View Full Version : Propozycja odnosnie balansu klas na apo.
Pan Afforc
29-09-2012, 18:04
Witam wszystkich, od pewnego czasu chodzilo mi kilka rzeczy po glowie.
Po pierwsze:
Wprowadzenie questow dla ek/rp oraz ed/ms. Nie wazne jaki quest, mniejsza bo to naprawde mnie nie interesuje. Chodzi o to by jako nagrode, dostawalo sie dostep do respow z potworami typu WARDY. Expienie na wardach dla ek/rp to zaden wyczyn, pada sie wtedy gdy sie ma na to ochote. Natomiast dla ed/ms to troszke udreka na np. 2k lvlu, bo czasami sie wbiega na respa i pada znowu.
Przechodzac do sedna sprawy, pomyslalem sobie kiedys, a co by bylo gdyby stworzyc respy dla ed/ms z potworkami ktore maja DUZA LICZBE HP ALE ZADAJA MNIEJSZE OBRAZENIA oraz respy dla ek/rp z potworkami ktore maja odpowiednio mneijsza liczbe hp ale zadaja wieksze obrazenia. Oczywiscie alternatywnym wyjsciem pozostawalyby wardy.
Po drugie:
Pvp dla ed/ms jest udreka, rp rowniez czasami cierpia. Chodzi mi tu o bardzo powolne manasowanie sie. Manasy daja tyle many co kiedys, gdy 1k to byl wysoki lvl. Nastaly jednak nowe czasy, coraz wiecej ludzi gra postaciami wysoko lvlowymi. Uwazam ze z tego wlasnie powodu liczba many przywroconej powinna wynosic: WARTOSC STANDARDOWA + bonus z mlvl, np. 5 many za 1 mlvl. Mysle ze ta propozycja sprawilaby wieksze zainteresowanie gra ed / ms / rp gdyz jak wiadomo uzycie energy ringa na pvp czy tez wardach(W krytycznych sytuacjach) konczy sie dlugim i mozolnym manasowaniem sie.
Wzmocnienie uderzen z auto ataku bronia dla ed/ms. Tak by postacie magiczne uderzaly wzledem mlvla/lvla z broni magicznych.
Wypowiadajcie sie, krytykujcie, glosujcie.
Pozdrawiam.
Ps. Moje pomysly wynikaja z długoletniej gry na apo wszystkimi klasami.
Edit: Bylbym bardzo wdzieczny gdyby ktos z administracji sie ustosunkowal.
Mr$ Quean
29-09-2012, 18:08
Nie gram długo na APO więc nie wiem jak jest z expieniem ms/ed na "Ward" ale co do manasów to jestem na Tak. Mając 100k many ładuje się ją dobre 10 min gdyż manas daje 500 many?
Wzmocnienie uderzen z auto ataku bronia dla ed/ms. Tak by postacie magiczne uderzaly wzledem mlvla/lvla z broni magicznych.
Popieram.
Dla przykładu uderzenia z uw to tylko są sprzyjające dla ek/rp, niekiedy hit zadany przez knajta wychodzi większy niż z czaru exori max. Jak sama nazwa wskazuje "postać magiczna" powinna mieć większe uderzenia od profesji ek/rp a nie 2 razy mniejsze. Zwiększyć zadawane obrażenia z broni magicznych dla postaci o x2 lub zmniejszyć dla ek/rp. W solo ms/ed z knajtem/rp (noszącym uw) wychodzi szansa 1/5 że zabijemy przeciwnika, no chyba ze nieogar.
Gram edem i nie tylko ja mogę stwierdzić, że to jest chodząca kupa do solówek z knajtem/rp.
Adachi.D
29-09-2012, 18:45
Mając 100k many ładuje się ją dobre 10 min gdyż manas daje 500 many?
Taak, ja recznie bym sie szybciej wymanasowal... -.-
@top
Jestem na nie, kazda profesja ma swoje zalety i wady, taki ek malo bije, a ms ma przyjebanie jak moździerz... Graj ek jak Ci sie prof magiczne nie podobaja, proste.
Pan Afforc
29-09-2012, 18:46
Wlasnie chce uniknac oslabiania jakiej kolwiek profesji by nie wzbudzac powszechnego niezadowolenia, gdyz niestety na ta chwile 70% ludzi gra ek/rp. Dlatego wdg mnie jedyna dostepna mozliwoscia jest ulepszenie ed/ms pod wzgledem pvp.
