View Full Version : Balans = kpina
Zacznę od tego, że sondy nie będzie, a posty nic nie wnoszące do tematu będą usuwane. Jeżeli masz cokolwiek do napisania UZASADNIJ to. Doskonale zdaję sobie sprawę, że ekiem gra prawie 70% serwera i założenie sondy przeze mnie byłoby wielkim idiotyzmem
Czytać wszystko i dokładnie, jak nie to zamknijcie zakładkę, bo się tylko skompromitujecie.
Przechodzimy do meritum:
Balans na apo, co to takiego? Śmieszna sprawa, bardzo śmieszna. Tutaj nie ma czegoś takiego jak balans.
Pierwsza rzecz na, którą proponuję zwrócić uwagę to healing msa.
Powinien być on dokładnie taki sam jak healing ed, dlaczego?
2500ms vita się za połowę hp, żałosne? Tak.
Rozumiem, że druid to druid ms bije mocniej, a ed więcej leczy. Tyle, że tutaj ms bije niewiele więcej od ed. Do hitów nic nie mam.
Rozwiązanie: exhusted na sio np 3sec+, aby był używany tylko i wyłącznie do leczenia innych graczy. Zwiększyć vitę u ms i ed do obecnej siły sio edeka.
Kolejna rzecz mhm śmietankę zostawiłem na sam koniec.
Elite Knight, kim właściwie jest na tym serwerze? Uber hiper żałosną oraz nielogiczną pomyłką wynikającą z próby ułożenia prawidłowego balansu na serwerze.
Balans pi*rdoli się już około, żeby nie przesadzać 1200/1300lev.
Za dużo bije, ma na 2 maxy i uw postać magiczną, to jest tragedia.
Rozwiązanie? Posiadam, nawet dwa.
1. Wzmocnić uha, wyjebać go z hotkeya i zmniejszyć siłę maxów o 20/30%( tylko w pvp, w pvm zostawić jak jest) (pushanie <3)
2. Zmniejszyć siłę maxów o 50% w pvp, w pvm zostawić
Nie, nie przesadzam. Z rp jest wszystko ok.
Dla hejterów napiszę jeszcze, że kcc mam od zajebania i takiego 2k ek mogę sobie z palcem w dupie kupić, ale czy jest sens? Czy Was na to stać?
Z poważaniem,
pajac, który postawił na grę msem.
Iron Killer
Nie opłaca się sprzedawać kcc, bo na allegro idą za marne grosze
Zarexoholik
A czy ty wiesz czym się różni sorc od druida? Bo nie wydaje mi się na żadnym otsie, ani też na rl tibi druid nigdy, ale to nigdy nie leczył się więcej od msa. Nie chcę zrobić z dwóch profesji jednej, bo druid dalej będzie miał sio dzięki czemu będzie mógł zarabiać/leczyć przyjaciół na questach i znajomych podczas pk. Siła maxów eka nie jest dobra, bo w tym samym eq ek na 2klev bije o 1/1.5k mniej od ms/ed + ma 2/3x więcej hp. Przy pvp ek vs ms/ed osłabienie siły maxa o 50% miałoby sens, bo każdy miałby równe szanse. Natomiast pvp ek vs ek na chuj ja się pytam? tankiem bić tanka
Faamous
pvp takiego ek i ms wygląda tak, że ms nie ma kiedy uderzyć, bo jak tylko to zrobi to może nie zdążyć wcisnąć vity i paść ;\
Subziro
W tej chwili tracą na tym dwie profesje i ed i ms, rp to jeszcze jak ogarniasz z ek nie masz problemu.
Może najlepiej byłoby zmienić wszystkim profesje na ek, bo jak inaczej graczy zadowolić?
aha jeszcze jedno, zamiast tych śmiesznych reputów, które mi przyznajecie za ten temat, proponuję pisać pisać i jeszcze raz pisać, jestem graczem, który chce coś zmienić, a nie forumowym śmieciem podniecającym się na widok nowego reputa/pochwały czy co tam jeszcze jest tu serwowane
Iron Killer
17-11-2012, 19:48
Propozycje ciekawe, ale administracja i tak z nich nie wniesie do OTS'a ... Było wiele propozycji żeby ek był słabszy i tak dalej, ale jakoś nie widać żeby coś zmieniali
Wniosek?
Wynoś się z apo jak najszybciej bo jedyne co Ci zostaje to pvp z tymi samymi osobami czyli 0 walk z ek, ale radzę Ci sprzedać te swoje kcc i pożegnać się z apo bo to co się dzieje to jest śmieszne, nie to co 5 lat temu że uhy/manasy nie są na hotkey'a, nie ma uw, shaman setów i innych gówien, a jak ek ma uw i shaman set to już w ogóle gówno nie do rozjebania ... Powtórzę po raz 3
WYNOŚ SIĘ Z APO DLA WŁASNEGO DOBRA I ZDROWIA
Zgodze się balans jest gówniany.
