Zaloguj się

View Full Version : Zablokowany Ekran w Andoridzie , co zrobi?

zio0m
06-06-2012, 14:59
Mimo iż napisałem już jeden poradnik w którym opisywałem jak sobie poradzić z tym problemem , większość i tak męczy mnie na gadu nie próbując nawet go przeczytać więc postanowiłem napisać go jeszcze raz , tylko tym razem bardziej przejrzyście . Ten temat powstał tylko do problemu z zablokowanym ekranem więc proszę innych problemów tu nie opisywać , od tego jest mój drugi temat "Ogólnie o androidzie"

Zablokowałeś ekran w telefonie z androidem , chce od Ciebie danych do konta na gmailu których nie znasz / nie pamiętasz ?
To nie jest problem jeśli będziesz działał krok po kroku zgodnie z tym poradnikiem . Zaczynajmy ;)

1. Wyłączamy całkowicie swój telefon , w momencie którym ekran gaśnie telefon przez jakieś 15-20 sekund ciągle chodzi , najlepiej więc wyjmij baterię i włóżmy ją ponownie .

2. Po przez następującą kombinację klawiszy które trzymamy wciśnięte do momentu w którym nie wyskoczy wam nowe menu .
vol up + home + power (galaxy , galaxy s 2)
home + power (galaxy mini , galaxy ace , galaxy ace duos, galaxy gio)
(jeśli one nie działają to niestety nie wiem jak wam pomóc gdyż tylko z tymi telefonami miałem kontakt)
vol up (guzik od głośności w górę) home (środkowy) power (od włączania/wyłączania telefonu)

3. Guzikami vol up/down (góra/dół) szukamy wipe data , gdy go podświetlimy guzikiem home potwierdzamy , następnie klikamy na "yes" , telefon kilka sekund pracuje i znów widzimy to samo menu . Teraz szukamy wipe cache i robimy to samo . Następnie wybieramy reboot system now

4. Telefon się włącza, ustawiamy od nowa to o co nas prosi i to już wszystko ;)

Demon napisałem to samo tylko mniej ogólnie w poprzednim poradniku to mi ludzie pisali ,że nie rozumieją to napisałem od nowa ;)

Demon
06-06-2012, 15:33
nei wiem po co takie poradniki, rozumiem, że komuś się nie chce wpisać frazy w google i mieć milion odpowiedzi, ale ***** jak mu się nie chce to ma problem : |

@poradnik dobry, a nawet bardzo dobry

zio0m
11-10-2012, 22:45
Podbijam bo temat spadł a może się komuś przydać

Borat Sagdiyev
13-10-2012, 23:40
To działa na każdym telefonie czy tylko na tych na których zainstalowane jest recovery??

zio0m
15-10-2012, 18:30
Osobiście sprawdziłem to tylko na Samsungach - Ace , Gio , Mini , Mini2 , Ace Duos , Ace 2 , Galaxy S-SII-SIII .

Na SE , LG i Motorolach może działać ale nie musi .
Recovery jest wgrany w soft więc jest w każdym telefonie , CWM można doinstalować .

zio0m
19-10-2012, 20:17
Alcatel ONE TOUCH 908 - kombinacja vol up + power , następnie wybieramy Android System Recovery przyciskiem Home (środkowym) resztą jak w punkcie 3 .

Samsung Galaxy 551 - guzik T/5 + power , reszta jak w pkt 3

nianiu8
19-05-2013, 21:39
A czy po zresetowaniu telefonu w taki sposób jak napisałeś w tym poradniku można jakoś odzyskać dane typu kontakty itp.?

Techniks
20-05-2013, 00:00
A czy po zresetowaniu telefonu w taki sposób jak napisałeś w tym poradniku można jakoś odzyskać dane typu kontakty itp.?

Jeśli były one przechowywane na koncie Google wystarczy się zalogować i zsynchronizować kontakty.
Jeśli na telefonie to niestety raczej nie.
Inne danych typu zdjęcia powinny zostać i wszystko na karcie SD zostanie tak jak było przed wipe'm.