PDA

View Full Version : Czas ?wi?teczny = sadzenie choinek :).

Sasha Rookslayer
17-11-2012, 13:19
Witam!
Jak wiadomo, rok temu już w listopadzie był event, który bardzo urozmaicił grę. Chodzi o sadzenie choinek w swoich domkach, oraz podlewanie choinki, która jest w głównym mieście Rook, oraz Main.
Event, polega na podlewaniu choinek co kilkanaście godzin..

Jeżeli większość z Was nie wie o co dokładnie chodzi z tym eventem, proszę o zapoznanie się z poniższym teksem, który napisał Santano rok temu.

W tym roku pozwolimy sobie, zupełnie niezgodnie z tradycją, zacząć czas świąteczny jeszcze w listopadzie. Wszystko po to, abyśmy mogli urozmaicić Waszą grę dodatkowymi elementami, które, w mniejszym lub większym stopniu powinny Wam ją uprzyjemnić.

Święty Mikołaj w tym roku nieco się wzbogacił przedmiotami zabranymi hakerom, złodziejom i innym nieuczciwym graczom, którzy próbowali oszukać innych. Z tego powodu znacznie poszerzył swoją działalność i chce podarować Wam znacznie więcej, niż do tej pory. Oczywiście jednak to, co posiada, nie jest nieskończone. Przeczytajcie jego list, a będziecie wiedzieć, co musicie zrobić, aby część prezentów trafiła do każdego z Was!

"Witajcie! Niedawno usłyszałem historię pewnego rolnika, która bardzo mnie wzruszyła. Pewnej nocy znalazł on gałęzie drzewa iglastego. Jedyne, na czym się znał to hodowanie roślin, więc zabrał kilka drobnych gałązek i położył na ziemi w ogrodzie niedaleko swojego domu. Wiedział, że aby wyhodować duże drzewo, potrzeba wielu lat. Stary, schorowany rolnik podlewał regularnie miejsce, w którym zakopał roślinę. Co kilka godzin przychodził i wylewał wiadro wody na pusty kawałek ziemi. Drugiego dnia jak zwykle poszedł spać. Śniły mu się pieniądze, dzięki którym mógłby sprawić, że jego życie chociaż trochę się zmieni, dzięki którym mógłby zapewnić dzieciom lepsze życie i pomóc im w każdy możliwy sposób. Obudził się jak zwykle wcześnie, po sześciu godzinach głębokiego snu wyszedł z domu z wiadrem wody, aby podlać roślinkę. To co zobaczył sprawiło, że biedny rolnik nie mógł uwierzyć swoim oczom. Na miejscu kilku gałązek pojawiło się to, na co czekał - mała choinka! Rolnik nie wiedząc co ma robić, podlał ją ponownie. Od razu zauważył, że choinka rośnie bardzo szybko, podlewał ją coraz częściej. Tym czasem zbliżały się święta, czas dla starca bardzo wyjątkowy - jedyny okres, w którym jego dzieci przyjeżdżały z wielkiego miasta i odwiedzały go. Rozpoczął on przygotowania, aby jego stara, rozsypująca się chata nie zniechęciła gości. W międzyczasie nie zapomniał on oczywiście o drzewku, które swoją wielkością przewyższyło już niskiego, przygarbionego człowieka. Wielka roślina potrzebowała coraz więcej wody. Starzec wiedział, że jeśli zapomni ją podlać - straci to, na co tak dużo pracował. Codziennie wybierał się do studni dwie mile od jego domu, i przynosił stamtąd kilka wiader wody, aby zawsze móc na czas wykonać swoją powinność. Święta były już bardzo blisko. Jedynym marzeniem starca było teraz przystrojenie choinki różnymi ozdobami. Niestety - nie miał on pieniędzy, aby kupić jakiekolwiek świąteczne dekoracje. Nie miał też pomysłu jak nadać swojemu ukochanemu drzewku chociaż lekko świąteczny klimat. Podlał je i zrezygnowany poszedł spać. Rano, gdy się obudził, a cudowne drzewko miało już dwa tygodnie, przeżył nie mniejsze zaskoczenie niż to po dwóch dniach od zasadzenia rośliny. Nie wiadomo w jaki sposób, choinka została pokryta przeróżnymi ozdobami! Starzec był szczęśliwy, wiedział, że los się do niego uśmiecha i mimo że nie miał pieniędzy, święta, jak i zasadzona przez niego roślina dawały mu wystarczająco dużo radości. W końcu nadeszły święta, starzec oczekując rodziny ujrzał w oddali jadącego na koniu rycerza. Rycerz podjechał i przekazał starcowi bardzo smutną wieść - bliscy nie będą mogli odwiedzić go w te święta. Ubrany w zbroję odjechał, a starzec pogrążony w rozpaczy usiadł w dzień Wigilii pod drzewem. Otarł łzy i oparł rękę o ziemię. Nagle, zaciskając pięść poczuł w dłoni kawałek papieru. Wziął go, przeczytał i uśmiechnął się. Tak - był to list ode mnie. Napisałem - "Nie przejmuj się, rodzina jutro przyjedzie. A to dla Ciebie!". List leżał obok wielkiej skrzyni z kosztownościami. Tak oto życie biednego rolnika zmieniło się, a święta oczywiście spędził z rodziną! Los tego starego człowieka wzruszył mnie do tego stopnia, że w tym roku szczególnymi prezentami obdaruję każdego, kto zasadzi własne drzewko w swoim domu lub ogrodzie! Inni, którzy nie mają czasu lub własnego domu, również otrzymają prezent, jeśli pomogą w podlewaniu drzewka zasadzonego w środku miasta! Jednak pamiętajcie: jeśli drzewko zostanie zaniedbane - nie dostaniecie prezentu!"