Np taki 2,5 k Ms vs 2,5 Ek wyglada tak, Ek nie bije duzo mniej od ms'a + uw :O (ew, krytyk + eq wychodzi nawet wiecej) tyle, ze ma od niego 3 x wiecej hp i ubij takiego czolgiste...-.-
Jestem za druga propozycja, ale proporcje do zmiany.
Zarexoholik?
17-11-2012, 19:55
Pierwsza rzecz na, którą proponuję zwrócić uwagę to healing msa.
Powinien być on dokładnie taki sam jak healing ed, dlaczego?
Chyba sobie żarty robisz. Wiesz w czym specjalizuje się druid? Chyba nie, więc ci wyjaśnię - w LECZENIU!
Rozwiązanie: exhusted na sio np 3sec+, aby był używany tylko i wyłącznie do leczenia innych graczy. Zwiększyć vitę u ms i ed do obecnej siły sio edeka.
Wiesz, czemu się sorc różni się od druida? Ponieważ są to dwie różne profesje, a ty chcesz zrobić z nich jedną...
Za dużo bije, ma na 2 maxy i uw postać magiczną, to jest tragedia.
Uw popsuło balans...
1. Wzmocnić uha, wyjebać go z hotkeya i zmniejszyć siłę maxów o 20/30%( tylko w pvp, w pvm zostawić jak jest) (pushanie <3)
Po co wprowadzali hotkeye? Po to, żeby znowu je usunąć? Myślisz trochę?
2. Zmniejszyć siłę maxów o 50% w pvp, w pvm zostawić
Akurat siła maxów jest dobra...
Z poważaniem,
pajac, który postawił na grę msem.
Grałem każdą profesją i czasami był problem zabić knighta. Jednak tylko wtedy gdy ten knight używał bota na energy ringa.
Zarexoholik
A czy ty wiesz czym się różni sorc od druida? Bo nie wydaje mi się na żadnym otsie, ani też na rl tibi druid nigdy, ale to nigdy nie leczył się więcej od msa. Nie chcę zrobić z dwóch profesji jednej, bo druid dalej będzie miał sio dzięki czemu będzie mógł zarabiać/leczyć przyjaciół na questach i znajomych podczas pk. Siła maxów eka nie jest dobra, bo w tym samym eq ek na 2klev bije o 1/1.5k mniej od ms/ed + ma 2/3x więcej hp. Przy pvp ek vs ms/ed osłabienie siły maxa o 50% miałoby sens, bo każdy miałby równe szanse. Natomiast pvp ek vs ek na chuj ja się pytam? tankiem bić tanka
Ja wiem czym różni się sorc od druida - ty jak widać nie. Źle ci się wydaje, druid leczy najwięcej na rl, tak samo na apo. Wiesz, dlaczego? Wyjaśnię ci, bo zauważyłem, że jesteś newbie. Sorc zadaje większe obrażenia, druid więcej leczy. To jest tak różnica, dlatego są dwie oddzielne profesje. Chciałbyś, żeby były takie same? Gdzie ty masz rozum typie :confused: Co do hitów z exori maxa to się zgodzę. Są nadal za duże w porównaniu do hitów paladyna. Powinni je lekko osłabić, tak samo jak UW.
Jak dla mnie powinni zmniejszyć siłę UW, bo to jest broń typowo dla knighta - jeszcze na 3 sqm - to jest dopiero kpina. Knight to drugi paladyn.
1. Nie usuną uha z hota bo i tak beda sie uhac z bota
2. Zmniejszyć siłe maxów? Przeciez wtedy nawet nie bedzie sie opłacało bić kogos na pvp... tym bardziej innego ek..
Balans od dawna wymaga poprawy ale zawsze któraś profesja będzie na tym traciła ;]
John Cena
17-11-2012, 20:24
Rp - jest sam raz to bym go nie ruszał
Ms/Ed - zwiększył bym o jakieś 15% czar exevo gran mas vita vis bo jest troszkę za słaby i nie widać tej wyższości msa w hitach
Knight -Za dużo wali z uw - poprawił bym hity z uw ,zmniejszył o 5 procent uhanie
Ms/Ed - zwiększył bym o jakieś 15% czar exevo gran mas vita vis bo jest troszkę za słaby i nie widać tej wyższości msa w hitach
Knight -Za dużo wali z uw - poprawił bym hity z uw ,zmniejszył o 5 procent uhanie
W sumie to bardzo dobrze to rozpisałeś. hity msa zwiększyć o 15%, mniejsze uw dla ek. Z większymi hitami i po poprawce ek w pvp może to przynieść dobry rezultat, a ed by wtedy siohał się jak teraz i balans byłby perfekcyjny. Trzeba czekać, aż administracja tu wejdzie i coś zrobi.
