Zaloguj się

View Full Version : Tu si? urodzi?em i tu chce ?y? - tylko jak?

Adex
17-05-2012, 14:16
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=wPz7zAawOE8
Witam, po obejrzeniu tego filmiku stwierdzam że musimy wziąć sprawy w swoje ręce bo jest coraz gorzej. Nasz kochany rząd zrobił w .....a tego Pana , pozostawiając go z długami przez które musiał sprzedać firmę i dom ale jak lecą miliardy nie ma winnych byle by naszym rządzącym nic nie ubyło z koryta... tak sobie myślę kiedy wkoncu przeleje sie krew bo albo mamy upośledzone społeczeństwo (TV robi swoje) które godzi sie na takie absurdy chocby z tego roku (emerytury, cenzura, acta, benzyna, leki, za chwile gaz w gore...) za 2 lata skonczymy jak Grecja, co wy na to?

I te ciche głosy z sali: "Ma rację..." a i tak nic z tego. Bo to jest Polska.
Jestem przekonany że w telewizji już takiego materiału nie zobaczymy, a to z tego względu że stacje TV nie chcą psuć swojej koncepcji kształtowania bezmózgiej masy odbiorców :)

^Gpiotras~
17-05-2012, 15:25
Polska...
Cóż, widać po tym filmiku, że nie opłaca się uczciwie zarabiać, tylko trzeba kraść, oszukiwać, kłamać, bo Ciebie okradną.

Kraj licznych absurdów.

Tumanbuga
17-05-2012, 15:33
Wez skończ , jesteś gimbusem , który do tego prawdopodobnie mieszka w Angli , co Ty możesz zmienić? Nikt nawet by Ciebie nie wysłuchał tym bardziej , że póki co to podatki emerytury i benzyna ani gaz Cię nawet nie dotyczą. Owszem , szkoda mi gościa , zresztą pewnie nie jest sam z podobnymi problemami , gdybym mógł coś zmienić to bym zmienił , ale co ja mogę , nie to forum , nie ten wiek , chciałbyś mieć miecz ale nie masz nawet drewnianego kijka , zajmij się lepiej reakcjami kwas + sól. Żeby coś na dobre zmienić w tym kraju to potrzebny jest albo człowiek z dobrymi intecjami , który przekona do siebie większość ludności zamieszkującej ten kraj albo jakiś rewolucjonista i kupę hajsu na broń itp.

Krulowiec
17-05-2012, 15:58
W ch*ju to mam, dożyje 18stki i samobój.

unk
17-05-2012, 20:16
Wez skończ , jesteś gimbusem , który do tego prawdopodobnie mieszka w Angli , co Ty możesz zmienić? Nikt nawet by Ciebie nie wysłuchał tym bardziej , że póki co to podatki emerytury i benzyna ani gaz Cię nawet nie dotyczą. Owszem , szkoda mi gościa , zresztą pewnie nie jest sam z podobnymi problemami , gdybym mógł coś zmienić to bym zmienił , ale co ja mogę , nie to forum , nie ten wiek , chciałbyś mieć miecz ale nie masz nawet drewnianego kijka , zajmij się lepiej reakcjami kwas + sól. Żeby coś na dobre zmienić w tym kraju to potrzebny jest albo człowiek z dobrymi intecjami , który przekona do siebie większość ludności zamieszkującej ten kraj albo jakiś rewolucjonista i kupę hajsu na broń itp.

100% agree

@t
Jestem zajebiście poirytowany jak czytam twoja wypowiedź, nawet nie wiesz na czym polega polityka i kryzys w Polsce. Ja pierdole, dlaczego takie tardy jak ty ingerują w takie tematy jak to, nie mając o nim pojęcia?

emerytury, cenzura, acta, benzyna, leki, za chwile gaz w gore
benzyna, leki, gaz, papierosy i reszta innych produktów które podrożały nie mają nic wspólnego z działalnością naszego rządu. ŻADEN CZŁOWIEK NIE MOŻE PODWYŻSZYĆ CENY DANEGO PRODUKTU OD WŁASNEGO WIDZIMISIĘ.
Wiesz co to akcyza? Ekonomia? UNIA EUROPEJSKA?
Nawet nie wiesz na czym polega ACTA, naczytałeś się na kwejku wypowiedzi 16-letnich buntowników i cokolwiek do tego nawiązujesz.

za 2 lata skonczymy jak Grecja, co wy na to?
Następne, hahahahah.. naczytałeś sie gościu ogólnikowych wiadomości o Grecji na wp.pl i cokolwiek piszesz. Średnia krajowa w Grecji jest wyższa niż w naszym kraju, ale co może o tym wiedzieć taki polaczek biedaczek jak ty.

