PDA

View Full Version : Domki tylko dla pacc!

'Boonek'
01-10-2012, 13:11
Jest w chuj zastój z domkami... wiele osob je ma a nie graja... wiec po chuj to komu sie pytam... proponuje wprowadzic cos takiego jak jest na rl - po uplywie dajmy na to miesiaca od utraty paca automatycznie przechodzi w stan "nikt nie jest wlascicielem" ...

Do tej pory bylo tak, ze tylko domki na pacc byly usuwane, jednakze nie oszukujmy sie, chuja a nie byly usuwane, potrzebny do tego skrypt bo administracja nie ma na to czasu..

Zatem podsumowujac, proponuje aby wszystkie domki (te na pacc jak i facc area) byly automatycznie zabierane ich ownerom po uplywie miesiaca od ostatniego dnia premium account.. (wraz z tym prosba do administracji o stworzenie skryptu ktory by to robil)

czy ja wiem, szukałbym innego wyjścia, poprostu nieaktywny gracz traci domek, bo nie każdy chce mieć pacc, nie każdego stać na pacc etc.

jak ty to rozumiesz, stac kogos na domek na facc a nie stac go na pacc rune 100x tansza?

Zii Baba
01-10-2012, 13:22
Jestem na tak ofc, bo ki chuj domki maja sie marnowac... Zapewne bedzie dalej to samo co i dotychczas... Gowno zrobia xD

Demon
01-10-2012, 13:43
czy ja wiem, szukałbym innego wyjścia, poprostu nieaktywny gracz traci domek, bo nie każdy chce mieć pacc, nie każdego stać na pacc etc.

jestem na tak, ale jak chcesz żeby to przeszło to sam postaraj się o owy skrypt i napierdalaj z mailem/łap Mortiisa/Santano na RRV

@edit
przecież domek na facc nie jest jakiś mega drogi, domki na evul czy w podziemiach city są za grosze :P

@down
Franeq ma pare domków, ale nie straci, bo go stać na pacc'e :D

.LOGEST.
01-10-2012, 14:38
Jestem na tak, Ci którzy mają po x domków na różnych noobach stracą je XD

Jestem na nie bo mam zapisany domek na noob chara i skoro nikt go nie chce kupić, a mi on nie przeszkadza to mam go stracić? Nie po to wydawałem kasę na niego, a pacca na noob chara nie chce mi się kupować tylko po to żeby się tracił z powodu domku ...
JESTEM NA NIE
Beka

Iron Killer
01-10-2012, 15:55
Jestem na nie bo mam zapisany domek na noob chara i skoro nikt go nie chce kupić, a mi on nie przeszkadza to mam go stracić? Nie po to wydawałem kasę na niego, a pacca na noob chara nie chce mi się kupować tylko po to żeby się tracił z powodu domku ...
JESTEM NA NIE

Anonimowy
01-10-2012, 17:12
Sam interweniowałem w tej sprawie wiele razy, obiecali poprawę. Dostali rozgrzeszenie, widzę, że nadal nic się nie zmieniło..
Jestem na tak.

A Ty Boneek miałeś już 10 lat temu odejść

adrian0093
02-10-2012, 00:10
Po nie logowaniu sie dłużej niz miesiąc na postać (facc) domek powinien być usuwany i tyle. Po co by mi był w takim razie domek na facc skoro musze mieć na niego pacc - istny bezsens.

Jestem na nie.

#edit
Ja wchodzę na mojego noob chara pośmiać się czasami z paru osób. Nie expie bo nie mam już na to za bardzo czasu, a jedyna rzecz jaka mi została na apo to itemy oraz własnie domek na który też zbieralem dłuższy czas. Czyli co, jak ktoś już nie gra to ma oddać domek? Jeżeli ktoś zechce to sprzeda, a jeżeli będzie chciał przetrzymywać sobie domek to będzie go przetrzymywał do usranej śmierci. A co jak ktoś by np nie mógł grać przez 2 miesiące tylko ew się zalogować żeby nie usunięto postaci? Musiałby kupić pacc na te 2 miesiące do przodu żeby mu nie usuneli domku? XD

'Boonek'
02-10-2012, 00:13
Po nie logowaniu sie dłużej niz miesiąc na postać (facc) domek powinien być usuwany i tyle. Po co by mi był w takim razie domek na facc skoro musze mieć na niego pacc - istny bezsens.

Jestem na nie.

