Zaloguj się

View Full Version : Drukarka i problem z tuszami

Adex
17-05-2012, 18:39
Witam , posiadam drukarkę firmy EPSON wersji SX415
Problem w tym że ta drukarka jeśli wykorzysta jeden z kolorów tuszu
odmawia posłuszeństwa i nie można już nic na niej wydrukować dopuki nie dokupie nowego pojemnika z tuszem , po drugie: jeśli już mam załadowane nowe pojemniki z tuszami to np. tekst który chciałem wydrukować jest rozmazany albo wychodzi w paski a odcień wydruku nie jest tym jaki wybrałem

Drukuje czarnym - wychodzi czerwony itp.

Co jest do c... z tą drukarką :confused:

Refresh
17-05-2012, 18:52
moja też nie wiem co ona ma, ale ja mam hp nie pamietam nazwy i musze wymienic jeden tusz bo nie ma i nic nie chce drukować...

nie wiem jak zaradzić

KaMaCz
17-05-2012, 19:31
Możliwe ze problem tkwi w tym ze napełniałes pojemnik tuszem. Mi w kazdym sklepie mówili ze nie oplaca sie napelniac bo kolorki moga sie jebac. Kupilem nowy pojemnik z tuszem (kolorowy) i wszystko działa jak nalezy. I pamietaj ze taniej wyjdzie kupno nowego pojemnika niz napelnienie (:

Adachi.D
17-05-2012, 20:03
Problem tkwi w tym, że drukarki to bardzo delikatny sprzęt i trzeba postępować zgodnie z zaleceniami producenta... Kupiłeś trefny tusz, zaczyna jebać się głowica itp... Najgorsze jest to, że poprzez używanie tuszów tańszych/zastępczych nie uznają ci gwarancji i będziesz musiał bulić za naprawę. Moim zdaniem to wygląda tak.

Adex
17-05-2012, 22:44
Możliwe ze problem tkwi w tym ze napełniałes pojemnik tuszem. Mi w kazdym sklepie mówili ze nie oplaca sie napelniac bo kolorki moga sie jebac. Kupilem nowy pojemnik z tuszem (kolorowy) i wszystko działa jak nalezy. I pamietaj ze taniej wyjdzie kupno nowego pojemnika niz napelnienie (:
Chyba źle zrozumiałeś , nie napełniam pojemników tylko kupuje nowe , nie wiem jak u ciebie ale u mnie podchodzi 4 pojemniki z osobnymi tuszami :(

Problem tkwi w tym, że drukarki to bardzo delikatny sprzęt i trzeba postępować zgodnie z zaleceniami producenta... Kupiłeś trefny tusz, zaczyna jebać się głowica itp... Najgorsze jest to, że poprzez używanie tuszów tańszych/zastępczych nie uznają ci gwarancji i będziesz musiał bulić za naprawę. Moim zdaniem to wygląda tak.
Nie kupuje "kota w worku" zawsze kupuje firmowe tusze lub zalecane przez producenta tej drukarki więc nie mam pojęcia w czym jest problem/ faktycznie coś się musi jebać tylko co to nie wiem.

Ryśku xD
18-05-2012, 09:04
Miałem podobnie kupiłem nowe tusze a jeden tylko działał zaniosłem drukarkę do naprawy , nie pamięta co dokładnie było ale potem działała możliwe że może masz zaschnięte i dlatego nie drukuje drugim kolorem.