View Full Version : Desperados - piwo dla kobiet?
Iron Killer
27-08-2012, 21:28
Witam, przejdę do sedna tematu.
Od jakiegoś czasu już piję piwo Desperados które mi smakuje, oczywiście lubię też napić się innych piw typu Lech czy coś, ale gdy na przykład ,,chwale się" że idę po piwo, znajomi się mnie pytają po jakie, ja odpowiadam że po Desperados to oni piszą że to jest piwo dla bab, ja osobiście tak nie uważam, a wy?
Kimus The Master
27-08-2012, 21:34
Ogólnie rzecz biorąc to wszystkie piwa smakowe mają miano piwa "babskiego"
Ja osobiście wole Tyskie no ale tez sporadycznie napije sie jakiegoś "babskiego" piwa..
Jakie babskie piwo stary desperados jest zajebisty (polecam również redsa żurawinowego.)
a swoja droga desperados ma 6% a lech 5 xp
Patryk1551
27-08-2012, 21:52
No Desperados mocniejszy, więc raczej nie jest dla bab :D W sumie też lubię Desperadosa, można wypić od czasu do czasu jakieś smakowe :P typu Lech Shandy
teraz jest moda na te piwka radler i shandy, osobiście nie widzę nic złego w piciu takich "babskich" piw, bo to zalezy na co ma się ochote.. ;d
Myślę, że każdy ma prawo pić to co lubi. Osobiście wolę normalne piwa jednak czasami najdzie mnie ochota żeby napić się Shandy albo Desperadosa :)
Każdy pije co lubi. Ja tam nie kategoryzuje piw na 'babskie' czy 'męskie'. Piwo to piwo. Osobiście w te wakacje zdecydowanie wolę piwa smakowe np. Perła Summer, Somersby, Lech Shandy/Warka Radler i Starovar'y ^^ A co do desperadosa to mi się znudził, a ten nowy z guaraną to porażka :|
swiety mikolaj
27-08-2012, 23:48
Desperados do jointa zawsze spoko, ale na melanżu pić Desperadosa :o?
W moim przypadku nie opłacalne w ogole , w cenie desperadosa mam 2x żubry , no więc *****...
za 8 desperadosow zaplace około 40 zł , 40 zł zeby sie najebac ?
8 zuberków 20 , bez porównania.
Zaś ten nowy z guaraną to w sumie soczek bardziej przypomina niż piwo.
Witam, przejdę do sedna tematu.
Od jakiegoś czasu już piję piwo Desperados które mi smakuje, oczywiście lubię też napić się innych piw typu Lech czy coś, ale gdy na przykład ,,chwale się" że idę po piwo, znajomi się mnie pytają po jakie, ja odpowiadam że po Desperados to oni piszą że to jest piwo dla bab, ja osobiście tak nie uważam, a wy?
jezeli by czytac ze zrozumieniem , to pijesz sam, pewnie grajac w tibie i smija sie z Cb tibijscy przyjaciele x
no ale w sumie to tibijskie forum xd
\/ down \/
mniaaaam <333333
@up
żubr - fuuj :D
@nie przepadam za smakowymi więc desperados odpada, ale nie mam beki z chłopaków, którzy to piją
Zarexoholik?
28-08-2012, 01:26
Desperados + pizza na podwójnym serze z dodatkiem ananasów = to jest to. Jak ktoś to lubi to czemu ma się nie napić?
Piłem tego czerwonego(?) i jakoś nie wchodzi.. Wole Harnasia, bo to piwo po zbóju ;p
A co do alkoholizowania się, wole wódkę niż wpychanie w siebie ogromnych ilości piwa.
Kamilio 2.0
28-08-2012, 08:51
Desperadosa nie lubię, jeszcze nie piłem tego czerwonego, bo nie ma okazji. Wole tyskie/lecha/okeja.
Tak, uważam, że piwa smakowe, typu red's, shandy jest dla kobiet. Ale desperados jak najbardziej jest dla mężczyzn.
Mają rację ziomek, to piwo dla bab tak jak te całe sommersby to jak zwykły jabol smakuje a wszyscy się tym zachwycają. Prawdziwy facet powinien pić nieskazitelne PIWO.
Hmm..
Kazdy pije co lubi, ja tam pije tylko normalne piwa, a jak ma ochote na cole to kupuje cole, a nie piwo ktore piwem wgl nie smakuje :X A desperados jest jak dla mnie ohydny, pilem raz i polowe oddalem bo mi az ryja wykrzywialo, ale jak ktos lubi to czemu nie, duzo moich kumpli pije i sobie chwali.
