PDA

View Full Version : XBOX vs. PS3

Arcano
18-10-2012, 12:47
Siemanko, generalnie sprawa wygląda tak że postanowiłem sobie kupić konsole. Miałem okazje grać tak jak na PS3 tak samo i na xboxie i jeśli chodzi o moje zdanie to jest jeden ch_j, tylko pady różne. Jaka konsola wg. Was nadaje sie bardziej? Prosił bym o stosowne argumenty ;)

Demon
18-10-2012, 14:03
wiadomo, że PS3, ale XBOX ma wygodniejsze pady :D!

Primorac
18-10-2012, 15:31
100% ps3

Mr$ Quean
18-10-2012, 15:32
tak jak koledzy zdecydowanie ps3 :)

<Magiczny>
18-10-2012, 16:14
Mam Xboxa i moge powiedziec, ze jest bardziej ciekawszy. Masz rozne osiagniecia i wszystko pod reka. Jedyny minus to, ze musisz kupowac Xbox live, a w ps3 masz internet za darmo.

Armianin
18-10-2012, 16:24
@up
Nie prawda :)
@t
Mam PS3 oraz Xboxa..Tak samo, tylko, że na Xboxa możesz sobie pobierać gry. a na PS3 nie (no chyba, że nie będziesz grał przez neta, tylko samo offline, lecz jak samo offline to tylko Xbox.)
Kolega tam wyżej wspomniał, że trzeba XBL żeby grać przez neta, lecz to nie jest prawdą. Na youtube masz teraz sposoby, żeby zrobić sobie darmowe konta na XBL na 24h. Ale masz tak samo darmowo 3 konta na miesiąc na XBL (google znajdziesz). I wtedy jak masz te konto, odpalasz xboxa, gierke i podłączasz kabelek ethernet (od routera do Xboxa). No i sobie grasz online :). Jeszcze, żeby nagrywać gry na xboxa to najlepiej płytą Verbatim bo masz największą pewność, że Ci się nagra. Oraz polecam Ci nagrywarke Ihasa (ja kupiłem za 70zł), bo inną to możesz czasami gówno nagrać. Jak coś to pisz gg: 24252918.

KaZeK
18-10-2012, 19:58
wiadomo, że PS3, ale XBOX ma wygodniejsze pady :D!

Można podpiąć pada od x'a pod ps3, lecz 'przejściówka'/'adapter' kosztuje bodajże $50

#t
Jakbym miał wybierać to wybrałbym ps3. Może dlatego że posiadałem poprzednie 'generacje'?

Shakur Shooter !!!
18-10-2012, 20:23
ps3 lepiej moim zdaniem pad fajny i spoko gry a xbox sam niewiem wole ps3

Master Sio
18-10-2012, 20:57
ps3 bierz :> całe życie gram na PLAYSTATIONACH :> i szczerze xbox360 też jest fajny itp dużo gierek :> no ale playstation od sony to pioner w konsolach :>

Arcano
18-10-2012, 21:16
Jak mam być szczery to też jakoś bardziej stawiałem na PS3, pewnie dlatego że można lajtowo grać przez sieć i ściągać dema, chyba właśnie na tą konsole sie zdecyduje ;p

KILER
20-10-2012, 09:36
jak nie masz zamiaru brać kinecta żeby sobie poskakać, to nawet sie nie zastanawiaj i bierz ps3. xbox niszczy ps'a pod wzgledem kinecta, niczego wiecej ;dd kinect>>>>>psmove

Maatinii
20-10-2012, 11:29
*****, każdy kto pisze ps3 niech poda jakiś powód że ps3 jest lepsze. Wy naprawdę chyba się tym w ogóle nie interesujecie a piszecie tak bo znajomi mają albo od kogoś słyszałeś że jest lepszy. Zobacz ile ekskluzywów mam X a ile ps. Głupotom jest porównywać te konsole pod względem graficznym i parametrami. Plus ps to God of War i internet za free. Choć plotki chodzą że ma być płatny za jaki czas.

Creatynka
21-10-2012, 10:34
Proste ze PlayStation 3 mam już 3 lata i nie narzekam

scimex pallll
21-10-2012, 10:38
Polecam ci Xboxa, mam go juz ponad 2-3 lata i tez nie narzekam.

