PDA

View Full Version : Creator - niedoci?gni?cia! PART 2

Zarexoholik?
20-09-2012, 02:44
Od tej pory motyl przy pierwszym zakupie będzie kosztował 1kcc + 3 motyle, przy drugim 2kcc + 3 motyle, przy trzecim 3kcc + 3 motyle, i tak dalej.. Jeśli cena nadal będzie zła, zwiększę cenę podstawową na 5kcc. Zauważcie też, że motyli na serwerze jest z każdym wejściem coraz mniej, a Creatora można zabić tylko raz dziennie. Co Wy na to?

Teraz przy wejściu płacę różowego, niebieskiego i brązowego motyla + 14kcc. Za każdym razem o 1kcc więcej. Do ilu kcc dojdzie? Każde wejście na Creatora to strata kasy, bo nawet jeśli coś spadnie to trzeba podzielić się z 'ekipą', ponieważ samemu nie da się go zabić. Tak miało być? Jeśli tak to chodzenie na Creatora jest opłacalne jeśli wejście kosztuje max 10kcc + 3 motyle przy założeniu, że coś zlootujemy. Moim zdaniem cena powinna się zatrzymać na 20~kcc, a loot z Creatora powinien zostać lekko poprawiony, bo przeważnie zlootujemy tylko 1-9kcc + sapphire helmet i m walle.

Jeśli to nie zostanie poprawione to pójście na bossa serwa nadal będzie nieopłacalne - chyba, że wykonujemy misję/questa pierwszy raz i płacimy 1kcc + 3 motyle.

Karmazynek
20-09-2012, 02:58
Zgadzam się z autorem tematu.Creator to jedno wielkie niedociągnięcie na które zupełnie nie opłaca się chodzić.Tak jak autor napisał loot z tego moba powinien zostać lekko poprawiony lub cena dostępu do niego zmieniona.

Adachi.D
20-09-2012, 05:44
Nie podoba sie ? To na niego nie chodz, proste... Czy czasem ubicie bossa nie powinno sprawiac przyjemnosci ? HALO, chyba wlasnie o to chodzi ? Cena powinna rosnac i rosnac.

Szymek Fizyk
20-09-2012, 08:25
Najpierw pisałeś, że cena powinna za wejście do creatora wzrastać a teraz niby ma maleć. Po pierwsze to nie jest mob do hunta tylko do misji do różnych questów. Żeby admini patrzyli tak płytko jak te twoje rozumowanie to apo w 1 dzień by się rozsypało.

Opisze trochę jak to wygląda: Płacisz za wykonanie questa, a następnie odzyskujesz stracone kcc pomagając bloczyć innym, albo na auto locie biegasz :eek:. Chyba jeśli koszt wykonania questa będzie ogromny to zdobyty item z questa będzie rzadkością, a chyba o to biega żeby zakończył się ten przesyt na apo.

Chyba już przed tobą nie ma przyszłości!

/* jeden student, a może już i nie student, drugi chce iść na studia ale nie pójdzie bo w tibie będzie grał-czyżby apo dla 2 osób i reszty wirtualnych przyjaciół globusa*/

~#*Nalesniczek Zla*#~
20-09-2012, 13:20
No raczej że powinno zostać to poprawione chodź z drugiej strony to boss ,więc powinny spadać naprawdę zajebi*ste itemki w jakichś odstępach czasowych np raz na tydzień spadnie kaptur ,za następny tydzień spadnie coś tam innego.

Sasha Rookslayer
20-09-2012, 14:34
Zareks, masz tyle kcc, a chcesz jeszcze więcej?
Chodzi o to, aby zmniejszyć pieniądze na serwerze, a nie zwiększyć.
Pierw piszesz (jedno), aby powiększyć koszt w Trainerach, a teraz piszesz (drugie), aby zmniejszyć ceny motyla, oraz powiększyć loota z bossa Creatora:confused:

Sam nie wiesz co piszesz :l

Jeżeli Administracja poprawi loota z owego bossa, to również proszę o poprawienie loota z bossa na Rooku (Dark Princess), oraz można byłoby zrobić wejście, za które płaciłoby się :) Oraz nowy resp, bo na Princess jest Explo Quest.

Pjona!

