Zaloguj się

View Full Version : Propozycja dla nuków

Zerbo
02-11-2012, 14:10
Witam serdecznie :>
Wpadłem na bombastyczny pomysł aby zwiększyć ilość nuków( druidów/sorków) na serwie. Jak wiemy server składa się z 40% ek i ok. 25% palladynów. Otóż:

Można by było wprowadzić skill pasywny lub czar, który by to dawał resista
na ataki magiczne od mobów o 10-25%. W ten sposób na pvp sorc/drut nie dostałby żadnego bootsa, jednak solowanie mocniejszych potworów nie było
by rzeczą jak dotąd niemożliwą. Również robienie questów było by szybsze dla postaci dostającej 13 hp na lv. Jak tu zrobić pande, bh i inne questy?

Piszcie co o tym sądzicie. Na pewno liczba ed i sorków zwiększyła by się
jak i również cena tych postaci;] ( jak i inne czynniki).

Przykład.

1000 druid zblokuje 7 bally. Wraz ze passywem/skillem " anty magic armor" jest w stanie zblokować 8.
Potwory biją fizycznie od czasu do czasu waląc sd, masówkami. Gdy moob bally walnie 1000 z sd wtedy drut/sorc odbierze jedynie ok 800 obrażeń.
Znacznie ułatwi to robienie questów.
Panda( wersja hardcore)- ek 450, pall 550, sorc 800
Z tym skillem będzie to wyglądało tak:
Panda( wersja hardcore)- ek 450, pall 550, sorc 700-720.

Nie jest to duża zmiana ale na pewno skończą się płacze, że ek i pall są od questów.
Chodzi o balans wyrównawczy. Dlaczego questy mają być robione pod ek/rp ? Po co robić dodatkowo kłopotać się jak rozwiązać problem związany z
niemożliwością ubicia mooba czy wykonania questu poprzez robienie questów dla nuków( wiele było takich propozycji; pozniej był płacz dlaczego sorc ma to dostać czy ed).

Btw, czytajcie ze zrozumieniem. Skill passive/czar działa wyłącznie na moby.

Zalety:
- większa ilość nuków na serwerze( wzrost popularności, prestiżu )
- łatwiejszy dostęp do nagród z questów " solo room "
- większa wytrzymałość nuków w expie
- wzrost ceny nuków
- wyrównanie balansu podczas expienia

Minusy:
- płacz i pisanie " to graj knightem " ( merytoryczna odpowiedź)

Demon
02-11-2012, 14:24
jeśli użycie 'resista' kosztowałoby 25pkt soul'a z 100pkt soul'a i odnawiałyby się co 24h [tak jak 20x UE UW] to jestem na tak!

Rekrut_xD
02-11-2012, 14:56
Co Ci to przeszkadza? ktoś nie chce grac ed/ms to go sprzedaje lub zamienia i gitara:)

Nie

adrian0093
02-11-2012, 15:17
Uważam, że stworzyło by tylko nowe komplikacje podczas pvp EK/RP vs ED/MS. Jest wystarczająco dobrze tak jak jest teraz. Wiesz ile Edzio First wali z ue uw? Nawet żal komentować :)

Jestem na nie.

Mamed first
02-11-2012, 15:21
ed/ms zawsze miał pod górkę, a więc przychylę się do tej propozycji.

.LOGEST.
02-11-2012, 15:22
Jestem na tak, bo weź wygraj 2,5ked/ms vs 2,5kek kiedy ten się leczy więcej niż ja bije, a bije prawie tyle samo + ma 3x więcej hp

Zarexoholik?
02-11-2012, 15:35
Człowieku to jest Tibia, a nie jakieś gówna wowy, lole czy coś innego. Sorc/druid i tak mają dobrze, że energy ring jest. Twoja propozycja nie ma nic wspólnego z Tibią, bo chyba nie doszedłeś do tego, że na APO większość czasu expi się na wardach, które nie biją z magii.

Zarex pokazuje kciuk w dół!

Carmell
02-11-2012, 15:36
Jestem na tak , moze wkoncu wtedy ed/ms nie dostawali by po dupie .

