Zaloguj się

View Full Version : Star Wars VII [Gwiezdne Wojny VII]

KaZeK
30-10-2012, 22:40
Disney za kwotę czterech miliardów dolarów zakupił amerykańską wytwórnię filmową Lucasfilm i ustalił datę premiery siódmej części "Gwiezdnych Wojen"!

- Od 35 lat, jednym z moich marzeń było zobaczyć "Gwiezdne wojny", które przechodzą z jednej generacji do drugiej. Dla mnie to czas, by przekazać "Gwiezdne wojny" w nową generację osób tworzących filmy. Jestem przekonany, że Lucasfilm pod kierownictwem Kathleen Kennedy i z nowym domem, jakim jest Disney, będzie żyć jeszcze bardzo długo. Razem z Disney'em będziemy mieć okazję, by wytyczyć nowe szlaki w filmie, telewizji i mediach interaktywnych - zapowiedział George Lucas w oświadczeniu dla THR.

Disney zakupił Lucasfilm za kwotę 4,05 miliarda dolarów i ustalił datę premiery siódmej części "Gwiezdnych wojen" na 2015 rok. Czyli w tym samym czasie, gdy do kin wejdzie "The Avengers 2" i "Justice Leauge"

Kathleen Kennedy - współpracowniczka Stevena Spielberga została nowym szefem Lucasfilm i będzie odpowiadać bezpośrednio przed szefem Disney'a Alanem Hornem. George Lucas oczywiście bedzie brał udział w produkcji siódmych "Gwiezdnych wojen", ale tylko jako kreatywny konsultant.

Źródło: http://hatak.pl/aktualnosci/seriale/26100/Disney_kupuje_Lucasfilm_Gwiezdne_Wojny_Czesc_VII_w _2015_roku

#t
Co o tym myślicie? Ciekawe co wymyśli Disney :D

#down
Spoko, to Twój gust. Nie będę Cię bił za to że nie lubisz Darth Vadera czy R2-D2.

Janush
30-10-2012, 23:13
Szczerze ? nie obejrzałem ani jednego całego filmu z gwiezdnych wojen tak tak klasyka i w ogóle... ale nie lubię żadnych laserowych "łupanek" więc może wyjść ich jeszcze milion mam to gdzieś xD

Poziomek :P
30-10-2012, 23:26
oby wyszło coś dobrego bo inaczej będzie z disneyem kiepsko

Devixx
31-10-2012, 12:00
Też nie obejrzałem żadnej części Star Wars, jakoś nie mam ochoty oglądać tych onich łan kenobich no ale przed 2015 może obejrzę. 4 miliardy za wytwórnie 0,,0

Demon
31-10-2012, 13:24
najlepsza seria filmowa jaką oglądałem, zawsze wracam do nich z uśmiechem, ale czuję, że nowa część może być mocno kiepska

Patryk1551
31-10-2012, 14:10
Kiedyś się oglądało jak puszczali w TV, całkiem spoko, akurat ja lubię walki na miecze świetlne było też chyba odpychanie ręką xd Zanim wyjdzie nowa część będzie trzeba obejrzeć te 6 poprzednich żeby sobie przypomnieć co i jak ;p

Zarexoholik?
31-10-2012, 18:18
Uwielbiam "Gwiezdne wojny"! Ciekawe co Disney wypuści. Ich specjalność to bajki, więc zobaczymy co z tego wyjdzie.

Zii Baba
02-11-2012, 03:40
Nie jestem pewien co do jakiegos wielkiego ''sukcesu'' DISNEJA, ale czekac bede niecierpliwie ;) Zobaczymy co z tego wyjdzie ! :D

Wróżbita Dawid
03-11-2012, 08:50
Fajną bajke z tego zrobią ...

Sprawdze bo całą sagą sie jaram.