Bo tak nie pierdolac, bez paca nie mozesz grac, spada lv + brak miejsc do expa.. zatem skoro nie masz pacc to nie grasz wiec na chuj ci domek? Tylko go przetrzymujesz bez sensu podczas gdy aktywni gracze probuja jakis kupic nie moga, bo tacy jak ty, czy inni nie aktywni gracze trzymaja sobie domek "od tak"

Iron Killer
02-10-2012, 17:36
Bo tak nie pierdolac, bez paca nie mozesz grac, spada lv + brak miejsc do expa.. zatem skoro nie masz pacc to nie grasz wiec na chuj ci domek? Tylko go przetrzymujesz bez sensu podczas gdy aktywni gracze probuja jakis kupic nie moga, bo tacy jak ty, czy inni nie aktywni gracze trzymaja sobie domek "od tak"

Tylko że ci ,,aktywni gracze" chcą kupić domek do 100kcc? Więc np. gdy mój jest wart więcej niż 100kcc to po co mam kupować pacca na noob chara ?? Jakoś jak ja jestem na tibii to widzę co najmniej 3-4 offerty sprzedania domków.
Więc tak jak wcześniej pisałem
NIE

Szymek Fizyk
02-10-2012, 19:35
Bunek pewnie chce wykupić all postacie i all domki. Najlepiej zaproponuj mortissowi opłatę i postawi tobie on oddzielny serwer tylko twój.

Ale propozycja jak najbardziej sensowna.

Xienus o.O
02-10-2012, 19:38

jestem na tak, ale jak chcesz żeby to przeszło to sam postaraj się o owy skrypt i napierdalaj z mailem/łap Mortiisa/Santano na RRV

@edit
przecież domek na facc nie jest jakiś mega drogi, domki na evul czy w podziemiach city są za grosze :P

@down
Franeq ma pare domków, ale nie straci, bo go stać na pacc'e :D

ale wtedy moze wzrosła by trochę liczba osób które pacc kupują a z czegoś trzeba otrzymać apo...

jestem 100% na tak!!!

True & Blue
02-10-2012, 20:01
Przeciez usuwaja..trzeba tylko zglosic jak widzisz taki domek i po sprawie.Ja mialem domek na rooku niedawno i loguje po 2 miesiacach chyba a domek ma innego wlasciciela;]

Sasha Rookslayer
02-10-2012, 21:00
Był już taki temat, a nawet kilka było takich tematów. Sayto, odpowiedział Wam, że sprawdzają domki regularnie.. (prawda, czy też nie, lecz tak napisał). Domki są usuwane, po miesiącu, jeżeli nikt nie gra. Może postać nie logować, nawet 2 lata, lecz na tym samym acc gra inną postacią. Boonek, sprawdzisz to? Nie.

Była kiedyś mowa o jakimś skrypcie na usuwanie automatycznie domków graczom, którzy nie logowali przez miesiąc:confused: Lecz czy takie coś Mortiis napisał, lub kto inny nikt tego nie wie.

Ja jestem na Nie, ponieważ ja widzę, że domki są usuwane po miesiącu. Widzę to na Rook, a jak jest na Main - tego nie wiem.

@edit.
Piszesz, że nawet domki na Facc, mają mieć ludzie z Pacc :>?
Ogarnij się człowieku, to są domki Facc, to wiadomo, że ludzie z Facc je mają i mogą mieć ciągle ''bez pacca''.
Sama nazwa mówi za siebie.

Niech ktoś z Administracji się wypowie w tym temacie.

Zarexoholik?
02-10-2012, 22:47
Jeśli chodzi o domki na terenie pacc to jestem na tak. Ktoś kto nie ma pacca, a posiada domek na terenach pacc powinien go stracić po upływie miesiąca. Co do facc to nie widzę sensu, by ktoś musiał inwestować w pacca by cieszyć się domkiem skoro by dostać się do tego domku nie musi mieć pacca.