W związku z powyższym listem znalazł się NPC chcący pomóc sprzedać ziemie i gałęzie potrzebne do zasadzenia drzewa. Pytajcie o nie Obiego.

Choinkę może zasadzić w domu tylko jego właściciel. Zabrania się sadzenia większej ilości choinek niż jedna na dom. Próby umiejscowienia większej ilości choinek mogą zakończyć się zabraniem domku. Na każde wyhodowane drzewko przypadnie jedna nagroda, którą zabrać może dowolna osoba, która 24 grudnia lub po tym okresie użyje choinki. Nie ponosimy odpowiedzialności w przypadkach, w których ktoś zabierze prezent właścicielowi domu - proszę pilnować swojej choinki.
Również dla wszystkich graczy niezależnie od posiadania domku dostępna będzie choinka w mieście, którą również należy podlewać. Jeśli choinka nie zostanie podlana - usycha. W tej sytuacji żadna z osób upoważnionych do otrzymania prezentu niestety go nie dostanie.

Nie zapomnijcie o swoich choinkach!

Miłej gry!

Event mógłby rozpocząć się dnia 1 grudnia, a trwałby do 24 grudnia :).

Event można byłoby wprowadzić z Aktaulizacją, która dotyczy rooka. Byłby to mega bonus, a na pewno wiele graczy ucieszyłoby się z takiego urozmaicenia.

Co sądzicie o takim evencie, który był rok temu :)?
Ja myślę, że to dobry pomysł..

Czekam na wasze sugestie, oraz opinie.

Xelix
17-11-2012, 13:20
Oczywiście jestem na tak, mam nadzieje, że będzie taki event z którego odbiore jakiś fajny prezencik

Shabus.
17-11-2012, 13:24
Dobry pomysł. Urozmaici to trochę grę i bd prezenty XD

# Jestem na TAK :D

Mr Fsza
17-11-2012, 13:31
Fajnie, że piszesz propozycje która jest realizowana co roku ....

temat chyba do usunięcia bo i tak to pewnie zostanie wprowadzone

NIE MA SENSU do grudnia masz 1 miech a i tak już wszystko jesty zaplanowane .

Choinki nadal możesz kupić u npc a sadzić je możesz co święta więc raczej po co to piszesz jak pewnie to zrobią...

I nie płacz mi nie priv.

http://img687.imageshack.us/img687/5224/sashaqh.png (http://imageshack.us/photo/my-images/687/sashaqh.png/)

Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)

Kovalchuk
17-11-2012, 13:42
Fajne urozmaicenie gry, ale przydałby się też jakiś innowacyjne evencik na swięta ;)

Sasha Rookslayer
17-11-2012, 13:46
@Mr Fsza, masz porażenie mózgowe, każdy o tym wie.

Fajne urozmaicenie gry, ale przydałby się też jakiś innowacyjne evencik na swięta ;)

Innowacyjne evenciki mogą być po przez najazd choinek na Main, oraz zrobienie choinek na Rook :>? :)

@Down

Tak wiem, było to rok temu, ale myślisz, że Administracja wymyśli coś nowego? Wątpie, wieć event z podlewaniem drzewek to zajedwabisty pomysł.