Zareks, jestem na Nie.

Kimus The Master
20-09-2012, 15:07
Również jestem za zmianą tej opłaty.. Ja za wejście płace 180 sc+ motyle,a loot nie jest zbyt ciekawy Już częściej można lootnac pandemke z miniona niz coś cennego z Creatora...

Faamous
20-09-2012, 15:21
Nie podoba sie ? To na niego nie chodz, proste... Czy czasem ubicie bossa nie powinno sprawiac przyjemnosci ? HALO, chyba wlasnie o to chodzi ? Cena powinna rosnac i rosnac.

Wszystko okej, tylko nie rozumiem jednego w kazdym temacie dorzucasz swoje '3 grosze' a tak naprawde, malo wiesz o tym jak jest pozniej na wiekszym levelu i zachwoujesz sie jak niewiadomo kto, a jestes zwyklym pionkiem, nie rozumie..

@Top.

Co do tematu to niech cena zatrzyma sie na 25 kcc + te motyle i bedzie okej.

Zarexoholik?
20-09-2012, 15:24

Twój tok rozumowania: "Iść na najsilniejszego moba na serwie i jeszcze na tym stracić!" - gratulacje.

Zareks, masz tyle kcc, a chcesz jeszcze więcej?
Chodzi o to, aby zmniejszyć pieniądze na serwerze, a nie zwiększyć.
Pierw piszesz (jedno), aby powiększyć koszt w Trainerach, a teraz piszesz (drugie), aby zmniejszyć ceny motyla, oraz powiększyć loota z bossa Creatora:confused:

Sam nie wiesz co piszesz :l

Zareks, jestem na Nie.

Ja mam tyle kcc i mogę chodzić na niego kiedy chcę, ale nie pomyślałeś o innych? Chyba nie tylko ja chodzę na Creatora, zrozum to wreszcie synku. Jak idziesz na jakiegoś na globalu to jest szansa, że spadnie z niego coś rzadkiego/cennego. Co spada z Creatora? Pandemka? Z miniona, Omena też, a 3x łatwiej to ubić?

Kiedyś chciałem, że cena za wejście to było jakieś 10kcc~ + motyle i Santano, czy tam Tygrys pisali, że na 10kcc się zatrzyma. Nie przypuszczałem, że każde wejście na Creatora [który powtarzam jeszcze raz jest najsilniejszym mobem na serwie] będzie oznaczało waste.

Najpierw pisałeś, że cena powinna za wejście do creatora wzrastać a teraz niby ma maleć. Po pierwsze to nie jest mob do hunta tylko do misji do różnych questów. Żeby admini patrzyli tak płytko jak te twoje rozumowanie to apo w 1 dzień by się rozsypało.

Opisze trochę jak to wygląda: Płacisz za wykonanie questa, a następnie odzyskujesz stracone kcc pomagając bloczyć innym, albo na auto locie biegasz :eek:. Chyba jeśli koszt wykonania questa będzie ogromny to zdobyty item z questa będzie rzadkością, a chyba o to biega żeby zakończył się ten przesyt na apo.

/* jeden student, a może już i nie student, drugi chce iść na studia ale nie pójdzie bo w tibie będzie grał-czyżby apo dla 2 osób i reszty wirtualnych przyjaciół globusa*/

bla bla bla, nawet nie chce mi się czytać tej twojej głupoty. Kupowałeś kcc na allegro, więc ty o kcc martwić się nie musiałeś. Zresztą 3k knightem nigdy Creatora nie biłeś.

#topic

Śmieszna sprawa, że kilku no name się wypowiedziało, a nigdy nawet na Creatorze nie byli.

Azielu$
20-09-2012, 15:43

Gdzie napisał, że cena za wejście ma maleć? Czytanie ze zrozumieniem Ci nie idzie tak samo jak poprawne składanie zdań. Nie wnikam co zrobiłeś za promocję do następnej klasy.

#topic
Moim zdaniem cena powinna się zatrzymywać na 20kcc i motylach, a złoty motyl powinien zostać dodany do loota z Creatora.

#Fizyk
A ty do końca życia będziesz robił z siebie idiotę na tym forum.

