasznie sie przyzwyczili gracze do swoich postaci: czy dacie dotknac je chociaz palcem, może polizać?.
Na allegro za 40 zl kupisz tyle kcc, ze na 15 lvl na mainie masz full eq. Postacie sie marnują, 3k lvl od miechów nie logają. Tibia- To informacja: bezmózgu i analfabeci grają w TIBIE!.
Masz na mysli siebie ?
Czlowieku nie kazdy ma czas zeby sobie pograc w Tibie...
Zobacz ze reszta ma do zaliczenia sprawdziany, praktyki, matury itp.
Jesli ci sie cos nie podoba w APO to nie graj, ciao.
Misia <3
13-05-2012, 23:39
Pomysł jest świetny, sama bym zagrała na takim serwie (wróciła bym na ten czas do tibi) po prostu po to by sprawdzić swoje możliwości, zobaczyć ile jestem w stanie zrobić sama w ciężkich warunkach gry... ;p
Masz na mysli siebie ?
Czlowieku nie kazdy ma czas zeby sobie pograc w Tibie...
Zobacz ze reszta ma do zaliczenia sprawdziany, praktyki, matury itp.
Jesli ci sie cos nie podoba w APO to nie graj, ciao.
O Fuck!. Dawno takiego debila nie spotkałem: co to kogo obchodzi, kto ma czas a kto nie. Co ty ziomek wogóle piszesz, chyba szukasz spiny jak pospolita ściera. Tylko, że w tej sytacji robisz z siebie debila!. Co ma piernik do wiatraka, większość graczy pragnie poczuć: dreszczyk emocji w grze bez SL, bez hotkeja i.t.d. dlaczego?. Zobacz czy nie ma ciebie na wardach, bo chyba widziałem że jeszcze nie logneła ci postać, bo pieski skupiły się w jednym sqm: jakby czekały na kogoś!.
teraz do normalnych graczy: Przeciez wiadomo jest, że zapał adminów ledwo starcza na pisanie 1 upa na 1 serwie a wy chcecie nowy, który za rok może 2 upadnie albo 7.6 bo może na tamtym będa upy!. Idiotyzm, wogóle otwieranie kolejnych serwów 7.6 albo innych z innymi wersjami tibii. Może ktoś otworzy serwer w którym: sam będziesz podczas zakładania konta: ustalał ilośc dni pacc, lvl, skille, hp, mane i.t.d., w sumie grało by całe kilka k monsterów w końcu to ich świat. Kiedys ktos pisałe, żeby otworzyć nowy 7.6, jakos dziwnym zbiegiem okoliczność : nagle sam mortiis chce otwierać nowy. Albo zostawiamy tak jak jest, albo reset i tyle i od 0. Bo jak dla mnie to wogóle debilizm i mam z was beke: jak można czekać wogole kilka lat żeby na apo powstał nowy serwer z tibią, chyba jak ktos ma potrzebe pograć w tibie o jakis tam zasadach to szuka i znajduje. A to sie czają pieski tutaj po 24/7 odświeżając stronki co dziennie z myslą: " Może dzis będzie nowy serw", życia wam nie starczy, albo bedziecie pykać w tibie mając 50 lat albo już nie bo jak starzy wam umra to i wy z nimi musiscie się kłaść do grobu!. jesteście debile i tyle!. Nam sie podoba tibia 7.6, lubie z braćmi sobie tam epxić, zarabiać kase, ale juz nie możemy patrzeć na wasze durne posty. Niechaj każdy z graczy będzie happy.
Stwórzcie: nowe respy ward kingów z exp(4mln) i zaczną znowu expic wysoki lvl i ciskać do 4k, 5k lvl. i tak wam nikt juz nie zacznie grac od 0. Dobrze pisał Leonidass: bez lotta tylko dla expa. Hity z 25k i żeby 3k lvl expił z 30 min. Bramka(2,8k lvl), sami zobaczycie jak bedą ciskać do 2,8k gracze. jebać upy: co pół roku dodawajcie nowe respy na szybki exp, będzie fajnie, up raz na 8-9 miechów dopracowany i tyle!.
Propozycja twoja jest b. fajna ale co ci da jak wbijesz 666 i przeniosą ciebie tutaj i tak cie zjade nawet na 2k lvl.
Ryśku xD
14-05-2012, 08:36
Te nagrody , za wbity lvl są za późno powinno być to od początku co do nowego serwera powinien powstać nowy ale z większym exp'em wtedy na pewno by było sporo ludzi którzy chcieli by pograć od nowa.
Moim zdaniem powinni otworzyć server pod klienta 8+ zrobić jakąś reklamę i sądzę że grało by sporo ludzi jeśli by się starali.
Dobry pomysl ale na moje to jak od 0 to od 0 a nie skile czy m lvl na start
Jak mają robić server to swój klient coś na pokroju pokemon ots; pPp
MariusznSS
03-06-2012, 20:38
nie przeczytalem tego dokladnie ale w pierwszym zdaniu pisze ze new server , wiec jestem za, Go Go GO!
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.