PDA

View Full Version : Krytyka APO.

Vertix
05-07-2012, 07:18
Witajcie.

Tak z ciekawości co jakiś czas zaglądam na stronę/forum/serwer, ale zauważyłem, że tutaj mało się tym interesujecie, nie robicie żadnych nowości, nie macie zaangażowania do serwera, po prostu jakbyście zaniedbywali ten serwer. Uważam, że kadra powinna wziąć się w garść robić coś przy różnorodnych rzeczach, aby było widać, że coś robicie, ostatnia nowość na serwerze była: 11.11.11r, od tej pory żadnej nowości, czy uważacie, że takim czymś zdobędziecie większą liczbę graczy ? uwierzcie, że nie. Grając na Mazurskim zobaczyłem, że kilka osób z APO przeszłą na Mazurski, jestem pewien nawet, że to oni, bo niektórzy zalogowali się i tutaj, aby potwierdzić, myślałem iż to jakiś żart, ale prawda w tym jest 100%, również to było jakiś czas temu, a teraz ta liczba przeniosła się znacznie większa, czytając Trade, również jakoś każdy wymienia się z APO na Mazurski, a kiedyś jak coś robiliście to zazwyczaj było odwrotnie, ale cóż.. Spójrzcie jak Vinox się stara, robi przynajmniej coś, modyfikuje, dodaje różnorodne skrypty na stronie, serwerze, oraz inne ciekawostki, a tutaj jak zwykle pusto i nudno. Proponuję jak najbardziej wziąć się w garść i ruszyć głowami, wraz z całą kadrą, jak i pełną parą coś robić, bo jak na razie tylko graczy tracicie.

Arad
05-07-2012, 07:37
Z tym Mazurskim to prawda. Kupe ludzi widziałem z apo. Zakładanie takich tematów nic nie da. Krótko mówiąc upa nie będzie....

Faamous
05-07-2012, 08:31
Nie wiem od czego zacząć.
Piszesz, ze przegladasz forum - przegladajac, natrafilbys na 50 podonych tematow zalozonych przez innych. Wiec, jesli potrafisz czytac i analizaowac, to po 10 temacie doszedlbys do wniosku, ze zakladanie kolejnego gownianego tematu na temat kiedy bedzie update, nic nie da.

A co do tego mazurskiego, to jakos specjalnie nie widze, zeby tam grały tlumy, aczkolwiek dzieje sie na pewno wiecej niz tutaj.

Czekaj cierpliwie, na Up'a ktory nie wiadomo kiedy nadejdzie i ciesz sie wakacjami :)

See You
05-07-2012, 09:06
Typek z mazurskiego nie musial sie pierdolic nad robieniem mapy, on ja tylko kopiuje ... szkoda slow

A co do apo, przeciez to bylo jasne ze predzej czy pozniej sie tak stanie wiec ocb?

~#*Nalesniczek Zla*#~
05-07-2012, 09:58
#up
Podbijam.
To było pewne że prędzej czy później Apo upadnie ,szkoda jednak że dzieje się to na naszych oczach ,bo choć to tylko gra ,to wspomnienia przyniosła ;d
Cierpliwie na upa no Ok xD
Pozostaje tylko czekać.

scimex pallll
05-07-2012, 10:04
Jest 2012r, koniec swiata i koniec APO XDDDDDDDDD koniec swiata moze byc nawet jutro ;[
APO musialo kiedys upasc ;o

Zarexoholik?
05-07-2012, 10:33
W pewnym stopniu masz rację, rzadko wypisywane są niusy na głównej stronie. Jednak patrząc na to z drugiej strony można zaobserwować, że jak już jest coś napisane to konkretnie. Zresztą tam nie powinno być wpisów typu: 'dodałem siedem choinek na soran i dwie palmy na ank'. Im większy update tym więcej z nim pracy. Może gdyby częściej było coś dodawane ludzie by inaczej do tego podchodzili? Jednak mapka ciągle jest aktualizowana tyle, że do nowych terenów/misji itp. itd. nie ma jeszcze dostępu są kratki i ogólnie są poblokowane.