* Do szanownego Pana moderatora,
Nie będę edytował 1 posta w nieskończoność, także po ewentualnym uznaniu, że nabijam posty proszę usunąć moje konto jak tylko wypowie się ktoś z administracji(postów proszędo tego czasu nie usuwać), bo ja tu tylko gram
Aziel
po 1 nie płacze, po 2 z rp na równym lev w podobnym eq bije mi się bardzo dobrze, a ek za chuj nie mogę ubić żadnego o podobnym lev.
Umiem grać
1. Nie umiesz grać.
2. Hmm... nie umiesz grać.
3. Tu cie zaskoczę! Nie umiesz grać.
Może i ek jest nieco za mocny, ale to co ty napisałeś to jakaś kpina. Zmniejszyć siłę maxa o 50%? Masz coś z głową? Wtedy walka ms vs ek wyglądałaby tak:
Ms - ~5 ue żeby zabić ek'a
EK - 5 maxów żeby zamić ms'a
Gdzie tu sens? Niby tyle samo hitów, ale patrz na leczenie obu profesji. Ms twoim zdaniem powinien mieć vite na full, a ek mniejszego uha? XD Ms byłby wtedy niezniszczalny, a ek miałby w pvp mniej więcej takie same szanse jak rookstayer. Siła maxa jest dobra. Jeśli ma się odpowiednie eq to ek zadaje małę obrażenia z exori maxa, gorzej jest z uw. Jego zasięg powinien wynosić 2sqm, a hity mniejsze o ok. 10%.
btw. płaczesz, że ek jest za mocny, bo ma ms/ed na 2 maxy i uw, a z rp jest ok? To dziwne, bo rp bije więcej z max erexa niż ek z maxa :/ Jebnij się w głowę, polecam siekierę.
Bardzo dobra propozycja dotyczaca eka, jestem za 2 opcją tylko bez przesady nie 50% tylko 20-30%
Ty jeszcze chcesz zwiekaszc sile ue? Jest wystarczajaco dobra
Co do uw zgadzam sie oslabic hity i zrobic na 2sqm a uhanie jest dobre
t#
wyjdz człowieku z tym propozycjami
Uw popsuło balans...
Jak dla mnie powinni zmniejszyć siłę UW, bo to jest broń typowo dla knighta - jeszcze na 3 sqm - to jest dopiero kpina. Knight to drugi paladyn.
Popieram, czasem ek bije z uw na criticalu tyle co z maxów...
Dobra propozycja, ale zmienilbym rp i ek
rp-zmiejszyc e max erexa o jakoś 8% i uw 10%
ek-zmniejszyc e maxa o 5% i uw o 10-15%
.LOGEST.
17-11-2012, 22:46
Popieram w 100% Avi wie co dobre + zwiększyć 5/10% z exevo gran mas vita vis
i moze msowi dac exure sio i dodac hp? Idiota... rp jest w sam raz tylko z tym ek cos zrobic
Odezwał się ten, który właśnie rp gra. Sampler ;*
wyczuwam bunt XD
UW popsulo caly balans... Wczesniej bylo dobrze, pamietam sam gralem kazda profesja i kazda moglem ogarnac ze tych 100-200 leveli wiecej mozna bylo zabic. To co piszecie wszyscy to jakies kpiny sa, powinni zrobic testy profesji i wtedy dopiero obliczyc co i jak zmniejszyc/zwiekszyc, bo smiac mi sie chce z tego co piszecie XD knight i tak sie malo uha wiec nie wiem po co jest sens zmniejszac jeszcze jego sile, przed hotami uhalo sie fajnie bo wiecej, teraz to malutko. Sila czarow jest w miare dobra, jesli ktos ma eq to ek nie zadaje takich wielkich hitow, prawda. Sile czarow ms'a zwiekszyc o 2-4% max, ED zostawic, w koncu ma sie leczyc wiecej niz MS bo to profa do leczenia. RP zostawic jest dobrze :)
i moze msowi dac exure sio i dodac hp? Idiota... rp jest w sam raz tylko z tym ek cos zrobic
~#*Nalesniczek Zla*#~
18-11-2012, 00:39
Podbijam ma rację ,a jonas nie pląsaj się ja Cię proszę. Bo to jest racja ,balans jest do dupy i tylko coś robiąc można to zmienić. Lecz osoby, które grają EK tego nie zrozumieją, ale takie jest życie.