Kiedyś napisałem coś w podobnym temacie więc tu jeszcze zacytuje moją wypowiedź podsumowując cały twój irytujący temat:

Człowiekowi sie w głowe przewraca od pieniędzy, 70 lat temu ludzie żyli bez internetu, bez telewizji (bogatsi mieli tv) mając mniej pieniędzy, ciuchow z croppa, płyt z o.s.t.rego i żyli i cieszyli sie z życia, a co teraz? Śmiech na sali. Jedynie kogo rząd może ruchać to twoich rodziców którzy pracują na twoje i własne życie, a ty jeszcze narzekasz. Jeśli dalej będziesz szedł tym tokiem myślenia skończysz na ulicy i będą się z ciebie śmiać twoi koledzy, którzy mieli wyjebane na ten filmik.

SedaN*
17-05-2012, 20:30
100% agree

@t
Jestem zajebiście poirytowany jak czytam twoja wypowiedź, nawet nie wiesz na czym polega polityka i kryzys w Polsce. Ja pierdole, dlaczego takie tardy jak ty ingerują w takie tematy jak to, nie mając o nim pojęcia?

benzyna, leki, gaz, papierosy i reszta innych produktów które podrożały nie mają nic wspólnego z działalnością naszego rządu. ŻADEN CZŁOWIEK NIE MOŻE PODWYŻSZYĆ CENY DANEGO PRODUKTU OD WŁASNEGO WIDZIMISIĘ.
Nawet nie wiesz na czym polega ACTA, naczytałeś się na kwejku wypowiedzi 16-letnich buntowników i cokolwiek do tego nawiązujesz.

Następne, hahahahah.. naczytałeś sie gościu ogólnikowych wiadomości o Grecji na wp.pl i cokolwiek piszesz. Średnia krajowa w Grecji jest wyższa niż w naszym kraju, ale co może o tym wiedzieć taki polaczek biedaczek jak ty.

Kiedyś napisałem coś w podobnym temacie więc tu jeszcze zacytuje moją wypowiedź podsumowując cały twój irytujący temat:

Ze wszystkim się zgadzam oprócz z ostatnim cytatem.. nie możemy być zacofani. To, że kiedys się żyło trudniej, nie było internetu, płyt ostrego to nie znaczy, że nie mamy z tego korzystać. Technologia idzie do przodu więc normalne, że z tego korzystamy. Nie możemy się porównywać do osób, które żyły w innych latach bo dla nich wtedy luksusem był TV a dla nas teraz będzie lamborgini.

na koniec coś dla polaczków biedaczków, o których wspomniał unk! enjoy!

0901Fa5vW28

.Vimpexx.
17-05-2012, 21:26
0901Fa5vW28

Testo był dobry do pewnego momentu, aż przed jego domem w Irlandii nie pokazali się polacy XDDDDD

@Topic

To jest Polska, kraj debilizmu.
:confused:

Ryśku xD
17-05-2012, 21:32
Szkoda gościa stracił cały dorobek swojego życia , i jeszcze do tego się wykończy przez te nerwy ja współczuje takim ludziom co okrada ich własne państwo.

SedaN*
17-05-2012, 21:33
Testo był dobry do pewnego momentu, aż przed jego domem w Irlandii nie pokazali się polacy XDDDDD

@Topic

To jest Polska, kraj debilizmu.
:confused:

chyba pomyliłeś go z Gangim, to inna bajka. testoviron zawsze na propsie ;]

Adex
17-05-2012, 22:37
Wez skończ , jesteś gimbusem , który do tego prawdopodobnie mieszka w Angli , co Ty możesz zmienić? chciałbyś mieć miecz ale nie masz nawet drewnianego kijka
Ludzie którzy wyzywają kogoś od "Gimbusów" pewnie sami dokładnie pamiętają okres w którym chodzili do gimnazjum i myślą że mogą gardzić tymi wszystkimi innymi bo uważają że są lepsi, nie ważne gdzie mieszkam ani co robie ale ważne że mam wartości więc łaskawie nie wyjeżdżaj z takimi tekstami.

