View Full Version : Religia...
Witam...!
Chcę poruszyć jeden temat mianowicie religia. Co wy o tym myślicie jest to prawdą że ktoś stoi nad nami i on jest że tak powiem naszym właścicielem. Czy może to jedna wielka bajka i w tamtejszych czasach żył człowiek któremu udało się zrobić w konia praktycznie cały świat... bo jakie są dowody na istnienie kogoś wyżej postawionego niż człowiek mianowicie bóg... Biblia... jako największy "fake" Świata czy też najświętsza prawda dotycząca Ziemi... Również chrześcijaństwo nie jest jedyna religia panująca na Świecie... Czyli istnieją również inni bogowie? Czy istnieje coś co jest nazywane dobrem (niebo) oraz złem (piekło)... Mówi się ze Jezus zginął na krzyżu za nasze grzechy... a co jeśli grzechy nie istnieją ? bo w takim przypadku wyżej jest postawiony żołnierz który gnie na wojnie za naród za nas...
Temat dość rozległy i mam nadzieje że jedyna wypowiedzią nie będzie "Jebać Żydów"
Dodam również ankietę dotyczącą waszego wyznania czy wierzycie bądź nie...
Krulowiec
15-06-2012, 17:40
Nie wierze w boga, sam jestem swoim bogiem.
# Liryczny Wandal
Pojebany jesteś, prawdziwy Liryczny nawet by nie wszedł na to marne forum ;)
Adachi.D
15-06-2012, 17:57
Nie wierzę w Boga, ale nadal trapi mnie kilka pytań... Kto nas stworzył ? Kto stworzył wszechwiat ? Co jest po śmierci ? Możemy, a raczej jesteśmy skutkiem ewolucji, którą zapoczątkował wielki wybuch. Ok, wielki wybuch był, niby z jednego atomu, który emitował potężną energię, wskutek czego wszechświat wciąż się rozszerza, ale dlaczego i w skutek czego, bądź kogo... Wątpie by kto kolwiek i kiedy kolwiek odpowiedział na te dwa pytania... No cóż, taki nasz marny żywot. Może dowiemy się wszystkiego po śmierci ? Jedyne co każdy z nas może uczynić to coś osiągnąć, by wieść o naszym istnieniu nigdy nie umarła.
Kiedys w szkole spytano sie ksiedza- jesli czlowiek powstal podczas ewolucji (jak mawia historia) to jak to mozliwe ,ze bog stworzyl Adama i Ewe. Ksiadz sie odwolylal marnymi cytatami z biblii w ktorych nawet nie bylo odpowiedzi.
Wiekszosc wierzacych nie zdaje sobie sprawy z tego ,ze prosta historia obala ta cala religie.
sqlterpa
15-06-2012, 18:31
wiele razy się wypowiadałem w takich tematach, nie chce sie juz powtarzac, kilka razy napisałem totalne bzdety zdaje sobie z tego sprawe, nie zamierzam nikogo nawracac jak tego nie chce, nie chce nikogo przekonywac, badzcie sobie kim chcecie byc - szczerze mowiac mam to gdzies :C
jestem wierzący w BOGA
Liryczny Wandal
15-06-2012, 20:34
zaczalem wierzyc w boga po tym co wyprawialem na yt, props
Jachu Gołynbie Na Dachu
15-06-2012, 21:00
Wierze w gołynbie, w boga niestety nie wierze, dla mnie to idiotyzm wierzyc w kogos, kogo nie ma i nie bylo
Ryśku xD
15-06-2012, 21:41
Można powiedzieć że wierzę ale nie praktykuje.
Kovalchuk
15-06-2012, 22:31
Ja tam wierzę w Boga, dlaczego?
Ktoś nas przecież stworzył, musimy od kogoś pochodzić!
.LOGEST.
15-06-2012, 23:22
MOim bogiemiiiiiiiiiiiiiiiiiiii jest Pan Administrator, w zależności od tego na, jakim graaammm otziee
SLEMA
Wierzysz w boga czy w kościół?
Wyjebane na kościół od momentu dostania roweru na komunię.
wierzę w Boga, ale nie w kościół, chore, ale coś w tym jest
@down
w kościół jako instytucję
Τettmeier
16-06-2012, 13:35
wierzę w Boga, ale nie w kościół, chore, ale coś w tym jest
Zaprzeczasz sam sobie. Bóg to też Kościół. W wyznaniu wiary wypowiadasz słowa: wierzę w kościół powszechny... : P
@ktoś tam "wierzący ale niepraktykujący" - nie da się tak, nie masz religii w szkole? Więcej jej jest niż historii, a te słowa które napisałem wyżej są używane przez katechetów i księży kilka razy w roku :D
@top
Wierzę w Boga, od czasu do czasu chodzę do Kościoła. Niestety taka natura człowieka, że przeżegnam się jeśli czegoś potrzebuję.. U spowiedzi nie byłem dawno, bo się nachodziłem przed bierzmowaniem, a po drugie się wstydzę xd tyle co narobiłem to nie chce mi się nawet nikomu opowiadać. Bóg pomaga mi w codziennym życiu cały czas. ;)
Chrześcijaństwo
Uznał je za system moralny stworzony przez duchowych niewolników, którzy swą słabość maskują wezwaniem do miłości bliźniego, w tym w szczególności wobec tych, którzy ich ciemiężą i upokarzają
~Friedrich Nietzche
@
Chciałbym wierzyć, ale nauka posunęła się tak daleko, że nie potrafię.
Gdyby w dzisiejszych czasach, jakkolwiek udowodniono, że Bóg (jako osoba wszechmogąca) nie istnieje, nastałby powszechny chaos. Ludzie znajdowaliby się jako tako między dobrem i złem, a więc zdani na siebie. Religia jest więc po to, aby kontrolować ludzi (w pozytywnym sensie), takie jest moje zdanie.
Niuchacz
16-06-2012, 22:37
Dla mnie nie ma czegoś takiego jak niebo i piekło. Dla mnie osoba, która w swoim życiu jest dobra, pomaga, nie jest zawistna, na pewno nie trafi to "piekła" nawet jak nie wierzy w Boga.
#Według mnie coś po śmierci jest, nie jest to na pewno niebo ani piekło, ale coś jest
Kiedys w szkole spytano sie ksiedza- jesli czlowiek powstal podczas ewolucji (jak mawia historia) to jak to mozliwe ,ze bog stworzyl Adama i Ewe. Ksiadz sie odwolylal marnymi cytatami z biblii w ktorych nawet nie bylo odpowiedzi.
Wiekszosc wierzacych nie zdaje sobie sprawy z tego ,ze prosta historia obala ta cala religie.
Dokładnie, najpierw nadają ci wiarę o której nie możesz zadecydować
Póżniej wmawiają ci jakieś pierdoły i zabobony
Następnie zgłębiasz się w tą wiarę okazuje się ze nie ma na to odpowiedzi ani konkretnego wytłumaczenia
Ja tam wierzę w Boga, dlaczego?
Ktoś nas przecież stworzył, musimy od kogoś pochodzić!
Ty piszesz że jakiś Bóg MUSIAŁ stworzyć to wszystko. A ja się pytam kto w takim razie stworzył Boga? Może przekracza to twoje rozumowanie, ale rodzaj myślenia że KTOŚ to musiał wszystko stworzyć niczym się nie różni od starodawnego myślenia że ziemie utrzymuje słoń stojący na żółwiu który z kolei stoi na(…). Dziś zwiemy to grawitacją oraz układem słonecznym i wiemy jak działa, ale na tą twoją teorię nie ma jeszcze wyjaśnienia(co prawda naukowcy odkryli jakieś tam cząstki które powstają niby to samoistnie i coś tam, ale to jeszcze chyba nie to).
Powiem tak, od przygotowań aż do końca komunii w to wierzyłem bo przecież manipulacja na młody umysł działa najlepiej. Ale później jako dziecko miałem wypadek, w którym żekomo straciłem pamięć Nie... nie straciłem jej, zacząłem myśleć samodzielnie i racjonalnie. Od tego czasu aż do dnia dzisiejszego jestem ateistą, olałem wszystko co związane z tą wiarą, mógłbym się rozpisywać na 3 strony A4 ale nie będę tego robić.
Biblia, stek bzdur, pisana pewnie pod wpływem jakiś środków odurzających
Macie po prostu wierzyć bezkrytycznie w to co jest tam napisane i najlepiej to żeby za dużo nie myśleć.
