View Full Version : Kilka propozycji dla Rooka :)
Sasha Rookslayer
18-09-2012, 09:46
Witam!
Wpadłem na pomysł, aby napisać kilka propozycji związanych z Rookiem, które na pewno urozmaiciło grę.
● Wycinanie skór - (propozycja już dawno miała wejść w życie, lecz została zapomniana). Przedmiot taki umożliwiałby dojście do bardzo ciężkiego Questu, który jest bardzo zmodyfikowany. Pomysł daje Administracji,
●Rook-Chat - chodzi o to, aby usunąć Rl-Chat, lub dodać po prostu Rook-Chat, wiem, że to nie jest bardzo skomplikowane i da się to zrobić. Rl-Chat - jest to niepotrzebny chat, na którym nikt nie siedzi, a na Rook-Chat, pewnie dużo Rookstayerów siedziałoby,
●Quest Log - Dodane go na wyspe początkującym byłoby bardzo przydatne, ponieważ dużo osób sprzedaje swoje postacie, oraz często kłamie, że nie ma wykonanych Questów, a kupujący daje się nabrać i jest w plecy kilka kcc,
●Ring of the Sky http://www.armia.toproste.pl/items/obrazki/rots.gif - na Acc makerze piszę, że owy ring dodaje ponad +120 szczęścia do zdobywania przedmiotów, lecz zdaje mi się, że on w ogóle nie działa. Proszę Administracje, by go przetestowała i naprawiła (nie chodzi mi, aby co chwile leciały itemki, lecz, aby było widać różnice z ringiem, a bez),
●Dodanie kilkunastu/kilkudziesiąt misji, aby gra się urozmaiciła, coś w stylu ''!Quest'', który jest na Mainie, np. (przynieś, kup, zabij, kliknij, znajdz, itd), pomysł daje Administracji,
●Zmodyfikowanie broni - Administracja pracowała nad moim byłym Sca na Rooku, lecz sama pisała, że potrzebują więcej czasu na testowanie, lecz nic z tym nie zrobili, Sca ma 50 ataka, a d axe 38, a różnica wynosiła niecałe 2%?
Tak samo jak z Knight Axe, a Daramarian, wynosi około 2-3% różnica, więc proszę o naprawienie tego,
●Loteria - Loteria, w której można byłoby zdobyć różne przedmioty, taka jak zawsze była (dawno jej nie było, więc można byłoby ją zrobić, troszkę kaski ubyłoby z servera, oraz lekkie urozmaicenie weszłoby w życię).
Myślę, że to dobre propozycję, które wejdą w życie. Nie mówię, że od razu mają wejść w życie, ponieważ update na Rooku był niedawno, lecz za kilka dni/tygodni. Czekam na wasze opinie i sugestie co do mojej propozycji.
Dobrze byłoby, gdyby ktoś z głównej Administracji się również wypowiedział w tym temacie.
Adachi.D
18-09-2012, 11:16
Jestem na tak. Skoro dales propozycje questu (punkt pierwszy) mogles tez dac propozycje jak on moglby wygladac itp...
@edit
Wycinanie skor zostalo zapomiane tak samo jak i blessy/drogie sl'e...
~#*Nalesniczek Zla*#~
18-09-2012, 13:31
A podobno praktyki masz do 17. xDD
Pomysły zajeb*ste ,tj. Bardzo dobre ,może i nawet bym na tym nieszczęsnym roku pograł trochę jakby coś zaczęli robić ;D
Jestem jak najbardziej za wprowadzeniem owych urozmaiceń.
Szymek Fizyk
18-09-2012, 14:25
W sumie połowa graczy online to gracze z rooka, taka siłę raczej admini nie lekceważą. Ale powielanie pomysłów z maina na rooka - niepoważny pomysł.
Upy na rooku powinny być raz na pół roku + jakaś aktualizacja mapy, modyfikacja respów, add new monster. Ja na waszym miejscu myślenie z tygodni zmieniłbym na miesiące.
MarSlayer06
18-09-2012, 17:21
Tak
Co do Rotsa to działa lub jeśli ma błąd to dali że szansa = 120 a nie że += 120
Pozdro :=]
Pomysły bardzo dobre i urozmaiciłyby w bardzo dużym stopniu grę na rooku. Myślę ze administracja powinna zainteresowac sie tymi propozycjami i większość wcielić w gre.