Dobra brudasie , co ty możesz o mnie wiedzieć napinaczu
Wpierdalasz się w każdy mój temat i pierdolisz od rzeczy choć nie masz nic w tym temacie do powiedzenia. Nie wiesz również co wiem a czego nie wiem , o czym mam pojęcie a o czym nie mam. "Polaczek Biedaczek" mam rozumieć że nie pochodzisz z Polski więc mogę do ciebie strzelać bez żadnych konsekwencji prawnych mały rumunie? Tyle w tym temacie.

http://i50.tinypic.com/2zg87y0.jpg

Własnie tak sobie was wyobrażam , napinacie przez kabelek a sami nie jesteście lepsi.

unk
18-05-2012, 06:35
jak ty nawet nie nawiązałeś do mojej odpowiedzi tylko napisałeś całościowo zeby sie bronic haha

ByyOuuT
18-05-2012, 08:22

Gówno prawda. W tym kraju nic się nie zmieni, bo rząd to jeden wielki beton. Nikt tego nie ruszy. Nepotyzm i inne patole są tutaj na porządku dziennym. A jeżeli znalazłaby się osoba, która miałaby na tyle charyzmy aby przekonać do siebie miliony ludzi i tak prędzej czy później dostałaby do głowy. Mało kto potrafi być sobą mając w rękach władzę, realną władzę. Można mówić co się chce, ale to właśnie ci "eksperci" w sejmie sprawują nad nami pieczę. Ich gówno obchodzi co my sądzimy. Dobrze przemyślane, już nawet paragrafy mówiące, iż poseł nie musi wypełniać programu wyborczego są żenujące. A co do tego typa, to oczywiście wina posłów. Rządzący wybierają firmy, które mają chuja a nie zaplecze i potem są takie efekty. Najlepszym przykładem będą nasze drogi. Przecież dlaczego nie robią ich niemieccy budowlańcy albo holenderscy? Droga byłaby na czas, a i koszta byłyby mniejsze. No ale tutaj znowu wchodzi sprawa naszych polskich inżynierów. Oni by to także zrobili, ale ludzie w zarządzie mają na to wyjebane. Nie mają środków, a hajs do kieszeni leci. A właśnie czy w zarządach firm przetargowych siedzą kompetentni ludzie zależy w dużej mierze od sejmowych nicnierobów. Politycy przed kadencją w sejmie powinni mieć swój własny biznes, zobaczyliby wtedy jak to jest płacić te jebane faktury za hajs, którego nie ma, bo został wydany. Każdemu łatwo się pierdoli jak patrzy na to z boku, a tłumaczenia, że nas to nie tyczy są o kant dupy potłuc. Teraz jest zajebiście, bo jesteśmy młodzi i mamy na to wyjebane, komplikacje przyjdą wtedy, kiedy to właśnie nam nie będą odpowiadały przepisy w polskim prawie. Wtedy będzie się narzekać, a kolejne pokolenie będzie się śmiało z nas, jak my to narzekamy, jakie my to mamy problemy.

Tumanbuga
18-05-2012, 15:22
Ludzie którzy wyzywają kogoś od "Gimbusów" pewnie sami dokładnie pamiętają okres w którym chodzili do gimnazjum i myślą że mogą gardzić tymi wszystkimi innymi bo uważają że są lepsi, nie ważne gdzie mieszkam ani co robie ale ważne że mam wartości więc łaskawie nie wyjeżdżaj z takimi tekstami.

Wpierdalasz się w każdy mój temat i pierdolisz od rzeczy choć nie masz nic w tym temacie do powiedzenia. Nie wiesz również co wiem a czego nie wiem , o czym mam pojęcie a o czym nie mam. "Polaczek Biedaczek" mam rozumieć że nie pochodzisz z Polski więc mogę do ciebie strzelać bez żadnych konsekwencji prawnych mały rumunie? Tyle w tym temacie.

http://i50.tinypic.com/2zg87y0.jpg

Własnie tak sobie was wyobrażam , napinacie przez kabelek a sami nie jesteście lepsi.