Problem polega nie na tym czy Bóg istnieje czy nie, bo to doprowadza do wojny pomiedzy dwiema grupami idiotów, kościelnych ślepców, i ateistycznych psycholi. Problem polega na tym,że większość ludzi wyobraża sobie Boga jako starego dziadka,który siedzi na tronie, ogląda wszystko co robi, tak jak “celling cat”. Jest wielkim władcą,który pewnego dnia przyjdzie nas wszystkich osądzić, więc niektóre osoby przyjeły ten obraz za pewnik(kościelni ślepcy) a drudzy mają go serdecznie dość i dowodzą,że w ogóle Bóg nie istnieje(ateistyczni psychole), tutaj mają racje bo nie istnieje.
W Bibli jest napisane,że “Bóg jest miłością” co znaczy,że na pewno nie jest dziadem na tronie, problem w tym,że ten obraz jest tak głęboko wtarty w nasz mózg,że nawet Ateiści, w niego wierzą, paradoksalnie, chociaż uznają sie za niewierzących. Co byś nie wybrał to i tak zatacza koło
Wielki Buch
17-06-2012, 01:02
Nie ma żadnego Boga, nie ma nikogo tam na górze, to wszystko ściema aby Klechy mieli za co pić(kasa z tacy). Wierze jedynie w to co widze. A Boga nie widziałem nigdy. Nie dał także żadnego znaku na swoje istnienie
.LOGEST.
17-06-2012, 01:47
Dokładnie, najpierw nadają ci wiarę o której nie możesz zadecydować
Póżniej wmawiają ci jakieś pierdoły i zabobony
Następnie zgłębiasz się w tą wiarę okazuje się ze nie ma na to odpowiedzi ani konkretnego wytłumaczenia
Ty piszesz że jakiś Bóg MUSIAŁ stworzyć to wszystko. A ja się pytam kto w takim razie stworzył Boga? Może przekracza to twoje rozumowanie, ale rodzaj myślenia że KTOŚ to musiał wszystko stworzyć niczym się nie różni od starodawnego myślenia że ziemie utrzymuje słoń stojący na żółwiu który z kolei stoi na(…). Dziś zwiemy to grawitacją oraz układem słonecznym i wiemy jak działa, ale na tą twoją teorię nie ma jeszcze wyjaśnienia(co prawda naukowcy odkryli jakieś tam cząstki które powstają niby to samoistnie i coś tam, ale to jeszcze chyba nie to).
Powiem tak, od przygotowań aż do końca komunii w to wierzyłem bo przecież manipulacja na młody umysł działa najlepiej. Ale później jako dziecko miałem wypadek, w którym żekomo straciłem pamięć Nie... nie straciłem jej, zacząłem myśleć samodzielnie i racjonalnie. Od tego czasu aż do dnia dzisiejszego jestem ateistą, olałem wszystko co związane z tą wiarą, mógłbym się rozpisywać na 3 strony A4 ale nie będę tego robić.
Biblia, stek bzdur, pisana pewnie pod wpływem jakiś środków odurzających
Macie po prostu wierzyć bezkrytycznie w to co jest tam napisane i najlepiej to żeby za dużo nie myśleć.
Problem polega nie na tym czy Bóg istnieje czy nie, bo to doprowadza do wojny pomiedzy dwiema grupami idiotów, kościelnych ślepców, i ateistycznych psycholi. Problem polega na tym,że większość ludzi wyobraża sobie Boga jako starego dziadka,który siedzi na tronie, ogląda wszystko co robi, tak jak “celling cat”. Jest wielkim władcą,który pewnego dnia przyjdzie nas wszystkich osądzić, więc niektóre osoby przyjeły ten obraz za pewnik(kościelni ślepcy) a drudzy mają go serdecznie dość i dowodzą,że w ogóle Bóg nie istnieje(ateistyczni psychole), tutaj mają racje bo nie istnieje.
W Bibli jest napisane,że “Bóg jest miłością” co znaczy,że na pewno nie jest dziadem na tronie, problem w tym,że ten obraz jest tak głęboko wtarty w nasz mózg,że nawet Ateiści, w niego wierzą, paradoksalnie, chociaż uznają sie za niewierzących. Co byś nie wybrał to i tak zatacza koło
99% agree
Tylko jedna rzecz, dopóki nie poddasz się apostazji, dalej będziesz katolikiem i nabijał kościołowi statystyki tak jak 45% z 70% osób.
Mówi się w biblii że po śmierci nasza dusza idzie do nieba albo piekła, dusza nic nie czuje. ale jak pójdzie do piekła to będzie się tam "smażyć" czyli odczuwać ból zaprzeczanie samemu sobie...?
Czy to wszystko nie jest naprawdę dziwne ?
5te przekazanie mówi "nie zabijaj"... a Krucjaty ? przecież sam papież nawoływał do świętych wojen...
Vendetta
17-06-2012, 09:39
5te przekazanie mówi "nie zabijaj"... a Krucjaty ? przecież sam papież nawoływał do świętych wojen...
No to mnie zastanawia od dłuższego czasu.
Wiele rzeczy wyklucza się nawzajem.
Wierzę i praktykuję.
Nie ufam duchownym i chuj.
swiety mikolaj
18-06-2012, 17:12
Czy Bog istnieje? Ciekawe pytanie... Ale tym samym musimy zadac pytanie, czy istnieje szatan.
Na temat wiary , wypowiadalem sie juz nie raz ale, nie potrafie wierzyc w KOSCIOL ktory ingeruje w moje zycie prywatne, Ktory zaburza moja wolnosc i normalnosc. Pomijajac juz ze przez lata zabijal wiecej ludzi nic dwie wojny swiatowe.
Wiec, Jezeli naprawde Bog istnieje, To bedac dobrym czlowiekiem czyniac Dobre Uczynki ide do Nieba.
A co z Szatanem, skoro Boga nie ma wedlug was? Co z egzorcyzmami?
Choroba psychiczna? Watpie... Bylem jakies 2 - 4 lata temu na Spotkaniu Mlodziezy z Egzorcysta, ciekawe przezycie, tymbardziej ze mowil o wszystkim otwarcie, nie probowal nam wmoic ze mamy wierzyc i ze Bog nas zbawi... Inaczej to troche wygladalo...
Wiara...
PS.
Wierze ze bedac dobrym czlowiekiem tym samym spelniajac przykazania, modlac sie, lecz...
Obecnie nie uczeszczajac do wspolnoty , zostane zbawiony.
:)
Dokładnie strona która twierdzi że wygra szatan wali prosto z mostu co i jak a dobra strona... Powiesz do "pana" księdza tak PANA bo dla mnie nie jest to żaden tytuł ksiądz że Boga nie ma to od razu odwraca kota ogonem i powie Ci ze masz jeść chleb bo inaczej pójdziesz do piekła coś w tym stylu...
Adachi.D
18-06-2012, 18:07
@swiety mikolaj
Ja również rozmawiałem z egzorcystą oraz mam kolegę, który jest po egzorcyźmie. Dziwna, a zarazem zadziwiająca teoria opętywania przez szatana i złe duchy...
Taaa te całe OBE,LD słyszał ktoś o tym ? wychodzenie z ciała? robisz dziwne rzeczy a pózniej w nocy wychodzisz z ciała duchem i chodzisz gdzie chcesz
http://obe.cba.pl/techniki.php
http://www.youtube.com/watch?v=rQ8gAih1Qnc&feature=related
Ciekawa sprawa nie?
Adachi.D
18-06-2012, 18:45
Taaa te całe OBE,LD słyszał ktoś o tym ? wychodzenie z ciała? robisz dziwne rzeczy a pózniej w nocy wychodzisz z ciała duchem i chodzisz gdzie chcesz
http://obe.cba.pl/techniki.php
http://www.youtube.com/watch?v=rQ8gAih1Qnc&feature=related
Ciekawa sprawa nie?
Beka, czytając wyjaśnienie co to jest OBE uświadomiłem sobie, że miałem takie coś nie jedno krotnie. Najczęściej podczas paraliżu próbowałem krzyczeć i ruszyć się, strach mnie ogarniał xD. Muszę wypróbować pierwszą technikę, zobaczymy co z tego będzie. Do białego światła nie polece, bo to troche mnie niepokoi xD
nie wierzę w kościół, jedynie w teksty utworów.
kosciół - marnowanie czasu, dzięki pjona
Śmieszne jest to wszystko, wiesz dlaczego jesteś "Katolikiem"? nie wiesz?
http://www.youtube.com/watch?v=-ePWTkfD7u0
Obejżyj ten film, zaniesienie do kosciola i przyjecie w szeregi katoli nie jest nauczaniem, jest sztucznym powiększeniem liczby wyznawców sekty katolickiej. W szkole zdobywa się umiejętności potrzebne do życia w społeczeństwie, a pokropienie woda przez pedofila w sukience nic dziecku nie daje. Daje za to sztucznie zawyżoną statystykę: 99% katoli + zarabianie grubych milionów na ludzkiej głupocie :))))
Później już wszystko nabiera znaczenia jeśli zaczniesz świadomie myśleć
uświadomisz sobie że żadnego Boga nie ma i zorientujesz się o co w tym wszystkim chodzi.
