Zaloguj się

View Full Version : Srodek na owady

Palladyn Zlosci
05-07-2012, 13:06
Yo .
Wczoraj bylem nad jeziorem i myslalem ze te komary to mnie w calosci wpier****
I tu pytanie do Was jakie macie skuteczne srodki na komray i nie tylko, na wszystkie te nieznosne owady.
Stosowalem juz Off'a, smarowalem sie tym olejkiem, godziki w czapce i nic nie pomaga. A na ciele coraz mniej miejsca do gryzenia.

Krulowiec
05-07-2012, 14:57
Spirale z Brossa? Zazwyczaj jak jestem gdzieś ze znajomymi to odpalamy i nie ma komarów. :o

Demon
05-07-2012, 20:45
nad jeziorkiem koleżka miał taką opaskę na rękę, która była czymś nasączona i to odstraszało robale na 0,5m, ale niestety strasznie jebała cytryną XD

Tumanbuga
05-07-2012, 21:02
Te spirale co sie podpala to serio działają ? Raz ziomek przyniósł to jebało strasznie kartoflem.

@
Nie ma chyba 100% skutecznego środka na komary , skurwysyny prędzej czy pózniej i tak Cię dopadną , ostatnio się jakoś tym nie przejmowałem ale jak zobaczyłem swoją nogę na drugi dzień to już potem się nie dało z dziadami wysiedzieć. Na krótszą metę to na pewno ognisko zmniejszy ich ilość , można jeszcze dorzucić mchu , ostatnio działało nawet , ale tak , że żadnego komara nie będzie to się chyba nie da. Swoją drogą też szukam czegoś na komary , bo tam gdzie zwykle przesiaduje teraz jest masakra i nie idzie usiedzieć , minimum 3 komary schodzą na jedną packę.

@edit
Jak ktoś jest hardkorem to polecam

Kiedyś zaobserwowałem jak mrówka strzeliła do przelatującego komara kropelką jadu. Dało mi to trochę do myślenia. Podszedłem do mrowiska i zanurzyłem w nim ręce. Byłem wtedy w samych kąpielówkach. Kiedy mrówki mnie oblazły całkowicie zacząłem je powoli strzepywać z siebie. Wtedy zaczęły wydzielać swój jad, który pozostawał na moim ciele. Przez najbliższe kilka godzin żaden komar się do mnie nawet nie zbliżył!!! Poza tym ładnie pachniałem :-D. Początkowo moi współtowarzysze patrzyli na mnie jak na idiotę, ale po pewnym czasie część z nich odważyła się na wizytę w mrowisku i przekonała się o jej skuteczności. Jak do tej pory uważam, że jest to NAJSKUTECZNIEJSZE ROZWIĄZANIE przeciw komarom!!!

Bambucha Rook
05-07-2012, 23:09
najlepiej moim zdaniem stosowac masci jakies do smarowania a nie jakies pierdolone spray'e mascie przezwaznie pachna mieta i nie sa tylko na komary ale na kleszcze etc. Idz do apteki i zapytaj o jakis sprawdzony srodek na komary

Jezeli ogladasz Bira Grilsa to wiesz ze trzeba sie wysmarowac blotem :D

Anonimowy
06-07-2012, 19:08
Siedząc na mazurach doszedłem do wniosku, że to wszytko to 1 wielki chlam, który gówno daje. Tak więc wysmaruj się gównem, efekt będzie ten sam. Życzę udanego pobytu nad jeziorem :)

Splaxor
06-07-2012, 21:51
Zastosuj tiaminę czyli witaminę B. Ona wydziela zapach, który dla ludzi nie jest wyczuwalny, a komary odstrasza.

Tumanbuga
06-07-2012, 22:28
Zastosuj tiaminę czyli witaminę B. Ona wydziela zapach, który dla ludzi nie jest wyczuwalny, a komary odstrasza.

Co do witaminy B to zdania są mieszane , jedni mowią , że działa a inni , że nic. Ktoś osobiście tego próbował ? Dzisiaj znowu wieczorek z komarami , ogólnie brak wczuty chyba najbardziej pomaga , jak tam raz na kilka dni wbijasz gdzieś nad jeziorko to ugryzienia Ci się lajtowo wygoją , starajcie sie nie zwracać uwagi na dziwki , no chyba , że codziennie macie taki problem to już inna sprawa , bo ugryzienie na bąbel już boli.

Anonimowy
06-07-2012, 23:45
Splaxor, witamina B po około tygodnia brania działa, ale człowiek wydziela wtedy wydzielinę, która jest wyczuwalna dla przeciętnego osobnika, sprawdzone-wiem :)
@Topic
Teraz tak serio prosto z beczki, jeśli komar Cię ugryzie to nie czujesz, dopóki Ci się nie robi gula, polecam świeże zaczerwienienie posmarować maścią o nazwie Fenistil i będzie po bólu :)

scorviel
07-07-2012, 06:25
polecam nosic w rence pochodnie

Palladyn Zlosci
07-07-2012, 10:45
@up nad jeziorem 30 stopni goraco w choyy a ja mam w spodniach byc ta ?

@2up kupilem ta masc i fenistil czy cos taka pomaranczowa i naprawde dziala posmarowac gdzie komar ujeb**.