Sasha Rookslayer
05-07-2012, 10:43
Administracja olewa ludzi i ma wyjebongo na wszystko. :)
Ile można robić Update w kilka osób, pół roku? Powinni robić częstsze Update, lecz mniejsze - gdyby było tak robione to myślę, że ludzie by nie odchodzili.
Update nigdy nie będzie ;)

ViVuSeK
05-07-2012, 10:53
Administracja olewa ludzi i ma wyjebongo na wszystko. :)
Ile można robić Update w kilka osób, pół roku? Powinni robić częstsze Update, lecz mniejsze - gdyby było tak robione to myślę, że ludzie by nie odchodzili.
Update nigdy nie będzie ;)

"Update nr. 2039" - w mieście City został dodany nowy domek. KONIEC.

Zauważ, że to nie są roboty zaprogramowane tak aby podcierać tibijczykom dupę i ciągle robić eventy i aktualizacje. Nie siedzą w grze po 12 godzin (jak niektórzy ,prawda ^.^), a czasem w ogóle nikogo nie ma bo nie mają czasu - mają też życie i swoje sprawy.

#t

Nie macie co robić, tylko pisać tematy, że na serwerze się nic nie dzieje i administracja ma go w dupie? Zrozumcie, że nie wejdzie ekipa na serwer i nie powie " no to ***** robimy rok eventów i najazdów" nic tym nie zdziałacie, będzie UP - będzie, na serwerze będzie grało 10 osób - nikt Ci nie rozkazuje tutaj grać. Możesz zrobić własny serwer i się w to zabawiać.

Demon
05-07-2012, 11:24
nie płaczcie już o te jebane upy, bo to w niczym nikomu nie pomoże

Gubi
05-07-2012, 11:43
Na APO tak jest od dobrych 2 lat, więc było wiadomo jak się to skończy.
Serwer po woli się już wypala, Administracja kładzie lachę na to i jak widać nic nie robi.
Po prostu czekali na końcową kasę za pacc'e :)
Teraz wcisną kolejną bajkę, że Update już jest, już jest, kupicie pacc, ale na Upka poczekacie jeszcze rok :)

Pozdrawiam, Vimpexx aka ... :D

Venarek
05-07-2012, 12:45
Po prostu czekali na końcową kasę za pacc'e :)
Teraz wcisną kolejną bajkę, że Update już jest, już jest, kupicie pacc, ale na Upka poczekacie jeszcze rok :)

nie maja wcale tak duzego zysku z tego pacca, jest to jakies 20-30% całej kwoty

fakt faktem, ze apo juz sie wypalilo, ale nie mamy na co narzekac, serwer stoi przez 6 lat, to jest w hooj czasu, szkoda, ze nie staraja sie jakos jeszcze ozywic tego serweru, zatrudnili tych pseudo gmow, gowno robia w grze, dadza czasem bana za jakas popierdółkę.

niech postawia jakis moze nowy serwer? ;p

^Gpiotras~
05-07-2012, 13:49
.
niech postawia jakis moze nowy serwer? ;p

Stawiali, APO 8.4 i ROX'a. Nie wypały, bo nie miał się nimi kto zajmowac.

Kupujecie pacca = serwer będzie stał.

'AraB
05-07-2012, 15:27
Wszystko kiedyś musi upaść :)
jedyne osoby które odpiszą na rrv to Bleyn i Sayto reszta ma to w dupie więc jak server może działać dobrze i mieć dużo graczy skoro administracja ma to głęboko :)

Bleeak
05-07-2012, 15:48
Wszystko kiedyś musi upaść :)
jedyne osoby które odpiszą na rrv to Bleyn i Sayto reszta ma to w dupie więc jak server może działać dobrze i mieć dużo graczy skoro administracja ma to głęboko :)

Tylko ciebie maja gleboko w dupie , ja z mortiisem biegam po soran a z tygrysem pisze na pw

scimex pallll
05-07-2012, 17:20
Tylko ciebie maja gleboko w dupie , ja z mortiisem biegam po soran a z tygrysem pisze na pw

Chyba w snie hahahahahah

Ryśku xD
05-07-2012, 17:31
Nigdy nie będzie tak jak wcześniej , starsi gracze odchodzą ale nie przychodzą nowi ponieważ wybierają nowe lepsze klienty Tibi proste a co do tego serwera może po update będzie więcej ludzi ale też jest chyba lato więc nie każdy siedzi przed komputerem.

