PDA

View Full Version : Pytanie co do Androida

Zrazik
10-10-2012, 14:30
Witam. Mam program do zamykania aplikacji (advance task killer) , gdy go jednak uzyje to aplikacje dalej sa uruchomione w tle tzn jak wejde w ustawienia aplikacji i wcisne uruchomione.

czy istnieje jakis program ktory zamyka te aplikacje co sa w tle czy musze zamykac je samoczynnie ?

Joogi
10-10-2012, 14:47
wydaje mi sie ze zeby to w pelni dzialalo i na prawde zamykalo aplikacje potrzebny jest root (nie jestem pewien ale tak mysle XD) Sam go mialem na mojej neo v a teraz na one x mam AirDroid (nie rootowane telefony), a tam jest taka opcja zamknij wszystkie niepotrzebne aplikacje + wiele innych przydatnych rzeczy, polecam zebys sie zapoznal z tym programem ;)

Demon
10-10-2012, 15:01
zwykłe aplikacje czy jakieś systemowe, bo z tego co pamiętam to ja miałem pare systemowych i ich się nie dało zamknąć

ManiQ
10-10-2012, 22:16
Pierwsza rzecz. Nie uzywaj zadnego taskera. Aplikacje w tle nie dzialaja negatywnie na funkcjonowanie telefonu (ram,lagi,zuzycie baterii) i nawet powinny byc wlaczone. Prawda jest taka, ze android dziala lepiej bez task killera niz z nim. To na tyle.

zio0m
11-10-2012, 23:12
Czyść tylko gdy telefon widocznie muli lub odpalasz coś ciężkiego (wymagające gry). Dobrze też czasem po prostu wyłączyć i włączyć telefon , to naprawę dużo daje .