'Boonek'
02-10-2012, 22:49
Przeciez usuwaja..trzeba tylko zglosic jak widzisz taki domek i po sprawie.Ja mialem domek na rooku niedawno i loguje po 2 miesiacach chyba a domek ma innego wlasciciela;]

gówno usuwaja domek w city mialem, dostalem delete na postac nikt nie logowal 3 miesiace i co? sprzedalem domek po unbanie :|

Viseq!
03-10-2012, 01:37
bezsens, kupuje domek na facc ale musze miec pacc'a zeby ten domek trzymac, paranoja. rownie dobrze moznaby bylo porownac wszystkie miejsca facc do pacc.:S to raz a dwa skoro troche musialem sie natrudzic zeby wydac ponad 3kk na swoj domek to dlaczego mam kupowac teraz pacce skoro on jest na facc i ja za niego zaplacilem kupujac na facc a nie pacc?XD bezsens mam nadzieje ze zrozumiecie to co napisalem XD po prostu glupota kupowac pacc jezeli sie nie gra a zarobilo sie na ten domek i sie go ma :S

` First Foksik
03-10-2012, 07:47
Jestem na NIE . bo skoro mam ostatnie dni pacc a np jak w moim przypadku jadę na internat i miesiąc nie będę grał to co mają mi usunąć ;/ tylko kase stracę ...

Jestem Na Nie

'Boonek'
03-10-2012, 10:52
Jestem na NIE . bo skoro mam ostatnie dni pacc a np jak w moim przypadku jadę na internat i miesiąc nie będę grał to co mają mi usunąć ;/ tylko kase stracę ...

Jestem Na Nie

I tak tepaku w regulaminie jasno napisane miesiac nie logowania - domek usuwany ja pierdole ... co za przychlast

.LOGEST.
03-10-2012, 13:12
bezsens, kupuje domek na facc ale musze miec pacc'a zeby ten domek trzymac, paranoja. rownie dobrze moznaby bylo porownac wszystkie miejsca facc do pacc.:S to raz a dwa skoro troche musialem sie natrudzic zeby wydac ponad 3kk na swoj domek to dlaczego mam kupowac teraz pacce skoro on jest na facc i ja za niego zaplacilem kupujac na facc a nie pacc?XD bezsens mam nadzieje ze zrozumiecie to co napisalem XD po prostu glupota kupowac pacc jezeli sie nie gra a zarobilo sie na ten domek i sie go ma :S
Jak Ci się skończy pacc to chyba kupisz następny w ciągu 30dni, a jak nie to po ci domek skoro nie grasz? XDDDDDD

Żeby po tym jak np. zachce mu się grać od nowa na apo to żeby miał na czym zarobić? Jak będzie chciał sobie postać + eq kupić to żeby miał od razu na czym zarobić, a nie że nie loguje przez 30 dni i cała jego kasa którą zarabiał poszła się jebać

Będzie grać albo nie będzie grać bardzo śmieszne, masz rację niech domki marnują się na serwerze i retardy mają mieć wyjebane.

Iron Killer
03-10-2012, 16:02
Jak Ci się skończy pacc to chyba kupisz następny w ciągu 30dni, a jak nie to po ci domek skoro nie grasz? XDDDDDD

Żeby po tym jak np. zachce mu się grać od nowa na apo to żeby miał na czym zarobić? Jak będzie chciał sobie postać + eq kupić to żeby miał od razu na czym zarobić, a nie że nie loguje przez 30 dni i cała jego kasa którą zarabiał poszła się jebać

True & Blue
03-10-2012, 18:03
gówno usuwaja domek w city mialem, dostalem delete na postac nikt nie logowal 3 miesiace i co? sprzedalem domek po unbanie :|

Nie pyskuj i naucz sie czytac uwaznie!

Wyraznie napisalem ze jesli ktos zglosi i faktem bedzie ze nie logowal sie wlasciciel ponad miesiac to domek usuna tuku.

Mr Fsza
16-10-2012, 20:32
jestem na nie dlatego, że dużo to nie wniesie a jeszcze bardziej popsuję zachętę na zakup domku

jak ma być takie coś to już chyba wolę od razu podatki płacić od ilości sqm ; D

pzdr .

Bartosz
17-10-2012, 01:48
Zdecydowanie na nie, ponieważ gdy np. chciałbym wyjechać sobie na 2 miesięczne wakacje, co wtedy? pacc kończy mi się 1 czerwca, a ja wracam 1 września, co wtedy nie mam na wakacjach dostępu do internetu(nie chce mieć), nie przemyślany pomysł.

.LOGEST.
17-10-2012, 09:28
Zdecydowanie na nie, ponieważ gdy np. chciałbym wyjechać sobie na 2 miesięczne wakacje, co wtedy? pacc kończy mi się 1 czerwca, a ja wracam 1 września, co wtedy nie mam na wakacjach dostępu do internetu(nie chce mieć), nie przemyślany pomysł.