'AraB
05-07-2012, 18:30

zastanawiam się czy od tych upałów mózg ci się nie przegrzał..

Marek
05-07-2012, 18:34
Proszę Was z pełnym szacunkiem na miłość boską dajcie sobie spokój z tibią lub tym otsem i zajmijcie się czymś użytecznym. Sam zmarnowałem kilka lat grając w rl tibie około 3 lat grałem nałogowo więc wiem co to znaczy i jak patrzę wstecz to całe 3 lata nic mi nie dały i nic nie zmieniły w moim życiu a mogły - poznanie nowych osób , kobiety itp... ale nie o tym tutaj mowa tylko mówię Wam , że granie w tibie nic nie da - ots i tak czy siak upadnie kiedyś i w tedy dopiero dojdzie do Was , że zmarnowaliście czas i pieniądze. Oczywiście każdy mnie pociśnie i zwyzywa ( znam to już na tym forum ) ale przypomnicie sobie mnie kiedy ockniecie się ( też miałem ten czas kiedy miałem oczy zamknięte ) i zobaczycie , że tibia nic nie daję. Pewnie napiszecie też czemu na forum jestem skoro nie gram ?? Otóż jestem bo ciekawi mnie co się dzieję i lubię czasem popisać tutaj nic poza tym. A przejdźmy do sedna sprawy.

Hmm jakby tu powiedzieć coś co połowa serwera mówi. Oczywiście nie wniosę aż takich nowości do tego tematu ale czy Wy nie możecie uświadomić sobie , że to bez sensu ? Skoro już chcecie grać w tibie ( Wasza sprawa ) to nie lepiej iść na ots'y dobre ? Pobić się , wbić lv i uczestniczyć w ob mieć satysfakcje , zabawę a nie monotonne wbijanie cyferek np. z 2555 na 2556 ?? Co to da ? Nie zazdroszczę bron boże nikomu chara ale dziwię się , że niektórzy jeszcze myślą , że ten ots powstanie i będzie się grało b.dobrze ale zobaczycie , że nie będzie :) argumentów można dawać kilkaset ale jeden podstawowy to taki , że dostaniecie tego swojego update a następnego za rok a w tym czasie płacz itp...i znów to samo. Liczba graczy spadnie do 50 i już wgl nudy będą.

Ale róbcie co chcecie i wierzcie w przyszłość apo z 3klvelami :) jeśli ma tu ktoś grać to tylko old playerzy albo osoby lubiące 7.6 bo 70% graczy teraz stawia bota i ora się na ob itp...

Pozdro naiwniacy.

Xzaz!t
05-07-2012, 23:08
Chyba lepiej grać na noob ots, gdzie "administracja" coś robi(mazurek), niż grać na noob ots gdzie "administracja" kładzie ***** na to wszystko?(apo) Pieprzą od roku, że update już nie długo... Popieprzą wam jeszcze rok, po czym zamkną ten serwer w pizdu... Kto widział ostatnio Mortiisa na forum, w grze?... Ja go widziałem ponad rok temu, jak straciłem UW przez ich błąd...
Ten ots już nie ma sensu. A nadzieja, że będzie tu więcej graczy jest śmieszna i bezcelowa skoro, NIC nie robią...
Maraton, który miał być co miesiąc tak?- śmiech na sali, bo zrobią go raz na 3-4msc...
Nawet głupich najazdów nie ma, a jak już są to 10minutowe, nieprzemyślane...

Z tym mazurskim to gościu przesadziłeś, że Vinox się stara. Akurat ja tam miałem tutora i wiem na czym stoją oni, Vinox nie robi nic jedynie co jego murzyn kaśka aka sorcerka chaosu robi z myslą, ze dostanie awans na god`a :-) Poza tym czy Ty bedziesz grał na apo czy na mazurskim mnie to chuj obchodzi a wyżalić się mozesz kolegom, dziekuje.

A czy ja się żale? Ja mam wyjebane na ten ots...
Może nie robi tego Viniox, ale coś się tam dzieje...
Tu jest 25 osób z chu* wie jakimi pozycjami i NIC się nie dzieje...