Zerbo
02-11-2012, 15:36
Czytajcie ze zrozumieniem masakra. Tak to jest jak się gra w tibie 25/24 bez opamiętania. Skill nie działałby na pvp, tylko na moby.
Zarex nie każdy ma 2 k lv. W przyszłośći będą uptady które wprowadzą nowe moby, także weź to pod uwagę.
btw. nie jesteś dla nikogo żadnym autorytetem żeby w ten sposób pisać; kompleks napoleoński mówienie o sobie w 3 osobie;D

Sasha Rookslayer
02-11-2012, 15:44
Stary, profesje są dobre. Nic nie zmieniać, bo pózniej znowu będzie płacz o balans, że zmienili i znowu ktoś jest pokrzywdzony:confused:

Jeżeli ktoś ogarnia, to nie pada... Jeżeli nie ogarnia, to rzecz wiadoma, pada..
Uwierz, że liczba sorców/ed nie jest mała..

Pomysł z innych gier widzę:confused:
To jest Ots'a. Odpada, nie!

Shakur Shooter !!!
02-11-2012, 16:35
po co to komu niech zostanie jak jest teraz

'Boonek'
02-11-2012, 17:40
Uważam, że stworzyło by tylko nowe komplikacje podczas pvp EK/RP vs ED/MS. Jest wystarczająco dobrze tak jak jest teraz. Wiesz ile Edzio First wali z ue uw? Nawet żal komentować :)

Jestem na nie.

Ja pierdole a wiesz ile xixe bije z lapy? :| jedno ue uw < 100 hitow z reki, spoko

zreszta to propozycja do mniejszych lvli, chociaz wiekszych tez, jak taki edzio ma zabic Omena na arenie ktora ponoc jest dla kazdego?;o

Człowieku to jest Tibia, a nie jakieś gówna wowy, lole czy coś innego. Sorc/druid i tak mają dobrze, że energy ring jest. Twoja propozycja nie ma nic wspólnego z Tibią, bo chyba nie doszedłeś do tego, że na APO większość czasu expi się na wardach, które nie biją z magii.

Zarex pokazuje kciuk w dół!

Napisales to bo uzyl slow ktorych nie rozumiesz?XDDD beka

#t ofc jestem na tak od zawsze bylo tak ze ek/rp latwiej mieli z questami.. teraz pandemke 400 knight daje rade zrobic podczas gdy druidem na 600 lv jest to praktycznie nie wykonalne

Mr$ Quean
02-11-2012, 17:48
Moim zdaniem wszystko jest Ok i nie potrzeba żadnych dodatków. Gracz wybiera MS/ED ze świadomością, że musi się pomęczyć expiąc. Wszelakie dodatki są zbędne.

Na NIE

Faamous
02-11-2012, 19:06
jeśli użycie 'resista' kosztowałoby 25pkt soul'a z 100pkt soul'a i odnawiałyby się co 24h [tak jak 20x UE UW] to jestem na tak!

Podbijam, inaczej to raczej nie przejdzie :)

KaZeK
03-11-2012, 10:42
Jeżeli owy 'spell' działałby tylko na obrażenia otrzymywane przez moby to jestem na tak.

+ podpisuje się pod postem `Demona <3

Anonimowy
03-11-2012, 10:53

Pomysł popieram na owych warunkach

Aranea
03-11-2012, 12:26
Napisał `Demon <3

+1. Popieram.........

maputik
07-11-2012, 20:42
jestem na tak jak bedzie na potwory i zabierac soula

Fioletowy Mundurek
26-11-2012, 17:04

Popieram, chociaż ja zmniejszyłbym te liczbę do 10 pktów.

Xzaz!t
26-11-2012, 20:30

Dobry pomysł, takie coś mogłoby być ;)

Panda( wersja hardcore)- ek 450, pall 550, sorc 800
Na 600-630 śmiało zrobisz pande, jeżeli ogarniesz :confused:

Zii Baba
27-11-2012, 07:00
Uważam, że stworzyło by tylko nowe komplikacje podczas pvp EK/RP vs ED/MS.

Ja jestem tego samego zdania co do pvp, ale z drugiej strony bylo by to dobre dla low lvl... No ale co z h lvl ? XD Troche ciezko dojsc czy bylo by to dobre, czy nie ? Nie wiem, moglo by to pomoc, ale i zaszkodzic, obojetne mi to.