Zii Baba
18-11-2012, 04:21
Dlaczego ek ma takie duze hity ? Bo ms/ed ma w pizde many... Wystarczy nauczyc sie ogarniac e ringa, to samo tyczy sie rp... Placzecie o balans juz od roku chyba, a i tak dalej gracie. Napisales, ze masz w chuj kcc i mozesz sobie kupic 2k eka z palcem w dupie, dobra, wiec kup 2k eka, zakladaj full eq, daj mi 2k ms uw, p armor, klapy, kapok i yb, a rozjebie cie z palcem w dupie, dlaczego ? Bo nie ogarniasz pvp, sam to potwierdziles to piszac, twoj temat powinien byc usuniety, a ty nagrodzony warem za powielanie tematu... Po raz kolejny napisze, Tygrys napisal wyraznie, balans wedlug administracji jest ok, wiec nie zostanie zrobione nic w tym kierunku.
Ja bym zmienił tylko i wyłącznie dwie rzeczy:
-zwiększyć siłę vity u msa (16-21k przy 34k hp to jest jakaś tragedia, jak się vitnę 2x 16k z blacka to nawet pełnego hp nie mam + do tego ta zbyt duża (?) rozbieżność w sile vity),
-zmniejszyć siłę hitów z uw u ek'a - tak o 10%, nie mniej, nie więcej.
Myślę, że te dwie zmiany poprawiłyby balans dużo bardziej, niż te zmniejszanie ekowi max'a o 50% (!), co wg. mnie jest całkowitym bezsensem. Tak, gram msem.
Nawet energy ring jest gównem przy równym eku, który uha się więcej, niż ja bije combo, a przez jego uw mana leci naprawdę szybciutko. Założę ring'a jak ek ma red'a, to i tak taki ek się szybko wyuha do pełnego podczas noszenia mojego ring'a.
2,6k ek - 9k (e max) + 7k (uw) = 16k
2,6k ms - 12k (gue) + 4k (uw) = 16k
vs.
2,6k ek - 15-17k (uh) i 80k hp
2,6k ms - 16-21k (vita) i 34k hp
bezsens?
scimex pallll
18-11-2012, 09:36
Tyyyyyyyyyyyyy, mam pomysla ! niech kazdy wyjebie uw do jakiegos npc XDXD i wracacie na dawne smiecie hahaha
Wieczny Knightt
18-11-2012, 10:04
Dobry pomysł myślę że było by to najlepsze rozwiązanie...
Tyle że jeszcze można pomyśleć nad zmiana hitów z uw bo to jest śmieszne z uw się wali tyle samo co z Silver Wanda.
'Boonek'
18-11-2012, 10:32
Dlaczego ek ma takie duze hity ? Bo ms/ed ma w pizde many...
A co maja hity do many?XD ms ma w pizde many bo ek ma w pizde hp ogar?
#t nie chce mi sie rozpisywac, powiem tylko tyle - oslabic uw ekowi/rp
Creatynka
18-11-2012, 11:05
Sam posiadam 2688 ms'a i naprawde ciezko jest zabic eka na mniejszym poziomie i na wiekszym. Mysle ze ten temat nic nie zmieni bo bylo juz troche takich tematow i żaden nic nie wprowadził ale probować można :)
Nie wiem tylko czy zdajecie sobie sprawę, że 10% z 5k np to jest 500
więc to gówno da.
jednak to
i to
razem coś może zmienić.
a to powinno przemówić do administracji
Ja bym zmienił tylko i wyłącznie dwie rzeczy:
-zwiększyć siłę vity u msa (16-21k przy 34k hp to jest jakaś tragedia, jak się vitnę 2x 16k z blacka to nawet pełnego hp nie mam + do tego ta zbyt duża (?) rozbieżność w sile vity),
-zmniejszyć siłę hitów z uw u ek'a - tak o 10%, nie mniej, nie więcej.
Myślę, że te dwie zmiany poprawiłyby balans dużo bardziej, niż te zmniejszanie ekowi max'a o 50% (!), co wg. mnie jest całkowitym bezsensem. Tak, gram msem.
Nawet energy ring jest gównem przy równym eku, który uha się więcej, niż ja bije combo, a przez jego uw mana leci naprawdę szybciutko. Założę ring'a jak ek ma red'a, to i tak taki ek się szybko wyuha do pełnego podczas noszenia mojego ring'a.
2,6k ek - 9k (e max) + 7k (uw) = 16k
2,6k ms - 12k (gue) + 4k (uw) = 16k
vs.
2,6k ek - 15-17k (uh) i 80k hp
2,6k ms - 16-21k (vita) i 34k hp
bezsens?