Usernames
05-07-2012, 23:27
Z tym mazurskim to gościu przesadziłeś, że Vinox się stara. Akurat ja tam miałem tutora i wiem na czym stoją oni, Vinox nie robi nic jedynie co jego murzyn kaśka aka sorcerka chaosu robi z myslą, ze dostanie awans na god`a :-) Poza tym czy Ty bedziesz grał na apo czy na mazurskim mnie to chuj obchodzi a wyżalić się mozesz kolegom, dziekuje.

Soi
06-07-2012, 14:09
Heh, ogarnijcie- juz nawet jacys cleanerzy/gm/tut itd przestali pisac/zamykac tematy itd... Wczesniej ten temat bylby zamkniety po 1h max?? ;c

Faamous
07-07-2012, 17:46
Chyba lepiej grać na noob ots, gdzie "administracja" coś robi(mazurek), niż grać na noob ots gdzie "administracja" kładzie ***** na to wszystko?(apo) Pieprzą od roku, że update już nie długo... Popieprzą wam jeszcze rok, po czym zamkną ten serwer w pizdu... Kto widział ostatnio Mortiisa na forum, w grze?... Ja go widziałem ponad rok temu, jak straciłem UW przez ich błąd...
Ten ots już nie ma sensu. A nadzieja, że będzie tu więcej graczy jest śmieszna i bezcelowa skoro, NIC nie robią...
Maraton, który miał być co miesiąc tak?- śmiech na sali, bo zrobią go raz na 3-4msc...
Nawet głupich najazdów nie ma, a jak już są to 10minutowe, nieprzemyślane...

A czy ja się żale? Ja mam wyjebane na ten ots...
Może nie robi tego Viniox, ale coś się tam dzieje...
Tu jest 25 osób z chu* wie jakimi pozycjami i NIC się nie dzieje...

Tu sie mylisz, Mortiis byl na GC 3 tygodnie temu i z nami rozmawial..

@t.
Wypowiadalem sie.

adisek
07-07-2012, 20:30
Tak właśnie jest jak napisane jest wyżej.

Starsi gracze a do tych się zaliczam odchodzą bo nic się kompletnie nie dzieje.
Jestem pewny żeby nie taki czas milczenia,na pewno większość by została.

Pozdrawiam.

Shakur Shooter !!!
07-07-2012, 20:34
i jeszcze dlatego odchodzą bo tibia to już cianka gra teraz są lepsze i niektórzy wyrośli z tibi a ekipa im w tym pomogła tak jak mi bo nie robią upa milczą łamią zasady i wprowadzają bezsensowne rzeczy ...

Sasha Rookslayer
07-07-2012, 20:59
Ludzie odchodzą tak naprawdę z APO, ponieważ Administracja olewa Wszystko i Wszystkich. Nawet Moderatorzy z Forum olewają tematy, takie jak Te. Powinni je zamknąć, albo usunąć. Główna Administracja olewa nawet Forum - mogliby wbić raz w miesiącu i coś napisac, ale nie - po co:confused:. Tygrys wbił około miesiąc temu, zrobił temat z ''dodatkami do domków'' i nawet nie odpisuję na Email. Po co - na co? Beka z Administracji.

Ludzie - po co bronicie Administracje, jak sami wiecie, jaka jest prawda?

Mortiis, zamknij ten server, bo szkoda więcej czasu na utrzymywanie go, ponieważ tak czy siak nic nie robicie i pewnie nie będziecie robili, a teraz i tak już nikt nie będzie wysyłał Smsów na Pacca i nic nie zarobicie.

.LOGEST.
07-07-2012, 21:13
Ludzie odchodzą tak naprawdę z APO, ponieważ Administracja olewa Wszystko i Wszystkich. Nawet Moderatorzy z Forum olewają tematy, takie jak Te. Powinni je zamknąć, albo usunąć. Główna Administracja olewa nawet Forum - mogliby wbić raz w miesiącu i coś napisac, ale nie - po co:confused:. Tygrys wbił około miesiąc temu, zrobił temat z ''dodatkami do domków'' i nawet nie odpisuję na Email. Po co - na co? Beka z Administracji.

Mortiis, zamknij ten server, bo szkoda więcej czasu na utrzymywanie go, ponieważ tak czy siak nic nie robicie i pewnie nie będziecie robili, a teraz i tak już nikt nie będzie wysyłał Smsów na Pacca i nic nie zarobicie.