To po co robisz te tematy , bardzo mnie to cieszy , że masz wartości , ja też je mam ale mam także świadomość własnej słabości. Ludzie Ci tłumaczą , a Ty zamiast odpowiedzieć konkretnie na przedstawione argumenty plujesz jadem. Po co robić takie tematy skoro nie masz nawet pojęcia o czym piszesz , nie uważam się za lepszego , nie uważam , że jesteś gorszy bo mieszkasz w Anglii albo dlatego , że jesteś gimbusem , tylko te problemy to nie Twoja liga , wiedzy i doświadczenia w tych sprawach pewnie zero ale udajesz greka , proponuję żebyś za takie tematy wziął się za pare lat , narra.

'Oxidosis'
18-05-2012, 16:06

Fakt, nie możemy wiedzieć co wiesz, bądź też czego nie wiesz. Jednak jeżeli chodzi o gospodarkę, to wiesz po prostu gówno, i to da się wywnioskować z Twojego pierwszego postu. Piszesz ogólnikowo o absurdach, najeżdzając na nasz rząd, kompletnie nie zdając sobie sprawy, dlaczego tak się dzieję. Przykładowo weźmy cenę benzyny, która stopniowo jest co raz droższa - zapewne nie zdajesz sobie sprawy, że cena paliwa ma bezpośrednie powiązanie z ceną ropy naftowej, czy też kursu dolara. To wszystko ma ceny światowe, jednak jeżeli chodzi o benzyne, w naszym kraju, na tle europy, ma ona stosunkowo niską cenę ( oczywiście pomijam fakt, że nasze PKB w stosunku do innych europejskich krajów, zwłaszcza zachodnich odbiega dość znacząco, gdyż koncentruje się konkretnie na benzynie ). Poza tym, my, Polacy, nie mamy wpływu na kurs dolara, który działając na niekorzyść złotówki, działa także na niekorzyść cen paliwa w naszym odczuciu.. zastanów się zatem, za nim cokolwiek napiszesz :p

Żeby było jasne - nasz rząd to tragedia, ale fakt jest taki, że za niektóre rzeczy obwinia się ich bezpodstawnie, także wiązanie rządu z benzyną to dopiero absurd. Pozdrawiam :>

scimex pallll
19-05-2012, 17:14
Polska taka jest i taka bedzie.
Chlopaczki nie wiecie co piszecie o naszej kochanej Polsce :*
Mieszkalem 3 lata we Wloszech i bylo wmiare dobrze, ale ten ostatni rok we Wloszech byl masakryczny, wiecie czemu ? bo kazdy tracil prace (nawet moi rodzice) firmy plajtuja i nadal plajtuja i beda, jest tam juz syf.
Jesli mozemy porownac Polske a Wlochy to Polska jest WSPANIALA kocham ja i tyle.

Troszke mi szkoda czlowieka co stracil caly swoj dorobek, ale takie jest zycie.

'Oxidosis'
19-05-2012, 17:33
Troszke mi czlowieka co stracil caly swoj dorobek, ale takie jest zycie.

Jestem ciekaw, czy gadałbyś "ale takie jest życie", gdybyś to Ty stracił Twój cały majątek.

Romus
21-05-2012, 14:32
Widzę że znawcy z was po chuju :) Jak ceny paliw, leków itd to nie wina rządu? A kto podnosi podatki, akcyzy i inne gówna? Mój stary pewnie :(

@Top
Trzeba czekać na kolejne wybory z nadzieją, że nie wybierzemy kolejnej bandy złodziei co będzie bardzo trudne.

Demon
21-05-2012, 17:22
może i dostane warna, bo prawda w oczy kole, ale chuj!

http://a1.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/576854_416282258406175_100000732137710_1264936_127 0605614_n.jpg

'Oxidosis'
21-05-2012, 17:30
Widzę że znawcy z was po chuju :) Jak ceny paliw, leków itd to nie wina rządu? A kto podnosi podatki, akcyzy i inne gówna? Mój stary pewnie :(

Zapewne rząd ustala także kurs dolara, ogólnoświatową cenę ropy naftowej i ma wpływ na wartość złotego. Z tą akcyzą też dojebałeś, bo jeżeli chodzi o paliwo to akcyza jest wymuszana przez Unie Europejską. Ale co ja tam wiem, na kierunku na którym jestem dostałem się przypadkowo..