Devorious
28-08-2012, 09:34
desperados jest dobry napic sie jeden ale nie wiecej.
Tak, uważam że to piwo dla kobiet, w ogóle można to nazwać piwem? Tam nie czuć ***** tego smaku, tego, dla którego kupujesz browar.. Tak samo w Reddsie. Zdzierżę Shandy jak mówię że jestem niepijący. Wstyd mi je kupować, no ale w tym sezonie piłem ze 3 razy to się przyznam. Zdecydowanie wolę Kasztelana / Tatrę.
Desperados piwem dla kobiet? No nie sądzę. Jeżeli Ci Iron smakuje to czemu masz się go nie napić? Tu widzę kilku "znawców prawdziwego piwa" się znalazło. Widać po waszych wypowiedziach jacy z Was znawcy. Może miodowe w takim razie to też nie piwo? Albo pszeniczne?
Ze smakowych piwo polecam jeszcze:
- Banana Bread Beer - piwo bannanowe, rewelacja!
- Sommersby - przyjemny jabłkowiec
- Magnusy, czekoladowy i wiśniowy. Pychota :)
.LOGEST.
28-08-2012, 11:59
No Desperados mocniejszy, więc raczej nie jest dla bab :D W sumie też lubię Desperadosa, można wypić od czasu do czasu jakieś smakowe :P typu Lech Shandy
Lech shandy to lemoniada nie piwo, a desperadosa nie oceniam, bo piłem go dawno temu.
Lech Shandy to napój piwo podobny :) Ja wolę Harnasia, Tyskie, Warkę, Żubra :D
Pij te sikacze i mów, że jesteś piwoszem.
Choć z drugiej strony to nie Twoja wina, bo wielkie Polskie koncerny piwne ( w rzeczywistości przejęte przez jeszcze większe koncerny zachodnie) produkujące piwo masowo, jak najszybszą metodą, jak najmniejszym kosztem ( co daje sztuczny płyn nafaszerowany chemią) robią wszystko byś nie dowiedział się o prawdziwych piwach i ich wyrobach.
pinta, fortuna, amber, witnica, jagiełło czy też kormoran to są prawdziwe piwa dla mężczyzn, a nie jakieś sikacze, które pijecie w jakiś melinach(w obawie przed sąsiadami/rodzicami) z kolegami z gimnazjum.
Lech Shandy to napój piwo podobny :) Ja wolę Harnasia, Tyskie, Warkę, Żubra :D
Touch the Sky
28-08-2012, 14:29
Jeśli je lubisz, to czemu masz się nie napić? Osobiście wolę Kasztelana lub Harnasia.
Adachi.D
28-08-2012, 15:46
Osobiscie nie uwazam, ze jakie kolwiek piwo jest babskie xD Wstarczy ogladnac jakis film ze sredniowiecza, zobaczycie czy piwo jest babskie. ;c
Raz piłem Desperadosa i powiem, ze dla mnie smakował jak Ludwik- wylałem po 2 łykach. Osobiscie preferuje Heinekena, Pilsnera, Corone, Millera i Warke Strong.
Dobre Despo na kaca nie jest złe. Lubię to piwko i jak dla mnie nie jest dla bab.
Pij te sikacze i mów, że jesteś piwoszem.
Choć z drugiej strony to nie Twoja wina, bo wielkie Polskie koncerny piwne ( w rzeczywistości przejęte przez jeszcze większe koncerny zachodnie) produkujące piwo masowo, jak najszybszą metodą, jak najmniejszym kosztem ( co daje sztuczny płyn nafaszerowany chemią) robią wszystko byś nie dowiedział się o prawdziwych piwach i ich wyrobach.
pinta, fortuna, amber, witnica, jagiełło czy też kormoran to są prawdziwe piwa dla mężczyzn, a nie jakieś sikacze, które pijecie w jakiś melinach(w obawie przed sąsiadami/rodzicami) z kolegami z gimnazjum.
Zgadzam się w 100%. Prawdziwe polskie piwa, te z lokalnych browarów, nie wykupione przez żadne koncerny to dopiero są piwa. Chociaż i w masówkach zdarzają się ciekawe propozycje :)
Tumanbuga
29-08-2012, 16:02
Zgadzam się w 100%. Prawdziwe polskie piwa, te z lokalnych browarów, nie wykupione przez żadne koncerny to dopiero są piwa. Chociaż i w masówkach zdarzają się ciekawe propozycje :)
Jeszcze żeby były ogólnodostępne te "prawdziwe polskie piwa" to bardzo fajnie ale u mnie np. ciężko takie coś dostać.
