View Full Version : Tradzik
Siema.
Macie jakies skuteczne sposoby na zwalczenie Tradzika ? Mam pelno tych malych syfow na twarzy nie wiem jak sie ich pozbyc stosowalem wiele kremow masci, zelow czy maseczki drozdzowe. Nic z tego nie pomoglo.
Znacie moze jakies domowe sposoby albo jakies kremy , zele czy cos innego (niedrogiego).
Z Góry dzieki.
Krulowiec
15-06-2012, 15:50
Dermatolog na pewno Ci pomoże, a nie forum tibijskie XD
wg. mnie wspomagacze chuja dają, najlepiej pójść do kosmetyczki, ale osobiście zostaję przy tym, że trzeba się myć i sam zniknie : - )
A uprawiasz seks z kobietami? Aaalbo z mężczyznami, wszystko jedno.
Chcesz mojej rady? Idź do burdelu.
Nie idź do Harrego z Tybetu bo koleś klepie po karku, gładzi po udach i bierze za to 1,5 bańki- kark napi3rdala a na udach wyskakuje wysypka.
Bambucha Rook
15-06-2012, 19:53
Mi jak najbardziej pomogl Brevoxyl, ktory polecil mi dermatolog. Trzeba to stosowac na poczatku co 3 dzien potem co 2 dzien i potem codziennie az nie zniknie i jak juz widzisz ze znika to tak samo jak na poczatku tylko ze w odrwotna strone co 1-2-3 dzien. Masc kosztuje nie wiem okolo 20-30 ale jest efekt i to trzeba zastosowac sie do czestotliwosci uzywania bo ta masc cos tam zawiera mowila babka ale nie pamietam :D wiec moze sproboj ta mascia :P
KopMordo
17-06-2012, 01:39
Opiszę Ci mój tani sposób: Załóżmy rano po szybkim prysznicu podchodzisz do umywalki i zaczynasz porządnie myć twarz jakimś mydełkiem, następnie na wacik nalewasz pare kropel spirytusu salicylowego i pocierasz nim twarz ( będzie szczypać). Czekasz 5 min, aż Ci wypali twarz ;d Po 5 min smarujesz mordeczke kremem nivea/bambino z cynkiem.
Albo idziesz do apteki i kupujesz
http://cokupic.pl/produkt/TRIBIOTIC-MA-1-G-X-10-SASz-
Zostaje też kosmetyczka, jedna wizyta to średni wydatek 100 zł (z maseczkami, wyciskaniem i karanie prądem czy laserem)
Wybór należy do cb.
człowieku po prostu nie jadaj nic słodkiego i ogranicz ilość spożywania ilości tłuszczu bo po prostu rośniesz i jesz więcej ale twój organizm nie jest do tego przyzwyczajony ....
nie jadaj słodkich rzeczy przejdź na dietę i problem w 2tyg zniknie ; ppppppp
Ogranicz wszystkie produkty mleczne i jadaj mniej słodkiego ; p
tydzień i zobaczysz różnicę ; D
Adachi.D
28-06-2012, 22:06
Napewno jesz dużo wyrobów mlecznych, ogranicz to do minimum np szklanka mleka/porcja płatków śniadaniowych na dzień... Nie jedz słodyczy. Jeżeli chcesz zdziałać coś więcej kup sobie tonik(firmy ziaja) albo spirytus(ale nie spożywczy:)), lecz uważaj, to wysusza skórę ! Korzystam z tego, jeżeli trzymam się tych "zasad" jest wporządku, jeżeli nie wiadomo co się dzieje.
Pamiętaj, że możesz mieć bardziej złośliwy trądzik tzn, że możesz go mieć długo, długo... Nawet to 25+ lat. Polecam iść na kontrole do lekarza.
.LOGEST.
28-06-2012, 22:57
Zapierdalaj do dermatologa, bo to co jednemu pomogło tobie może zaszkodzić.
2/3 miechy według zaleceń i żegnasz się z trądzikiem.
Ryśku xD
28-06-2012, 23:04
Dermatolog mi dużo pomógł dostałem maść i po miesiącu nie miałem śladu a więc polecam iść do tego pana.
nie ma ratunku, to wywołuje nawet śmierć.dermatolog nic tu nie pomoże.
Anonimowy
29-06-2012, 16:43
Sądzę, że regularna kąpiel pomoże Ci z Twoim problemem.
Creatynka
29-06-2012, 17:02
To moze wydawac Ci sie smieszne ale wystarczy tylko pic duzo wody i ograniczyc slodycze :)
Vendetta
29-06-2012, 22:13
@2x up
Gówno prawda, myję się regularnie i czasami wyskakuje mi trądzik
@topic
Czasami wyskakuje mi niewielki trądzik, ale smaruje maściami i kremami i widać efekty. Nie jem słodyczy, a teraz ograniczam produkty mleczne, zobaczymy co z tego będzie
Idz do dermatologa... malo czekolady, chipsow i ostrych rzeczy, staraj sie myc ryja czesto, nie ruszaj brudnymi lapami i nie wyciskaj ... i nie uzywaj zadnych "domowych sposobow" bo ci moze jeszcze bardziej na ryju wywalic..
tez mialem tradzik wzialem to visaxinum np. co reklamowali to mnie wyjebalo na ryju 3x bardziej niz mialem... ;o
Sądzę, że regularna kąpiel pomoże Ci z Twoim problemem.
Znam osoby ktore myja morde po 20 razy dziennie a i tak maja cos takiego.. nie wystarczy sie myc, owszem to wazne ale jak masz skóre podatna na pryszcze to masz po prostu przejebane i prawda jest taka ze albo samo zniknie po jakims czasie albo musisz brac leki
~Bocianex~
01-07-2012, 13:54
Nie dotykaj brudnymi lapami geby
Nie wyciskaj
Nie wydrapuj
Nie szoruj
Peelinguj 2x w tygodniu i stosuj krem do skóry wrazliwej Garniera,polecam kupić kilka kremow matujacych na noc i w dzien,fluidy i zakreslacze : )
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.