Mortiis kładzie lache na ten serwer, bo nie jest mu już do niczego potrzebny, trzeba wydorośleć, a serw stoi i będzie stać bo nie jest drogi w utrzymaniu i żeby takie dzieci jak Ty nie nudziły się w wakacje:confused::confused::confused:

scimex pallll
08-07-2012, 00:21

Jesli dla ciebie APO to gowno lub upada to nie graj debilu..... Administracja ma wazniejsze sprawy niz Tibia, bo ty chcesz to nie znaczy ze to dostaniesz. Dziecko Tibii....

Musicie poczekac troszke na upa ;o

Shabus
08-07-2012, 10:17

Ma zamknąć i odpowiadać za masowe samobójstwa??

Vertix
08-07-2012, 10:41

Jeżeli byłeś tam tutorem to w którym to było roku, oraz jego nick ?

#topic.

Czytając Wasze odpowiedni wywnioskowałem tylko, że tutaj się ze mną co niektórzy zgadzają, widzą szczególne zaangażowanie administracji, lecz nie sugeruje, że serwer jest do niczego, tylko zaangażowałem się w stosunku administracji, skoro nic nie robi, fakt iż Mazurski ostatnio zaczął robić może i małe zmiany na mapie, w sensie upiększenia to do tego ciekawe i przydatne skrypty, jakoś z początku wakacji grało 40-50 góra na dzień, a teraz przez nowości zauważyłem, że nawet do 70 osób, a więc to jest kwestia czasu dla graczy, jak i całej kadry, tu z pewnością troszkę z raportami jest tak, że nikt nie odpisuje z tego co się doczytywałem na forum, wszelkie wiadomości zostają ignorowane, właściwie tego nie rozumiem, po co ten kanał, skoro wiadomości są ignorowane, dla mnie to kompletna bzdura. Tam jednak coś się dzieję, są organizowane wszelkie konkursy, np. banner, może to i łatwo zrobić, ale lepszy taki konkurs niż żaden, gracze jednak są zachwyceni nagrodami.
Co do strony może i są ważniejsze informacje na stronie, ale jak dot. Mazurskiego tam też są newsy ważniejsze opisane, w sensie większych skryptów, systemów i tak dalej, nie tylko iż zostało dodane to i to dobranoc, ależ są poszczególne informacje na temat. Ja tylko zachęcam ekipę do roboty, mimo iż są wakacje, ale można coś przeznaczyć na serwer, rozumiem gdybyście pracowali wspólnie, duże zaangażowanie w ciągu miesięcy szkolnych - to rozumiem na wakacje trochę odpuścić, ale tu jest zupełnie inaczej.

Xiraz
08-07-2012, 14:25
Haha.
Na APO nie gram, ale śmieszy mnie mówienie "administracja ma ważniejsze sprawy niż tibia". Jak mają inne sprawy to niech wyłączą serwer i nikt płakać nie będzie.

Gubi
08-07-2012, 14:32
Haha.
Na APO nie gram, ale śmieszy mnie mówienie "administracja ma ważniejsze sprawy niż tibia". Jak mają inne sprawy to niech wyłączą serwer i nikt płakać nie będzie.

Tu bym miał inne zdanie, ale bądź co bądź, to dobra rada z tym wyłączeniem serwera, dość się nachodził przez te kilka lat, po prostu już Tibia się zrobiła nudna, tym bardziej APO, gdzie nic nie jest robione.
Administratorów (poza Maćkiem) nie widziałem od '64, na forum panuje taki chaos, jak na IIWŚ. Nie ma sensu dłużej tego przeciągać :D

Nieciej
08-07-2012, 19:11
Od mniej więcej IV kwartału 2005 roku to już ładne kilka lat, ale że nawet w wakacje nie było takich przypadków że między 18 a 19 gra max. 60 osób to druga sprawa... No i ostatni post (niech będzie: artykuł) na stronie głównej jest z maja, co oznacza że nie ma już o czym tam pisać - nawet ostatni krzyk mody, Kwadransy Maratonu coś też niezbyt regularnie się pojawiają - to już nie jest to samo co jeszcze w ubiegłym roku.