A więc do czego doprowadza "katolicka" presja społeczeństwa:
http://www.youtube.com/watch?v=3Cc-gtH3w3s
A co jeśli spalisz katolickiego krakersa?
http://www.youtube.com/watch?v=qgvG6B2iU5w&feature=plcp
Everlastek
19-06-2012, 22:47
Omg jak czytam niektóre wypowiedzi to mi się płakać chce ... Ja nikogo nie zmuszam do wyznawania owej wiary, lecz należy sobie postawić kilka pytań i spróbować poszukać na nie odpowiedzi.Jeżeli (jak piszecie) Bóg nie istnieje to jak wytłumaczycie cudy np. eucharystyczne, które wydarzyły się niedawno jak i w dalekiej przyszłości?Jak może niektórzy wiedzą pierwszy cud eucharystyczny wydarzył sie w VIII w. gdzie " Hostia w jego dłoniach przemieniła się w okrągły fragment ciała, a wino w krew " Teraz nasuwa się pytanie czy jest to możliwe, aby ludzie żyjący w VII w oszukali większe pół świata?Po tamtym wydarzeniu było jeszcze wiele cudów których nie może wytłumaczyć współczesna nauka.Nie można zapominać o wielkich ludziach poczynając od Jezusa Chrystusa, który umarł na krzyżu dla zbawienia gatunku ludzkiego po Jana Pawła II - wielkiego polaka który był otwarty na każdego człowieka?Sam uważam, że to się nie bierze samo od siebie, a czyny tych ludzi nie są wyssane z palca.Każdy ma wolną wolę i decyduje czy chce wierzyć czy nie, ale ja napewno jestem człowiekiem wierzącym i praktykującym ;)
.LOGEST.
19-06-2012, 22:55
Omg jak czytam niektóre wypowiedzi to mi się płakać chce ... Ja nikogo nie zmuszam do wyznawania owej wiary, lecz należy sobie postawić kilka pytań i spróbować poszukać na nie odpowiedzi.Jeżeli (jak piszecie) Bóg nie istnieje to jak wytłumaczycie cudy np. eucharystyczne, które wydarzyły się niedawno jak i w dalekiej przyszłości?Jak może niektórzy wiedzą pierwszy cud eucharystyczny wydarzył sie w VIII w. gdzie " Hostia w jego dłoniach przemieniła się w okrągły fragment ciała, a wino w krew " Teraz nasuwa się pytanie czy jest to możliwe, aby ludzie żyjący w VII w oszukali większe pół świata?Po tamtym wydarzeniu było jeszcze wiele cudów których nie może wytłumaczyć współczesna nauka.Nie można zapominać o wielkich ludziach poczynając od Jezusa Chrystusa, który umarł na krzyżu dla zbawienia gatunku ludzkiego po Jana Pawła II - wielkiego polaka który był otwarty na każdego człowieka?Sam uważam, że to się nie bierze samo od siebie, a czyny tych ludzi nie są wyssane z palca.Każdy ma wolną wolę i decyduje czy chce wierzyć czy nie, ale ja napewno jestem człowiekiem wierzącym i praktykującym ;)
Nom jak np to, że 70 letnia staruszka wymodliła sobie dalsze życie, kiedy lekarze nie dawali jej żadnych szans? Weź skończ
don wasyl
19-06-2012, 23:50
nie wiem jak można wierzyć w żyda chodzącego po wodzie, czarującego ***** wode w wino i zrrobienie miliarda chlebów dla ludzi i ***** ożywiającego siebie samego propsy
scorviel
20-06-2012, 00:23
jest duzo argumentów za i przeciw lecz to zalezy od czlowieka ja wieze w boga, troche mniej w terazniejszych kapłanów(niektorych)
swiety mikolaj
20-06-2012, 07:12
Śmieszne jest to wszystko, wiesz dlaczego jesteś "Katolikiem"? nie wiesz?
http://www.youtube.com/watch?v=-ePWTkfD7u0
Obejżyj ten film, zaniesienie do kosciola i przyjecie w szeregi katoli nie jest nauczaniem, jest sztucznym powiększeniem liczby wyznawców sekty katolickiej. W szkole zdobywa się umiejętności potrzebne do życia w społeczeństwie, a pokropienie woda przez pedofila w sukience nic dziecku nie daje. Daje za to sztucznie zawyżoną statystykę: 99% katoli + zarabianie grubych milionów na ludzkiej głupocie :))))
Później już wszystko nabiera znaczenia jeśli zaczniesz świadomie myśleć
uświadomisz sobie że żadnego Boga nie ma i zorientujesz się o co w tym wszystkim chodzi.
A więc do czego doprowadza "katolicka" presja społeczeństwa:
http://www.youtube.com/watch?v=3Cc-gtH3w3s
A co jeśli spalisz katolickiego krakersa?
http://www.youtube.com/watch?v=qgvG6B2iU5w&feature=plcp
Smieszny jestes tylko ty. W posrod ludzi zawsze znajdzie sie kilku dobrych i kilku zlych. Tzn radio maryja rydzyk itd jest ta ciemna strona, ale sa tez dobrzy. uwazasz ze Jan Pawel II był smieszny?
To jedne z tych rzeczy za ktore dziekuje ze jestem polakiem, wiec nie mow
ze w to co wierzyl i w co 'zarazl' w pozytywnym sensie ludzi, jest smieszne.
co do Ciebie, prosze Cie nie wypowidaj sie w tym temacie, bo zwyczajnie do tego niedorosles, kopiujac komentarze z yt i wklejac filmiki nie majace nic wspolnego z wiara tylko to potwierdzasz... Wybacz moja subtelnosc, ale nie wierzac w nic, jestes chory umyslowo, bo kazdy chce wierzyc w cos co stanie sie po smierci, tzn co sie wtedy stanie i czy Bog jaki kolwiek istnieje.
kosciol jest zniszczony, to najstarsza organizacja, nie ma sie co dziwic.
co do ksiezy, sa zaleznie od czlowieczenstwa, bardzo dobrymi ludzmi, niewielu z was umialoby za darmo odwage udzielic ostatniego namaszczenia, i byc przy tym jak czlowiek umiera i pozniej przy smutku na pogrzebie...
Samotnosc duchownych, mnie martwi, ja bym tego nie przezyl nawet za duzo HAJSUUUU....
Pozatym tym wszystkim ...
zjawiska paranormalne są jedną z największych zagadek w historii świata, i tu klania sie wiara jedni w to wierza, inni zas nie, ja wierze...
Z Bogiem jest podobnie, bo wierzac w to pierwsze w drugie wierzymy jeszcze bardziej, i na odwrot.
Wiara... Jezeli Boga nie ma, to jestesmy kukielkami? Robotami? Bez duszy?
A co z ta dusza...? Bo skoro Boga nie ma, to nie ma duszy...
duzo pytan, malo odpowiedzi - Wiara.
Nie napisze w tym topic posta, bo 90 %, nie dorosla do tego tematu.
Pozdrawiam te 10%
Najważniejsze to nie dać sobie zrobić wody z mózgu w najmłodszych latach bo później się budzisz z ręką w nocniku bo całą młodość spędziłeś na modłach zamiast na melanżach.
.LOGEST.
20-06-2012, 14:58
smieszny jestes tylko ty. W posrod ludzi zawsze znajdzie sie kilku dobrych i kilku zlych. Tzn radio maryja rydzyk itd jest ta ciemna strona, ale sa tez dobrzy. Uwazasz ze jan pawel ii był smieszny?
To jedne z tych rzeczy za ktore dziekuje ze jestem polakiem, wiec nie mow
ze w to co wierzyl i w co 'zarazl' w pozytywnym sensie ludzi, jest smieszne.