Sasha Rookslayer
18-09-2012, 17:32
Jestem na tak. Skoro dales propozycje questu (punkt pierwszy) mogles tez dac propozycje jak on moglby wygladac itp...
@edit
Wycinanie skor zostalo zapomiane tak samo jak i blessy/drogie sl'e...
@Adachi.
Idziemy do ''jakiegoś'' npc po misjie, a On nam każe dojść (hmm, dajmy na to, do jakiegoś miejsca ''może to być dżungla, której jeszcze nie ma'':eek: Dżungla składałaby się z różnorodnych bestii, nowych bostów:confused: Będziemy musieli iść do jakiegoś wodospadu, który jest ukryty w buszu, przy którym stoi wędrowiec, który daje nam wskazówkę do danego miejsca na mapie. Daje np. nam wskazówkę, abyśmy szli do starego drzewa, które jest gdzieś przy ''czymś:confused:''. Przy tym drzewie, stałoby stado różnorodnych bestii. Pierwszym zadaniem, np. byłoby kliknięcie na to drzewo, po czym dostajemy moc, którą dajemy wędrowcowi, którego spotkaliśmy wcześniej. Po czym każe nam wykonać kolejne misje, zabić różne potwory na mapie, zdobyć przeróżne przedmioty (lepsze i gorsze). Gdy już do niego przyjdziemy, daje nam podobne zadanie, np. (zdobyć kość skeleta, kości są różne, lecz mogliby zrobić jedną kość, np. bone skeleton, która by bardzo rzadko wypadała. Tą kość zanosimy npc, a on daje nam kolejne zadanie, np. przynieść mąke, oraz żyto, które byśmy kosili na zbożu, oraz piekli chleb nad piecem ;) - mam nadzieje, że wiecie o co chodzi) wystarczy skrypt mały napisać. Misji byłoby kilkadziesiąt. Na końcu każe nam zdobyć krzemień, oraz nożyk (zwykly kamień, oraz nożyki, które wypadają z Orc Leadera, tylko zmienić im nazwe) - bardzo rzadko wypadłyby owe przedmioty z nowego bossa:confused:). Po wszystkim dostawalibyśmy przedmiot (wycinanie skórek, oraz coś może jeszcze):cool:
Mam nadzieje, że pomysł na Quest się podoba. Może go wezmą pod uwagę piszać taki Quest. Dzięki za docenione
pomysły, pozdrawiam.
@Down
Week, piszesz, że Wycinanie skór kojarzy się z protokołem 8.6, to dlaczego Santano pisał, że to wprowadzi?
To nie jest wyssane z bajki, tylko to są słowa Santano. Obiecał, że wprowadzi to niech wprowadzi, a z tego można zrobić całkiem ciekawy Quest. Uwierz, że dodanie tych misji, na pewno urozmaiciłoby grę, a nie piszesz, że za dużo. W końcu na Rooku też gra sporo osób, mniej więcej 1/3 Apo, więc również coś chcemy :)
Zmodyfikowanie broni - uwierz, że nie jest w porządku, napisz do Tygrysa/Mortiisa, oni sami Ci powiedzą, co jest nie tak.
Dodanie kilkunastu/kilkudziesiąt misji - co za dużo to nie zdrowo (rookgard = wyspa początkujących, a nie drugi Mainalnd)
Można nazwać to drugim Mainlandem :D
Ale dzięki, że napisałeś :)
Każdy ma swoje zdanie.
Jestem na Nie, jako pierwsza osoba.
Wycinanie skór - kojarzy się od razu z protokołem 8.6, nie psujcie klimatu 7.6.
Rook-Chat - zbędna rzecz, dlaczego Rookgard ma mieć osobny chat, a Mainland nie? Rook jest tak samo ważny, jak i main. Chaty są od rozmów zależnie od tematyki.
Quest Log - temat był i z tego co pamiętam, miało być to zrobione, więc pozostaje czekać.
Ring of the Sky - jest w zupełności sprawny, działanie ringa możesz sprawdzić w internecie, nie działa on na zasadzie, iż Twoja postać będzie z każdego potwora lootać XXX itemów na lvl.
Dodanie kilkunastu/kilkudziesiąt misji - co za dużo to nie zdrowo (rookgard = wyspa początkujących, a nie drugi Mainalnd) ...
