PDA

View Full Version : Kup Posta?! NOWO?? :O!

Sasha Rookslayer
03-11-2012, 13:49
Witam!
Wpadłem na pomysł, aby wprowadzić na nasz serwer opcję ''KUP POSTAĆ''.
Postacie można byłoby kupować za ''PUNKTY'', które byśmy kupowali za ''PLN'' (złotówki). Na dużo serwerach jest taka opcją, więc na pewno wiecie o co chodzi. Tak, wiem... Zaraz napiszecie, że to plagiat z innego OTS'a, lecz na prawdę przydałoby się takie coś. Dlaczego własnie nasz (Armia Podkarpacki OTS), który jest najlepszym serwerem w Polsce pod Tibie 7.6 nie mógłby mieć takiej opcji :rolleyes:? Zadowoliłoby to na pewno graczy, oraz szanowną Administracje. Gracze ucieszyliby się kupując np. postać z wysokim poziomem, a Administracja ucieszyłaby się z kosztów, które na pewno nie byłyby małe :p.

Na taką listę trafiałyby postacie, które przez dłuższy okres czasu nie logowały się do gry. Byłby to najlepsza opcja dla graczy, którzy mają mało czasu na grę i po prostu nie chcą zaczynać na OTS'ie kilku letnim swojej zabawy. Bo lepiej byłoby kupić od razu jakiegoś dużego levela :). Postać kupowałoby się z EQ, które dana osoba ma na sobie, przedmiotami w depo, oraz z domkiem (o ile go posiada). Postacie nielogowane przez 30, lub 60 dni byłyby wystawiane na liste :).

Postacie kupowałoby się na PKT (punkty), które można byłoby kupić za ZŁOTÓWKI (pln), za Sms'a, lub przelew.

Przelew:
10zł = 10pkt
20zł = 25 pkt
30zł = 50pkt

Sms:
12,30zł = 10pkt
23,37zł = 25 pkt
30,75zł = 40 pkt

Myślę, że takie ceny, oraz ilość punktów byłaby sprawiedliwa.

Tak miałaby wyglądać zakładka postaci, oraz punktów:
http://i49.tinypic.com/2db6z9j.jpg

http://i45.tinypic.com/2ufty5k.jpg

Jeżeli wam coś takiego nie odpowiada, to podajcie swoje podobne propozycje. Pomysł w sobie myślę, że jest znakomity i urozmaici grę, oraz zadowoli gracze, jak i Administracje.

Prosiłbym o wasze opinie, oraz sugestie, oraz o odpowiedz kogoś z Administracji.

Xelix
03-11-2012, 13:53
Takie coś jest na mazurku a to mazurek powinien brac z APO, a nie APO z Mazurka...

Pomysł z noob otsa. Nie!

romanek147
Good idea. Tylko z tymi 30 dniami to troche za malo. dopiero gdzies po 80-90 dniach bylo by lepiej.

Krystian'ek
Myśle, że to świetny pomysł wkońcu postacie by się nie marnowały, tylko ktoś by nimi grał ! Jak najbardziej na tak ! dobra propozycja :)

Shabus.
03-11-2012, 13:54
Była już kiedyś podobna propozycja.
Można by było zrobić też tak, że postać, która się nie loguje przez te 60 dni jest wystawiana, ale pusta. A eq można kupić oddzielnie, myślę że to by było lepsze nawet. :D

Demon
03-11-2012, 13:56
@up Shabus
nic dziwnego, że Ci się podoba skoro Twoim hobby jest wykładanie pieniędzy na grę o.o

@t
jestem na nie, nie chciałbym, żeby moja 'usunięta' postać była w rękach jakiegoś innego typa, którego nawet nie znam!

Bartu$
03-11-2012, 14:07
Unikalne fascynujące ponadczasowe szkoda ze zdarte z innego otsa.... beka z Ciebie człowieku... xD jestem na nie.

Mamed first
03-11-2012, 14:10
To samo co Demon
Wolałbym, żeby moja postać została usunięta niż miałby grać jakikolwiek noname

@Down
"sobie"

Pitusekq
03-11-2012, 14:12
"wez se kolo i je*nij sie w czolo" to wszystko daje do zrozumienia ;)
ofc na nie jakby jakis anty geniusz nie wiedzial

Week
03-11-2012, 14:33
@t
jestem na nie, nie chciałbym, żeby moja 'usunięta' postać była w rękach jakiegoś innego typa, którego nawet nie znam!