Soi
21-05-2012, 18:06
@ up
hah, yhy.. wez przeanalizuj cene paliwa i ile % ceny zalezy od kursu dolara a ile od akcyzy ktora jest z dupy i innych podatkow ktore sie wliczaja w cene paliw, ktore juz ustala nasz kochany rzad a nie UE, zapomniales wspomniec, nie? ;<

nawet ruszylem dupe i poszukalem!!

Na cenę paliwa składają się koszt jego wyprodukowania przez rafinerię, transportu i marża stacji benzynowej. Na końcu jest coś, co wpływa najbardziej na cenę, którą płacimy przy dystrybutorze. To podatki: VAT, podatek akcyzowy i opłata paliwowa.

Podatek akcyzowy

Akcyza została wprowadzona w celu ograniczenia konsumpcji niektórych dóbr z powodu ich szkodliwości (alkohol, tytoń) lub ograniczonych zasobów (paliwa). Stawka akcyzy jest stała i nie zależy od cen ropy na światowych rynkach czy hurtowych cen paliw. W Unii Europejskiej obowiązuje minimalna stawka podatku akcyzowego, która wynosi 359 euro na 1000 litrów paliwa. W Polsce jest stosunkowo niska. Ustalona jest dziś na poziomie około 400 euro na 1000 litrów paliwa, dzięki czemu zajmujemy miejsce w pierwszej dziesiątce krajów, w których podatek ten jest najniższy.

Przy obecnym kursie euro każdy litr benzyny zawiera około 1,80 zł podatku akcyzowego. (moglby byc zredukowany z 400 na 359 euro na 1k litrow)
Podatek paliwowy

To opłata wprowadzona w 2005 roku. Według założeń podatek paliwowy w całości miał zostać przeznaczony na poprawę stanu dróg, ale w praktyce okazało się, że są ważniejsze wydatki. W tym roku 980 mln zł wchłoną polskie koleje. Podobnie było w roku 2007, kiedy część wpływów z podatku paliwowego przeznaczono na spłatę długów PKP.

Benzyna jest obłożona niższą opłatą paliwową niż olej napędowy czy autogaz. Każdy litr tego paliwa to niespełna 10 groszy opłaty paliwowej wysupłanych z kieszeni kierowcy.
Podatek VAT

Od 2 stycznia 2011 benzyna obłożona jest podatkiem od towarów i usług w wysokości 23%. Nasze dotychczasowe wyliczenia dają cenę hurtową benzyny, marżę sprzedawcy, akcyzę i podatek paliwowy w wysokości łącznie 4,50 zł za litr.

Dodając do tego 23% podatku VAT, uzyskujemy kwotę około 5,40 zł za litr. Wychodzi więc, że niemal 54% ceny litra benzyny 95 to różnego rodzaju podatki

Vat tez na UE narzucila?? ;] Widocznie malo wiesz i nie powinenes wybierac tego kierunku na ktorym jestes ;>

unk
21-05-2012, 18:30
@up
A wiesz cokolwiek o zadłużeniach Polski? Nie masz pojęcia o gospodarce i się wypowiadasz, a cena paliw jest i tak zminimalizowana jakby popatrzeć na inne kraje w UE
Niemcy - około 7 zł za litr
Bułgaria - około 5-6zł (podobnie jak u nas, dlatego, że średnia krajowa w tym kraju jest niższa niż w Polsce)
Rumunia - około 6zł (Biedota jak chuj, gorzej jak u nas, a cena wygórowana)
Wielka Brytania - około 7-8zł

Ale co ty możesz wiedzieć o tym temacie skoro patrzysz tylko na swój kraj a nie na statystyki.

Romek, współczuje twojej rodzinie, ze hodują takiego pasożyta-półgłówka n/c

@down
tak, rzeczywiscie, HAHAHAHHAHAHAHA myślisz, że cie nie znam? zresztą co ja będę pisał sam zobacz w których godzinach grasz w CS, postujesz na forum. Chyba, że dajesz dupy w burdelu i tylko czasami odwiedzasz swoją prace, synku
Siedzisz na utrzymaniu matki, powinieneś jej podziękować, że płaci ci za twój nędzny internet, tibijczyku

Romus
21-05-2012, 18:33
Ten półgłówek i pasożyt zarabia na siebie od roku więc skoncz pierdolić typie. Gówno ***** wiesz a się udzielasz, pokemonie.

