Zaloguj się

View Full Version : Problem z system.

Kamilos xD
19-11-2012, 18:30
Witam :) Mam taki dziwny problem. Postawiłem na swoim komputerze system na dysku brata. U mnie system śmiga elegancko etc. Po włożeniu dysku do komputera brata wyświetla się tylko wybór systemu a po nim czarny ekran i biała kreska migająca w prawym górnym rogu. Według mnie to coś z procesorem. Waszym zdaniem, co to może być?
Pozdrawiam :) i liczę na pomoc.

Hoborg
20-11-2012, 10:09
Jeżeli komputer bez problemu się uruchamia, przechodzi test POST i pozwala wybrać system, to mało prawdopodobna jest usterka procesora, oczywiście na razie niczego nie odrzucamy, należy wszystko sprawdzić ;-).
Zbyt mało danych, napisz więcej to postaramy się coś poradzić.
1. Czy zmieniałeś ustawienia BIOS'u? Bootowanie, taktowanie procesora?
2.
wyświetla się tylko wybór systemu
W komputerze znajduje się drugi dysk, czy ten jeden jest podzielony na partycje?
3. Jakie systemy są zainstalowane na dysku/ach?

Kamilos xD
20-11-2012, 16:16
1. Raczej nie zmieniałem ustawień BIOS'u.
2. Troszkę źle sprecyzowałem, wyświetla się lista " Otwórz system w trybie pracy normalnej. Ostatnia znana konfiguracja, tryb awaryjny etc."
3. Dysk podzielony na 2 partycje: C i D. Zainstalowany na C system Windows XP.

zio0m
20-11-2012, 23:24
Windows zainstalowany na komputerze A, po czym dysk włożony do komputera B , tak ?

Przecież to normalne że system nie załapie , inne sterowniki płyty głównej , mostków , zarządzania .
Jedyna szansa kiedy by załapał to ten sam model płyty głównej lub modele pokrewne oparte na tym samym sockecie .