PDA

View Full Version : Zablokowane postacie

Adasik
20-07-2012, 23:02
Dzisiaj rozmawiając na vt z kilkoma osobami wpadliśmy na pomysł odnośnie zablokowanych postaci. Wiele postaci jest zablokowanych ze względu na jakieś oszustwa/przekręty. Często zdarza się, że postacie są oddawane lecz są i przypadki, że postaci nie oddają. Tutaj zjawiam się z propozycją odnośnie takich zablokowanych postaci. Propozycja jest następująca: Taka zablokowana postać zostałaby wystawiona na licytację tak samo jak jest to z domkami. Kasę za taką postać zbierałby Mortiis i zrobiłby z nią co zechce. Wychodzę z taką propozycją z racji tego, że szkoda niektórych zablokowanych postaci żeby się marnowały.

Jakie są tego plusy?

Zejdzie kasa z serwera(bo Mortiis mógłby ją wyrzucić do kosza)
Zablokowane postacie nie będą się marnowały
Będziemy mieli do dyspozycji więcej postaci
Ludzie chcąc pograć dwoma postaciami muszą mieć dwa pacce(Mortiis na tym zarobi)

Co wy na to? Piszcie jakieś swoje sugestie na temat tej propozycji. Może widzicie jakieś minusy to śmiało napiszcie, przedyskutujemy to.

Gubi
20-07-2012, 23:03
Jestem na Nie, postać w ciągu dalszym jest własnością gracza i może nie chce, aby jego postać była wystawiona? :|
Doyebałeś tą propozycją jak łysy grzywą o kant kuli, nieprzemyślana propozycja.

↔HpX3

Dokładnie, wolałbym aby została doszczętnie usunięta z serwera, niż aby grał taki kmiot jak Ty.

rumun
20-07-2012, 23:19
Jestem za! Jest wiele postaci ktorymi pogralbym a sa zablokowane

Kovalchuk
20-07-2012, 23:29
Dobra poropozycja, znacznie obniżyłaby fundusze na ots, jestem za!

Zarexoholik?
21-07-2012, 01:21
Oczywiście jestem na TAK. Postacie wystawione na licytację zachęciłyby graczy do gry. Jest również możliwość zrobienia jakichś konkursów z nagrodami (itemy ze zbanowanych/zablokowanych postaci, ponieważ i tak nie są wykorzystywane).

Sabziro
21-07-2012, 02:10
Jestem na nie chyba, że zablokuje się takim postaciom questy i bedą wystawiane z minimalną ceną adekwatną do lv bo zaniży to wartość obecnych itemów i postaci. Btw troche głupia propozycja bo może ktoś nie chce aby jego konto zostało sprzedane..

Adasik
21-07-2012, 02:31
@Gubi
Administracja nie chce botów i oszustów na serwerze, a jeśli już są to muszą ponosić jakieś konsekwencje.

@Sabziro
Administracja nie chce oszustów na serwerze, a jednak dalej są...
Oczywiście questy byłyby wykonane. Do zrobienia zostałyby tylko te, które jeszcze nie zostały wykonane tą postacią.

scimex pallll
21-07-2012, 08:44
To nie jest taki glupi pomysl, jestem za.

Splaxor
21-07-2012, 09:10
Wg mnie propozycja jest dobra, ale dodałbym kilka szczegółów.

Jak postać zostaje wystawiona na licytację to nie ma w opisie napisane jakie questy postać wykonywała. Kupujesz postać nie wiedząc jakie questy możesz wykonać po zakupie. Druga sprawa to zrobienie jakiegoś tematu, gdzie będzie się pisać wszystkie aukcje, ponieważ będą się pojawiać komentarze, że znów postać została odbanowana za cave za friko nie znając powodu powrotu postaci do gry.
Można płacić tylko gotówką w postaci waluty w grze. Postać po zakupie powinna mieć skasowany recek tak, aby nowy właściciel mógł od razu go wyrobić, ponieważ głupotą jest kupić postać przykładowo za 500 kcc i jeszcze wysyłać sms za 30 zł.

P.S. Przypominam sobie, że już była taka propozycja.

Mc Maciek
21-07-2012, 11:20
Wg mnie propozycja jest dobra, ale dodałbym kilka szczegółów.