@
Ogólnie jak chcę się napić piwa to piję piwo , a Desperados niekoniecznie smakuje jak piwo , ma też swoją cenę więc rzadko go piję. Nie , nie uważam , że Desperados to piwo dla kobiet. Jak ktoś lubi pić sobie Radlery , Shandy itp. to też niech sobie tam pije , mamy teraz XXI wiek nie? Pamiętajcie tylko żeby na jakichś melanżach tego nie łoić bo szkoda miejsca w żołądku , na kaca owszem.
Desperados do jointa zawsze spoko,
Do jointa na zalepe najlepsza jest zimna w chuj warka radler:P
Nie smakuje mi desperados i jak go pije to moze 2-3 razy na rok.
@Iron Killer
Może pił?
Hektor Gompka
29-08-2012, 19:45
Dobre piwko. Tylko cena trochę za duża XD Te piwo ma nawet więcej % niż Lech XD
Poziomek :P
29-08-2012, 20:36
Wstarczy ogladnac jakis film ze sredniowiecza, zobaczycie czy piwo jest babskie. ;c
kręcili już wtedy jakieś filmy????? :P:)
/topick
lubię piwo, karpackie mocne najlepsze, a jeśli czeba to proste vipy biedronkowe też są ok tylko tego piwa to sztuka wypić 2 lub więcej pod rząd bo smakują jak mocz
Iron Killer
29-08-2012, 21:07
bo smakują jak mocz
Skąd wiesz jak smakuje mocz? ;);)
N-series
05-09-2012, 10:29
No bo taka prawda to piwo raczej dla kobiet
chcoiaż czasami je też pijam czy somersby
ale są to drogie piwka:)
z normalnych najbardziej lubie chyba tyskie, czasem też lecha czy piasta
No bo taka prawda to piwo raczej dla kobiet
chcoiaż czasami je też pijam czy somersby
ale są to drogie piwka:)
z normalnych najbardziej lubie chyba tyskie, czasem też lecha czy piasta
Damskie piwa to raczej Redd's czy inne gówna, to ma 6% XD Czasem lubię sobie wypić, ewentualnie Starovar'a Limonkowego bo jabłkowy smakuje jak pryta.
Poziomek :P
05-09-2012, 11:00
Skąd wiesz jak smakuje mocz? ;);)
wszystkiego czeba w życiu spróbować mocz troche słony ale ma dużo amoniaku a on bardzo zdrowy dla ludzi
Damskie piwa to raczej Redd's czy inne gówna, to ma 6% XD Czasem lubię sobie wypić, ewentualnie Starovar'a Limonkowego bo jabłkowy smakuje jak pryta.
redds ma niewiele mniej % niż tyskie i inne obsrane browary robiące gówno nie piwo
N-series
05-09-2012, 11:13
ja nie pije dla procent , wole "czyste piwo"albo tak jak mówiłem czasem smakowe , btw. w biedronce jest trixx po 2zł całkiem przyjemnie się go pije:)
a tak to w te wakacje czasem jak już od rana piliśmy to wspomagałem czasem się sokiem który dolewałem do piwa : D tez ok patent
jak mam pić dla procent to kupuje wódke albo Whisky
'Boonek'
05-09-2012, 13:51
To syf jest, nie lubie desperadosow sa chujowe... ale nie jest to piwo dla bab, piwo dla bab to reds lub jak ktos tam napisal ten nowy lech cytrynowy ... i takie specyfiki jak karmi czego chyba nawet piwem nazwac nie mozna...
Polecam Szczecinskiego bosmana <3
Piwo jak piwo polecam tego nowego desperadosa
Azbestowy Człowiek
05-09-2012, 18:50
piwo Desperados
piwo Desperados
piwo
nazywanie desperadosa piwem ma taki sam sens jak nazywanie barmańskiej wódką
bla bla fermentacja bla bla wyselekcjonowane bla bla
nie zrozumiałeś mnie, mi chodzi o potoczną definicję piwa do której gównorados się nie zalicza
nie bierz mojej wypowiedzi w 100% dosłownie
@up
W węższym znaczeniu pod pojęciem piwa rozumie się napój zawierający alkohol i dwutlenek węgla otrzymany w wyniku fermentacji alkoholowej wody, słodu i chmielu przy użyciu wyselekcjonowanych szczepów drożdży.
@
nie pije desperadosa bo za duzo kosztuje wole perełke export
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.