PDA

View Full Version : Propozycja innowacji.

Piromery
26-05-2012, 22:47
Witam wszystkich forumowiczów.
Pisze ten temat aby zaproponować coś nowego, ciekawszego, co miałoby szanse ruszyć server.
Byłby to quest opierający się na legendzie mówiącej o tym ze main i rook były kiedyś ściśle połączone, ale z powodu jakiegoś problemu natury magicznej portal działa tylko w jedną strone, i tylko dla osób o odpowiednim doswiadczeniu. Ślady po starym portalu zostałyby znalezione także na mainie, byłyby to zgliszcza miasta identycznego jak na rooku z tylko jednym npc- Czarną Wyrocznią.
Wyrocznia dawałaby na bardzo trudne i czasochłonne zadania (które wymyśliliby gracze, np. konkurs), quest trwałby jak najdłuzej i wymagałby do zaliczenia systematycznej gry. Gdy juz uporamy się z zadaniami, Czarna Wyrocznia wykrzesa odrobine mocy, oddtworzy potral i pozwoli nam posłac na rooka jedną rzecz z ekwipunku na mainie w losowe miejsce. Oczywiście portal byłby skrajnie niestabilny więc jeśli przedmiot nie zostałby podniesiony w przeciągu np. 3 min to przepadłby na zawsze..
Myśle że pomysł jesy bardzo ciekawy, wart uwagi. Jeśli chcecie potępiajcie, podziwiajcie. Licze na dyskusje z udziałem administracji.
Pozdrawiam serdecznie.

Tekonis
26-05-2012, 23:10
Po co? Dlaczego? Czemu tak myślisz? Jestem na nie. Narazie nie kombinujmy tylko niech się zajmą Update.

Sasha Rookslayer
26-05-2012, 23:13
Teraz piszesz taką propozycję? Z takim czymś powinieneś pisać na początku 2012 roku, a nie teraz, kiedy Update jest gotowy w 100%, a zostały tylko małe poprawki. Nie wejdzie to teraz, może kiedyś, lecz wątpie. Jestem na Nie.

Piromery
26-05-2012, 23:14
Po co? Dlaczego? Czemu tak myślisz? Jestem na nie. Narazie nie kombinujmy tylko niech się zajmą Update.

Po to żeby zająć graczy, rozkręcić rozgrywke i zrobić questa na więcej niż tydzień.

Kovalchuk
26-05-2012, 23:30
Gotowe? aha...
Myślę, że nie wyrobią się do lipca :P

Paul.Dirac.1986
26-05-2012, 23:32
Ziomek czegoś ty sie nawciągałeś?. Pomysł jest idiotyczny, rook- jest przeznaczony graczom rozpoczynającym zabawe w tibii a nie kolejnym miastem maina. Piszesz o misjach mega długich, ale kto to zaprogramuje?. Krótka odpowiedź nie : narazie piszą upa korzystając z pomysłów konkursowych, jeśli bedą chcieli znowu coś stworzyć fajnego a nie będą mieli pomysłów z braku chęci poproszą graczy w kolejnym konkursie o pomoc. Ale tego typu rozumowanie prowadzi do gówna. Jeśli chcesz coś wykombinować, to myśl o mainie.

RekruT #21
27-05-2012, 00:15
Jestem na nie. I tak by nic z tego nie było.

Piromery
27-05-2012, 00:36
Pewnie macie racje ;).
Temat zamknięty
Pozdro.

Savater
27-05-2012, 02:23
Chyba nie srałeś... Myslisz ze ekipa nie ma nic ciekawszego do roboty? nudzisz sie? zrob wlasny serwer i wprowadzaj jakies nienormalne questy czy co tam chcesz

Adachi.D
27-05-2012, 09:10
Ale Wy jesteście zajebiści... Nosz ***** mać, Sasha jak zwykle pierdoli jak potłuczony, Paul robi z siebie idiotę, a Bercik nakurwia żartami na poziomie klas 1-3 szkoły podstawojej... Wiecie co jeszcze ? Zachowujecie się jak buszmeni, koleś się stara, wymyśla coś, a Wy po nim jedziecie jak po szmacie... Co za ludzie...
@top
Nie za bardzo mi się to podoba... Nie widzę tego na APO, ale pomysł jest ciekawy... Więc jestem ZA!

Paul.Dirac.1986
27-05-2012, 11:20
Każdy ma odmienne zdanie pajacu, możesz pisac podsumowanie albo jakis raport miesięczny ale to trzeba w odpowienim czasie i miesjcu napisac. Strasznie słaby rozkminiacz jesteś, ale cóż życie. Graj bo te twoje posty są identyczne.