Jak postać zostaje wystawiona na licytację to nie ma w opisie napisane jakie questy postać wykonywała. Kupujesz postać nie wiedząc jakie questy możesz wykonać po zakupie. Druga sprawa to zrobienie jakiegoś tematu, gdzie będzie się pisać wszystkie aukcje, ponieważ będą się pojawiać komentarze, że znów postać została odbanowana za cave za friko nie znając powodu powrotu postaci do gry.
Można płacić tylko gotówką w postaci waluty w grze. Postać po zakupie powinna mieć skasowany recek tak, aby nowy właściciel mógł od razu go wyrobić, ponieważ głupotą jest kupić postać przykładowo za 500 kcc i jeszcze wysyłać sms za 30 zł.

P.S. Przypominam sobie, że już była taka propozycja.

Dodałbym do tego jeszcze, że to właściciel postaci, która dostała delete decyduje, czy wystawić ją na aukcję. Co by nie było, postać jest jego i może na przykład nie chcieć, żeby ktoś grał jego nickiem. Poza tym, postać musiałaby być oczywiście wyczyszczona do zera.

Krulowiec
21-07-2012, 11:31
Pewnie, że tak. Takie postacie się tylko marnują, a kasy coraz więcej!

Władca Wschodu™
21-07-2012, 11:37
Bardzo dobra rozkmina, jestem za pomysłem. Może pojawiło by się trochę więcej osób ;)

#Lordzik#
21-07-2012, 11:37
Dobra propozycja, jestem na tak.

Co by nie było, postać jest jego i może na przykład nie chcieć, żeby ktoś grał jego nickiem.I tak 95%+ zablokowanych postaci, nie było w rękach pierwszego ownera, więc to nie jego nick.

Popieram / Splaxio

Mrozek
21-07-2012, 11:48
Również dobrze przy kupnie możecie dodać namelocka, wybór własnego nicku...
Dobrze byłoby jakby wystawiane postacie posiadały tylko lvl, nic o nicku, nic o profesji , nic o questach, eq, tak żeby to wszystko było zagadką...

.Animal.
21-07-2012, 11:48
Hmm, czemu nie.Dobra propozycja 100% tak

Ferrum
21-07-2012, 11:54
Owszem, jestem na tak. Zgadzam się też w tych kwestiach, o których wspomniał Maciek i Splaxor. Ciekawa propozycja, która naprawdę mi się podoba. :)

Armianin
21-07-2012, 12:30
Jestem na tak. Najlepsza propozycja która do tej pory była zaproponowana.

Refresh
21-07-2012, 13:15
jestem na tak, ale wszystkie postacie wystawiane mogą zrobić tylko questa za pomocą tej komendy, reszte były by zablokowane. itemy jakies na start typu soft boots, 1 kcc, blue robe, winged helmet itp..

Knight Lukas
21-07-2012, 14:25
Jestem za lecz tak jak up, questy powinny być zablokowane - coś za coś ;] oraz aby cena była adekwatna do poziomu i profesji postaci na koncie a nie, że ktoś wylicytuje 2k za 400kcc -_-

Tylko kto się tym zajmie? Jak nikt czasu nie ma :D

Mam jeszcze jeden pomysł co do tego ale to dla adm.

Mc Maciek
21-07-2012, 14:52
Jeśli chodzi o to co by było na postaci, jakie eq, questy, itp. to wg mnie powinna ona być wyczyszczona do zera, nick nie byłby podany (automatyczna zmiana na coś w stylu "Licytacja 001" i namelock), do tego podany szczegółowy spis questów (które nie byłyby resetowane, ani blokowane).

To jest tylko moje osobiste zdanie, a czy w ogóle coś takiego powstanie, to już inna sprawa :P Nie myślcie, że jak ktoś z ekipy powiedział "tak", to od razu zostanie to wprowadzone ;)

Demon
21-07-2012, 15:15
dobre, ale szczerze mówiąc wątpie, że wejdzie, bo będą protesty ownerów postaci, osobiście nie wiem czy bym wystawił chara na taką licytację, wolałbym, żeby się marnował : D

Critical
21-07-2012, 15:18
Jestem na TAK , postacie sie marnują a kasy na servie z dnia na dzien coraz wiecej :)

Karmazynek
22-07-2012, 02:26
Oczywiście jestem na tak.Jest to bardzo dobra propozycja która ma wiele plusów.