Co do ciebie, prosze cie nie wypowidaj sie w tym temacie, bo zwyczajnie do tego niedorosles, kopiujac komentarze z yt i wklejac filmiki nie majace nic wspolnego z wiara tylko to potwierdzasz... Wybacz moja subtelnosc, ale nie wierzac w nic, jestes chory umyslowo, bo kazdy chce wierzyc w cos co stanie sie po smierci, tzn co sie wtedy stanie i czy bog jaki kolwiek istnieje.
Kosciol jest zniszczony, to najstarsza organizacja, nie ma sie co dziwic.
Co do ksiezy, sa zaleznie od czlowieczenstwa, bardzo dobrymi ludzmi, niewielu z was umialoby za darmo odwage udzielic ostatniego namaszczenia, i byc przy tym jak czlowiek umiera i pozniej przy smutku na pogrzebie...
Samotnosc duchownych, mnie martwi, ja bym tego nie przezyl nawet za duzo hajsuuuu....
Pozatym tym wszystkim ...
Zjawiska paranormalne są jedną z największych zagadek w historii świata, i tu klania sie wiara jedni w to wierza, inni zas nie, ja wierze...
Z bogiem jest podobnie, bo wierzac w to pierwsze w drugie wierzymy jeszcze bardziej, i na odwrot.
Wiara... Jezeli boga nie ma, to jestesmy kukielkami? Robotami? Bez duszy?
A co z ta dusza...? Bo skoro boga nie ma, to nie ma duszy...
Duzo pytan, malo odpowiedzi - wiara.
Pozdrawiam te 10%
pl plx? Co ma wspólnego wiara w zjawiska paranormalne od wiary w boga??
Podaj choć jeden argument na to, że istnieje i nie pierdziel o ludziku, który umiera i wskrzesza się po 3 dniach.
Albo daj tutorial jak zamienić wodę w wino.
Uwazasz ze Jan Pawel II był smieszny?
Tak, uważam że to śmieszne, dziękuje za tego pedofila który jebał małe dzieci
co do Ciebie, prosze Cie nie wypowidaj sie w tym temacie, bo zwyczajnie do tego niedorosles wklejac filmiki nie majace nic wspolnego z wiara tylko to potwierdzasz...
Ha... mogę pisać i mówić co chcę, jest demokracja czarnuchu ;]
1.Pierwszy filmik potwierdza że nie mając własnego wyboru narzuca się jakąś wiarę małemu dziecku które nie może nic powiedzieć, piętnuje się go jako "Katolika".
2.Drugi filmik, pokazuje co się stanie jeżeli jakaś banda psychicznych katoli takich jak ty pokazuje jakim to jest "Katolikiem" przed całym światem wmawiając że nie ma się prawa do własnego zdanie tylko trzeba być jakimś jebanym Katolikiem bo to jest jedyna słuszna wiara.
3.Trzeci filmik, spalenie hostii czyli katolickiego krakersa, wkleiłem na śmiechowo, tyle że gdzie są te twoje gromy z jasnego nieba? o.O"?
Wybacz moja subtelnosc, ale nie wierzac w nic, jestes chory umyslowo, bo kazdy chce wierzyc w cos co stanie sie po smierci, tzn co sie wtedy stanie i czy Bog jaki kolwiek istnieje.
Wybaczam ci, jesteś jeszcze młody i głupi, rozwaliłeś mnie tym. Uważasz że skoro ktoś nie wierzy w nic to znaczy że jest umysłowo chory? lecz się człowieczku bo jak dorośniesz to zostaniesz seryjnym mordercą polujących na Ateistów :o zresztą... z twoim ryjem nie masz nic do stracenia, na twoim miejscu wolałbym się nie urodzić ;)
kościół jest zniszczony, to najstarsza organizacja, nie ma sie co dziwic.
Tak, jest zniszczony ale dalej wtyka się do polityki i trzyma łapę na dużej kasie. A propo, nie organizacja tylko Sekta która przetrwała przez wieki otumaniając społeczeństwo aż po dzień dzisiejszy.
co do ksiezy, sa zaleznie od czlowieczenstwa, bardzo dobrymi ludzmi, niewielu z was umialoby za darmo odwage udzielic ostatniego namaszczenia, i byc przy tym jak czlowiek umiera i pozniej przy smutku na pogrzebie...
Samotnosc duchownych, mnie martwi, ja bym tego nie przezyl nawet za duzo HAJSUUUU....
Haha sam nie wierzysz w to co piszesz człowieku "Za darmo" haha powaliłeś mnie tym jak nie dasz koperty albo na tacę to nie pojedziesz! "Smutku na pogrzebie" za trochę kasy to i ja mogę być niezłym aktorem :o "Samotność duchownych" wiesz dlaczego księża nie mogą mieć rodzin? po co się dzielić taką kasą, wiecej zostanie dla siebie :cool: Poza tym księża lubią jebać małe dzieci <szczególnie chłopców> z twoim papierzykiem na czele
Pozdrawiam te 10%
O.o dziwne, jakoś napisałeś w tym temacie posta niedorozwoju z ryjem dupy pawiana :confused:
hmmmmmm Ciekawe masz na to jakieś dowody ?
hmmmmmm Ciekawe masz na to jakieś dowody ?
wykop ma wystarczające dowody
Wierzę i czasami uczęszczam do kościoła. Niby nie ma dowodów na to, że Bóg istnieje, ale ja wierzę, że jest. Dlaczego? - a to dlatego, że są pewne następstwa. Po popełnieniu jakiegoś grzechu zazwyczaj spotyka cię jakaś kara. Przykład: grasz na boisku w piłkę i wybijesz jakiemuś dzieciakowi piłkę to zaraz sam się wypierdolisz albo źle stąpniesz. Wierzę, że jest ktoś taki kto nad nami czuwa. Zawsze jak coś potrzebuję, pomodlę się i mam to. W ubiegłym roku miałem egzamin na auto-zdałem za 1. Dzisiaj miałem egzamin na motor i również zdałem za 1. :) Może to tylko takie moje głupie myślenie, ale wierzę, że choć odrobina prawdy w tym jest ;)
Zastanawia mnie jedna sprawa... dlaczego bóg szantażuje ludzi...? bo mówi się gdy człowiek zwątpi czyli po prostu nie będzie w niego wierzył to trafi do piekła a jak nam wiadomo tam jest źle,ból i te sprawy...
Kościół największy syf... dlaczego wołają kasę na każdym kroku? znajomy potrzebował akt chrztu i co do niego powiedzieli ? 50zł... nosz kurde czy Bóg jak by chodził po tej ziemi też by żądał 50zł i jest dumny z swoich najbliższych duchowych? księży? a po jaka cholerę chodzi się do spowiedzi ? przecież Bóg zna moje grzechy tak? to po co mam iść do jakiegoś typa i mu o nich opowiadać skoro mogę sam na sam "porozmawiać" z Bogiem na ten temat tak?
wykop ma wystarczające dowody
Przedstaw mi je prosze :P
swiety mikolaj
20-06-2012, 19:32
Ha... mogę pisać i mówić co chcę, jest demokracja czarnuchu ;]
1.Pierwszy filmik potwierdza że nie mając własnego wyboru narzuca się jakąś wiarę małemu dziecku które nie może nic powiedzieć, piętnuje się go jako "Katolika".
2.Drugi filmik, pokazuje co się stanie jeżeli jakaś banda psychicznych katoli takich jak ty pokazuje jakim to jest "Katolikiem" przed całym światem wmawiając że nie ma się prawa do własnego zdanie tylko trzeba być jakimś jebanym Katolikiem bo to jest jedyna słuszna wiara.
3.Trzeci filmik, spalenie hostii czyli katolickiego krakersa, wkleiłem na śmiechowo, tyle że gdzie są te twoje gromy z jasnego nieba? o.O"?
Wybaczam ci, jesteś jeszcze młody i głupi, rozwaliłeś mnie tym. Uważasz że skoro ktoś nie wierzy w nic to znaczy że jest umysłowo chory? lecz się człowieczku bo jak dorośniesz to zostaniesz seryjnym mordercą polujących na Ateistów :o zresztą... z twoim ryjem nie masz nic do stracenia, na twoim miejscu wolałbym się nie urodzić ;)
Tak, jest zniszczony ale dalej wtyka się do polityki i trzyma łapę na dużej kasie. A propo, nie organizacja tylko Sekta która przetrwała przez wieki otumaniając społeczeństwo aż po dzień dzisiejszy.