Demon
27-05-2012, 11:40
fajnie brzmi systematyczność, nie ma nas 2 dni zadania zaczynamy od początku, tak, tak, nie każdy ma czas na grę codziennie, ale nikt nikogo nie zmusza do robienia questu, pomysł sam w sobie dobry

Krac
27-05-2012, 11:58
i tak już tu nikt nie gra więc po co ładować siły psu w dupę?

~#*Nalesniczek Zla*#~
27-05-2012, 12:41
A potem jak komuś się pofarciło to ma UW na roku?
Nie ,propozycja może dobra lecz nie przemyślana i nie do końca uczciwa względem graczy.
Jestem na TAK ale z małymi poprawkami.
Choć i tak nie dadzą takiego czegoś bo do grudnia servera nie będzie.

See You
27-05-2012, 23:04
I jakby to mialo wygladac ze wyjebie se uw na roka ktos wezmie i bedzie na rooku bil z uw?XD

lol xd jestem na nie

Bysio
28-05-2012, 00:41
Portal niestabilny w jedną stronę hmm... nie oglądałeś ostatnio serialu "Terra Nova"? Dobry pomysł z questem na systematyczne logowanie. Jednak ogólnie jestem na nie.

Piromery
28-05-2012, 21:46
Dzięki za wszelkie odpowiedzi, opinie i krytyke. Nie czuje się zjechany „jak szmata”ale chciałbym przypomnieć że atmosfere servera tworzą gracze, więc niektórzy z was zamiast narzekać na administracje powinni troche bardziej zainteresować się swoim wkładem w server.
Tyle ja, pozdro.

Mr Fsza
03-06-2012, 19:18
jedną rzecz z EQ w sensie może to być wszystko ??? no to fajnie miał bym full seta ;)))

na gorszą się już nie dało wpaść ?

Artis
21-06-2012, 23:29
Pomysł trafny, lecz ten cały portal z dostaniem się na maina jest chujowy i wymaga poprawki. Samo to wiadomo :)

Waldemar.Kiepski
22-06-2012, 00:01
ty nomanie ty przecie wiadome je ze main to sie tam pe vu pe szlifuje a rook to sie expi nomanie nie takie jajca chcesz robic to je nomanie nie ludzkie nie jestem na nie

Paul.Dirac
22-06-2012, 11:10
Chyba połaczeniem internetowym?. Jestem na nie, chcemy świat non pvp zrobic z rooka. Tam i tak juz tylko sahsa gra, no i czasem ktoś pogrywa ale to bez sukcesów!

Leonidaas
22-06-2012, 15:02
Jestem na nie. Słabe :(

Greyback
26-06-2012, 20:52
Jestem za lecz mało ludzi chciało by się robić quest z którego nic by nie zyskali.

Do tego co napisałeś dodał bym bardzo poniekąd kontrowersyjną nagrodę której jeszcze nie było, czyli +1-3 Pacc Day(dobrze jeśli to była by pacc runa). Powiedzmy, że Czarna Wyrocznia dała by nam takie "ala" błogosławieństwo, oczywiście idąc tokiem myślenia cała wyspa z Czarna Wyrocznia musiała by być na facc oraz wszystkie misje możliwe do wykonania bez premium.

Sądzę, że było by to takie małe urozmaicenie i zaciekawiło by to ludzi. Osobiście wprowadził bym to jeszcze przed update co pozwoliło by ludziom pobawić się z nowościami oraz zachęciło do przedłużenia gratisowego premium.

btw. Czarna Wyrocznia na koniec questa mogła by powiedzieć, że próba naprawienia portalu łączącego rook z mainem się nie udało, a za nasze starania daje włąsnie to premium(runę).

Lord Greg
26-06-2012, 21:40
Uptade było gotowe w 100 % miesiąc temu xD. A co do propozycji to ciekawe ale nie wejdzie w życie na pewno :).

Been
26-06-2012, 23:34
Pomysł fajny, tylko trzeba go trochę dopracować i może w przyszłości spotkamy się z takim czymś na APO :D

First yuuhi
27-06-2012, 01:25
Jestem na nie
co to by bylo na roku jakby ktos przeslal jakis item na rook?
gra by juz w ogole do konca byla bez sensu;/ i jesli masz tak ambitne pomysly to mysl dalej ale roock zostaw w spokoju

ŚW1R™
27-06-2012, 11:26
Jestem obojętny co do tego pomysłu, jak dla mnie słabe.

Anonymous
27-06-2012, 13:06
jestem na tak, bo nudno sie juz robi ;]

Dideek
11-07-2012, 16:17
Przeniesc UW na rook,taak ! <3

__
Oczywiscie nie.

Gubi
11-07-2012, 16:55
Jestem na Tak, wreszcie będę mógł wyjebać UW'em na rookgardzie i wbić 1k lvl ;)