Chociaż healing o 10% większy
xxx: i tak nie przejdzie, bo 3/4 Jihad to ek/rp
Do Jihad nic nie mam, ale ciekawie to brzmi
Ali Baba
18-11-2012, 13:23
najlepiej przestań grać w tibie jak ja i tyle w temacie. Cała tibia to gówno jest, nawet rl tibia to już coś pokroju apo.
Jak dla mnie smieszne jest to, ze ek bije wiecej lub tyle samo co ms, uha sie tyle lub wiecej co ms a ma 3x tyle hp co ms ;> co jak dla mnie jest beka w chuj.
Albo obnizyc uhanie knightowi albo zwiekszyc hity ms/ed... nie wiem o ile % ale zmienic cos trzeba.
A argument e ringa jest smieszny bo mana spada w ciagu kilku sekund a potem lipa. + ek ma wieksze mozliwosci balansowania hp a ms, jeden blad i glebson.
Powiem tak, że każda profesja ma swoje zalety, jeden się leczy mniej, ale ma za to coś więcej, znacznie inną zaletę, której inna profesja nie ma, a inna się leczy więcej, a ma, np. zmniejszony czar ofensywny - powinieneś to wziąć pod uwagę, a dopiero oceniać balans, jak wiadomo "nigdy nie było i nie będzie dobrego balansu według Was". Pamiętam stare czasy, gdy nigdy nie był balans robiony i wtedy można było narzekać, natomiast teraz były balanse i testy, każdemu to odpowiadało, a teraz znowu zaczyna się temat z balansem, którego nie powinno być, lepiej zająć się pracami serwera, tzn. nowe systemy, tereny oraz inne upiększenia gry.
.LOGEST.
19-11-2012, 17:27
Powiem tak, że każda profesja ma swoje zalety, jeden się leczy mniej, ale ma za to coś więcej, znacznie inną zaletę, której inna profesja nie ma, a inna się leczy więcej, a ma, np. zmniejszony czar ofensywny - powinieneś to wziąć pod uwagę, a dopiero oceniać balans, jak wiadomo "nigdy nie było i nie będzie dobrego balansu według Was". Pamiętam stare czasy, gdy nigdy nie był balans robiony i wtedy można było narzekać, natomiast teraz były balanse i testy, każdemu to odpowiadało, a teraz znowu zaczyna się temat z balansem, którego nie powinno być, lepiej zająć się pracami serwera, tzn. nowe systemy, tereny oraz inne upiększenia gry.
Szanuję co napisałeś, ale weź pod uwagę, że 2k ed nie mogę wyspamować 1800ek, a on bije tyle co ja. ue ma o jakieś 1/2 k mniejsze, za to bije z uw 2x więcej ode mnie. Uderzę 2x ue i jak się raz nie vitnę to w temple wyląduje. Nawet jak się vitnę to potem nie mam po co go bić bo i tak się wyleczy.
Dlatego z ekami:
1. nie rozmawiam
2. nie handluję
3. nie biję się
Bo mnie to irytuje
nie wiem czy zauważyłeś ze ed/ms moga częściej używać ue niz ek/rp
ek nie da sie 3 szybkich zrobic... a u ed jest to norma... nie patrz na hity pojedyncze tylko np ilosc obrażeń zadanych w 10s (w biegu bo wtedy można częściej używać)
i nie jest to zrobione przez administracje tylko silnik tibi tak ma. zawsze tak było.
Balans był by nie najgorszy gdyby nie było debilnych uw i shaman setow.
fajnie, że na tibi 7.6 druid nawet ue nie miał, ale oki
Wydaje mi się, że jest dobrze tylko trzeba ogarniać i wszystko ok. Może knight trochę jest za mocny
\/
Pamiętam. Jak dobrze wszedł ring to równe lvle padały a jak nie to lipa. Wszystko zależy od tego:)
Wieczny Knightt
19-11-2012, 18:32
Wydaje mi się, że jest dobrze tylko trzeba ogarniać i wszystko ok. Może knight trochę jest za mocny
Teraz grasz ek to tak mówisz a jak grałes Averionem to nie pamiętasz jak padałeś?...
Xienus o.O
19-11-2012, 21:09
ek nie da sie 3 szybkich zrobic... a u ed jest to norma... nie patrz na hity pojedyncze tylko np ilosc obrażeń zadanych w 10s (w biegu bo wtedy można częściej używać)
i nie jest to zrobione przez administracje tylko silnik tibi tak ma. zawsze tak było.
Balans był by nie najgorszy gdyby nie było debilnych uw i shaman setow.
