Zaloguj się

View Full Version : Apo 8.6

Skifa
16-09-2012, 12:35
Yo
tak więc oto tysięczny temat o tym czy kiedyś powstanie nowy serwer pod 8.6
Więc jestem za tym żeby powstał nowy serwer pod 8.6 z :
-mapą 8,42 z nowymi miastami i respami
-dobra reklama
-może być ten pacc
-exp x3
-jakieś questy normalne
-wyrównany balans profesji
-normalnymi manasami(nie manasy dające 800 many i non stop napierdaling ue)
i zaintaresowaniem ze strony administracji a nie tak jak było na 8,42 update raz na rok

Proszę o opinie/jakieś propozycje w komentarzach jak i o jakaś odpowiedz Administracji

Ps.
Jeśli masz napisać ,że i tak będzie grało 30 osob albo coś w tym stylu to W**ier**laj

Jestem na nie gram tylko na 7.6\/
To wypierdalaj grać na śmiesznym serwie gdzie gra 100 osób :)

#`Palldino
Myśle ,że Tygrys nie jest jakimś bogiem i można znaleźć kogoś kto ogarnia 8.+

I po co to komu? Był taki serwer, był również rox i co po tym zostało? Screeny ze stanem postaci, nic więcej. Jestem na nie, bo jakby ktoś chciał na takim syfie grać to by poszukał sobie w necie. Jest tego gówna cała masa.

Tak ? to pokaz mi serwer który nie upadnie po 3 dniach 8.6 z expem x3-4 i swoją mapka :)

Demon
16-09-2012, 12:43
ale zrobiłeś propozycje, mogłeś się rozpisać, pokolorować :| wiadomo, że jestem na tak, ale to będzie samobójstwo dla APO

`Palldino
16-09-2012, 12:48
tygrys pisal ze nie ogarnia mapy 8+ wiec nie macie co liczyc

#Lordzik#
16-09-2012, 12:54
Zagrałbym dla funa na takim serwie, ale na APO takowy raczej nie powstanie, więc marna ta twoja propozycja ziombel.

Sasha Rookslayer
16-09-2012, 14:19
Jestem na Nie...

Kolejna propozycja zbędna, wątpie, aby nowy server z Tibia 8+ wszedł w życie.
APO 8.42 było totalną klapą, więc raczej Administracja nie stworzy nowego serva... Niech zostanie główny 7.6 i będzie git majonez...

@Down

Pierw znajdz zaufaną osobę ;]

Faamous
16-09-2012, 14:36
Hm..
Jezeli znalazłby sie ktos kto ogarnalbym ta mape tak jak Tygrys ogarnia 7.6 to owszem, nawet moglbym zrobic chara i nauczyc sie grac, zaznacze tak.

~#*Nalesniczek Zla*#~
16-09-2012, 15:04
Jestem na tak ,bo ten wieje nudą gra 100os. w weekendy 110 masakra.
Co to jest dla takiego servera , trochę lipa. Niech znajdą kogoś kto ogarnia 8.6 mapkę i jazda z serverem.

.LOGEST.
16-09-2012, 15:48
tygrys pisal ze nie ogarnia mapy 8+ wiec nie macie co liczyc

Mortiis pisał, że możliwe jest otwarcie nowego serwera pod 8.6 po dopracowaniu wszystkiego. Jeszcze przed usunięciem serwera.

Jestem na nie tylko i wyłącznie dlatego, że przez najbliższe pół roku nie będę miał czasu na ten serwer.

Adachi.D
16-09-2012, 16:24
Ta, gówno, jednego marnego 7.6 nie umieja ogarnac, a co dopiero 7.6 i 8.6, bez jaj, jestem na nie bo bedzie to samo co z 8.4...

Dobra wypowiem sie jeszcze raz, bo zapomialem o waznym aspekcie, po co grac na ots 8.6~ z exp x3, skoro na rl sa swiaty z exp x2 ? ^.- Lepiej bylo by dac jakis exp rate nwm od 15 do 3, to mialo by wiekszy sens...