Haha sam nie wierzysz w to co piszesz człowieku "Za darmo" haha powaliłeś mnie tym jak nie dasz koperty albo na tacę to nie pojedziesz! "Smutku na pogrzebie" za trochę kasy to i ja mogę być niezłym aktorem :o "Samotność duchownych" wiesz dlaczego księża nie mogą mieć rodzin? po co się dzielić taką kasą, wiecej zostanie dla siebie :cool: Poza tym księża lubią jebać małe dzieci <szczególnie chłopców> z twoim papierzykiem na czele
O.o dziwne, jakoś napisałeś w tym temacie posta niedorozwoju z ryjem dupy pawiana :confused:
Jak juz pisalem, niedorosles. Nikt ci nie da dowodu w Boga , bo to wlasnie wiara.
Ile ty masz, w ogole lat, bo piszesz jak 10cio napinaczek, wyladasz jak 15
\/ down
Podatny jestes, jezeli po tym przestales wierzyc
http://www.youtube.com/watch?v=-1bDd-pceF4&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=2P-ujq-ZC2E&feature=BFa&list=UUneLTfkue0tYLwL7Foki6rw
http://www.youtube.com/watch?v=DrzwMxX9ta8&feature=BFa&list=UUneLTfkue0tYLwL7Foki6rw
dobre materiały
.LOGEST.
20-06-2012, 19:39
Wierzę i czasami uczęszczam do kościoła. Niby nie ma dowodów na to, że Bóg istnieje, ale ja wierzę, że jest. Dlaczego? - a to dlatego, że są pewne następstwa. Po popełnieniu jakiegoś grzechu zazwyczaj spotyka cię jakaś kara. Przykład: grasz na boisku w piłkę i wybijesz jakiemuś dzieciakowi piłkę to zaraz sam się wypierdolisz albo źle stąpniesz. Wierzę, że jest ktoś taki kto nad nami czuwa. Zawsze jak coś potrzebuję, pomodlę się i mam to. W ubiegłym roku miałem egzamin na auto-zdałem za 1. Dzisiaj miałem egzamin na motor i również zdałem za 1. :) Może to tylko takie moje głupie myślenie, ale wierzę, że choć odrobina prawdy w tym jest ;)
To Ci się religie pojebały, bo to co opisujesz występuje w buddyzmie, jest nazywane karmą . I NIE MA NIC WSPÓLNEGO Z KATOLICYZMEM/CHRZEŚCIJAŃSTEM CZYCHUJWIECZYM
A egzamin zdałeś bo się uczyłeś, gra w piłkę zależy od umiejętności
Dalej dalej, jeszcze nie wszystkie dzieciaki się tutaj wypowiedziały XD
CZEKAMY CZEKAMY
#Co do papieża "pedofila" to nie przesadzajmy, Jan Paweł II był dobrym człowiekem, a to że cierpiał na głupotę umysłową to nie jego wina, bo była mu wpajana od dziecka przez innych ludzi, tak samo jak nam wszystkim teraz.
Nienawidzę księży, 1/4 z nich ma dzieci, kolejna 1/4 molestuje dzieci.
scorviel
20-06-2012, 20:00
To Ci się religie pojebały, bo to co opisujesz występuje w buddyzmie, jest nazywane karmą . I NIE MA NIC WSPÓLNEGO Z KATOLICYZMEM/CHRZEŚCIJAŃSTEM CZYCHUJWIECZYM
A egzamin zdałeś bo się uczyłeś, gra w piłkę zależy od umiejętności
Dalej dalej, jeszcze nie wszystkie dzieciaki się tutaj wypowiedziały XD
CZEKAMY CZEKAMY
#Co do papieża "pedofila" to nie przesadzajmy, Jan Paweł II był dobrym człowiekem, a to że cierpiał na głupotę umysłową to nie jego wina, bo była mu wpajana od dziecka przez innych ludzi, tak samo jak nam wszystkim teraz.
Nienawidzę księży, 1/4 z nich ma dzieci, kolejna 1/4 molestuje dzieci.
Tak stereotyp po holenderskich ksiedzach trwa juz ze 100 lat, od kolegow uslyszales o tym czy ci kwejk powiedzial?
powiedz mi ziomq dlaczego przez 2000 lat kosciol nie upadl? jakby to było wielkie klamstwo nie przetrwał by 100 lat a co powiedziec 2000 .Skąd by brały sie cudy, objawienia, opetania duchów, ulga po tym jak skonczysz spowiedz, POWIEDZ JAK BY SIE STWORZYL CZLOWIEK Z NICZEGO? ktos musi za tym stac jak nie jahwe gm to Bog a to ze nie ma doslownych FAKTÓW na jego istnienie nazywa sie wiarą
jestes 15 letnim guwnixem co przeczytał cos na kwejku i pierdoli spytaj starej czy tez tak sądzi albo starego nie boj sie tobie tez przejdzie jak dorosniesz
Jak pasjonujesz sie filmikami z jutuba to masz http://www.youtube.com/watch?v=p0eWPEEcolc&feature=related
w biblie za bardzo nie wieze bo ona NIE jest pisana DOSLOWNIE przekazuje nam jak mamy postępować a nie kazdy dopatruje sie czegos złego.
wiekszosc z was robi z siebie wielkiego ateiste bo nie chce mu sie chodzic do kosciola a jak przyjdzie cos do czego to zaraz wracasz do Boga w podskokach
Adachi.D
20-06-2012, 20:04
@LOGEST
Pozostałe 90% to złodzieje, a reszta stanowiąca marne 10% to prawdziwi księża, ktorzy są nimi z miłości do swego stwórcy, ...
.LOGEST.
20-06-2012, 20:13
Tak stereotyp po holenderskich ksiedzach trwa juz ze 100 lat, od kolegow uslyszales o tym czy ci kwejk powiedzial?
powiedz mi ziomq dlaczego przez 2000 lat kosciol nie upadl? jakby to było wielkie klamstwo nie przetrwał by 100 lat a co powiedziec 2000 .Skąd by brały sie cudy, objawienia, opetania duchów, ulga po tym jak skonczysz spowiedz, POWIEDZ JAK BY SIE STWORZYL CZLOWIEK Z NICZEGO?
jestes 15 letnim guwnixem co przeczytał cos na kwejku i pierdoli spytaj starej czy tez tak sądzi albo starego nie boj sie tobie tez przejdzie jak dorosniesz
Jak pasjonujesz sie filmikami z jutuba to masz http://www.youtube.com/watch?v=p0eWPEEcolc&feature=related
w biblie za bardzo nie wieze bo ona NIE jest pisana DOSLOWNIE przekazuje nam jak mamy postępować a nie kazdy dopatruje sie czegos złego.
wiekszosc z was robi z siebie wielkiego ateiste bo nie chce mu sie chodzic do kosciola a jak przyjdzie cos do czego to zaraz wracasz do Boga w podskokach
Błaźnie, chcesz wiedzieć skąd się bierze ulga po wyznaniu grzechów przy spowiedzi? Proszę bardzo, aby odpowiedzieć na tak banalne pytanie wystarczy posiadać umiejętność MYŚLENIA.
Człowiekowi robi się lepiej kiedy się komuś zwierzy, a nie zrobi tego u rodziny/znajomych bo mu WSTYD.
Dlaczego kościół przetrwał tak długi okres czasu?
Ponieważ wszędzie znajdą się takie błazny jak ty, którym się wciśnie absolutnie wszystko. KŁAMSTWO POWTARZANE WIELE RAZY STAJE SIĘ PRAWDĄ.
Skąd się wziął człowiek?
Tym pytaniem mnie rozjebałeś, no chyba, że w drugiej klasie gimnazjum nie przerabiałeś jeszcze działu o ewolucjonizmie.
Te Twoje cuda to zbiegi okoliczności, te Twoje objawienia to majaczenie chorych ludzi, te Twoje opętania przez duchy są wyssane z palca.
Jeżeli chodzi o biblię i naukę jaką się z niej wynosi, to jedno zaprzecza drugiemu, nie wierzysz ? Przeczytaj.
I nie wchodzę na kwejka, ani inne tego typu portale, bo mnie to nie interesuje, nie mam też 15 lat.
Ja potrafię uargumentować swoją wypowiedź, a Ty nie!
Aha, jeszcze jedno. Patrząc po Twoim aroganckim stylu wypowiadania się, pokemonowym piśmie (guwnix), i wkręcaniu swoich teorii uzasadniając to tym, że jest tak, a nie inaczej bo tak, stwierdzam, że to Ty mieścisz się w przedziale wieku 10-15.
masakra z tą arka Noego...
