Zaloguj się

View Full Version : [MARATON] Zablokowanie loot'a!

Demon
04-11-2012, 22:31
Witam!

Wychodzę z propozycją, aby na czas wszystkich maratonów loot z KAŻDEGO potwora został zablokowany!
Teraz pytanie dlaczego? Już wyjaśniam! Jak każdy wie podczas maratonu jest bardzo dużo graczy(jak na obecne czasy) i co za tym idzie jest masywny spam czarów/manasowania się itd. co powoduje lagi, ale wg. mnie jednym z największych obciążeń jest LOOT-CHANNEL, na którym wyświetlana jest informacja o loocie z każdego potwora i w przypadku maratonu, gdzie ok. 200 osób jest na respie i każdy gracz z osobna używa czaru/manasuje się/biega + ma otwarty LOOT-CHANNEL bardzo, ale to bardzo obciąża server!
Czy komuś przeszkadzałby brak loota na te śmieszne 15 minut co pare tygodni? Wątpie :)

Dodaję sondę, liczę na opinie!

Zapomniałem dodać, że zostało to wymyślone wraz z użytkownikiem Zarexoholik? (http://www.forum.toproste.pl/member.php?u=20379) & użytkownikiem Sciex (http://www.forum.toproste.pl/member.php?u=18186)!

Azielu$
04-11-2012, 22:33
Jeśli to pomoże to jestem na tak.

Magik
04-11-2012, 22:35
Nie prosciej zablokowac kanal Loot-Channel na czas maratonu, jesli to on jest najwiekszym obciazeniem?

Właśnie otb.

Wychodzę z propozycją, aby na czas wszystkich maratonów loot z KAŻDEGO potwora został zablokowany!

~#*Nalesniczek Zla*#~
04-11-2012, 22:36
Nie wiem ,na maratonie nie ma raczej lagów ani nic.
Ale skoro paru osobą ma to umilić czas i pozwolić na grę bez lagów na 15 minut ,to mi to lata. Mi to np nie przeszkadza.

Krystian'ek
04-11-2012, 22:37
Jeżeli to pomoże to oczywiście, że tak.. Wydaje mi się, że na maratonie i tak nikt loota nie zbiera tylko exp i exp wiec jak najbardziej TAK

elmO.
04-11-2012, 22:39
Demon-' już nie na pół etatu na tym serwie tylko na cały widzę ! :)
Propozycja mi się podoba ! :)

Tobie się nie polewa... w takim razie, NABIĆ MU ! :) :-D

Zarexoholik?
04-11-2012, 22:39
Może by to poprawiło zabawę podczas maratonu, bo przez te lagi odechciewa się w nim brać udziału. Oczywiście jestem ZA, bo to mój pomysł!

Nie prosciej zablokowac kanal Loot-Channel na czas maratonu, jesli to on jest najwiekszym obciazeniem?

Właśnie otb.

Kimus The Master
04-11-2012, 22:41
Na maratonie miałem minimalne lagi, bez problemów wbiłem 131 % więc jak dla mnie jest to nie potrzebne ale zagłosuję na TAK

Mr$ Quean
04-11-2012, 22:48
Jeżeli miałoby to usunąć/osłabić lagi to oczywiście jestem na Tak

KaZeK
04-11-2012, 22:53
Proponuję zablokować możliwość korzystania ze wszystkich kanałów (zostawić wyłącznie default)

#t
Jestem na tak :)

Mr Fsza
04-11-2012, 23:03
ogólnie mi to obojętne teraz nie odczuwa się takich lagów jak na pierwszych maratonach zresztą małe są ale nie aż takie duże

Usernames
04-11-2012, 23:28
Jak ci nie pasuje to po prostu przez te 15 minut nie graj i finał, ja lagów podczas maratonu nie mam i wiele osób nie ma tylko wy podszkodowani (Jihad) jak zwykle macie i wam coś nie pasuje. Oczywiscie jestem na nie.