Master Sio
17-09-2012, 15:57
Jestem zawsze za ,żeby apo wykupilo serwer ... i był 8.6 napewno bym sobie grał w wolnym czasie :P pamiętam stare 8.42 :D Hala Ice TEam ;p haha

Zarexoholik?
17-09-2012, 21:41
I po co to komu? Był taki serwer, był również rox i co po tym zostało? Screeny ze stanem postaci, nic więcej. Jestem na nie, bo jakby ktoś chciał na takim syfie grać to by poszukał sobie w necie. Jest tego gówna cała masa.

Inodruid
17-09-2012, 22:02
Mortiis pisał, że możliwe jest otwarcie nowego serwera pod 8.6 po dopracowaniu wszystkiego. Jeszcze przed usunięciem serwera.

Jestem na nie tylko i wyłącznie dlatego, że przez najbliższe pół roku nie będę miał czasu na ten serwer.

Wiem ze mozna jak mortiis mowil ale to musi all skrypty zmieniac :p a serwer raczej nadal ma wolny darmowy wiec troche czasu brakuje jak zawsze :]

Canars kox
19-09-2012, 22:54
Serwer 8.41 gdy powstal byl wogole nie dopracowany, bylo jeszcze bardzo duzo bugów np przez pierwsze 2 tyg nie mozna bylo robic qestów, Serwer nie zostal wogole zareklamowany a i tak przyciagna na siebie bardzo wielu graczy w pierwszych tyg byla masa, ale wszyscy poodchodzili gdy zobaczyli, ze serwer zostal wogole nie przystosowany do gry moim zdaniem jezeli by taki serwer jak APO chcial zalozyc cos jeszcze raz w podobnym stylu ale owiele lepiej przygotowanym na start z balansem i mp, exhausted itp zblizonym do rl i go bardzo dobrze zareklamowac to moim zdaniem moglo by to zakonczyc sie sukcesem tyle ode mnie Elton !
OCZYWISCIE, ZE TAK!

Rekrut xD
20-09-2012, 20:15
Jestem na nie. Poszukaj sobie w necie serwerów i graj

Mr Fsza
22-09-2012, 20:01
Oczywiście mogli by dodać server 8,6 ale najpierw test a potem by się zobaczyło a jak co to exp 1 bo swoje potworki dają taki exp jak exp 100

tak jak na 7,6 niby exp 5 a tak na prawdę exp 100 ;d

Heheszek
29-09-2012, 13:20
Jestem na tak ponieważ na 8.42 był ten klimat wary itp
Na 8.6 gdyby wprowadzili ten server + jakieś dodatki na mapie nowe respy itp.I ciągłe nadzorowanie serva okej, ale jeżeli zrobiliby to co z 8.42 że oleją to to i tak po jakimś czasie padnie ; c
Tyle odemnie jestem na TAK

Elderius
30-09-2012, 16:15
Na tak... Ostatnio troche gram na hexanie, i klimat jest 100x lepszy od 7.6(APO)...
Do tego zrobić dobrą reklame i było by git :p
Co do tego, że Tygrys nie umie robić map 8.6... Znalazło by sie xx osób które chętnie by pomogły :)

Marek
30-09-2012, 20:06
Na tak... Ostatnio troche gram na hexanie, i klimat jest 100x lepszy od 7.6(APO)...
Do tego zrobić dobrą reklame i było by git :p
Co do tego, że Tygrys nie umie robić map 8.6... Znalazło by sie xx osób które chętnie by pomogły :)

Hexana jest upadłym serwerem na której większość boci lub siedzi AFK + sprzedaję chary więc porównanie kiepskie lecz w sumie starczy co do również upadłego 7.6 :) - można go takim nazwać pomimo , że gra ~~ 80 osób z czego 30 expi reszta AFK.

Zii Baba
30-09-2012, 23:51
Jest mi to obojetne, nie bede grac na takim wynalazku bo to nie wypali jak poprzednio...