Ale swoja drogą polecam te 3 filmy które wysłałem wyżej jest tam isntny filmik z księdzem pedofilem oraz czemu księżulowi nie mają żon... dużo cennych informacji się tam znajduje wypowiedziane w dość uzasadniający sposób...
scorviel
20-06-2012, 20:33
Błaźnie, chcesz wiedzieć skąd się bierze ulga po wyznaniu grzechów przy spowiedzi? Proszę bardzo, aby odpowiedzieć na tak banalne pytanie wystarczy posiadać umiejętność MYŚLENIA.
Człowiekowi robi się lepiej kiedy się komuś zwierzy, a nie zrobi tego u rodziny/znajomych bo mu WSTYD.
Dlaczego kościół przetrwał tak długi okres czasu?
Ponieważ wszędzie znajdą się takie błazny jak ty, którym się wciśnie absolutnie wszystko. KŁAMSTWO POWTARZANE WIELE RAZY STAJE SIĘ PRAWDĄ.
Skąd się wziął człowiek?
Tym pytaniem mnie rozjebałeś, no chyba, że w drugiej klasie gimnazjum nie przerabiałeś jeszcze działu o ewolucji.
Te Twoje cuda to zbiegi okoliczności, te Twoje objawienia to majaczenie chorych ludzi, te Twoje opętania przez duchy są wyssane z palca.
Jeżeli chodzi o biblię i naukę jaką się z niej wynosi, to jedno zaprzecza drugiemu, nie wierzysz ? Przeczytaj.
I nie wchodzę na kwejka, ani inne tego typu portale, bo mnie to nie interesuje, nie mam też 15 lat.
hahha ty sobie chyba jaja robisz :D
twoja teoria ewolucji hmm ok ale skąd się wzieła małpa skąd się wzieła planeta odpowiem na twoją ateistyczna odpowiedz"przez wybuch" to skąd się wzią wybuch ? z kosmosu więc skąd kosmos wrzechswiat co samo wyruslo ?
tak cuda zbiegi okolicznosci jak z obrazu moze leciec krew albo łzy przez 20 godzin ? albo jak komnia moze przemienic sie w serce w agoni?
skąd byś dostał dusze i podejmowanie własnych wyborów jakby Boga nie było
jak już mówilem jestes za młody zeby to zrozumieć i za 10 lat przyznasz mi racje, a co do bibli to co zaprzecza czemu bo cie nie czaje/
Moge pisać o wiele lepiej ale nie chce mi sie czytać wstecz dla takiego imbecyla ;}
Jak juz pisalem, niedorosles. Nikt ci nie da dowodu w Boga , bo to wlasnie wiara.
Ile ty masz, w ogole lat, bo piszesz jak 10cio napinaczek, wyladasz jak 15
Taka jest prawda i nie chcesz przyjąć tego do wiadomości bo nie masz argumentów, jak twoja cała wiara jak i reszta katolików na pokaz.
powiedz mi ziomq dlaczego przez 2000 lat kosciol nie upadl? jakby to było wielkie klamstwo nie przetrwał by 100 lat a co powiedziec 2000 .Skąd by brały sie cudy, objawienia, opetania duchów, ulga po tym jak skonczysz spowiedz
Początek, wtedy ludzie nie mając nic do roboty oprócz pracy w polu albo jakimś handlem na bazarach, ktoś nagle wpadł na pomysł "nie mamy tu nic do roboty więc aby zabić czas wymyślmy sobie coś co mogli byśmy czcić itp."
Ludzie wierzyli w to co sami wymyślili więc zaczęły powstawać inne religie.
Nie chce mi się rozpisywać więc przejde do sedna, jedyna organizacja która przekształciła się w sektę bezrobotnych zarabiających na życie "co łaska"
Wierzę a to dlatego, że są pewne następstwa. Po popełnieniu jakiegoś grzechu zazwyczaj spotyka cię jakaś kara. Przykład: grasz na boisku w piłkę i wybijesz jakiemuś dzieciakowi piłkę to zaraz sam się wypierdolisz albo źle stąpniesz. Wierzę, że jest ktoś taki kto nad nami czuwa. Zawsze jak coś potrzebuję, pomodlę się i mam to. W ubiegłym roku miałem egzamin na auto-zdałem za 1. Dzisiaj miałem egzamin na motor i również zdałem za 1. :) Może to tylko takie moje głupie myślenie, ale wierzę, że choć odrobina prawdy w tym jest ;)
Ty chyba wyznajesz buddyzm :D tam bogami są Shinigami czyli "Bogowie Śmierci" , mówisz że chodzisz do kościoła :o w Japonii mówią na to "Jinja"
a odpowiednikiem księdza jest "Kannushi" – kapłan shintō (w przeciwieństwie do Księży oni nie gwałcą dzieci) Dziwna ci powiem ta twoja teoria... co ma wybicie piłki do wyjebania się na glebę? umiesz grać w piłkę to się nie przewrócisz na niej, chyba że się poślizgniesz czy coś ;] Zdanie egzaminu za pierwszym razem.... hmmm... zależy od szczęście albo od przygotowania do niego :p
Zastanawia mnie jedna sprawa... dlaczego bóg szantażuje ludzi...? bo mówi się gdy człowiek zwątpi czyli po prostu nie będzie w niego wierzył to trafi do piekła a jak nam wiadomo tam jest źle,ból i te sprawy...
Kościół największy syf... dlaczego wołają kasę na każdym kroku? znajomy potrzebował akt chrztu i co do niego powiedzieli ? 50zł... nosz kurde czy Bóg jak by chodził po tej ziemi też by żądał 50zł i jest dumny z swoich najbliższych duchowych? księży? a po jaka cholerę chodzi się do spowiedzi ? przecież Bóg zna moje grzechy tak? to po co mam iść do jakiegoś typa i mu o nich opowiadać skoro mogę sam na sam "porozmawiać" z Bogiem na ten temat tak?
Eh... rozczaruje cię, to nie twój "Bóg" cię szantażuje tylko kościół, "Nie dasz kasy więc pójdziesz do piekła, zgrzeszyłeś nie dając kasy więc popełniasz grzech a grzech to piekło" wszystko zatacza koło
Wiara to nie nauka, wiara to biznes
.LOGEST.
20-06-2012, 20:58
hahha ty sobie chyba jaja robisz :D
twoja teoria ewolucji hmm ok ale skąd się wzieła małpa skąd się wzieła planeta odpowiem na twoją ateistyczna odpowiedz"przez wybuch" to skąd się wzią wybuch ? z kosmosu więc skąd kosmos wrzechswiat co samo wyruslo ?
tak cuda zbiegi okolicznosci jak z obrazu moze leciec krew albo łzy przez 20 godzin ? albo jak komnia moze przemienic sie w serce w agoni?
skąd byś dostał dusze i podejmowanie własnych wyborów jakby Boga nie było
jak już mówilem jestes za młody zeby to zrozumieć i za 10 lat przyznasz mi racje, a co do bibli to co zaprzecza czemu bo cie nie czaje/
Moge pisać o wiele lepiej ale nie chce mi sie czytać wstecz dla takiego imbecyla ;}
Aha, jeszcze jedno. Patrząc po Twoim aroganckim stylu wypowiadania się, pokemonowym piśmie (guwnix), absolutnym braku interpunkcji oraz wkręcaniu swoich teorii uzasadniając to tym, że jest tak, a nie inaczej bo tak, stwierdzam, że to Ty mieścisz się w przedziale wieku 10-15.
Jedną z niezgodności biblijnych jest różnie podawana przez ewangelistów godzina ukrzyżowania Jezusa. Z Ewangelii Świętego Marka wynika, że Chrystusa ukrzyżowano o godzinie trzeciej według ówczesnego sposobu mierzenia czasu (obecnie byłaby to godzina 9)
Mr 15:24-25
24. Ukrzyżowali Go i rozdzielili między siebie Jego szaty, rzucając o nie losy, co który miał zabrać.
25. A była godzina trzecia, gdy go ukrzyżowali.
(BT)
Natomiast Święty Jan pisze, że Jezus został ukrzyżowany ok. godziny 6 (dzisiejsza godzina 12) lub później:
Jn 19:14-16
14. Był to dzień Przygotowania Paschy, około godziny szóstej. I rzekł do Żydów: Oto król wasz!
15. A oni krzyczeli: Precz! Precz! Ukrzyżuj Go! Piłat rzekł do nich: Czyż króla waszego mam ukrzyżować? Odpowiedzieli arcykapłani: Poza Cezarem nie mamy króla.