Misia <3
22-07-2012, 11:25

Albo kupic sobie nowego zajebistego p seta :)

#T
Ja jestem na nie, skoro ktos zrobil błąd i stracił swoją postać przez głupotę albo chęć szybkiego zarobku to dlaczego mieli byśmy mu dawac możliwość odzyskania danej postaci? Bo skoro by ja odblokowali to co za filozofia ja odkupić za nawet kase z allegro lub od innego gracza w późniejszym czasie?
Strata postaci ma byc kara, a co to bedzie za kara dla oszusta skoro pozniej moze postać odzyskac?! ;>
Mam nadzieje ze wiecie o co mi chodzi...

btw.
I oczywiscie jako właściciel jakiejś postaci nie chciala bym zeby ktos pozniej gral postacią ktora ja stworzyłam itd ani postacią ktora należała do mnie :(

I tak 95%+ zablokowanych postaci, nie było w rękach pierwszego ownera, więc to nie jego nick.

Popieram / Splaxio

Ja np mam postać od zera, stworzona przeze mnie i pod nickiem ktory opisuje mnie i nie życzyła bym sobie zeby przez moj głupi błąd (nie mowie ze takowy popełnie) ktos w przyszłosci gral ta postacią i tyle, wolała bym zeby wgl słuch po niej zaginą...
To samo tyczy sie postaci ktore teraz sa moje, moze kiedys ktos inny nia gral ale teraz ja to robie i znana jestem pod tym a nie innym nickiem i nie chce zeby moja postać trafiła w ręce jakiegos kmiota a tym bardziej ze wykreowałam ja w dany sposób i nie chce zeby zostala znobiona... ;>

Okey
22-07-2012, 17:00
[..]nie chce zeby zostala znobiona... ;>
Then it's too late.

ten tego, nawet jeżeli by to wprowadzili - myślicie, że ktoś pozwoliłby wystawić swoją postać? wolałby ją usunąć na bank

Adachi.D
22-07-2012, 17:08
Jestem na nie... Powód jest prosty, jest kilkanascie/kilkadziesiat usunietych postaci, kupicie je i co ? Nacieszycie sie kilka dni i po graniu... Co wy kupicie za postacie, 1k ? Ludzie, w dzisiejszych czasach wbicie takiego poziomu to kwestia 3-4 tygodni... Owszem, zeszlo by troche kcc z serwera, ale co z tego, skoro expiac zakupionymi postaciami odrobilibyscie to ze spora nawiazka... Autor tematu chyba nie wie co pisze, albo poprostu szuka glupich, ktorych niestety tutaj jest sporo...

Adasik
22-07-2012, 19:54
Chciałem sprostować rozumienie połowy osób stąd.
Wy piszecie, że to osoba, która traci konto decydowała o tym czy postać ma być wystawiona na licytację czy też nie. Ja myślę w ten sposób, że osoba, która traci postać nie ma nic do gadania, bo to już nie jest jej konto, aby miała na to jakikolwiek wpływ. Konto jest wystawiane na licytacje bez względu na to czy komuś się to podoba czy nie. Postać jest wyczyszczona z eq, a questy możliwe do wykonania zostają tylko te, które jeszcze nie zostały wykonane.

Albo mi się wydaje albo jestes bardziej pierdolniety niz byles. W zyciu bym nie dal swojej postaci na licytacje, wolalbym zeby ją robaki zjadly. NIE>.<

Dostałeś delete i ty już nie masz nic do gadania czy twoja postać zostanie wystawiona na licytację czy nie. Chciałem jeszcze prosić o warna dla tego użytkownika

Autor tematu chyba nie wie co pisze, albo poprostu szuka glupich, ktorych niestety tutaj jest sporo...

W wypadku zablokowania twojej postaci za jakiś wybryk tj. (np. hackowanie) masz w ten sposób możliwość odzyskania swojej postaci poprzez licytację jej. Wiem, że jest to nieco głupie, że powinieneś dostać delete, a masz możliwość odzyskania postaci, ale ponosząc przy tym odpowiednią karę jaką jest wyczyszczenie postaci z eq oraz fakt, że musi ci się udać wylicytować tą postać.

Okey
22-07-2012, 20:06
Chciałem sprostować rozumienie połowy osób stąd.
Wy piszecie, że to osoba, która traci konto decydowała o tym czy postać ma być wystawiona na licytację czy też nie. Ja myślę w ten sposób, że osoba, która traci postać nie ma nic do gadania, bo to już nie jest jej konto, aby miała na to jakikolwiek wpływ. Konto jest wystawiane na licytacje bez względu na to czy komuś się to podoba czy nie. Postać jest wyczyszczona z eq, a questy możliwe do wykonania zostają tylko te, które jeszcze nie zostały wykonane.