First Capitan Rook
16-11-2012, 13:32
@up
@t
Mam PS3 oraz Xboxa..Tak samo, tylko, że na Xboxa możesz sobie pobierać gry. a na PS3 nie (no chyba, że nie będziesz grał przez neta, tylko samo offline, lecz jak samo offline to tylko Xbox.)
Kolega tam wyżej wspomniał, że trzeba XBL żeby grać przez neta, lecz to nie jest prawdą. Na youtube masz teraz sposoby, żeby zrobić sobie darmowe konta na XBL na 24h. Ale masz tak samo darmowo 3 konta na miesiąc na XBL (google znajdziesz). I wtedy jak masz te konto, odpalasz xboxa, gierke i podłączasz kabelek ethernet (od routera do Xboxa). No i sobie grasz online :). Jeszcze, żeby nagrywać gry na xboxa to najlepiej płytą Verbatim bo masz największą pewność, że Ci się nagra. Oraz polecam Ci nagrywarke Ihasa (ja kupiłem za 70zł), bo inną to możesz czasami gówno nagrać. Jak coś to pisz gg: 24252918.

No koleszko nie zgadzam się z tobą . Playstation 3 jest w ciul lepszy niż Xbox ? argumenty:

Darmowe granie online ( Playstation Network )
Lepsza grafika (Xbox niedługo stanie sie pegazusem)
Gry aktualnie są w podobnej cenie do Xboxa
Xbox jak już wcześniej mówilem już nie jest cool :confused:

Maatinii
17-11-2012, 23:42
No koleszko nie zgadzam się z tobą . Playstation 3 jest w ciul lepszy niż Xbox ? argumenty:

Darmowe granie online ( Playstation Network )
Lepsza grafika (Xbox niedługo stanie sie pegazusem)
Gry aktualnie są w podobnej cenie do Xboxa
Xbox jak już wcześniej mówilem już nie jest cool :confused:

w ogóle się nie znasz. Po co piszesz na ten temat jak nie masz zielonego pojęcia o tym ? przeczytaj mój post, zastanów się i napisz może coś mądrego.

Pospeq
30-11-2012, 23:04
@up
@t

AHA XDDDD na ps3 można pobierać PEŁNE WERSJE, mozna grac single jak i online, w ps3 masz darmowego neta - xbox nie :), ps3 ma blu-ray, xbox nie

PS3 rulez :DDDD

ps3 lepiej moim zdaniem pad fajny i spoko gry a xbox sam niewiem wole ps3

Jeśli dziecko chciałeś nabić posta to wypierdalaj, gry na xbox i ps3 praktycznie są te same, jeśli bawi cie zabawa z move/kinectem to spierdalaj do podstawówki liczyć/pisać/malować

Kamorr
09-12-2012, 15:52
Hejtuję kosiarki ale jeśli miałbym wybierać to chyba XBOX.

Klikens
16-12-2012, 22:45
Xbox. PS3 już tylko jedzie na marce swojej nazwy

Napinator
17-12-2012, 14:21
Ja naprawiam konsole, miałem ich mnóstwo. Grałem na ps3 i xboxie wiele, wiele godzin i powiem wam, że po jakimś czasie bolały mnie palce od grania na ps3, na xboxie nie ma tego problemu gdyż analogi są umiejscowione wygodnie i w ogóle jest większy pad. Ps3 ma mało exów, xbox ma ich dużo. Ps3 ma blu-ray, niepotrzebny bajer. Przerobić da się zarówno xboxa jak i ps3. Jeszcze to wnerwiające ps moe, gdzie trzeba trzymać odbiorniki. Xbox nie ma takiego problemu gdyż posiada kinecta.

Ludzie polecają sprzęt, który sami posiadają. Ja posiadając mnóstwo konsol mogę Ci polecić xboxa ze względu na wygodniejsze pady, oraz kinecta.

Borat Sagdiyev
24-12-2012, 22:11
Też polecam Xboxa którego jestem posiadaczem. Głównie ze względu na możliwość przerobienia tanim kosztem i grania na kopiach.

Może to niechlubne, ale ceny gier są nie na polską kieszeń. Ledwo dostałem konsole i mam już nagranego Far Cry 3, Wszystkich assasinów, Gta IV, NFS MW i pare innych.

Tak więc jak sie nastawiasz pod tym względem to PS może possać:)