Joogi
04-11-2012, 23:42
Dobra, ogarnieta propozycja, tez mnie wkurzaly lagi na maratonie, jesli to pomoze to jasne ze tak (:

Shabus.
04-11-2012, 23:46
Pomysl jest dobry i jezeli to wlasnie to laguje to bylo by dobre rozwiazanie. Ale znajac graczy zaraz byl by placz, ze nie dzialal im Loot-Chanel i nie mogli zbierac itemow...

Ja osobiscie nie mialem lagow, ale widzialem, ze ziomki z gildi narzekaja, wiec jestem na TAK :D

Zii Baba
05-11-2012, 00:00
Proponuję zablokować możliwość korzystania ze wszystkich kanałów (zostawić wyłącznie default)

To tez bylo by dobrym rozwiazaniem, jestem na tak.

Sasha Rookslayer
05-11-2012, 06:07
Nie wiem jak Wy, lecz ja na tym maratonie w ogóle nie miałem lagów. Na poprzednich miałem maleńkie, a nawet ich nie miałem. Jeżeli zablokowanie Loot-Chanelu spowodowałoby zmniejszenie lagów, to oczywiste jest to, że jestem na Tak.

Xzaz!t
05-11-2012, 07:33
Jestem na TAK, jeżeli to pomoże ;)

Ps. Z dark lordów mam taki zajebisty loot, że śmiało mogę powiedzieć, że przez 15 min i tak NIC nie spadnie :confused:

Xelix
05-11-2012, 08:06
Zablokowanie loota na określony czas nic nie da, ponieważ będzie sprawdzać co sekundę czy nadal trwa maraton i czy już można włączyć ponownie skrypt - jeśli by tak działał dlatego ja proponuje po prostu żeby na loot channelu nie wyświetlały się wiadomości jak i na game chat, trade itp..

Carmell
05-11-2012, 09:36
Ja osobiście żadnych lagów nie miałem na maratonie grając na rooku , ale jeśli to coś pomoże to czemu nie .

Jestem na tak .

Ali Baba
05-11-2012, 10:51
kolejny bezsensowny pomysł jihadowców!
płytkie rozumowanie znaczy jak to określone zostało w poście:

zostało to wymyślone wraz z użytkownikiem Zarexoholik? & użytkownikiem Sciex!
tak, tak słowo wymyślone jest adekwatne do całej propozycji.

Przeważnie obserwacja jest zawsze tylko wstępem do dalszych działań umiejscowienie i odtworzenia problemu. Pisanie, że:

największych obciążeń jest LOOT-CHANNEL
jest śmieszne!
Czym się wyróżnia maraton?
Szybki exp i ogromna liczba graczy na respie. Loot chanel to tylko mały fragment całego skryptu obsługującego 1 gracza. Prawda jest taka, że jest za dużo graczy wysoko lvl podczas maratonu i tyle. Gdyby postacie wolniej expiły na mainie na pewno różnica byłaby niewidoczna.
Raz pisał zerux, że lagi są torem równoległym do propagacji strzałki czasu w tibii. uważam, że to ma sesns.

Pisanie, że się odechciewa grać to w twoim wypadku zwykły sposób próby wyrażenia swojej opinii. O ciebie martwić sie nie trzeba bo i tak grać będziesz - styknie 2 sqm tobie do zabawy i życie zgubisz.

Prawda jest taka, że skrypt: Zarexoholik laguje maraton. Powinni go wyłączyć!
Tyle lat dajecie się oszukiwać, a on po prostu nie istnieje.

Tygrys
05-11-2012, 12:32
Naprawdę wątpię w to, aby Loot-channel miał jakikolwiek wpływ podczas maratonu na lagi. Jeśli nawet, to w bardzo małym stopniu.

Głównym problemem są czary. To one powodują największe lagi. Dlatego jeśli już, to wyłączyć całkowicie na czas trwania maratonu wszystkie czary, albo chociaż te obszarowe.

Blokowanie loota jest bez sensu. Bo pewnie i tak większość podczas maratonu nie zbiera nawet loota. Co innego, gdyby maraton tyczył się nie lepszego expa, a właśnie lootu. Wtedy każdy by zbierał loot :D

Temat zamykam, bo uważam, że jest zbędny. Zablokowanie lootu czy też wyłączenie Loot-channelu nic nie da.