Dostałeś delete i ty już nie masz nic do gadania czy twoja postać zostanie wystawiona na licytację czy nie. Chciałem jeszcze prosić o warna dla tego użytkownika

W wypadku zablokowania twojej postaci za jakiś wybryk tj. (np. hackowanie) masz w ten sposób możliwość odzyskania swojej postaci poprzez licytację jej. Wiem, że jest to nieco głupie, że powinieneś dostać delete, a masz możliwość odzyskania postaci, ale ponosząc przy tym odpowiednią karę jaką jest wyczyszczenie postaci z eq oraz fakt, że musi ci się udać wylicytować tą postać.

Z tym się akurat nie zgodzę. Hacking? Ok, nie masz nic do gadania, ale cała reszta? Nadal to jest moje konto i mogę zrobić z nim co chcę, za przewinienia są bany, a nie stracenie postaci.

HpX3
23-07-2012, 20:58
Z tym się akurat nie zgodzę. Hacking? Ok, nie masz nic do gadania, ale cała reszta? Nadal to jest moje konto i mogę zrobić z nim co chcę, za przewinienia są bany, a nie stracenie postaci.

Nikt nie pisze tu o banach tylko kasacjach kont, np za cave i inne badziewia.
Przeciez za bana za obrażliwe wyrazanie sie nie sprzedadzą ci postaci ....
Ponadto postać która nie logowała sie dajmy na to 15 miesięcy tez powinna iśc pod młotek za zgodą właściciela.
I to musi byc osobna zakładka na stronie bo na forum tego sie nie da zrobic

Mr Fsza
23-07-2012, 22:55
no i powinno tak być bo tak to tylko różnym osobą odechciewa się gra i przestają w nią grać powinna być możliwość zapłacenia za to itemami tak jak zrobił to VOJSKA a przez to mieć różnego typu minusy

by się nie rozpisywać wszystko piszę tutaj

http://www.forum.toproste.pl/showthread.php?t=95621

TuK!
01-08-2012, 20:03
Jestem na tak, na wielu OTS 8.6+ tak jest postacie są za sms. Tutaj byłyby za kcc, kasa spadałaby z serwera masakrycznie i bardzo dobrze ale z tą "zgodą na wystawienie postaci przez gracza" jest bez sensu, jeden będzie o tym wiedział, że jest taka propozycja wystawienia jego chara a z drugim kontaktu nie będzie i zgody nie wyrazi, więc;

wystawić wszystkie postacie które dostały delete na stronie apo i będzie to polegało na tym, że oni licytują, jak ktoś wylicytuje daną kwotę, wygra licytację, robi tak samo jak płaci się za domek a jeżeli kasy nie będzie - dostaje bana na 2 miesiące np. no bo niestety no za chara więcej niż za domek się zapłaci, będą to bajońskie sumy.

pozdrawiam. _/

Dideek
07-08-2012, 09:34
Pomysl zaj*bany z servow 8.54 etc.
Jestem na nie gdyż iż własciciele postaci moga sobie nie zyczyc wystawiania ich charow na sprzedaz :[

jonas
07-08-2012, 17:25
Doskonały pomysł jestem na TAK, może nie tylko postacie, ale i też wartościowe itemy na licytacje z tych postaci?

Kamilio 2.0
07-08-2012, 21:39

Albo sprzedał by ją na allegro ;)

Jestem na tak, ale miałem odruch bezwarunkowy i wcisnąłem ńe.

Leonidaas
07-08-2012, 21:57
Oczywiście, że jestem na nie. Nie chciał bym żeby grał ktoś moją postacią.

Romus
08-08-2012, 02:29
Jestem na NIE! Większość postaci została usunięta za cave boota więc niedorzeczne jest przywracać je znowu. Ponadto osobiście gdybym dostał tak owego bana nie chciałbym aby moją postacią grała osoba która kupiła ją za kcc. A z tą stratą kcc to sranie w banie. Ludzie mają tyle hajsu na serwie, że nic już nie pomoże, no chyba, że reset :)

Iron Killer
08-08-2012, 07:27
Oczywiście, że jestem na nie. Nie chciał bym żeby grał ktoś moją postacią.
Raczej będzie 99,9% szans że ten ktoś kto będzie miał leo będzie bardziej ogarniał od ciebie i nie wyzywać ciągle od auto vita, sio, ring itp ;)
BTW. Pisze się chciałbym

Leonidaas
08-08-2012, 17:44
No raczej nikt go nie będzie miał dziecko. Na apo mało kto ogarnia bez np. aut ringa więc zamknij mordkę.