Zii Baba
20-11-2012, 06:58
ek nie da sie 3 szybkich zrobic... a u ed jest to norma... nie patrz na hity pojedyncze tylko np ilosc obrażeń zadanych w 10s
Nie powiedzialbym, najwieksze haste ma rp i ms, a najmniejsze ek... Ekiem da sie spokojnie 3 szybkie zrobic, wystarczy tylko ogar ;s Policz sobie teraz 3 szybkie + 2 uww ciagu 10sec u ek ;<
ek nie da sie 3 szybkich zrobic... a u ed jest to norma...
Animacja czaru ed trwa dłużej (składa się na nią więcej obrazków) stąd to mylne wrażenie. Zmień sobie tibia.dat podstawiając animację czaru ed pod czar eka to zobaczysz, że exhausted jest identyczny.
Nie powiedzialbym, najwieksze haste ma rp i ms, a najmniejsze ek... Ekiem da sie spokojnie 3 szybkie zrobic, wystarczy tylko ogar ;s Policz sobie teraz 3 szybkie + 2 uww ciagu 10sec u ek ;<
No, siła czaru przyspieszającego chodzenie ma tu największe znaczenie.:rolleyes:
Shakur Shooter !!!
20-11-2012, 11:33
NajlepieJ wyjebać uw i balans bd spoko jak uw usuną bo balans sie spierdolił jak uw weszło bo ek za mocno bije z tego albo osłabić uha knajtowi albo zwiększyć ilość hp dla ms ed NAJLEPIEJ WYJEBAĆ UW Z SERVA I BD GIT JAK KIEDYŚ
Dla mnie Ek na tym serwerze to beka, fakt gram obecnie Torusem i ciężko jest rozjebać takiego 2.7k ek'a który non stop spamuje. Co z tego, że założę ringa jebnę mu ze 2 szybkie jak on ma to na uha. Do tego muszę się potem manasować. 2.2k ek bije z UW tyle co ja swoim 3000 + Ed. to siła logiki porównajcie sobie 3k Ek'a. Mało tego wczoraj Mr.PLN ( Czyt. kicaii ) solował się z Biberkiem 3041 ek vs 3046 rp hity z czarów te same. Witam na apo. Tu jedynie jakaś część pvp jest zachowana między Ms/Ed. W sumie to zastanawiam się czy nie przejść na swojego 1.7k Ek'a bo bić lvl to nie problem a i potrzymam dłużej w pvp niż 3k Ed'em. Balans na apo leży i kwiczy od dawna. Ponad rok temu pisałem propozycję żeby chociaż Uw dla MS/ED było zależne od mlvla tak jak dla RP i Ek jest zależne od skill'i ale teraz to i tak by choooooy'a dało. Oni już tu nic nie zmienią. Dla mnie ogólnie jako gracza, jest to śmieszne, że ekipa olewa od kilku lat te tematy. Nie mogę tego pojąć.
Pozdrawiam.
mitsuhide v100
22-11-2012, 15:47
Usunac uw calkiem z serwa i balans sie wyrowna;]
Co na to wszystko administracja?
Jak ja mam ek ubić skoro bije tyle co ja, a leczy się jeszcze więcej XD
Jakis desperat założył temat.
Jedyne co można tu poprawic to exh na exori max :)
Jakis desperat założył temat.
Jedyne co można tu poprawic to exh na exori max :)
aha, przemyśl to jeszcze raz, bo to chyba najgłupsza propozycja jaką czytałem :D
moze i te hity dziwnie wyglądają, ale bez przesady, odejmujemy knightowi to odejmujemy też druidowi, sorcererowi i paladynowi :)
Wieczny Knightt
24-11-2012, 19:50
Ja mam pomysł zrobić npc u którego można zmienić profesje za dajmy 500kcc na apo będą sami ek i bd fajnie... ;)
.LOGEST.
26-11-2012, 19:36
Wypowie się ktoś? Bo ja już widzę potyczki 3xek vs 2xek i rp pod tample :confused::confused::confused::confused:
Woder Bone: chce wodera oddac za ek jakiegos ;P
Woder Bone: chce podobny lvl albo wiekszy i doloze prawie full eq
Jak sie komuś nie podoba profesja, balans jej którą gra, niech zamieni na tą co jest lepsza jego zdaniem. Problemu nie widzę żadnego, potem płaczecie. : o
Cześć ludziska !
Proponuję usunąć UH'a z hotkeya, zaraz mnie pociśniecie, że nie po to wprowadzali hotkeye, żeby je teraz usuwać, ale mam to głęboko w [cenzura]. Manas na hotkeyu jest potrzebny, a uh nie.
+
Ek będą grały osoby, które ogarniają tą profesje, a nie te cipki, które idą na łatwiznę.