Kovalchuk
17-11-2012, 13:46
Przecież to było rok temu ;-) Ale nie pogardziłbym :P

Aranea
17-11-2012, 13:49
Bylo to rok temu pewnie będzie i w tym roku. Tak

'Boonek'
17-11-2012, 13:50
http://img687.imageshack.us/img687/5224/sashaqh.png (http://imageshack.us/photo/my-images/687/sashaqh.png/)

Beka

#t jestem na nie, choinke w domu matce pomoz ubrac a nie tibia

KaZeK
17-11-2012, 14:03

Co roku od zeszłego roku XD

#t
Jestem na tak, małe urozmaicenie gry w zamian za drobny upominek od Santano Clausa.

Sir Krystian
17-11-2012, 14:16
Było w tamtym to i w tym będzie bez sensowne te twoje propozycję.Lepiej byś zajął się kupowaniem na allegro za zł a nie sapiesz do fszy ze runy kupuje...

@Topic
NiE

~#*Nalesniczek Zla*#~
17-11-2012, 14:24
Jestem na tak ,ale i tak pewnie zrobią to samo więc nie wiem po co to napisałeś ;)
Ale niech tam będzie ,myślę że wam się przyda ;)

Carmell
17-11-2012, 14:39
jestem na tak , tylko na razie te choniki są zbugowane bo gdy je się zasadzi i chce się sprawdzizc ppm ile czasu zostalo do podlania to one znikają .. ;C

Kimus The Master
17-11-2012, 14:43
Z cała pewnością zostanie to wprowadzone więc nie musiałeś robić tego tematu
im pózniej tym lepiej mniej czasu będziesz musiał ją podlewać choć ty byś mógł podlewać swoją choinke od 1 stycznia do 25 grudnia dziennie po 10 razy przecież dzień bez tibii zwany stracony...prawda?

HpX3
17-11-2012, 16:21
***** sasha i fsza wy to jestescie pojeby. Na yt filmiki ze wspólnych huntów a teraz jeżdza po sobie idioci.
Obojętne mi to jest bo i tak nie mam domku. Dla osób którym tak naprawde by sie to bardziej przydało tego nie ma więc nie potrzebne. Znowu dostaniecie demon helmeta i 10 snowballi i będziecie płakać ze miesiąc podlewaliscie co 30 sekund i choya.

Ali Baba
17-11-2012, 16:31
Sasha co się stało?

Ja uważam, że dublowanie pomysłów jest do dupy. Wolę w tym roku, żebyście karmili mikołaja co kilka godzin, żeby był gruby - heheh. Ciekawiej będzie jak co kilka godzin trzeba będzie przynieść różne jedzenie w różnych ilościach
Chcecie aby tygrys wam wprowadził mnóstwo rzeczy: mapki, misje, różne eventy i.t.d. Chęci to może i on ma ale patrząc realnie, w tamtym roku był ostatni up jak santano działał na apo (na mainie). Wątpię, żeby sam tygrys coś zdziałał, może coś doda albo to tylko ściema. Ja czekałem na upa pół roku i gówno było. Róbta co chceta i tak gówno było, jest i będzie.
Nowy serwer od 0 by zmienił pewnie all.

.LOGEST.
17-11-2012, 18:33
czas świąteczny=spędzanie czasu z rodziną
NIE

Iron Killer
17-11-2012, 19:52
Mr Fsza, masz porażenie mózgowe, każdy o tym wie.

Ja bym stawiał na to że to Ty masz porażenie mózgowe. Dlaczego? Raz Fszy gratulujesz wszystkich awansów, potem wyzywasz go od kidów co wydaje zł na pacc runy i tak w kółko, masz tak samo z Przystojniaczkiem że raz się lubicie, a raz wrogowie

@top

Raczej nie muszę pisać że jestem na tak skoro administracja zapewne coś zrobi i radziłbym im też coś dodać nowego, a nie ciągle to samo, tylko coś zajedwabistego (chodzi tu o to żebyście nie dodawali jakichś itemów +50% do atk magicznych i innych gówien :rolleyes:)

@top2
Oczywiście zróbcie też choinkę na środku miasta żeby Ci co nie mają domku też mieli jakieś upominki :)

Zarexoholik?
17-11-2012, 20:02
Fajnie spędzasz czas myśląc w weekend o podlewaniu choinek w Tibii. Jak dla mnie mogą to wprowadzić, przynajmniej jakaś rozrywka dla osób, które lubią podlewać tibijskie rośliny. Osobiście grając w Tibię nigdy nie oczekiwałem takich głupot jak w simsach, robienie z gry polegającej na expieniu, zarabianiu i zabijaniu - gry w której sadzi się i podlewa choinki.

Xzaz!t
18-11-2012, 14:02
Fajnie spędzasz czas myśląc w weekend o podlewaniu choinek w Tibii.