Oczywiście NIE

~#*Nalesniczek Zla*#~
09-08-2012, 19:05
Jestem za! Jest wiele postaci ktorymi pogralbym a sa zablokowane

Podbijam ,racja ,dość dobra propozycja i może server nie upadnie ;D
Mogła by być też licytacja za SMS ,i Mortiis trzepałby kasę + potem jeszcze na pacc zarabiał ,a gracze cieszyli by się że mogą grać nowymi postaciami. Jak najbardziej na TAK!

Miffek
09-08-2012, 22:26
A kto wam powiedział ze te konta i postacie należa do was?

One należa do serwera a serwer do administracji czyli administracja moze zrobić z tym co chce i nikt im tego nie zabroni.. Bo wedlug tego to mogl bym pozwac mortisa o to ze wyłaczył serwer apo i straciłem pixele i mortiis by mial dozywocie...

Pomysl niby fajny ale graczy i tak nie przybedzie... jedynie bedzie wiecej haj levelów..

Siwens
10-08-2012, 10:19
apo upadło i trzeba z tym sie pogodzić. Ciekawe jest, że zaejbiście dużo czasu człowiek ma jak a wyjebke na gówno tibisjkie

Marek
10-08-2012, 20:15
Ja np. pomimo tego , że stary nie jestem ( 22 lata ) to jak patrzę na tibie jak przegrałem w nią całe gimnazjum i to maniaczyłem całe dnie to aż szkoda mi tych 3 lat życia przecież w tym czasie mogłem sporo innych rzeczy zrobić których nie zrobiłem i co mam z tego ? nic. Dobrze , że uświadomiłem sobie , że nie ma sensu spędzać tylu godzin przy tej grze :) oczywiście nie czepiam się Was bo to w sumie Wasz czas i nie raz nie ma co robić czy coś ale teraz to do Was nie przemawia ale za rok , dwa może nawet kilka lat sobie uświadomicie , że to był stracony czas bo nic z tego nie macie. A co do apo ? hmm jedni uważają , że nie upadło drudzy , że upadło no cóż wolność słowa i wyrażenia opinii lecz dla tej połowy co uważają , że apo nie upadło to jakiś dziwny przypadek bo ja nie widzę tutaj szans na bycie tego serwera. 80 graczy online z tego połowa afk lub noob chary , wysokie lv , boty , pełno itemów , kcc i nie ma tego nawet komu sprzedawać. Grałem na apo kilka lat temu Fighterem ( nln ) i jeszcze troche wcześniej to pamiętam jak czekałem w kolejce i na demon lordach expiłem i pierwsze ots kingi ;D kurde to były czasy. Mimo , że to tibia naprawdę dało się w niej pogadać z ludźmi a było ich w tedy sporo wporządku i klimat był super. Wszędzie coś się działo a tu pk , a tu jakiś quest a tu hunt. Fajnie było.

Wiem , że sporo osób kupiło chary ( wydało zł ) niektórzy grają od zera aż do teraz i sporo osiągnęli i nikt tego stracić nie chcę ale pomyślcie sami gdyby Mortiis trochę itemów nie potrzebnych skasował z tego ots'a i odpalił na nowo klimat dawnych lat to z pewnością sporo osób by grało ( z reklamą ) i tym z top można byłoby dać np. kasę na start lub trochę większy exp przez xxx czasu. A ten serwer ? no naprawdę dla mnie upadł.

Pozdrawiam

ReMover
11-08-2012, 14:36
jak najbardziej na NIE !!! jakim prawem macie rozporzadzac postaciami ktore do was nie naleza? jak najbardziej na NIE !! wymyslacie coraz to dziwniejsze propozycje ...

Maniek512
12-08-2012, 22:21
jestem na nie... po co mam grać nie swoją postacia.. Wole swoja postac dalej rozwijac..

gralfoneq
28-08-2012, 12:30
Niezła opcja, ale namelock od razu na start, zeszło by mnóstwo hajsu z serwera, a mortiis zarobioną kasą mógłby pohandlować troche na allegro.