'Oxidosis'
21-05-2012, 18:42
Nie znam Cię, ale nie wiem jak można być takim kretynem, żeby wypominać cokolwiek innym, a samemu kopiować słowo w słowo z internetu.

"W Unii Europejskiej obowiązuje minimalna stawka podatku akcyzowego, która wynosi 359 euro na 1000 litrów paliwa. W Polsce jest stosunkowo niska. Ustalona jest dziś na poziomie około 400 euro na 1000 litrów paliwa, dzięki czemu zajmujemy miejsce w pierwszej dziesiątce krajów, w których podatek ten jest najniższy."

Podatek akcyzowy to 1,80 zł - co jak już pisałem wyżej, na tle europy, jest stosunkowo niskim podatkiem. Minimalna stawka narzucana jest przez UE. Z resztą, sam to skopiowałeś, pewnie nie zdając sobie sprawy, co tak naprawdę kopiujesz..

Jeżeli chodzi o reszte, rozłóżmy cene paliwa na podatki. Zacznijmy od ceny hurtowej 2,50 zł za litr, która jest ceną hurtową, i na tą cenę nie ma wpływu nikt. Dalej Akcyza - 1,80 ( tak jak pisałem wyżej, jest narzucana przez UE, u nas jest stosunkowo niska, także kompletnie nie rozumiem płaczu, jezeli chodzi o ten podatek ) dalej Podatek Paliwowy - niecały 10 groszy za litr, a teraz zobacz, jak to wygląda w innych krajach ( ten podatek także jest narzucony przez UE )

Reasumując - nie kopiuj mi pierdoło rzeczy, na które nie masz bladego pojęcia. Tak jak pisałem wyżej, podatki składające się na cene benzyny w naszym kraju są stosunkowo niskie, co wiąże się z tym, że i benzyna jest tania na tle europejskim. Wiadomo, że mimo wszystko mamy gorszą sytuację aniżeli inne kraje, bo jeżeli chodzi o PKB to odstajemy równo, jednak dyskusje prowadzimy na temat paliwa.

Poza tym jak możesz pierdolić, że akcyze i inne podatki mamy z dupy skoro na tle europy wypadamy bardzo dobrze jeżeli chodzi o cenę? nie wiem skąd Cię wzięli typie.

Romus
21-05-2012, 18:46
@Up
Dobra, to jak jest zajebiście to kupuj sobie paliwo po 6 zł zarabiając 2 koła miesięcznie. "W naszym kraju są stosunkowo niskie". No ty chyba na głowę upadłeś, dlaczemu porównujesz nasz kraj do innych państw europejskich skoro u nas są najniższe zarobki? Czy to tak trudno pojąć?

unk
21-05-2012, 18:50
@up
Zobacz mój post ty jebany kretynie. JAK MOŻNA BYĆ TAKIM JEBANYM DEBILEM, jezu. Matka cie jeszcze nie wyeksmitowała z domu?

Niemcy - około 7 zł za litr
Bułgaria - około 5-6zł (podobnie jak u nas, dlatego, że średnia krajowa w tym kraju jest niższa niż w Polsce)
Rumunia - około 6zł (Biedota jak chuj, gorzej jak u nas, a cena wygórowana)
Wielka Brytania - około 7-8zł

Zobacz teraz średnią krajową w Bułgarii i Rumunii. I stul ten pysk bo masz 19 lat a ZNIKOME POJĘCIE.

'Oxidosis'
21-05-2012, 18:54
@Up
Dobra, to jak jest zajebiście to kupuj sobie paliwo po 6 zł zarabiając 2 koła miesięcznie. "W naszym kraju są stosunkowo niskie". No ty chyba na głowę upadłeś, dlaczemu porównujesz nasz kraj do innych państw europejskich skoro u nas są najniższe zarobki? Czy to tak trudno pojąć?

A teraz przeczytaj mój pierwszy post, w którym wyraźnie napisałem, że nie biorę pod uwagę PKB. Mimo, że masz problemy z czytaniem ze zrozumieniem zacząłeś pisać, że "chuja się znam". Wina zarobków w naszym kraju to przede wszystkim wina rządu, ale cena paliwa w naszym kraju jest naprawdę zminimalizowana. Rząd jakiś tam wpływ ma ( tak jak wcześniej pisałem, wpływ ma ale wpływ niewielki ) ale jeżeli chodzi o rolę rządu, to akurat podatki za benzyne mamy bardzo niskie.