Zmodyfikowanie broni - według mnie jest wszystko ok, nie trzeba nic poprawiać, do tego dochodzi critical hit.
Loteria - tu może być ciekawie, jednak też jestem na nie, zawsze był, jest i będzie płacz, że osoba, która zajmuje pierwsze miejsce ma 'układy' z administracją serwera.
Zarexoholik?
19-09-2012, 13:45
Wycinanie skór - to i na mainie mogliby wprowadzić.
Rook Chat - w sumie lepsze to niż wiecznie pusty rl chat.
Quest log - już dawno powinien być wprowadzony.
Rots - różnica jest, ale nie chce mi się tego tłumaczyć, bo i tak nie zrozumiesz.
Jestem na Nie, jako pierwsza osoba.
Wycinanie skór - kojarzy się od razu z protokołem 8.6, nie psujcie klimatu 7.6.
Rook-Chat - zbędna rzecz, dlaczego Rookgard ma mieć osobny chat, a Mainland nie? Rook jest tak samo ważny, jak i main. Chaty są od rozmów zależnie od tematyki.
Quest Log - temat był i z tego co pamiętam, miało być to zrobione, więc pozostaje czekać.
Ring of the Sky - jest w zupełności sprawny, działanie ringa możesz sprawdzić w internecie, nie działa on na zasadzie, iż Twoja postać będzie z każdego potwora lootać XXX itemów na lvl.
Dodanie kilkunastu/kilkudziesiąt misji - co za dużo to nie zdrowo (rookgard = wyspa początkujących, a nie drugi Mainalnd) ...
Zmodyfikowanie broni - według mnie jest wszystko ok, nie trzeba nic poprawiać, do tego dochodzi critical hit.
Nie zgodzę się z tobą do końca. Rook chat- moglby ale nie musi.
Quest log - Potrzebny bardzo. Co z tego, że był jak nie wprowadzili. Trzeba się przypominać.
Rots - Gówno, a nie sprawny.
Misji na mainie było 72, na rooku mogli by zrobić chociaż 17 :D
Bronie - Uwierz, że nie jest ;/
Każdy ma swoje zdanie.
Racja.
Mti Rookstayer
19-09-2012, 16:05
Zgodzę się z:
• Quest Log,
• Rots (niby działa, ale lipnie, więc mogliby troche zmienic jego zastosowanie),
• Zmodyfikowanie broni,
• Loteria.
Ewentualnie te !Questy mogłyby jeszcze wpaść, bo nawet "pathe gex" jedni maja, drudzy nie maja :D
Reszta wydaje się zbędna :/
ROTS działa, ale nie zobaczysz różnicy, bo nie ma stałego loota z potwora, quest log jest dla mnie zbędny, ale może być, wycinanie skór odpada, loteria imo słaba opcja, bo płacz o za mocne itemy, bronie OK, rook-chat - spoko!
Sasha Rookslayer
21-09-2012, 15:25
ROTS działa, ale nie zobaczysz różnicy, bo nie ma stałego loota z potwora
Piszecie wszyscy, że rots działa, a tak na prawdę gówn* działa..
Dużo osób może to potwierdzić, że nie działa, a nawet jak działa to bardzo skomplikowanie i lipnie...
Rozwiązaniem tego problemu jest naprawa, lub po prostu napisanie krótkiego kodu. Co prawda, nie wiem jeszcze dokładnie jak to zrobić, ale myślę, że Mortiis po tylu latach wie :).
Kod:
if(randvalue < (lootBlock.chance1 * g_config.DROP_RATE)){
zmienić * na + oraz dodać warunek, że gdy gracz ma przedmiot na danym miejscu, tzn w miejscu Pierścieni, wtedy on działa jak powinien.
Chciałbym jeszcze dodać, że na acc pisze, że ROTS daje +120, a nie +120%. Większość ludzi myśli, że %... w cale nie jest tak.