Wtedy piszesz e-maila do Mortiisa(tylko i wyłącznie w wakacje), żeby domek nie był usuwany, tak samo jak można to zrobić teraz postacią :).

HpX3
17-10-2012, 16:34
a co cie smieciu obchodzi kto jaki ma domek, juz bys sobie go przysiadł najlepiej.
Jak dla mnie domki na faccu nie powinny być odbierane po żadnym czasie, jak ktos chce to sobie go sprzeda a ciebie to nie powinno interesowac co kto ma imbecylu. Jak sam nie masz to nie patrz się na innych i nie podkopuj ich.

~#*Nalesniczek Zla*#~
17-10-2012, 17:16
Jak najbardziej jestem za!

Ale racja ktoś musi ogarnąć do tego skrypt ;p

Soi
17-10-2012, 17:17
200% TAK. Sam pamietam jak chcialem kupic domek city to 2/4 nie widzialem juz daaaawno ownera i widac, ze logaja tylko zeby domku nie stracic bo nawet kiedys polowalem na jeden domek i przez 3 msc gosc wbil 10 lvli i to nie pierwszy raz taka sytuacja jest... a 1/4 pustych i tez off ownerzy a moze z 1/4 domkow w city jest uzywanych tak, ze widac ludzi w tych domkach...
+ ohh, ***** bo potracicie te domki z ktorych i tak nie korzystacie -.-

ZoHaNeK
01-11-2012, 22:19
śietny pomysł, mam nadzieję, że kiedyś wejdzie w życie :)

maputik
07-11-2012, 20:55
jestem na tak tyle domkow jest w city takich ze masakra a nikt z ich nie korzysta

Demon
08-11-2012, 11:22
jestem na tak tyle domkow jest w city takich ze masakra a nikt z ich nie korzysta
które domki masz na myśli? :)

@to byłaby całkowita głupota, żeby w mieście na FACC były domki only PACC, przecież to nie ma najmniejszego sensu [nie porównujcie APO do RL, bo to też nie ma sensu] jestem w 100% pewny, że Administracja tego nie wprowadzi

Mr$ Quean
08-11-2012, 14:50
Bardzo dobry pomysł, zdecydowanie na TAK.

Sasha Rookslayer
08-11-2012, 15:18
Nie wiem, czy wiecie, ale Administracja dała masę domków na licytację. Ale tak czy siak, jestem za tym, aby Administracja napisała jakiegoś skrypta, że jeżeli postać nie nie posiada pacca, to automatycznie traci go po nie zalogowaniu się do gry przez miesiąc. A jeżeli ma facc, to również to samo.

Temat można zamknąć.

Ali Baba
08-11-2012, 16:28
Nikt normalny nie używa tyle wulgaryzmów podczas przedstawienia widocznego problemu. Jak widzimy pan TYGRYS jest obecnie bardzo aktywny, więc pewnie ułatwiając sobie pracę i użyje jakiegoś skryptu albo zleci to niżej- komuś?

A moim zdaniem usuwanie domków po nielogowaniu przez miech na facc jest bezsensu- jak ktoś np. ma zmianę neta to uruchomienie nowego złącza ( w moim przypadku ) trwa około 5-6 tygodni- w tym znalezienie atrakcyjnej oferty pod moje potrzeby. Usuwanie facc po pół roku z całym kontem jako czas braku logowania na konto.

A ty boonek jak stracisz domek to kupisz sobie za zł nowy- no problem!

Xzaz!t
09-11-2012, 14:44
Jestem na NIE!
Dlatego płacę xxxx kc za domek na facc, żeby mieć możliwość, posiadać go na free account... Chcesz domek na pacc, jest wiele wolnych i cenowo śmieszna kasa za takie domki, to sobie kup.

Pisior
27-11-2012, 00:24

Haha żartujesz koleżko sobie? Ja nie mam pacc od paru miesięcy bo nie chce mi się expic, ale kupiłem sobie do domku trainery i moge spokojnie skilowac nie kupując pacc. Wiec totalnie się nie zgadzam z Toba i totalnie jestem przeciwny temu pomysłowi. Aczkolwiek, mogłoby byc tak ze domek byłby usuwany gdy gracz jest nieaktywny więcej niż 3 miesiace. Bo rożnie to w życiu bywa, nie zawsze jest dostęp do neta, albo do kompa cokolwiek...