Splaxor
17-05-2012, 16:07
Elo szczury lądowe. Przymierzam się do kupna Diablo 3, ale nie wiem czy na moim kompie mi pójdzie. Pójdzie w sensie takim, że nie będzie to gra na dość wysokich detalach. Nie mówie, że maksymalnych, ale nie na minimalnych.
Wg producenta zalecane wymagania to:
OS: Windows Vista/Windows 7 (Najnowsze Service Packi) | Procesor: Intel Core 2 Duo 2.4 GHz
lub AMD AthlonTM 64 X2 5600+ 2.8 GHz | Pamięć: 2 GB RAM | Grafika: NVIDIA GeForce 260 lub
ATI Radeon HD 4870 lub lepsze
Ta karta graficzna GeForce 260 posiada pamięć 896 MB, a taktowanie 650 MHz.
ATI Radeon HD 4870 posiada pamięć 512 MB, a taktowanie 750 MHz.
Ja posiadam (nie śmiać się) GFORCE 9500GT 1GB GAINWARD z pamięcią 1024 MB DDR 2, ale taktowanie 450 MHz.
Moje pierwsze pytanie. Czy moja karta mieści się w wymaganiach zalecanych?
Druga sprawa to procesor.
Wymagany jest Procesor: Intel Core 2 Duo 2.4 GHz lub AMD AthlonTM 64 X2 5600+ 2.8 GHz
Ja posiadam Pentium Dual Core E6300 2.8GHz, więc z procesorem raczej problemów nie ma i mieści się w granicy zalecane.
Teraz pamięć. Wymagane 2 GB, a mam 4, więc tutaj tak samo jak z prockiem.
Drugie pytanie. Czy wg was będzie problem, aby odpalić grę z maksymalnymi parametrami?
Trzecie pytanie. Wg producenta zalecane wymaganie to Windows Vista lub 7, ale minimalne to XP. Planuję w najbliższym czasie wrócić do XPka i czy to nie jest błąd? Sprzęt taki, że wyciągnie na zalecanych, a wszystko się zdupcy (jakość gry) za sprawą Xpka?
@down
Mam 4 GB ramu, więc chyba z tym nie będzie problem.
Wg producenta zalecane wymagania to:
OS: Windows Vista/Windows 7 (Najnowsze Service Packi) | Procesor: Intel Core 2 Duo 2.4 GHz
lub AMD AthlonTM 64 X2 5600+ 2.8 GHz | Pamięć: 2 GB RAM | Grafika: NVIDIA GeForce 260 lub
ATI Radeon HD 4870 lub lepsze
Ta karta graficzna GeForce 260 posiada pamięć 896 MB, a taktowanie 650 MHz.
ATI Radeon HD 4870 posiada pamięć 512 MB, a taktowanie 750 MHz.
Ja posiadam (nie śmiać się) GFORCE 9500GT 1GB GAINWARD z pamięcią 1024 MB DDR 2, ale taktowanie 450 MHz.
Moje pierwsze pytanie. Czy moja karta mieści się w wymaganiach zalecanych?
Druga sprawa to procesor.
Wymagany jest Procesor: Intel Core 2 Duo 2.4 GHz lub AMD AthlonTM 64 X2 5600+ 2.8 GHz
Ja posiadam Pentium Dual Core E6300 2.8GHz, więc z procesorem raczej problemów nie ma i mieści się w granicy zalecane.
Teraz pamięć. Wymagane 2 GB, a mam 4, więc tutaj tak samo jak z prockiem.
Drugie pytanie. Czy wg was będzie problem, aby odpalić grę z maksymalnymi parametrami?
Trzecie pytanie. Wg producenta zalecane wymaganie to Windows Vista lub 7, ale minimalne to XP. Planuję w najbliższym czasie wrócić do XPka i czy to nie jest błąd? Sprzęt taki, że wyciągnie na zalecanych, a wszystko się zdupcy (jakość gry) za sprawą Xpka?
@down
Mam 4 GB ramu, więc chyba z tym nie będzie problem.