Ty spędzasz czas myśląc w weekend o zabijaniu wardów :confused:

@Topic
Mogą dodać, lub nie- jakoś w ogóle mnie to nie interesuje...

Miffek
18-11-2012, 22:50
@up
bylo to juz w tamtym roku... takze wypalilo.

@top
W tym roku tez bedzie i mysle ze to dobry pomysl poznieważ robi to chodziaz troche z tej gry, grę RPG.

Samuraj
19-11-2012, 11:00
Jak dla mnie pół na pół :) może być lub nie!

k4z3k
19-11-2012, 17:25
Hmm, nigdy o tym nie słyszałem, ale myślę iż to jest ciekawe urozmaicenie, skoro w tamtym roku wszystko wypaliło, więc w tym też mogłoby coś takiego powstać, jestem jak najbardziej na tak.

Mr Fsza
19-11-2012, 19:25
Hahaha karmienie Mikołaja to jestem jak najbardziej na tak,tak jak się karmi npc natasha the bergar wtedy by było bardzo dobrze ;d

Najpierw chudy a potem zamienia się w tego dziaka a nie choina bo choina to nie bo znów trzeba te dywany w domku kasować ;/

First Capitan Rook
20-11-2012, 12:47
@Mr Fsza, masz porażenie mózgowe, każdy o tym wie.

Innowacyjne evenciki mogą być po przez najazd choinek na Main, oraz zrobienie choinek na Rook :>? :)

@Down

Tak wiem, było to rok temu, ale myślisz, że Administracja wymyśli coś nowego? Wątpie, wieć event z podlewaniem drzewek to zajedwabisty pomysł.

Porażony to jesteś ty i wyłącznie nie obrażaj Mr Fsze ( Mateusza ) widać po screenie że masz nawalone ja też pokaże co do mnie piszesz

http://i47.tinypic.com/2dirdx4.jpg

Ja bym stawiał na to że to Ty masz porażenie mózgowe. Dlaczego? Raz Fszy gratulujesz wszystkich awansów, potem wyzywasz go od kidów co wydaje zł na pacc runy i tak w kółko, masz tak samo z Przystojniaczkiem że raz się lubicie, a raz wrogowie

Iron Killer masz rację że tak było ponieważ myślałem że choć troche się zmienił i będzie można z nim pogadać lecz się pomyliłem .. zawsze był pixelem będzie i taki zde**

Psychiatra się kłania.. Michale aka Sasho.

@topic

Jestem za posiadam domek to bym uczestniczył :)

Mr Fsza
05-12-2012, 18:16
No to chyba się nie będzie sadzić w tym roku bo już za późno no ale może chociaż na rooku będzie Mikolaj jutro OBY!

Lettis
05-12-2012, 21:16

temat chyba do usunięcia bo i tak to pewnie zostanie wprowadzone

NIE MA SENSU do grudnia masz 1 miech a i tak już wszystko jesty zaplanowane .

Choinki nadal możesz kupić u npc a sadzić je możesz co święta więc raczej po co to piszesz jak pewnie to zrobią...

I nie płacz mi nie priv.

Hahhahahahdhdhusdasduhsudahdshsduahsdauhsdahdsau rozjebał mnie ten screen ;D

Jak dla mnie propozycja zbędna. Lepiej wyjechać do czeczeni, zrobić licencjate, przyjechać i sprzedawać kebaby na targu. Idźcie w lola nakurwiać, Baj

*top Śmierdzisz

Adasik
05-12-2012, 21:53
Czekam na wasze sugestie, oraz opinie.

Przed oraz się nie stawia przecinka. Mniej gry-więcej nauki.
Screeny wstawione z twoim udziałem pokazują jaki to mądry jesteś.

Nie omieszkam wyrazić swojej sugestii! Opuść te forum albo się na nim nie udzielaj drogi Sasho. Gnijesz na tym swoim rooku, gdzie gra nie ma sensu i piszesz jakieś durne propozycje żeby ci urozmaicili grę. Ten serwer ma już tyle lat, administracja ma tyle stażu, że wiedzą co mają wprowadzić, a już na pewno pamiętają o choince, która jest co roku...
#topic
Propozycja do bani(jak większość twoich)...

Hektor Gompka
06-12-2012, 00:26
Ten serwer ma już tyle lat, administracja ma tyle stażu, że wiedzą co mają wprowadzić

Ten serwer stacza się coraz niżej. Z dnia na dzien... Wiec co Ty gadasz grubcio? Admini wiedzą co robią? Jakby wiedzieli to nie byłoby tak zjebanego balansu, hotów na 7.6 i innych gównianych itemów...

#
Niech wprowadza, leje na to bo i tak nie gram ;]
Jestem na TAK!