` First Foksik
01-10-2012, 12:40
Hmm apo 8,6 jestem na tak lecz wiem ze i tak to nie wypali :)
Więc ten temat jest zbędny ;)

Bartosz
17-10-2012, 02:05
To tak samo jak w temacie tego marnego minecrafta, to nie wypali robota na próżno, będzie tak samo jak z 8.42, czy z rox ludzie chwile pograją a za chwile będą grac 2-4 osoby na 500..

Xienus o.O
17-10-2012, 08:56
Oczywiście mogli by dodać server 8,6 ale najpierw test a potem by się zobaczyło a jak co to exp 1 bo swoje potworki dają taki exp jak exp 100

tak jak na 7,6 niby exp 5 a tak na prawdę exp 100 ;d

dokładnie, exp x5 był za czasów pierwszych 500tnych lvli...

@top
jestem na tak ponieważ to jedyna szansa by apo wróciło na szczyty list z ots...
na 8.6 gra po 300 osób i to na noob otsach, wiec gdyby ekipa zrobiła 8.6 to by było dobrze.

tylko gdyby oni teraz powiedzieli ze będzie to było by tak jak z 8.42...
wyszło by 2 lata po komunikacie.

.LOGEST.
17-10-2012, 09:34
Jesteście wszyscy zacofani.
8.6 przechodzi do lamusa, prawda jest taka, że nie ma żadnego polskiego serwera pod 9.7 i 70% osób, które gra na serwerach szwedzkich to polacy. A na takim serwerze jest około 600-800 osób.
Nie ma elfa=nie ma bocenia ? Są jeszcze inne boty ;]

Soi
17-10-2012, 12:22
Zacznijmy od tego co POWINIEN MIEC dobry serwer 8.6+

-RL MAPA
-FREE PACC
-BALANS
-Normalne poty gdzie nie da sie chodzic pot>ue>pot>ue itd..
-BRAK "SWOICH" itemow typu armor + 20% dmg itd... Chodzi przede wszystkim o to zeby byly rowne szanse a nie kto ma lepsze eq ten wymiata, jak na 7.6.
-SOFTY ktore daja troche wiecej niz na rl ale bez przesady!!(w koncu to ots...)
-LOOT x2-x3 moze max x4 ale nie wiecej!!
-Balans potworow bo z tego co pamietam napierdalaly jak pojebane nawet glupie destroyery... (wiec zamiast wprowadzac poty po 800 to ogarnijcie atak monsterow)
-jakis sms shop z jakimis softami, MAA, itemy z INQ, jakies cc, addon doll i tego typu rzeczy, ale bez jakichs super rare, tylko takie ktore mozna zdobyc na lajcie ale na poczatek sie przydadza

i mozna tak wymieniac dlugo ale to taki glowny zarys

+ podpowiedz dla Administracji jezeli juz by sie chcieli brac za tego typu serwer
- rozumiem, ze chcecie miec jakis swoj "wklad" w ten serwer ale RL mapa to podstawa! Dodawajcie jakies tereny do RL mapy, rozbudowujcie ja ale bez podstawy jako rl mapa nie macie szans i wreszcie to zrozumcie.

-przestancie cisnac tak z banami bo nikt nie bedzie gral... Wyobrazcie sobie, ze osoba ktora gra co dzien 2-3 czy wiecej godzin dziennie jak dostanie u was bana to pojdzie na iny serwer i przez ten tygodniowy ban wbije gdzies indziej lvle/zdobedzie kase czy tam do czegos dojdzie i bedzie gral tam, duzo osob w ten sposob od was odeszlo i moze wreszcie czas to zrozumiec. Wiec moja propozycja banujcie za kradzieze,klniecie itd ale boty zostawcie w spokoju bo na serwach 8.6+ tego sie nie uniknie i jezeli beda bany to szybko potracicie graczy i znowu beda pustki!!

