View Full Version : Jeste? Bogiem 2012
Τettmeier
22-09-2012, 16:05
Wczoraj była premiera. Był ktoś w kinie? Jak wrażenia?
Osobiście nie mogłem się doczekać filmu. Przed wejściem byłem pod ogromnym wrażeniem ze względu na tłum czekający na godzinę 18.00 i wejście. Na film przyszło kilku ludzi starszych tj. 30+, nie brakowało 15-latków, ale najwięcej zauważyłem takich w moim wieku 17-20. Tak czy inaczej, nie nazwę "falą gimbów" ludzi obecnych na seansie.
Do rzeczy. Nie dowiedziałem się zbytnio z tego co tam pokazali, wszystko już wiedziałem a wręcz brakowało mi w filmie niektórych momentów opisanych na każdym kroku w internecie. Na przykład wcześniejszych zdarzeń z życia Rahima. Geneza kawałka "Jestem bogiem" jest opisana na każdej stronie o biografii PFK, wystarczy, że pisał ją ktoś kompetentny.. Wiadomo, nie można pokazać wszystkiego w tak krótkim czasie(110~ min). Al==Aktorzy według mnie wykonali swoją robotę zajebiście. To jak gość zarapował 'Plus i minus', albo 'Powierzchnie Tnące', o *****. Ciarki na plecach. Niesamowite uczucie, myślałem, że tam stoi Magik, a potem Fokus.. Jak im nie szło, a Magik wlazł na scenę i nawinął Nowiny. Zamknął mordy wszystkim obecnym na koncercie ^^. Brakowało mi momentów z koncertu w Spodku. Mogliby puścić na koniec kilka kawałków w pełnym oryginale na przykład, tak to sobie wyobrażałem.. Wszystko co tam pokazali było dopracowane i - miałem wrażenie - doskonale odtworzone z przeszłości. Ludzie mówili o niektórych fikcyjnych momentach, ale osobiście głęboko w tym nie siedzę więc nie zdążyłem jeszcze tego zauważyć, a chętnie bym się dowiedział, co nie było do końca zgodne z prawdą. Nie żałuję pieniędzy wydanych na bilet. Wreszcie mogłem zobaczyć coś co mnie interesuje, nie pamiętam kiedy ostatnio sala w kinie była tak zapchana ludźmi. Kogo bym nie spytał: "ja idę w sobotę, ja jutro" itp. Ok bo się rozpisałem. Wrażenia w niektórych momentach niesamowite, cała publika milczy i czeka co będzie dalej, żadne gimbusy się nie cieszą, odbierają to co się tam dzieje poważnie. Jestem zadowolony, bo nie wiem czy w ogóle możliwe było pokazanie czegoś więcej(a tego bym pewnie oczekiwał).
Polecam wszystkim i opisujcie odczucia.
Kimus The Master
22-09-2012, 16:08
Ja byłem w na tym w kinie. Film zapowiadał sie bardzo ciekawie ale niestety przed seansem i w trakcje za duzo wypiłem i w polowie filmu zasnalem xD
te zwiastuny były takie sztuczne, że nie mam ochoty na to iść, ale z racji, że jestem powoli ciągnięty to chyba się wybiorę
Lagga v3
22-09-2012, 16:44
wyjebane mam na ten film jak i gimbusów które rzędami ustawiały się do kupna biletów.
@ nie byłem , nie pójdę.
Zarexoholik?
22-09-2012, 16:47
Ten film to jedna wielka fikcja, liczyłem na to, że zostanie pokazana prawda - myliłem się.
#niżej
Co ty myślisz, że oni byli biedni? W filmie zrobili z nich biedaków, a Magik po odejściu z k44 miał już tyle kasy, że spokojnie mógł nagrywać. Jakieś 15 zł na studio? Żenada. Fakt faktem role zagrali fajne, ale ten film to bajka, żeby lepiej się sprzedało.
Τettmeier
22-09-2012, 18:30
wyjebane mam na ten film jak i gimbusów które rzędami ustawiały się do kupna biletów.
@ nie byłem , nie pójdę.