Soi
20-09-2012, 18:32
Rotfl... jak dla mnie powinny byc dwa Creatory na serwie O.o
Pierwszy- TYLKO dla osob ktore wbijaja pierwszy raz lub nie wykonaly questu i tam ta pierwsza cena za wejscie. ( wiekszosc ludzi ma zrobionego questa wiec nie bedzie tego, ze ktos bd wchodzil przez to wejscie tylko po to zeby nie placic tych 9k wiecej)

Drugi- dla osob ktore wykonaly i tam odpowiednio wieksza cena ale oplacalna nie wiem, nie expie tam ale propozycja Zarexa wydaje sie byc oplacalna dla gracza.

Nie weim? dwa takie same questy tylko w dwoch roznych miejscach i pierwszy tp by tp do pierwszego a drugi do drugiego.

Lub po prostu zmienic zeby cena sie zatrzymywala przy 10kcc i raczej ta propozycja przejdzie bo mniej zabawy przy niej..

Btw. sadze, ze Zarex po tym czasie na serwie (latach) ma tyle kcc ze jemu to w sumie pewnie wisi ile to wejscie kosztuje... Wiec nie wiem skad ten wasz argument

Hektor Gompka
20-09-2012, 20:32
Może najlepiej wyjebać tą opłatę i zrobić resp jak Master Atoma? Nie z każdego bossa zarobisz synku. Pogódź się z tym. Nie podoba się to nie chodź tam?

Demon
20-09-2012, 20:59
@up
a kto ma tam chodzić? są 2-4 ekipy na 7.6, które są w stanie to zrobić

@podbijam, max 15-20kcc na wejście + ofc. motyle i będzie ok :)

Hide
21-09-2012, 17:48
Jebłem jak to zobaczyłem . Weź ty się jebnij w ten swój głupi łeb ! Jak my robiliśmy temat że Creator jest za drogi to pisałeś że wszystko jest okej ... :confused:

NIC NIE ZMIENIAĆ!

Podbijam. Szansa na zmianę była kiedyś kiedyś, teraz pozamiatane.

Skeptikz
21-09-2012, 20:01
ludzka glupota nie zna granic, czy to normalne ze najstarszy apowicz placze na forum o pixela?

Moim zdaniem Creator potrzebny jest tylko to questu wiec ceny powinny rosnac.
Po drodze macie wiele innych potworow na ktorych mozna siedziec ile sie chce wiec jest to oplacalne chociaz nie musi!

Zarex na prezydenta! To, ze jestes najmadrzejszy w swojej ekipie bo jako jedyny skonczyles 2 klasy gima nie znaczy, ze mozesz plakac na tibijskim forum

Podbijam. Szansa na zmianę była kiedyś kiedyś, teraz pozamiatane.
Pozamiatac trzeba w glowie zarexa bo ma burdel, myli mu sie swiat tibijski z realnym

Bleyn heaver caf nie usuwajcie to "roskas"

Zii Baba
30-09-2012, 23:56
NIE, byl czas na poprawki, teraz plac za bledy.

Rekrut xD
05-10-2012, 23:21
Ciekawe czy połowa z was tam była przynajmniej raz co się wypowiada na ten temat... Kiedyś był taki temat to Zarex sam pisałeś żeby nic nie zmieniać... Wiec niech będzie jak jest!

Kowalz
09-10-2012, 13:20
napisze tylko tyle w temacie , jesli mam 1,7k ek i mam placic takie krocie na losowa nagrode to chyba cos jest nie halo,a co mam czekac az wbije 3k lvl?! i dalej sam nie dam rady xd beka czyli musze sobie creatora odpuscic bo tansze motylki u zarexa sie skonczyly a nikt inny nie wybija ;d

Pierwszy- TYLKO dla osob ktore wbijaja pierwszy raz lub nie wykonaly questu i tam ta pierwsza cena za wejscie. ( wiekszosc ludzi ma zrobionego questa wiec nie bedzie tego, ze ktos bd wchodzil przez to wejscie tylko po to zeby nie placic tych 9k wiecej)

Drugi- dla osob ktore wykonaly i tam odpowiednio wieksza cena ale oplacalna nie wiem, nie expie tam ale propozycja Zarexa wydaje sie byc oplacalna dla gracza.

mysle ze to byloby spoko.