16. Wtedy więc wydał Go im, aby Go ukrzyżowano. Zabrali zatem Jezusa.
(BT)
Opis wydarzeń przy grobie "jezusa" po jego zmartwychwstaniu napisany przez "świętego Marka" ZNACZNIE różni się od opisu świętego Mateusza, MAŁO tego, zupełnie inny przebieg zdarzeń był zawarty w tekście napisanym przez świętego Łukasza, a jeszcze inny u św Jana.
Według mnie byli to zwykli bajkopisarze.
Według Świętego Mateusza przy grobie objawia się niewiastom anioł, według ewangelisty Marka - młodzieniec, u Świętego Łukasza są to już dwaj mężczyźni, a u Świętego Jana - dwaj Aniołowie. O ile pojawienie się młodzieńca, czy mężczyzny można ostatecznie pogodzić z pojawieniem się anioła (aniołów) to jednak trudno ustalić ich liczbę, kimkolwiek by byli. Kolejna niezgodność jest następująca. Zgodnie z opisami ewangelistów kobiety miały powiedzieć uczniom Jezusa o tym co widziały przy grobie ale jak to się potoczyło dalej trudno jednoznacznie stwierdzić.
Ja jestem imbecylem, to Ty w takim razie kim jesteś?
Powoli okazuje się, że posiadam większą wiedzę na temat tej śmiesznej religii, aniżeli Ty.
porownujesz ksiezy do bezdomnych, wiesz ile oni musza się uczyć ze oni podczas nauk spędzają 10h dziennie w kuri lub w kosciele myslisz ze to zrobili zeby zarabiac kase ? NIE BO TO JEST ICH DROGA ZYCIA.
ksiądz też czlowiek potrzebuje kasy, moze wypic, ksiadz tez popełnia błedy nie jest idealny, wiec nie obwiniaj wszyskich ksiedzy za kilka przypadków
Zacznijmy od tego, że Ty serio jesteś GŁUPI.
W kurii przebywają urzędnicy duchowni.
Zostać księdzem można jedynie poprzez ukończenie nauki w seminarium duchownym. Ze względu na status uczelni wyższej kandydaci muszą legitymować się wykształceniem średnim i zdaną maturą.
Na diecezjalnego wystarczy jakakolwiek szkoła średnia, a być może i nawet zawodówka. Natomiast na kapłana zakonnego w zależności do jakiego zakonu chce przystąpić.
Człowiek "idzie na księdza" nie dlatego, że to jego powołanie.
Jest za głupi na normalną pracę i chce mieć dostatnie życie w myśl zasadzie zarobić i się przy tym nie narobić.
Dyskusję z Tobą uważam za zakończoną, bo nic do nie jesteś w stanie przyjąć do wiadomości, absolutnie nic, nawet jeżeli ktoś tłumaczy Ci to wszystko łopatologicznie i ma na to dowody, Twoje myślenie jest zacofane i nie jesteś nic wart w świetle tego tematu.
scorviel
20-06-2012, 21:01
Taka jest prawda i nie chcesz przyjąć tego do wiadomości bo nie masz argumentów, jak twoja cała wiara jak i reszta katolików na pokaz.
Początek, wtedy ludzie nie mając nic do roboty oprócz pracy w polu albo jakimś handlem na bazarach, ktoś nagle wpadł na pomysł "nie mamy tu nic do roboty więc aby zabić czas wymyślmy sobie coś co mogli byśmy czcić itp."
Ludzie wierzyli w to co sami wymyślili więc zaczęły powstawać inne religie.
Nie chce mi się rozpisywać więc przejde do sedna, jedyna organizacja która przekształciła się w sektę bezrobotnych zarabiających na życie "co łaska"
Ty chyba wyznajesz buddyzm :D tam bogami są Shinigami czyli "Bogowie Śmierci" , mówisz że chodzisz do kościoła :o w Japonii mówią na to "Jinja"
a odpowiednikiem księdza jest "Kannushi" – kapłan shintō (w przeciwieństwie do Księży oni nie gwałcą dzieci) Dziwna ci powiem ta twoja teoria... co ma wybicie piłki do wyjebania się na glebę? umiesz grać w piłkę to się nie przewrócisz na niej, chyba że się poślizgniesz czy coś ;] Zdanie egzaminu za pierwszym razem.... hmmm... zależy od szczęście albo od przygotowania do niego :p
Eh... rozczaruje cię, to nie twój "Bóg" cię szantażuje tylko kościół, "Nie dasz kasy więc pójdziesz do piekła, zgrzeszyłeś nie dając kasy więc popełniasz grzech a grzech to piekło" wszystko zatacza koło
Wiara to nie nauka, wiara to biznes
porownujesz ksiezy do bezdomnych, wiesz ile oni musza się uczyć ze oni podczas nauk spędzają 10h dziennie w kuri lub w kosciele myslisz ze to zrobili zeby zarabiac kase ? NIE BO TO JEST ICH DROGA ZYCIA.
ksiądz też czlowiek potrzebuje kasy, moze wypic, ksiadz tez popełnia błedy nie jest idealny, wiec nie obwiniaj wszyskich ksiedzy za kilka przypadków
Adex nie odpisales mi na moje pytanie a wiec powtórzę czy masz jakies dowody na to ze
Jan Paweł II był pedofilem i xxx male dzieci ?
scorviel
20-06-2012, 21:07
Aha, jeszcze jedno. Patrząc po Twoim aroganckim stylu wypowiadania się, pokemonowym piśmie (guwnix), absolutnym braku interpunkcji oraz wkręcaniu swoich teorii uzasadniając to tym, że jest tak, a nie inaczej bo tak, stwierdzam, że to Ty mieścisz się w przedziale wieku 10-15.
Jedną z niezgodności biblijnych jest różnie podawana przez ewangelistów godzina ukrzyżowania Jezusa. Z Ewangelii Świętego Marka wynika, że Chrystusa ukrzyżowano o godzinie trzeciej według ówczesnego sposobu mierzenia czasu (obecnie byłaby to godzina 9)
Mr 15:24-25
24. Ukrzyżowali Go i rozdzielili między siebie Jego szaty, rzucając o nie losy, co który miał zabrać.
25. A była godzina trzecia, gdy go ukrzyżowali.
(BT)
Natomiast Święty Jan pisze, że Jezus został ukrzyżowany ok. godziny 6 (dzisiejsza godzina 12) lub później:
Jn 19:14-16
14. Był to dzień Przygotowania Paschy, około godziny szóstej. I rzekł do Żydów: Oto król wasz!
15. A oni krzyczeli: Precz! Precz! Ukrzyżuj Go! Piłat rzekł do nich: Czyż króla waszego mam ukrzyżować? Odpowiedzieli arcykapłani: Poza Cezarem nie mamy króla.
16. Wtedy więc wydał Go im, aby Go ukrzyżowano. Zabrali zatem Jezusa.
(BT)
Opis wydarzeń przy grobie "jezusa" po jego zmartwychwstaniu napisany przez "świętego Marka" ZNACZNIE różni się od opisu świętego Mateusza, MAŁO tego, zupełnie inny przebieg zdarzeń był zawarty w tekście napisanym przez świętego Łukasza, a jeszcze inny u św Jana.
Według mnie byli to zwykli bajkopisarze.
Według Świętego Mateusza przy grobie objawia się niewiastom anioł, według ewangelisty Marka - młodzieniec, u Świętego Łukasza są to już dwaj mężczyźni, a u Świętego Jana - dwaj Aniołowie. O ile pojawienie się młodzieńca, czy mężczyzny można ostatecznie pogodzić z pojawieniem się anioła (aniołów) to jednak trudno ustalić ich liczbę, kimkolwiek by byli. Kolejna niezgodność jest następująca. Zgodnie z opisami ewangelistów kobiety miały powiedzieć uczniom Jezusa o tym co widziały przy grobie ale jak to się potoczyło dalej trudno jednoznacznie stwierdzić.
Ja jestem imbecylem, to Ty w takim razie kim jesteś?
Powoli okazuje się, że posiadam większą wiedzę na temat tej śmiesznej religii, aniżeli Ty.
Tak jest duzo dowodów moi rodzice nawet widzieli ale mniejsza o to biblie nie odbiera sie dokladnie szczegoly mogly zostac dopisane a co do krucjat to co? czy Bog im kazał to robić ? wtedy były inne czasy zabijjano za wszystko moze to nie byli chrzescijanie, stek bzdur
Niuchacz
20-06-2012, 21:19
No i właśnie o to chodzi w wierze, że nie masz wszystkiego podane dokładnie na tacy tylko ty sam decydujesz o tym czy wierzysz czy nie i czy w ogóle w coś wierzysz. Bóg dał nam wolność wyboru
Adex nie odpisales mi na moje pytanie a wiec powtórzę czy masz jakies dowody na to ze
Jan Paweł II był pedofilem i xxx male dzieci ?