"Tak jestem fanem PFK słyszałem kilka nrów, jeden znam na pamięć, kupiłem wczoraj bluzę a jutro idę na film" - tak odebrałem Twoją wypowiedź, że tak uważasz, że tak oceniasz wszystkich którzy poszli.
#Zarex
W którym miejscu fikcja?
Adachi.D
22-09-2012, 18:42
chuj z etgo filmu pfk nigdy dobre nie było magik to tylko ćpun któremu marihunaen zawrócił w głowie i to włąśnie wszczykiwanie to zabiło - taka przestroga dla ćpiących marihunaen. Odnośnie filmu jest żałosny pokroju "marcin najman historia prawdziwa" nie polecam film dla gimbusów jarających się rapem zza grobu pis jou
March 16, 1995 (17) - Ty znowu się nie rób taki dorosły ;)
Wiesz znam wielu ludzi, którzy lubią tą muzykę słuchają hh/rap i pójdą na ten film.
Nie każdy wychował się na Dodzie i Piasecznym(czy jak mu tam) :rolleyes:
@Topic
Miałem iść jutro, ale niestety zapomnieliśmy zarezerwować miejsc, i trzeba to przełożyć na inny termin :o
to nie jest moje konto jak bym chciał mógłbym być twoim ojcem
a film nadal poniżej zera dziwie się że ludzie mogą wydawać kase na takie gówno o obsranym grajku który sie zaćpał na śmierć
Już jest taki poradnik wardowniku . Do pieca z tym
Jest już taki poradnik Zareks.
Więcej postów nie nabijesz maniaczyno...
Dam ci 9/10.
Jest już taki poradnik, a poza tym w dzisiejszych czasach pewnie każdy wie jak go się robi ...
0/10
Jak wpisałem w wyszukiwarce to nie znalazło, więc trzeba było go wyszukać przeglądając po kolei każdą stronę? Zresztą mój poradnik jest znacznie lepszy, bardziej klarowny, bez zbędnych opisów i masy screenów.
Zresztą mój poradnik jest znacznie lepszy, bardziej klarowny, bez zbędnych opisów i masy screenów.
nie no przecież ty wszystko masz zajebiste nawet życie tibijskie :o
No i po co ten poradnik modek zaakceptowal ? Bo Zarex wlozyl w jego wykonanie trud czy co ? XD Bez jaj, 0/10
~#*Nalesniczek Zla*#~
23-09-2012, 12:12
Kumpel był mówi że film kosmos.
Podobno zaje*isty i kozacki!
Polecam ;D Tak wynikało z jego relacji ;p
^Gpiotras~
23-09-2012, 13:22
Dużo ominęli z książki :<.
Ale film... Dał mi do myślenia i to dużo po seansie.
A głoś Magika w tym filmie... *****... Prawie jak oryginał...
Strasznie podobała mi się rola Magika, według mnie odegrana zajebiście! Jestem pełen podziwu dla aktora odgrywającego tę rolę. Generalnie film zajebisty i w stu procentach godny polecenia.
Black Dervil
24-09-2012, 00:13
nie wiem mi sie takie cos nie podoba , jak by ten film nie wyszedł nawet nie którzy by nie wiedzieli kto to jest magik. a powiem ci tak mowisz ze nie widziales tak kina dawno zapchanego jak wyszedł american pie 8 to bylem na drugi dzien na 18 to o 16 jak kupowalem bilet to nawet ledwo co miejsc było
Τettmeier
24-09-2012, 21:11
nie wiem mi sie takie cos nie podoba , jak by ten film nie wyszedł nawet nie którzy by nie wiedzieli kto to jest magik. a powiem ci tak mowisz ze nie widziales tak kina dawno zapchanego jak wyszedł american pie 8 to bylem na drugi dzien na 18 to o 16 jak kupowalem bilet to nawet ledwo co miejsc było
No widzisz to wlasnie jest porównywalne z tym American Pie bo u mnie np nie można było dostać biletów już 2 czy 3 dni wcześniej było porezerwowane na cały weekend, otwierali inne sale.
Szkoda, że kompletnie pominięty jest wątek wakacji w Niemczech...
Kapitan Alkohol.