Mam takie samo zdanie o tej propozycji, dodam do tego, że jeżeli postać została usunięta, to przywrócenie jej byłoby niezgodne z regulaminem.
Na nie.

Sasha Rookslayer
03-11-2012, 14:46
Takie coś jest na mazurku a to mazurek powinien brac z APO, a nie APO z Mazurka...

Pomysł z noob otsa. Nie!

Czy tylko na Mazurku jest taka opcja? Uwierz, że nie. Najlepsze Ots'y, gdzie gra nawet po 1000 ludzi mają taką opcję, więc dlaczego APO nie miałaby mieć :)?

Myśle, że to świetny pomysł wkońcu postacie by się nie marnowały, tylko ktoś by nimi grał ! Jak najbardziej na tak ! dobra propozycja :)

Własnie o to chodzi, aby postacie się na marnowały, a Administracja na tym zarobi :).

Jeżeli będziesz grał, to nie zostanie usunięta ;]

"wez se kolo i je*nij sie w czolo" to wszystko daje do zrozumienia ;)
ofc na nie jakby jakis anty geniusz nie wiedzial

Warn za nabijanie postów.

Mam takie samo zdanie o tej propozycji, dodam do tego, że jeżeli postać została usunięta, to przywrócenie jej byłoby niezgodne z regulaminem.
Na nie.

Tak czy siak, postacie nie logowane przez ponad 2 miechy nie są usuwane :confused::confused:

np. postacie, które dawno nie logowały.

Griwelda 206 Rookmen, Ostatnie logowanie: 02/11/2010 16:52:24,
Annares, 259 Rookmen, Ostatnie logowanie: 08/10/2010 15:38:24,
Roftl Master, 242 Rookmen, Ostatnie logowanie: 01/09/2009 17:06:25

Takich postaci jest masa, które się tylko marnują, a gdyby była taka opcja ludzie na pewno kupiliby postać, oraz grali danymi charami...

Week, co do regulaminu:

''
Konta usuwane są po 2 miesiącach braku logowania na przynajmniej jedną postać na koncie.''

TEN PUNKT Z REGULAMINU MOŻNA USUNĄĆ, BO I TAK NIE SĄ USUWANE :)

elmO.
03-11-2012, 14:50
Niby mogła by być taka opcja bo to oczywiście zysk dla ekipy APO, ale ludzie tracili by swoją pracę włożoną w postać, jak by się na nią z nieznanej przyczyny nie mogli długo logować...

adrian0093
03-11-2012, 15:00
Pomysł beznadziejny. Dlaczego ktoś miałby grać postacią, która została "usunięta"? Wg. mnie postacie, które dostają delete powinny być kompletnie usuwane z bazy serwera.

Jestem na nie.

~#*Nalesniczek Zla*#~
03-11-2012, 15:44
Jestem niestety na NIE
Nie chciałbym by jakaś obca mi osoba grała moją postacią ,bo ja np wyjechałem z miasta na 2 miesiące. lub mam dłuższą przerwę od grania na serverze. Niektórzy wracają po roku przerwy i grają swoimi postaciami. Chodź dla mnie powinni ogarniać te postacie i je usuwać tak samo jak powinno być to robione z domkami O.o!

KaZeK
03-11-2012, 15:48
Jeżeli ktoś chce kupić sobie postać niech szuka na allegro lub pyta w grze czy ktoś by nie sprzedał (jak tak bardzo mu zależy to kupi). Jest pełno ludzi co chce sprzedać ale nie mają oferty. Jestem na nie.

jonas
03-11-2012, 16:13

Pomysł z noob otsa. Nie!

Dokładnie

Nie wpadłeś na pomysł tylko to wziąłeś z innego ots np. mazurski.

Na NIE

Mr Fsza
03-11-2012, 16:37
heh jestem na NIE według mnie pogorszyło by to całkowicie grę i całą przygodę z nią związaną .

