PDA

View Full Version : Komputer si? nie uruchamia/monitor nie reaguje

.LOGEST.
13-09-2012, 19:07
Od jakiegoś czasu mam problem ze swoim komputerem:
Najpierw sam się restartował potem wyłączał, teraz wcale się nie włącza.
Otworzyłem go wyczyściłem z kurzy, nic to nie zmieniło.
Odkreciłem śrubki z tego śmiesznego kabelka z tyłu komputera wyjąłem kabel, włożyłem ponownie zakręciłem śrubeczki, komputer się włączył monitor nie reagował, sytuacja powtórzyła się pare razy po czym komputer przestał się uruchamiac. Jeżeli teraz odkręce te śróbki i wyjme kabelek, podłącze go będzie to samo.
Proszę o pomoc :|

Eklerq
14-09-2012, 15:51
Myślę, ze zasilacz Ci się spalił. Spróbuj od kogoś pożyczyć albo kup sobie nowy i sprawdź, czy miałem rację :)

Sir Krystian
15-09-2012, 20:17
Zasilacz albo karta graficzna pożycz od kogoś i sprawdz a jak nie to płyta zdechła ;d

Niuchacz
15-09-2012, 21:17
Mialem ten sam problem, możliwe, że za duzo rzeczy masz na pulpicie (np: w chuuj giga muzyki na pulpicie) albo nie wylaczasz komputera np na noc i pamiec siada

.LOGEST.
15-09-2012, 23:05
Na komputerze nie mam muzyki/filmów programów/gier nic, a pamiec ubywała cały czas, oddałem do naprawy. Zobaczymy jak będzie.

.LOGEST.
25-09-2012, 20:13
Zasilacz jest nowy, komputer działa!
Monitor niestety nie. :mad: Wgl nie reaguje, zielona lampka zapala się zaraz po włączeniu monitora, dalej dupa- robi się żółta, pojawia się komunikat power save i ... nic

KaZeK
25-09-2012, 20:34
Zasilacz jest nowy, komputer działa!
Monitor niestety nie. :mad: Wgl nie reaguje, zielona lampka zapala się zaraz po włączeniu monitora, dalej dupa- robi się żółta, pojawia się komunikat power save i ... nic

Sprawdź czy podpiąłeś wszystkie kabelki z zasilacza do płyty głównej. Miałem dokładnie taki sam problem i rozwiązaniem był mały kabelek niepodpięty pod płytę główną (u mnie wejście znajdowało się obok chłodzenia procesora).

.LOGEST.
25-09-2012, 20:39
Sprawdź czy podpiąłeś wszystkie kabelki z zasilacza do płyty głównej. Miałem dokładnie taki sam problem i rozwiązaniem był mały kabelek niepodpięty pod płytę główną (u mnie wejście znajdowało się obok chłodzenia procesora).

Sprawdziłem, wszystko jest podpięte jak należy :|
Mam pewne podejrzenie, ale to jutro zrobie zdjęcie i tu wrzucę. Już mi się nie chce dzisiaj z tym wojowac.