View Full Version : Re: wolny komputer i internet!!!
Siema!
Posiadam komputer z systemem 32 - bitowym Windows XP.
Komputer trochę słaby i przymula, przede wszystkim wolno działa internet.Mam łącze 4Mb więc
może nie powinno być problemu a strony wchodzą wolno.
W grze Tibia pingi dochodzą do 160 ms. I mam trochę przycinki.
Dodam że przy starszych sterownikach do karty graficznej działa dobrze
a już przy najnowszych tnie się.Tak samo mam z YouTube.
Gdy chce oglądać np.Urywek z gry to lekko przycina a jak już teledysk to przycina co 2 sekundy.
Proszę o jakieś porady dodam że mój komputer to stary sprzęt parametry jego to:
Karta Graficzna Ge Force 6600 128 bit Procesor Celeron 1.7 GHz ,i posiada on 1 GB RAM.
Z góry dziękuję za pomoc:confused:
Pozdrawiam
Jan
Najprawdopodobniej masz jakieś wirusy/robaki na komputerze.Takie syfy są najgorsze bo nie wiadomo ile tego jest,ja bym proponował zrobić format który pomoże w 100%
Najprawdopodobniej masz jakieś wirusy/robaki na komputerze.Takie syfy są najgorsze bo nie wiadomo ile tego jest,ja bym proponował zrobić format który pomoże w 100%
Robiłem już z miesiąc format-a ale dalej źle chodzi więc proszę o jakieś konkretniejsze porady dodam że skanowałem programem Advanced System Care i kiedyś też programem antywirusowym Advanced System Care wykrył coś w rejestrze więc wyczyściłem.Czekam na jakieś porady
Pozdrawiam :/
W takim razie sciągnij combofixa i log wklej na jakieś formum komputerowe jeżeli to nie pomoże dalej to wina komputera/internetu
W takim razie sciągnij combofixa i log wklej na jakieś formum komputerowe jeżeli to nie pomoże dalej to wina komputera/internetu
Poradzicie coś jeszcze może na ten temat co mógł bym zrobic?
co mógł bym zrobic?
Rozebrać komputer i dokładnie wyczyścić z kurzu.
Rozebrać komputer i dokładnie wyczyścić z kurzu.
nie mam żadnego sprzetu do wyczyszczenia czym moge to zrobic? :O zeby było dokladnie i dobrze
Patryk1551
25-11-2012, 17:43
nie mam żadnego sprzetu do wyczyszczenia czym moge to zrobic? :O zeby było dokladnie i dobrze
odkurzacz najlepszy, ale musisz uważać, żeby ci nie wciągnęło całego komputera, bo nie będziesz miał jak grać w tibie
odkurzacz najlepszy, ale musisz uważać, żeby ci nie wciągnęło całego komputera, bo nie będziesz miał jak grać w tibie
Jakies normlane odpowiedzi poprosze co moge zrobic ;d
sprężone powietrze kup w jakims sklepie komputerowym, albo innym tego typu
Najlepsze jest sprężone powietrze. Ewentualnie odkurzaczem z regulacją mocy - ustawiasz na najsłabsze ssanie, zakładasz końcówkę ze szczotką i delikatnie wszystko odkurzasz. Drugi sposób jest mniej bezpieczny, bo możesz wciągnąć jakiś mały element przez przypadek.
#down
Tak. Najlepiej nawet odkręcić wentylator (co raczej w laptopie nie jest problemem, chyba, że boisz się coś uszkodzić, bo lapek na gwarancji) i przedmuchać też radiator. ;)
Najlepsze jest sprężone powietrze.
Że tak się wtrącę do tematu - Czy sprężonym powietrzem mogę również 'wyczyścić' wenty w laptopie?
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.