Nie wiem czy był, czy nie był pedofilem, ale mówi się tak, ponieważ bronił księży pedofilów, tuszował molestowania seksualne nieletnich popełnione przez ludzi Kościoła. Warto sobie przypomnieć sprawę księdza Marciala Maciela Degollado, założyciela zgromadzenia ruchu Legion Chrystusa, który seksualnie wykorzystywał i gwałcił chłopców i miał kilkoro dzieci z kobietami, z którymi utrzymywał romanse. Jan Paweł II chronił Maciela i zapewnił mu bezkarność, chociaż był informowany o jego przestępstwach. Stanowisk kościelnych pozbawił go dopiero papież Benedykt XVI. Piszę tak ponieważ nie szanuję Jana Pawła II i innych ludzi Kościoła będących takimi skurwysynami seksualnymi.
Niech sobie wierzą dalej w bajeczki, ja mam na to wyjebane. Bez dobitnych dowodów nigdy nie uwierzę w żydka chodzącego po wodzie.
Moherki pokarzcie mi dowód na stworzenie człowieka przez boga... Nie ma na to dowodu.
Cuda? Nikt z kompetentnych osobników tego nie widział. Podejrzewam, że nawet ci którzy byli świadkami rzekomej przemiany gówno wartego opłatka są podstawieni przez kościół. Watykan połapał się w tym, że ludzie już nie są bogobojni jak kiedyś i zaczynają myśleć samodzielnie.
Chrzest... równie śmieszna sprawa. Jako że chrześcijaństwo w tym gównianym państwie ma zdecydowaną większość rodzice chrzczą swoje dzieci tylko po to aby nie zostały wyśmiane w przyszłości przez rówieśników tak samo jest z komunią.
Kościół wie co się liczy- hajs. Odjebane samochody nie są dla księdza, który stosuje się do instrukcji w biblii, czyli do skromnego życia. Klecha to najbardziej dochodowy zawód w polsce, mieszkanie, żarcie, hajs za pierdolenie głupot z ambony.
Jak ktoś wierzy to niech sobie wierzy, mam nadzieje że kiedyś otworzy oczy.
swiety mikolaj
21-06-2012, 10:36
Niech sobie wierzą dalej w bajeczki, ja mam na to wyjebane. Bez dobitnych dowodów nigdy nie uwierzę w żydka chodzącego po wodzie.
Moherki pokarzcie mi dowód na stworzenie człowieka przez boga... Nie ma na to dowodu.
Cuda? Nikt z kompetentnych osobników tego nie widział. Podejrzewam, że nawet ci którzy byli świadkami rzekomej przemiany gówno wartego opłatka są podstawieni przez kościół. Watykan połapał się w tym, że ludzie już nie są bogobojni jak kiedyś i zaczynają myśleć samodzielnie.
Chrzest... równie śmieszna sprawa. Jako że chrześcijaństwo w tym gównianym państwie ma zdecydowaną większość rodzice chrzczą swoje dzieci tylko po to aby nie zostały wyśmiane w przyszłości przez rówieśników tak samo jest z komunią.
Kościół wie co się liczy- hajs. Odjebane samochody nie są dla księdza, który stosuje się do instrukcji w biblii, czyli do skromnego życia. Klecha to najbardziej dochodowy zawód w polsce, mieszkanie, żarcie, hajs za pierdolenie głupot z ambony.
Jak ktoś wierzy to niech sobie wierzy, mam nadzieje że kiedyś otworzy oczy.
o błedach nie wspomne.
Wiara religijna – pogląd, który - przy obecnym stanie wiedzy naukowej - nie znajduje jednoznacznego potwierdzenia w rzeczywistości. W religioznawstwie polega przede wszystkim na przyjęciu istnienia czegoś bez żadnego dowodu wiarygodnie potwierdzającego ten fakt. Świadoma decyzja przyjęcia takiej wiary nazywa się aktem wiary.
dziecia spinajacym sie jak zarex, proponuje przeczytac to 100 razy.
bo jezeli beda dowody , nie bedzie to wiarą ;sad;
prosze admina o usuniecie tematu, lub banowanie, userow wyzej.
.LOGEST.
21-06-2012, 11:35
o błedach nie wspomne.
Wiara religijna – pogląd, który - przy obecnym stanie wiedzy naukowej - nie znajduje jednoznacznego potwierdzenia w rzeczywistości. W religioznawstwie polega przede wszystkim na przyjęciu istnienia czegoś bez żadnego dowodu wiarygodnie potwierdzającego ten fakt. Świadoma decyzja przyjęcia takiej wiary nazywa się aktem wiary.
dziecia spinajacym sie jak zarex, proponuje przeczytac to 100 razy.
bo jezeli beda dowody , nie bedzie to wiarą ;sad;
prosze admina o usuniecie tematu, lub banowanie, userow wyzej.
Tak k%rwa? 2 miesięczne dziecko jest w stanie podjąć samodzielną decyzję i stwierdzić w jakiej wierze, o ile wgl chce się wychowywać?
Problem nie tkwi w tym, że ludzie wierzą sobie w Boga i innym to przeszkadza, to ty wierzącym przeszkadza to, że inni nie postępują tak jak oni.
Prawda jest taka, że jakbyś się urodził w Iraku to głęboko w dupie miałbyś naszą wiarę. Tak samo bezsensowną, a może i bardziej od tamtejszej.
Co do JPII to mam niezbite dowody na pewne niesmaczne rzeczy.
http://www.sadistic.pl/namaszczony-sperma-i-zgwalcony-analnie-vt122477.htm
Co do JPII to mam niezbite dowody na pewne niesmaczne rzeczy
Haha, ty to nazywasz dowodem? oglądałem tego pojeba na YouTubie
On ma shizofremie i jest niepoczytalny psychiatrycznie :D
Zatrzymany przez policję (Irlandzką) po opublikowaniu filmu w którym ogłasza gwałt na swojej 3 letniej siostrze :eek:
Zapowiadał gwałt na swojej trzyletniej siostrze, wyzywał internautów i mówił, że policja, prokuratura i inne organy ścigania nie mogą mu nic zrobić - teraz szuka go policja. Szokujące nagranie zniknęło już z YouTube.
Zachowany film zapowiedzi gwałtu na 3 letniej siostrze
http://www.youtube.com/watch?v=ERap5bQszyg
http://www.youtube.com/user/Kwejk3D/videos
Kilka zachowanych przez Kwejk'a filmów tego pojeba, więcej po wpisaniu na YouTube "Liryczny Wandal"
Co ty nie powiesz?
Myślałem, że jesteś na tyle inteligenty żeby połapać się że wystawiłem ten filmik dla prowokacji...
Ah tak... wiedziałem i dlatego ci odpisałem poniważ ten temat odchodzi już od sedna sprawy :o proponuje go zamknąć
Co ty nie powiesz?
Myślałem, że jesteś na tyle inteligenty żeby połapać się że wystawiłem ten filmik dla prowokacji...
Ero Senin
21-06-2012, 16:13
Tak k%rwa? 2 miesięczne dziecko jest w stanie podjąć samodzielną decyzję i stwierdzić w jakiej wierze, o ile wgl chce się wychowywać?
Problem nie tkwi w tym, że ludzie wierzą sobie w Boga i innym to przeszkadza, to ty wierzącym przeszkadza to, że inni nie postępują tak jak oni.
Prawda jest taka, że jakbyś się urodził w Iraku to głęboko w dupie miałbyś naszą wiarę. Tak samo bezsensowną, a może i bardziej od tamtejszej.
W dziwnym otoczeniu żyjesz :confused:
moim zdaniem jest wręcz przeciwnie...to ateiści na każdym kroku starają się poniżyć księży lub inne osoby wierzące
.LOGEST.
21-06-2012, 17:51
W dziwnym otoczeniu żyjesz :confused:
moim zdaniem jest wręcz przeciwnie...to ateiści na każdym kroku starają się poniżyć księży lub inne osoby wierzące
Nieochrzczone dziecko jest zawsze wyśmiewane w podstawówce przez rówieśników.
Co do ateistów nie wiem, ja się do nich nie zaliczam.
Nie każdy niewierzący jest ateistą.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.