Kod:
--100000= all time--
--50000= each 2 time--
--33333= each 3 time--
--20000= each 5 time--
--10000= each 10 time--
--6666 = each 15 time--
--5000 = each 20 time--
--4000 = each 25 time--
--3333 = each 30 time--
--2857 = each 35 time--
--2500 = each 40 time--
--2222 = each 45 time--
--2000 = each 50 time--
--1818 = each 55 time--
--1666 = each 60 time--
--1538 = each 65 time--
--1428 = each 70 time--
--1333 = each 75 time--
--1000 = each 100 time--
--909 = each 110 time--
--833 = each 120 time--
--800 = each 125 time--
--666 = each 150 time--
--588 = each 170 time--
--555 = each 180 time--
--500 = each 200 time--
--400 = each 250 time--
--333 = each 300 time--
Więc jeżeli przedmiot wypada powiedzmy z częstotliwością 2000, czyli raz na 50 zabitych to dodając rotsa mamy jakieś 2120, czyli raz na około 47 zabitych potworów. Różnica jest niewielka zwłaszcza przy przedmiotach wypadających często.
Niby tak działa ROTS, lecz w to nie wierzę. Różnica powinna być taka, jeżeli mamy na sobie ROTSA, to przedmiot ma wypaść nam (nasze potwory, które bijemy), a nie całego serva..
P.S
Lepszy jest loot bez ROTSA, niż z nim, więc proszę o poprawienie owego ringa.
Proszę również o to, aby ktoś z Administracji napisał coś tutaj.
Co sądzi o owych propozycjach.
wg mnie rots jest dobry, bo dajmy na to szanse na wypadnięcie broszki czy mpa z demona albo sla z skeleton lorda duzo zwiększa. Jesli jest jakis itemek który ma wypadanie na nie wiem 50? to bez rotsa go nie dropniesz.
Reszta moze być. Największa kicha z tą bronią. No i jeszcze dodali kryta tylko do axe bo jak by mogło być inaczej. Teraz od nowa trzeba będzie axe skillować.
@ edit ale i tak d war axe kosztuje 30cc a dijin blade 3kcc ?
@HpX3
Krytyk został dodany do najlepszej broni każdego rodzaju tj. Daramanian Waraxe, Djinn Blade, Crystal Mace, Hunting Spear.
Sasha Rookslayer
21-09-2012, 18:21
wg mnie rots jest dobry, bo dajmy na to szanse na wypadnięcie broszki czy mpa z demona albo sla z skeleton lorda duzo zwiększa. Jesli jest jakis itemek który ma wypadanie na nie wiem 50? to bez rotsa go nie dropniesz.
Reszta moze być. Największa kicha z tą bronią. No i jeszcze dodali kryta tylko do axe bo jak by mogło być inaczej. Teraz od nowa trzeba będzie axe skillować.
Uwierz, że siedziałem 2 dni na S Lordach, Demon Rookerach z ROTSEM.
Pózniej chciałem sprawdzić przez kolejne 2 na S Lordach i Demon Rookerach bez ROTSA i co się okazało? 2x sle z s lorda wypadły mi + 1x z Demon Rookera...
Beka z tym ROTSEM.
ROTS, raczej daje pecha, niż szczęście.
Wycinanie skór - > jak najbardziej na tak no bo to mieli ogólnie już dodać w II części upa 2011
Rook Chat - > ciężko powiedzieć ale ogólnie może być
Quest Log -> napisałeś - > TAK
Ring of the Sky - > go jak się nosi trochę długo to on dopiero zaczyna działać niech zostanie jak jest ale można zawsze dodać nowy ring na lot.
Misje - > Jak najbardziej na tak tylko oby było trochę męczenia jak na Main to chyba do dziś nikt nie wykonał; d
Zmodyfikowanie broni - > NIE
Loteria- > Też jestem na nie .
Sasha Rookslayer
23-09-2012, 11:48
Czekam dalej na odpowiedz kogoś z Administracji :)
Minutka345
23-09-2012, 20:28
Na tak , zgadam się ze wszystkim.
to jest rook nie maim !
moze jeszcze poproscie o ataki obszarowe?
a moze uw potrzeba na rooku??
PS.
Rook = Wyspa Poczatkujacych wiec niech zostanie wyspa na ktorej sie gre zaczyna a nie robmy z niego mini Mainland
Adachi.D
24-09-2012, 09:04
[B]to jest rook nie maim !
PS.
Rook = Wyspa Poczatkujacych wiec niech zostanie wyspa na ktorej sie gre zaczyna a nie robmy z niego mini Mainland
Nie na apo, nie na apo moj kochany xD Skoro zostalo tyle dodane to powinno to byc kontynuowane.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.