@up Adachi D
Rozumiem ze kompletnie nie przeszkadza Ci to ze po city biegaja same ek/rp
Rozumiem rowniez ze sam grasz ek/rp :)
Oczywiscie jednak masz prawo do wlasnego zdania, po to jest ten temat :)
Otóż Cię zasmucę, liczba przywróconej many przez "megamanas" jest zależna od mlvla. 2,6k ms ze 153 mlvlem manasuje się około 780~~ gdzie 1k ze 130 mlvlem manasuje się już 600. Niby mało znacząca różnica, ale u ed to już jest manas+manas=gran mort także tego nie trzeba zmieniać. Hity z broni u ed/ms to trochę śmieszne, Mortiis dziwnie wyliczył combo i takie są konsekwencje. Ue msa+uw = u eka max+uw, co prawda przy 2x ue lub maxie to daje pewną przewagę względem ms'a, ale niewielką... Wardy dla ms/ed? Idiotyzm, jak nie umiesz tam expić, idziesz na FW, też nie trzeba tego zmieniać.
Grałem każdą profesją na większym lvl'u niż 2,5k, więc argumenty typu "nie grałeś to nie wiesz" są inwalidami.
Jestem za. Obie propozycje mi się podobają chociaż gram ek
Pan Afforc
29-09-2012, 18:59
Wiem ze mf sa zalezne od mlvla, ale to jest roznica 150 many max 200 miedzy ek a ms/ed a roznica w manie jest duzo wieksza, dlatego uwazam ze system wymaga poprawy.
First yuuhi
29-09-2012, 19:01
Propozycje do przemyślenia ale myślę ze przejdą bo faktycznie z tymi wardamia dla ed/ms to udręka :)
Belushia
29-09-2012, 19:16
Jak najbardziej "ZA".Myśle ze dobre i przemyślane propozycje. Łapka w góre
Propozycje zajebiste;] jak najbardziej za ale i tak to nie wejdzie
Rekrut xD
29-09-2012, 20:16
Ed i ms w pvp jest lipnie z deczka. I tak nic nie zmienią to...
.LOGEST.
29-09-2012, 20:35
osłabić ek i ciut polepszyć msa, wyjebane w manasy
Zarexoholik?
29-09-2012, 20:38
Otóż Cię zasmucę, liczba przywróconej many przez "megamanas" jest zależna od mlvla. 2,6k ms ze 153 mlvlem manasuje się około 780~~ gdzie 1k ze 130 mlvlem manasuje się już 600. Niby mało znacząca różnica, ale u ed to już jest manas+manas=gran mort także tego nie trzeba zmieniać.
Wcale nie. Mam 48 mlvl palem i wcale nie manasuję się więcej od knighta z 8 mlvlem.
#topic
Wardy nie są jedynymi mobami, na których możesz expić. Masz Queeny, Fw, Wise, Pathy, Elfy/Dwarfy exe lub Gladiatory. Także wybór masz... A co do pvp, jak nauczysz się grać to zrozumiesz, że profesja magiczna jest najlepsza.
Żadna.
romanek147
29-09-2012, 21:56
Tak głównie z tymi hitami z uw. Ja 2k ed bije prawie o polowe mniej z uw niz 2k ek.
osłabić ek i ciut polepszyć msa, wyjebane w manasy
to trzeba wyjebać uw :P, bo dmg msa jest na tyle mocne, że ek potrafi się nie wyuhać [przykład 200vs200], ale fakt, że na większym lvlu jest sieka
ja to bym proponował zabrać critical ekowi w uw, bo to przekreśla pvp
'Boonek'
30-09-2012, 11:59
Jak na moje oko, to w dalszym ciagu ek troche za duzo bije z uw, reszta jest ok
scimex pallll
30-09-2012, 12:48
Zawsze jest placz i bedzie XDDDDDDD
Ja jakos rozpierdalalem wieksze lvle (eka) i jakos nie narzekalem XD jesli ogarniesz postac to mozesz wszystko zrobic. Kazdy gadal ze rp jest chujowaty a jednak dawalem kazdemu wpierdol :(
Nie mam zdania, bo nie gram.
Kovalchuk
01-10-2012, 12:43
Macie nowe questy, jeszcze za pewne nikt tego nei wykonał a już płaczecie, rusz dupe robić misję a nie tylko płacz, może jest już owy dostęp po wykonaniu misji ? pomyśl!
adrian0093
02-10-2012, 00:26
Który to już taki temat?.. Nawet nie chce sie liczyć.
