PDA

View Full Version : Zarabianie na Rook.

Bonafide25
03-08-2012, 22:50
Cześć, gram od niedawna na APO i mam trudności z zarabianiem pieniędzy.
Udało mi się zakupić knight axe, knight armor, medusa shield, bohy i crown helmet. Teraz zbieram na knight legs - ale kosztują 15cc. Nie gram bardzo dużo, dlatego monotonne expienie na larvach czy ghostach mi nie pomaga w szybkim zarobieniu na eq. Mam 43 poziom, czy powinienem już się przenieść na silniejsze mobki? Jeśli tak, to gdzie? Prosiłbym o nie doradzanie by kupić pacc runę i sprzedać za cc. Chodzi mi bardziej o to, gdzie powinienem expić/zarabiać na tym poziomie, aby było to najbardziej opłacalne. Pozdrawiam.

Sasha KOKS
03-08-2012, 22:56
Dam ci radę, masz już spory lvl. Kup sobie dragon lance + backpack stealch ringów (ringi na niewidzialność). Kupisz je i możesz spokojnie iśc na slime, tam posiedzisz do 70-90. Może być to monotonne, ale na nich najszybciej wbijesz lvl. Jak ogarniasz dobrze, to od 70-80 poziomu możesz iść już na BK. Jeżeli nie wiesz, gdzie są slime to poszukaj w dziale: Poradniki - Rook. Tam na pewno coś będzie opisane.

Pozdr.

Heaven
04-08-2012, 09:32
Ja na Twoim levelu brałem taski na ghosty, zbierałem kasę + double axe i inne rzeczy co da się sprzedać u Mada. Za jeden task wychodziło 1-2cc z loota + kasa za taska, zarobek całkiem niezły :)
Polecam stealth ringi jak Sasha napisał i ghosty (nie widzą niewidzialnych). Zawsze zaoszczędzisz trochę na lf :)

Bambucha Rook
04-08-2012, 09:34
Jak gralem na rooku to expilem wlasnie na ghostach zeby miec s ringi (okolo 2 gbp) i pozniej dragon lance i isc na slimy ;d

Bonafide25
04-08-2012, 10:13
Dzięki wszystkim za odpowiedzi. Chyba tak właśnie zrobię i pójdę na te ghosty - generalnie z energy ringiem nie muszę tam używać fluidów, więc zarobek jest na czysto. Trochę czasu trzeba posiedzieć, ale w sumie nic nie przyjdzie mi za darmo. Kupię za wczasu dragon lance i przetestuję też sposób na slimach.

Sasha KOKS
04-08-2012, 13:04
Dzięki wszystkim za odpowiedzi. Chyba tak właśnie zrobię i pójdę na te ghosty - generalnie z energy ringiem nie muszę tam używać fluidów, więc zarobek jest na czysto. Trochę czasu trzeba posiedzieć, ale w sumie nic nie przyjdzie mi za darmo. Kupię za wczasu dragon lance i przetestuję też sposób na slimach.
Nie idz na te ghosty... bo to strata czasu..
Napisz do mnie... Dam ci trochę kasy na ringi, kupisz d lance i możesz śmigać na gluty.

Xzaz!t
04-08-2012, 16:25
Napisz mi na priv jaki masz nick, jeżeli będziesz tak o 22-23 to zapodam "pare" cc ;)

Misia <3
04-08-2012, 17:16
Jak na moje oko to możesz iść na Lizardy, jesli wiesz gdzie są, więcej tam zarobisz niż na ghostach (na slimach nie zarobisz nic bo przecież nic z niech nie leci) ale ma respie lizardow musisz uważać żeby nie zapuszczać się za daleko bo za drewnianym płotem znajduje się resp Lizard Predator'a a od niego (pomimo ze z innymi lizardami dasz sobie spokojnie rade) padasz na hita ;] tylko weź ze sobą jakieś lf, bo mogą ci się przydać, bo nie wiem jak bardzo będą cie biły z tym eq...

POWODZENIA!!

Bonafide25
06-08-2012, 13:41
Hej, dziękuję za zainteresowanie tematem. W grze nazywam się Alimon i generalnie raczej poradzę sobie bez wsparcia finansowego. Napisałem na forum, ponieważ chciałem się poradzić graczy z doświadczeniem. Wcale nie śpieszy mi się z levelem więc mogę jeszcze pobiegać sobie po ghostach. Jako że jestem osobą dość zapracowaną ostatnio mam mniej czasu na grę, ale gdy uda mi się go wygospodarować więcej, to może kupię pacc i sprawdzę się na Lizardach.

Bonafide25
10-08-2012, 11:49
Przepraszam za drugi post w temacie, ale nie chciałem specjalnie zakładać nowego.
Czy aby dostać się do wiedźmy należy kupić pacc? Chodzi mi o sickle. Kupiłbym je do skilowania, gdyż nawet jeśli będę mieć pacc, to nie będę miał dostępu do żadnego darmowego skillroma na pacc area?

Xzaz!t
10-08-2012, 13:30
Jak będziesz miał pacc wystarczy, że zrobisz quest na Silver Key(dużo osób, czyści) i będziesz miał dostęp do trainerów ;)

Bonafide25
10-08-2012, 13:31
Dzięki życzliwości Mti mam dostęp do jego trainerów. A co do tego keya, to wystarczy raz zrobić ten quest i key będę mieć na stałe?

Olszak
10-08-2012, 13:33
Nie jestem pewien ale chyba tak, potrzeba pacc. Napisz do mnie w grze Lord Olszak wyczyszczę Ci quest na silver key i będziesz mógł spokojnie skilować na trainerach na pacc.

Bonafide25
10-08-2012, 14:16
Bardzo dziękuję Lordzie Olszaku za zaprowadzenie mnie na ten quest i wyczyszczenie z wszystkich mobów. Jestem teraz super zadowolony, że będę mieć dostęp do skillroomów na pacc. Jestem też pod dużym wrażeniem uprzejmości i życzliwości Rookstayerów na APO, naprawdę samych fajnych ludzi tu spotykam :)
Pozdrowienia.