Swoją drogą, są w europie kraje, które mają dużo cięższą sytuację.

Soi
21-05-2012, 19:24
Hah... no to ty jestes widocznie srednio zorientowany skoro mowisz, ze paliwo jest tanie/tansze niz u naszych sasiadow.. u nas paliwko 6zl/litr w niemczech 7zl... Ale u nas najnizsza krajowa podniosla sie w tym roku o 50zl?! ;D <haha> nie wiem ile dokladnie ale teraz jest kolo 1,3 tys zlotych? podczas gdy w niemczech maja zapewne 2-3x taka place minimalna i u nich nawet gosc z MPO zarabia po 4 tys euro...(tak, wiem bo mam kumpla ktorego ojciec tak pracuje i regularnie przynosi po 4-5 tysiakow) Wiec sorki, ale o czym my wgl rozmawiamy?
Gadajac na temat ceny bierze sie WSZYSTKO pod uwage co wplywa na cene/oplacalnosc produktu, a nie ze nie bierzemy pod uwage tego, tego, tego i wtedy jestesmy nr 1 w eurpie pod wzgledem najnizszej ceny paliwa... :X Na sile chesz byc "najmadrzejszy" a prawda jest taka, ze cena paliwa jest w chuj nieoplacalna i tyle. Stosunek zarobkow do ceny jest mysle, ze jeden z wyzszych w europie.

Jak wspomniales juz mowiac chyba o mnie, nie znam Cie i oceniac nie chce ale takie jest moje zdanie z ktorym mozesz sie zgodzic lub nie ale takie pozostanie ;] piss

@down
OK! Bulgaria i Rumunia, spoko! dwa kraje?
A Usa, Brytania, Rosja, Holandia?? ;s Mysle, ze jestesmy w tych gorszych 50% jezeli chcielibysmy przeliczac place minimalna na litry benzyny ;/

unk
21-05-2012, 19:28
@up
a czy piszemy tylko o Niemczech? Spójrz na Bułgarię i Rumunię.
USA i Rosja nie należą do Unii Europejskiej, Rosja to niezależny kraj. Anglia to kraj powszechny (prawie każdy zna ich język), mają w chuj popyt na imigrantów którzy przyjeżdżają pracować, dlatego też mają idealną linie produkcyjną i zarobki tam przewyższają nasze warunki. Cena paliw jest tam większa niż u nas. O Holandii się nie będę wypowiadał bo nie interesuję się ich gospodarką.

Dwa kraje? heh, podałem tylko przykłady, ale łap więcej:
Łotwa, wynagrodzenie podobne do naszego, 6~zł za litr paliwa
Czarnogóra, wynagrodzenie podobne do naszego, 5-6zł za litr paliwa
Bośnia i Hercegowina, wynagrodzenie podobne do naszego, 6-6.50zł za litr paliwa

Jesteśmy w 50% gorszych, bo niestety Polska to biedny i zadłużony kraj, do tego dochodzi EURO 2012, ale nie pierdol, że nasz rząd nie wypełnia swoich obowiązków, bo działają o wiele lepiej niż kilka-kilkanaście lat temu.

Janush
21-05-2012, 21:43
Polska to gówno w sensie politycznym same cioty siedzą w sejmie dostali Ipady i większość dała swoim dzieciaka do zabawy które z pewnością i tak rozwalili bo przecież to nie za ich pieniądze... cipa tusk lata "służbowym samolotem" codziennie z Sopotu do Warszawy nosz ***** niech zapierdala codziennie pociągiem bo przelot i tak nie jest na jego koszt tylko podatników autostrady rozpierdalają się po miesiącu ponieważ robotnicy kradną "plastry" które zapobiegają rozlatywania się asfaltu... rzygać się chce jak się patrzy na ten kraj mało tego teraz jest Grecja później Hiszpania a następna Polska... nie ma chuja jeszcze trochę i będzie rewolucja... a chińczyki się wpierdolą w Europe ile jest odciągane na rzekomą emeryturę której nikt nie dożyje i na resztę syfu Kazimierz Wielki w grobie się przewraca jak na to patrzy... >.<