View Full Version : DMG a BRON
MarSlayer06
03-09-2012, 18:50
Propozycja naprawienie źle dostosowanych ustawień że z bronią z atakiem 40 a 50 różnica ataku wynosi jedynie 1%
----------------------------------------
W player.cpp
pod Fight mode mamy rozpisane jaki dmg zależnie od broni.
I tam takie kawałeczki tu akurat Miecz:
case SWORD:
damagemax = mul*3*skills[SKILL_SWORD][SKILL_LEVEL] + 3*Item::items[items[slot]->getID()].attack;
break;
Lub inne Podobnie - zwiększy to znaczenie skilla i broni ;D
Po prostu zadziałajcie coś z tym to tylko zmiana kilku cyfr a ulepszy grę naprawiając do tej pory słabo zbalansowane itemy ... Pozdro xD
Sasha Rookslayer
03-09-2012, 18:58
Tak - Poprawi To jakość gry i usunie związane z tym Bugi.
Myślę, że dobry to pomysł, lecz czy Administracja znajdzie czas na poprawe:confused:
Adachi.D
03-09-2012, 19:44
y, co to Soucer ? XD nie gosc, tylko Mortiis... Stary, wklejasz jakis smieszny kodzik, ale po co ? Czy to forum o skryptowaniu XD ? Jestem na tak, ten kod mozna usunac bo i tak sie nie przyda...
@edit
Na przyszlosc ogarnij ankiete, tak/nie i koniec, bo to wkurwia jak patrzysz i nie wiesz ocb xD
Dobrze mowisz mam nadzieje ze to zrobia ;]
Rekrut xD
03-09-2012, 20:26
Może i to coś poprawi i może to zmienią:)
dla mnie to głupota i strata czasu, przez 7 lat ok, ale nie, nagle w 2012 ktoś musi się dojebać, bo mu to przeszkadza na 99% na rookgardzie! jestem na nie!
~#*Nalesniczek Zla*#~
03-09-2012, 22:07
Nikt nie zwracał na to uwagi bo każdy był nastawiony do tego tak jak pan "up".
O nie bo i tak nie zmienią i upłynęło 7 lat. Jestem jak najbardziej na TAK!
Soucer...haha jebłem X D
#
Mogą to poprawić, mi to tam akurat nie przeszkadza
Kimus The Master
03-09-2012, 23:24
Jeśli aż tak specializujesz się w tego typu rzeczach to może napisz do Mortiisa na PW
Może on tobie uświadomi, że jesteś JE****** i nic z tego nie będzie albo też doda cos od siebie i powstanie z tego supper zajebisty kod gdzie będziemy na rooku napierdalać jak z UW xD
Nie głosuje na nic bo mi nic nie przeszkadza..
Kiedyś tak było... Atak broni i dany skill dawał dość sporo. Miałem 1,5k rp ze 132 distem, gdy Deads mając 1,7k miał 104, biłem jakieś 1k więcej od niego z golden bolta, mając takie samo eq (full, wtedy set, klapy, bh/g bolt).
Jestem za poprawieniem znaczenia ataku broni jak i skilla!
Ostatnio Sasha podawał taką informacje że różnica ataku 40-50 to tylko jeden % wiec to na pewno chodzi o rooka ;] Moim zdaniem jest to nie potrzebne. Po co zawracać mu dupę.
Jestem zdecydowanie na tak. Myślę że urozmaiciło by to grę na tym serwie :D
Przede wszystkim skile powinny być ważniejsze od eq, czyli wyskilowany ek/rp z mniejszym levelem jest porównywalny z mniej wyskilowanym ek/rp z większym lvl.
Mało tego, powinny zostać dodane trainery dla ed/ms tak żeby można było wbijać mlvl i shielding. Przypuśćmy te 20 minut jak w skilu ek/rp.
Shielding tez powinien coś więcej dawac, zarówno obronę jak i + do defa magicznego (tyczyłoby się to również ed/ms tylko w innym stopniu) sami wiecie ze ciężko ed/ms zrobic jakiekolwiek questy. Wiec dzieki temu ze mieliby inny przelicznik shieldingu, ułatwiłoby to solowanie questow.
A i całość dałaby mnóstwo playerow online którzy by skilowali. Bo jednak wielu moich znajomych zrezygnowało z APO tylko dlatego ze mało ludzi tu gra :D Wiec jeśli byłoby te 100 osob online ktore by skilowalo to byłoby i więcej które by chciały expic. :D
Oczywiście również poza trainer shooterami, powinny być całkiem inne trainery dla pacc jak sa dla facc :D
Po pierwsze Pacc = dłuższy czas afk + lepszy i szybszy skil/mlvl
Po drugie możliwość skilowania offline kosztem Pacc (jak juz ktos pisal)
I dodatkowo im większy lvl tym więcej trzeba płacić za skilowanie/mlvlowanie.
PS.
UW nie powinno byc lepsze od dobrze wyskilowanych ek z bronią, niestety tak nie jest :(
Zarexoholik?
27-11-2012, 01:22
Co ty myślisz, że Mortiis by sam tego nie ogarnął? Kiedyś wchodziły znacznie gorsze hity, więc i tak powinieneś się cieszyć. Jest dobrze, na mainie i tak 3/4 1,5k lvli używa uw.
Palldinowsky
02-12-2012, 20:16
nie potrzeba przeciez sa uw to nie bije sie juz z broni hehehhee
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.