Zaloguj się

View Full Version : Prawo jazdy - pytanko

Sweetka
21-07-2012, 20:41
Yo.
Mam takie pytanie , robic prawo jazdy mozna 3 miesiace przed ukonczeniem 18 lat. Tu jest moje pytanie....zeby isc zdawac egzamin trzeba isc wyrobic dowod i wtedy na egzamin czy isc legitymacja i prawko wydadza dopiero po ukonczeniu 18 lat?

Fufelek
21-07-2012, 21:07
Żeby podejść do egzaminu państwowego musisz mieć ukończone 18 lat i dodatkowo posiadać dowód osobisty lub paszport.

Viseq
21-07-2012, 22:01
Żeby podejść do egzaminu państwowego musisz mieć ukończone 18 lat i dodatkowo posiadać dowód osobisty lub paszport.

signed + wydanie prawka jak samo na to wskazuje musisz miec ukonczone 18 lat

Ferrum
21-07-2012, 22:08
Tak, jednak jak się już zapiszesz na egzamin to miesiąc czekania również Ciebie będzie czekał, tak około. :p

Fufelek
22-07-2012, 00:43
Tak, jednak jak się już zapiszesz na egzamin to miesiąc czekania również Ciebie będzie czekał, tak około. :p

Zależy od ośrodka egzaminacyjnego. Czasami jeśli ktoś odwoła swój egzamin to można załapać się już na następny dzień.

Viseq
22-07-2012, 02:09
Zależy od ośrodka egzaminacyjnego. Czasami jeśli ktoś odwoła swój egzamin to można załapać się już na następny dzień.

Jest też możliwość poprosić instruktora żeby Ci przy wyjeżdżonych 20+ godzinach wystawił papiery, żeby zaniósł do WORDu. Wtedy czas też będzie o wiele krótszy i nie będziesz miał przerwy między naukami jazdy a egzaminem tak jak miałem ja, prawie 2 miesiące przerwy ale zdałem za pierwszym bezproblemowo:)