Twoja propozycja dotycząca tych potworów dla różnych profesji to jest kompletna porażka - ward to nie jedyny mob w grze. Pisałeś tam również, że nastały nowe czasy i manasy nadal dają tyle samo many blablabla.. Nie dostrzegłeś tego, że możesz ich używać na hotkeyach? To już daje na prawde dużo. Większość i tak grała i gra na botach więc nawet nie odczuwa różnicy, ale Mortiis robiąc skrypty zakłada, że nikt nie używa programów wspomagających.
Uwazam ze z tego wlasnie powodu liczba many przywroconej powinna wynosic: WARTOSC STANDARDOWA + bonus z mlvl, np. 5 many za 1 mlvl.
Załóżmy, że jestes ms i masz 130mlvl (5x130=650) i dostajesz +650 many więcej niż np. top1 ek - wyobrażasz juz sobie ten płacz na forum każdego posiadacza knighta?
Dodane zostały również te niebieskie manasy które dają Ci więcej many więc jeżeli nie wyrabiasz na zwykłych mf to przerzuć się :)
Nie, nie, nie.
Xienus o.O
02-10-2012, 08:12
i pewnie grasz ed/ms?
nie masz gdzie expic??
Queen/Fire Woman
i dużo innych.
to nie administracja ma robić takie respy żebyś sobie wbijał lvl w minute na 10k lvlu
tylko to gracze mają sami sie nauczyć expic na respach jakie dodaje administracja.
ed/ms ma zle na wardach 2k lvl?? no to ty chyba nie potrafisz grac...
owszem taki ed/ms padnie jak sie zatrzyma ale za to zabija warda dużo szybciej niz ek/rp
wiec na jedno wychodzi... widziałem 1,5 ed z sh jak sobie expi na wardach i wbija lvl w 4 min...
a co do twojego idiotycznego pomysłu z manaskami
Edzio już teraz manasuje sie po 750-800??
a ty chcesz żeby ile się manasował?? 10k?? dlatego bo ma 110k many i wlno sie ładuje??
@OFF
od dłuższego czasu obserwuje ze wy bylibyście zadowolenie gdybyście dostawali po 100 lvli codziennie +100kcc + itemy co daja 100% do magi
po dodaniu dobrych respow jak wardy popierdoliło wam się w głowach
jak kiedyś 1000 lvl wbijało się rok albo dłużej to było dobrze
a teraz to kwestia tygodnia lub dwóch to i tak wam za wolno...
Masz moje poparcie trzeba cos z tym zrobic
Pan Afforc
03-10-2012, 18:24
i pewnie grasz ed/ms?
nie masz gdzie expic??
tak sie sklada ze gram palladynem ; ))
Grałem 1,9k ed i muszę Ci powiedzieć, że na wardach da się ładnie poexpić bez częstego padania. Wystarczy ogarniać. W pvp jest podobna sytuacja. Nie ogarniasz ringa - padasz. Można jedynie nieco osłabić hity knighta z uw, nic więcej.
Oczywiście ek powinien bić mniej z uw, lub powinien bić wolniej maxy.
Fioletowy Mundurek
02-11-2012, 16:23
Jeżeli chodzi o ms/ed to moim zdaniem to uw powinno być lekko poprawione o dajmy te 20-30% albo całkowicie wyjebane bo widząc pvp eka który się leczy więcej niż ed/ms potrafi jebnąć jest po prostu żałosne
Shakur Shooter !!!
02-11-2012, 16:39
1 propozycja na tak bo jak grałem 1.6k ed to sie co sec na ward padało a 1.5k ekiem na lajcie a 2 propozycja na nie bo jest spoko z manasami
Rekrut_xD
02-11-2012, 17:32
Ed / ms zawsze będzie ciężko i tyle. Nic nie zmienią. Niech tak zostanie.
Sasha Rookslayer
02-11-2012, 17:45
Dla mnie tak czy siak najlepszym czołgiem na APO był i będzie EK.
To nie chodzi o level, ani o moby stary..
Manas dobrze daje many, nie przesadzaj, aby dawał od razu po ponad 5k -.-
Musisz się namęczyć, masz jeden + z lego. Są hotkey'e.
Co do Wardów... To nie jest jedyny resp, na którym możesz expić do 3k+ lvla..
Możesz expić również na Wiskach, Quenach, Elfach, Dwarfach itd. :)
Piszesz jeszcze, że pvp. Uwierz, że profesje mają tak wyrównany balans, że każda profesja, jest ''prawie'' równa. To nie zależy od profesji, lecz od samego siebie jak ogarniasz pixele.
Pewnie żadna twoja propozycja nie wejdzie w grę.
Więc takie mam zdanie :)
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.