25-09-2012, 17:17
gorzej gimbusiarsko zachowują się trolle pokroju poziomka czy laggi piszące o tłumach gimbów czekających na film o typie który zacpał się na śmierć, jesteście debilami i tyle i nie mówię tego jako psychofan pfk/k44 bo faza na to dawno mi przeminęła tylko na to że robicie z siebie idiotów na każdym kroku, większych niż uczniowie gimnazjum którzy skosili trawnik i wyprowadzili psa żeby dostać 20 zł od rodziców na bilet na film
#top
film jak to było napisane w jakiejś recenzji - brutalnie brudny i prawdziwy, zajebiście mi sie podobał, warto było na niego pójść i z czystym sercem mogę go polecić
Anonimowy
26-09-2012, 06:49
Jak mi się jarają tym filmem oraz Magikiem blond 17stki i tego pokroju osoby, zadaję głupie, ale trafne pytanie, które je wykańcza "Jak tak naprawdę miał na imię Magik" o nazwisku nawet nie wspominam XD
Byłem na premierze i oczekiwałem zajebistej ecstazy podczas całego seansu. Niestety, to miłe uczucie czułem tylko w nielicznych scenach. Nie ukazano wgl zajawki pfk i zajawki jaką jest hip hop.
Master Sio
27-09-2012, 18:37
Dzień po premierze w sobote o 11 15 / wszedlem na seans ;d film jako dramat podobał mi się.. fajna historia z wiadomym zakończeniem ;P
Właśnie wróciłem z seansu, bardzo mi się podobała gra aktorska i przy okazji przyjemna nawijka, wspomniane wykonanie "Powierzchni Tnących" albo "Plus i Minus" - ciary. Sala w kinie cała zapchana i mimo początkowych komentarzy końcówka filmu zamknęła pysk całej sali, film obowiązkowy dla każdego słuchacza rapu.
Byłem wczoraj w kinie, bardzo mi się spodobał, jako jeden z nielicznych polskich filmów. Rola Magika i Rahima odegrana według mnie bardzo dobrze, Fokusa trochę słabiej i Gustawa <lol> Film oczywiście polecam :)
leivrocS
02-10-2012, 20:52
jak dla mnie słabe, przeklinki co 5 sek do 50 min nie wiedzialem kturej to magik kturen fokus a kturen rahim jednak warto zobaczyc polecam dla ludzi co nie znajo sie na rapie za dobrze ;];; pozdro 600
Mr$ Quean
02-10-2012, 23:00
@up
Słownik nie gryzie :)
#top
Film nawet spoko, mi się podobał.
Jak większość polskich produkcji- przereklamowane.
Przeszłości Rahima nie pokazali, bo to nie był film o nim, tylko o całej grupie, a jak już, to najbardziej koncentrował się na tragicznej postaci. I tak im się udało, mieszcząc wszystko w niecałych dwóch godzinach. Osobiście uważam, że film jest godny polecenia, a początek (Na mocy paktu) i końcowy psycho remix nie jednego może przyprawić o...powrót do przeszłości
straszne gowno, ogladac ie tego nie da -,- jeden z gorszych filmow
no skacze spac czesc
Myślałem,że będzie ten film dużo ciekawszy wszystkie najlepsze momenty to zostały pokazane już w zwiastunie .
Zii Baba
22-10-2012, 13:32
Mozna obejrzec raz moze 2, ale bez niczego specjalnego... Kiepsko wykonany film to moge jedynie napisac, do reszty jestem neutralny ; /
chuj z etgo filmu pfk nigdy dobre nie było magik to tylko ćpun któremu marihunaen zawrócił w głowie i to włąśnie wszczykiwanie to zabiło - taka przestroga dla ćpiących marihunaen. Odnośnie filmu jest żałosny pokroju "marcin najman historia prawdziwa" nie polecam film dla gimbusów jarających się rapem zza grobu pis jou
Jestes synek dnem :) wiecej pisac nie bede bo az mi szkoda klawiatury po przeczytaniu twojej wypowiedzi :) 17 gogogo
@top
bylem, widzialem
Film , fajny lecz troche przeklamany!
Byłem na filmie, jak dla mnie całkiem spoko, chociaż jak na tyle zapowiedzi i oczekiwań to i tak 'średnio'.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.