Jednak trochę inaczej może być odkupowanie swoich postaci które zostały usunięte .

Faamous
03-11-2012, 16:49
*na wielu serwerach

Jestem na nie, poniewaz to plagiat... w dodatku z noob Ots'a, ponadto 30 dni nie logowania, to troszke, malo trzeba by bylo to zwiekszyc jesli administracja zdecydowalaby sie na taki pomysl

Mr$ Quean
03-11-2012, 16:55
Pomysł ściągnięty z mazurka i jest on beznadziejny. Chcesz kupić postać masz allegro ;x

Na Nie.

Zarexoholik?
03-11-2012, 18:11
Administracja ucieszyłaby się z kosztów, które na pewno nie byłyby małe :p.

Z kosztów, czy zarobków, bo to są dwie inne rzeczy?! :confused:

Pomysł w sobie myślę, że jest znakomity i urozmaici grę, oraz zadowoli gracze, jak i Administracje.

Jakim urozmaiceniem jest kupowanie czyichś postaci? Mógłbyś mi to wytłumaczyć - o ile jest jakieś wytłumaczenie? :confused:

#topic

Oczywiście, że jestem na NIE. Wszystko byś chciał za złotówki! Po co komuś takie punkty? To, że ktoś nie loguje na chara nie znaczy, że nie loguje na inną postać z tego samego konta. Zresztą nawet jak ktoś dostaje delete to nie na konto, a na chara, więc?

Zupełnie nieprzemyślana propozycja.

Shakur Shooter !!!
03-11-2012, 18:26
Jestem na nie po co to komu jest teraz spoko z mazurka nie bd kopiować NIE

maputik
07-11-2012, 20:35
ostro. Nie kopiujcie wszystkiego z innych otsow. Oczywiscie ze NIE

Moon Red
07-11-2012, 21:38
Jakoś mało ambitny jesteś, pomysł z Mazurka...

Jestem na NIE.

Sasha Rookslayer
07-11-2012, 21:41
Jakoś mało ambitny jesteś, pomysł z Mazurka...

Jestem na NIE.

Dlaczego ludzie piszecie, że pomysł z mazurka?
Nie widzieliście najlepszych otsów, pod najnowszą Tibie?
Również mają taką opcję.

W sumie doceniam wasze zdanie negatywne odnośnie tego tematu, lecz czekam na kogoś z Administracji, aby coś napisała.

Dzięki za wasze opinie.

Carmell
07-11-2012, 21:42
bezsensu kompletenie , nie loguje się z pół roku bo nie mam czasu itp a tu nie mam postaci , no AHA..

Jestem na NIE!

ziomus517
11-11-2012, 01:23
Słaby pomysł, ten sposób to by był tylko w celu zarobkowym.

Metaxa Grzesiek
11-11-2012, 10:50
Jestem na nie:)

Podałeś przykład z postaciami a skąd wiesz, że nie logował się ktoś na inna z tego acc? :)

Reset harow i już masz 1000k osób :)

Btw. Postać można za kcc kupić/wymienić wiedz po co za pln?

Zii Baba
11-11-2012, 10:54
Czy tylko na Mazurku jest taka opcja? Uwierz, że nie. Najlepsze Ots'y, gdzie gra nawet po 1000 ludzi mają taką opcję, więc dlaczego APO nie miałaby mieć :)?

Pokaz mi serwer gdzie gra 1000 osob i to nie jest orsz, ktory ''upada'' po max misiacu.

Dlaczego ludzie piszecie, że pomysł z mazurka?
Nie widzieliście najlepszych otsów, pod najnowszą Tibie?
Również mają taką opcję.

APO to nie inne serwery.

ostro. Nie kopiujcie wszystkiego z innych otsow. Oczywiscie ze NIE

Wiesz, na dobra sprawe to nie ma czego juz dodac xD
@top
Sam pomysl nie jest glupi, ale nie na taki serwer jak apo, jestem na nie.

Samuraj
14-11-2012, 14:27
Takie coś jest na mazurku u nas jest rynek i kupuje się za kcc jestem na NIE

Azielu$
14-11-2012, 15:36
Beznadziejny pomysł. Jestem na nie. Może jeszcze sms shop? ;o