( W tym momencie jeszcze raz wybiegam w przyszłość)
"ale przecież będą botów używać i wyjdzie na to samo" Drodzy koledzy i koleżanki. Jeżeli uh będzie wchodził jeden po drugim to gracz zostanie zbanowany, przecież od tego są gamemasterzy : )
Będzie push, będzie dobre pvp
-
Krótkotrwały płacz wymienionych wyżej cipek.
To, że ms na 2.5k+ lev leczy się za połowę hp mam gdzieś skoro administracja nie chce tego poprawić.
A teraz jak przeczytaliście to co napisałem powyżej to i tak zaczniecie płakać więc .. .
Cześć ludziska !
Proponuję usunąć UH'a z hotkeya, zaraz mnie pociśniecie, że nie po to wprowadzali hotkeye, żeby je teraz usuwać, ale mam to głęboko w [cenzura]. Manas na hotkeyu jest potrzebny, a uh nie.
+
Ek będą grały osoby, które ogarniają tą profesje, a nie te cipki, które idą na łatwiznę.
( W tym momencie jeszcze raz wybiegam w przyszłość)
"ale przecież będą botów używać i wyjdzie na to samo" Drodzy koledzy i koleżanki. Jeżeli uh będzie wchodził jeden po drugim to gracz zostanie zbanowany, przecież od tego są gamemasterzy : )
Będzie push, będzie dobre pvp
-
Krótkotrwały płacz wymienionych wyżej cipek.
To, że ms na 2.5k+ lev leczy się za połowę hp mam gdzieś skoro administracja nie chce tego poprawić.
A teraz jak przeczytaliście to co napisałem powyżej to i tak zaczniecie płakać więc .. .
a co, ms jest jakiś upośledzony, że ma się leczyć za 100%? i daj jakieś argumenty na to, że manas na hotkeyu jest potrzebny, a uh nie, bezbeki :D
@down
edytuj posty :)
napisz mi jak graliśmy 5 lat temu, gdzie musieliśmy manasować się i uhać ręcznie, co? mhm
a co, ms jest jakiś upośledzony, że ma się leczyć za 100%? i daj jakieś argumenty na to, że manas na hotkeyu jest potrzebny, a uh nie, bezbeki :D
Napisałem, że to mnie nie interesuje. Na 2600lev ms leczy się za połowę hp, a to już jest ***** śmieszne.
A jak inaczej chcesz ładować 60k many??
Grając ek trzeba by się manasować i uhać ręcznie, a ty byś się wtedy pociął, bo raz: nie umiałbyś shouterem grać i dwa: nikt by tej profesji nie kupił od Ciebie.
Zbanowany Logest
06-12-2012, 15:45
2k ek
Straciles 7912 punkty zycia w walce z Pit Kornes. ue
Straciles 4840 punktow zycia w walce z Pit Kornes. uw
2 szybkie i uw = 19 904 ile mam hp na Abu? 25 727. Miałem szczęście, że critical hit nie wszedł? Jasne
2k ed
Straciles 9038 punktow zycia w walce z Abu Hamza al Muhadzir. ue
Straciles 2913 punktow zycia w walce z Abu Hamza al Muhadzir. uw
2 ue + uw = 20 989
Ile hp ma taki ek? 62k+
Czy to jest śmieszne? Nie, to jest żałosne. Postacie miały na sobie takie samo eq
Ek bije prawie tyle co ja, ma ponad 3x więcej hp ode mnie i leczy się więcej niż ja bije.
Więcej nie będę pisać, bo i tak nikt się tym nie zainteresuje.
Sprzedam postać i jak inni kupie sobie ek. Nie będę płakać, cześć.
#down
Nie zapominaj o tym, że te 50k many w 5 sec zejdzie, co Ci da ring jak łatwo go przewidzieć, a ek leczy się więcej niż ja bije to po co mam się z nim wgl bić?
Zresztą mam to gdzieś ekiem gram.
2k ek
Straciles 7912 punkty zycia w walce z Pit Kornes. ue
Straciles 4840 punktow zycia w walce z Pit Kornes. uw
2 szybkie i uw = 19 904 ile mam hp na Abu? 25 727. Miałem szczęście, że critical hit nie wszedł? Jasne
2k ed
Straciles 9038 punktow zycia w walce z Abu Hamza al Muhadzir. ue
Straciles 2913 punktow zycia w walce z Abu Hamza al Muhadzir. uw
2 ue + uw = 20 989
Ile hp ma taki ek? 62k+
Czy to jest śmieszne? Nie, to jest żałosne. Postacie miały na sobie takie samo eq
Ek bije prawie tyle co ja, ma ponad 3x więcej hp ode mnie i leczy się więcej niż ja bije.