Tidy
17-10-2012, 20:17
Jestem zawsze za ,żeby apo wykupilo serwer ... i był 8.6 napewno bym sobie grał w wolnym czasie :P pamiętam stare 8.42 :D Hala Ice TEam ;p haha

Tak właśnie ; ]]
Niektórzy nie rozumieją klimatu vt, komend tylko wciskają bindy f1,f2 : )
Może 8+ Jest za bardzo skomplikowane co widzieliśmy na serwie dla graczy z 7.6 : ).

http://www.image-share.com/upload/1804/216.jpg (http://www.image-share.com/ijpg-1804-216.html)

dokładnie, exp x5 był za czasów pierwszych 500tnych lvli...

@top
jestem na tak ponieważ to jedyna szansa by apo wróciło na szczyty list z ots...
na 8.6 gra po 300 osób i to na noob otsach, wiec gdyby ekipa zrobiła 8.6 to by było dobrze.

tylko gdyby oni teraz powiedzieli ze będzie to było by tak jak z 8.42...
wyszło by 2 lata po komunikacie.

I like it!
:)

Ale do tego trzeba zaangażowania i chęci : )

PS: Chociaż nie rozumiem Ekipy APO w tej chwili pacc kupuje jakos hmm 100/120 osób na miesiąc.
Kiedyś to było 5x tyle jak nie lepiej : )

Assassin Mateusz
17-10-2012, 21:50
@up
Nawet ja sie znalazlem na ss'ie. :)
@top
Uwazam, ze to nie ma sensu ze wzgledu na administracje. Jezeli taki serwer by powstal to pewnie by lecialy bany za bota, a z takim czyms graczy nie utrzymaja na serwerze. Pozatym teraz na rl tibii jest tak latwo wbic te lvle, ze naprawde nie wiem jaki sens jest grania na OTS'ikach. Gdyby taki serwer powstal to pewnie bym wbil, zeby sie pobic chwile z ludzmi, ktorzy grali kiedys i musialoby byc zaskakujaco dobrze, zebym nie chcial odejsc z tego serwera.
@do tych ludzi z 7.6, ktorzy hejtuja
To takie smutne, ze nie chcecie tego serwera, bo wtedy wasze 7.6 juz calkiem upadnie (chociaz juz je mozna uznac za skonczone).

~#*Nalesniczek Zla*#~
17-10-2012, 21:57
No jestem za 8.6 to dobra propozycja na przyciągnięcie ludzi na servery i okno na szczyt dla Apo!

0czesiek0
17-10-2012, 22:15
Jestem na nie, poniewaz wdrążając klienta 8.6 od razu jest to zwiazane z poraszka.
Same boty i afki, nic wiecej, zero gry tylko w kółko to samo jak na wiekszosci ots 8.6 a nie chcialbym zeby taki dobry server jak apo zniżał sie az tak do niskiego poziomu. ALe z drugiej strony chciałbym zeby Apo wypuscilo cos nowego zeby zachecic nowych graczy do gry, wiec moim zdaniem sa 3 wyjscia: Wpuscic 2 server Apo 7.6, Zrobic server na wlasnym kliencie (Aby pozbyc sie botow) i ostatnia nie robic nic i cieszyc sie gra jaka doswiadczamy!!:)

elmO.
29-10-2012, 08:26
Ja tam bym był za =D chociaż bym mógł porobić refillery jak by potów można było brać na respa max do 1.5k =D robił bym to co lubię, a i Demon by z tego skorzystał na pewno :)

@Według mnie może być :)

Okey
29-10-2012, 12:06
Będziecie brnąć w ten temat do upadłego? Mortiis nie ma ekipy na serwer 8+, nikt z nich nie specjalizuje się w nowszych klientach, a raczej ciężko mu idzie z przyjmowaniem nowych osób. Poza tym, wasze zafascynowanie trwałoby kilka miesięcy po czym znowu przenieślibyście się na inny serwer "bo ten serwer upada" - wam nigdy się nie dogodzi, jakby nie było. Moim skromnym zdaniem, nie jestem przekonany co do kolejnego serwera 8+.

Wieczny Knightt
29-10-2012, 14:53
Jestem na tak bo na 7.6 już mi się nie chce grac ale na 8.6 czemu nie z graczami z Apo było by fajnie. :)