Więcej nie będę pisać, bo i tak nikt się tym nie zainteresuje.
Sprzedam postać i jak inni kupie sobie ek. Nie będę płakać, cześć.
Nie zapominaj o tym ze ed ma ringa i lepiej się spamuje czarem... Jak dobrze ogarniasz to ek równy lvl niema szans na solo...
#edit\/
NO ale nie każda profesja ma tyle many co ed/ms. Dobry balans
Usernames
06-12-2012, 23:58
Balans? a co to balans na apo?? istnieje w ogole takie coś?;D szczerze ci powiem, ze sam gram ekiem i zalosny jest ten rzekomy "balans" posiadam uw i kłade sobie 900, 1k nawet ed/ms a mam 782 lvl hehe. Ale co poradzić, jest w ekipie ok. 15 osób z czego oni tylko banują graczy za byle gówna. Nic pożytecznego jeszcze nie zrobił nikt oprocz Tygrysa i Santano. Faktycznie potrzeba takich ludzi, co będą pilnowac porządku na servie ale potrzebne są takie osoby, które mają pojecie o np. balansie, którego tutaj nie ma. Zamiast pierd*lić kto obrazliwie wyraza się i banować za byle gówna to siadnąć i odpalić test server i potestować balans do takiego, by był naprawdę dobry. Ale cóż zrobić skoro nikomu się nie chce dupy ruszyć. Także... zrobić test server, zaprosić graczy, potestować na różne sposoby uhanie, bicie, i kazda broń (ogólnie mówiac balans) i potem zrobić ankietę czy pasuje taki balans czy też nie. Moje jest takie zdanie a czy ktoś w koncu wezmie sie za ten server to nie decyduje o tym ja. see you :-)
#Ebzdy
Zanim coś napiszesz - pomysl prosze cie. Knightowi wziać uhanie, czyli myszka + popierdalanie na hotkeyu. hehehe, a ms? ms byłby nieruszony i wtedy on byłby niedopokonania. Pomysl naprawde, hotkeye są i bedą bo nie po to wprowadzali by je teraz usunać. Dobrze, ze nie masz pozycji w 'ekipie' bo balans byłby marny... Osłabić knighta to i tak byłby nierównosci w pvp. Po co oslabiac jak mozna zrobić spokojnie równość pomiedzy pvp? logiczne myslenie nie jest twoja mocną stroną.
scimex pallll
07-12-2012, 07:11
NO ale nie każda profesja ma tyle many co ed/ms. Dobry balans
Dobry XDDDDDDDDDDDDDDDD? bo grasz tylko ekiem? aha
@t
Ja tu nic nie mam do gadania.
Dobry XDDDDDDDDDDDDDDDD? bo grasz tylko ekiem? aha
@t
Ja tu nic nie mam do gadania.
Nie dlatego, że gram ekiem.
Padam od 2800+ rp który ma full eq a ja nie?:D
Taka prawda. Leonidaasem mi się lepiej grało niż Lethrnem.
#edit\/:)
Nie bądź taki pewny czy:) Jedna osoba to wie tylko.
Palldinovsky
08-12-2012, 09:02
pvp nie macie wiec nie placzcie okej? na allegro nie kupicie procz 'lvla i eq'
Dragon Slash
26-12-2012, 15:45
A nudy zobaczyłem taki szlachetny temat a po przeczytaniu zaczynam myslec cie pojebalo :/
Przypalowiec
26-12-2012, 16:48
1. Wzmocnić uha, wyjebać go z hotkeya
Super cofnijmy się wstecz.
Zastanów się najpierw po co zostały wprowadzone komendy na uh i mm.
Czy balans profesji z równym lv i równym eq jest kpiną? myśle że jest on wyrównany ponieważ nie ma znacznej przewagi w pvp z tego co ja widzę.(650+)
Nie wiem jak jest teraz na 1k+ ale pvp graczy z takim samym eq są wyrównane.
Ale jeśli wg was istnieje profesja która jest lepsza od wszystkich innych, jest najlepsza profesja na całym serwerze to zacznijcie nią grać?
'Boonek'
26-12-2012, 16:57
Ty ale druid zawsze leczyl sie wiecej niz ms XD Na rl moim druidem moge sie siochnac nawet za 1100! majac zaledwie 800 hp podczas gdy exura vita daje prawie polowe mniej ;o
Prawda jest taka ze to ek jest zjebany a nie inne profy, inne sa zbalansowane (no moze u paladyna przegieciem rury jest to jebane uw bo bije tyle samo co ek...)
Matematyk
26-12-2012, 17:35
w rl tibia rp to czołg tutaj ek. Chyba tak musi być.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.