PDA

View Full Version : Jak? ryb? polecacie ? :D

Siteg
28-11-2012, 14:30
Witam chciałbym się dowiedzieć jaką rybę polecacie bo zastanawiałem się nad tym , która najlepiej smakuje

Soi
28-11-2012, 14:33
Losos. W takich duzych kawalkach smazony na patelni na masle :)

Niuchacz
28-11-2012, 16:38
Tak jak kolega wyżej, łosoś rozpierdala kubki smakowe

Vernereq
28-11-2012, 16:49
pstrąg ale go zlowic musisz

Mr Cwelcarz
28-11-2012, 16:58
polecam karpia bardzo smaczna ryba, wedlug mnie bije wszystkie inne:)!

Palladyn Zlosci
28-11-2012, 16:59
Halibut , Łosoś

Simi
28-11-2012, 18:02
Pstrąg w foli ten srebrnej z piekarnika :d

Ardianek
28-11-2012, 18:20
Według mnie najlepsze to Tilapia i Łosoś ale to zależy też od gustu ;p

KaZeK
28-11-2012, 18:44
filet z makreli w sosie pomidorowym ofc w puszce

#t
Łosoś z frytkami.

Kovalchuk
28-11-2012, 18:47
Pstrąg, makrela wędzona najlepiej mi smakują

Janush
28-11-2012, 18:50
Pirania...

a tak serio to Łosoś...

Zarexoholik?
28-11-2012, 20:21
Ja uwielbiam karpia i mintaja.

Metaxa Grzesiek
28-11-2012, 21:07
Osobiście uwielbiam i polecam wędzonego łososia prosto z norwegi drogo ale dobrze :D

No i oczywiście śledzie w occie :DD

Delorian17
28-11-2012, 21:59
Aa ja lubie walenie :D XD
@tak serio too śledź w occie i oleju :)

Iron Killer
28-11-2012, 22:46
Rekin z sosem czosnkowym i cola :D:D
@t
Tak jak kazek czyli filet z makreli w sosie pomidorowym

Rekrut
28-11-2012, 22:47
łosoś, makrela, pstrąg, śledź,

Sasha Rookslayer
28-11-2012, 23:07
Polecam Ci kilka ryb:

● Łosoś zwykły, oraz wędzony z różnymi dodatkami w środku, np. szpinakiem, albo pieczarkami i serem.
● Karp - jak ja mnie najlepsza potrawa wigilijnego stołu, oraz ogólnie najlepsza ryba.
● Dorsz również jest dobrą rybą.
● Makrela.
● Pstrąg z piekarnika z przyprawami, pycha!
● Rybka po grecku (mintaj w sosie), równiez jest pyszny.
● Sum (droga ryba, ale bardzo dobra). Najlepiej udusić z przyprawami, jakbyś wywar robił, oraz masło i cytryna. Ostatnio na praktykach robiłem ową rybkę i bardzo smakowała, chociaż, że drugi raz w życiu ją jadłem.

Szczerze? Musisz sam posmakować kilka ryb, a wtedy stwierdzisz czy są dobre. Ja uwielbiam ryby, mógłbym jeść je codziennie, zamiast koletów.
Polecam Ci wszystkie ryby.

Na pierwszy raz poleciłbym Ci, abyś zrobił dorsza, a następnie Karpia na wigilijny stół. Jeżeli nie wiesz, jak owe ryby zrobić, napisz do mnie na PW, a Ci poradzę.

~#*Nalesniczek Zla*#~
29-11-2012, 07:02
Mintaj i Pstrąg z masełkiem czosnkowym <hmm> pyszota ;) POLECAM

Poziomek :P
29-11-2012, 15:54
wędzone węgorze zajebiste najlepsze co wakacje jadę kilka nałowić i sobie je wędze sam wychodzą zajebiste polecam

Tumanbuga
29-11-2012, 16:14
Łosoś - klasyk, bardzo wyrazisty i charakterystyczny smak
Mintaj - fileciki propsuje bardzo mocno
Pstrąg - idealny do smażenia/upieczenia
Ryba po grecku - tutaj może być mintaj, dorsz, miruna, morszczuk etc. - moja ulubiona potrawa wigilijna :).

Siteg
29-11-2012, 16:52
Widzę i przeczytałem wasze odpowiedzi do mojego pytania ;d jak najwidoczniej wszystkie ryby rozpierdalają kubki smakowe ;P polecam szprotki w oleju xdd z biedronki najlepsze

Baton
29-11-2012, 17:12
Ja lubię sobie wjebać smażonego magikarpia:

http://i47.tinypic.com/2qdonj7.gif

Gogeta SsJ2
29-11-2012, 17:48
Widzę i przeczytałem wasze odpowiedzi do mojego pytania ;d jak najwidoczniej wszystkie ryby rozpierdalają kubki smakowe ;P polecam szprotki w oleju xdd z biedronki najlepsze

Z Lidla za 1,79zł w sosie pomidorowym najlepsze xdd

Kacper
29-11-2012, 18:44
Osobiście uwielbiam i polecam wędzonego łososia prosto z norwegi drogo ale dobrze :D

No i oczywiście śledzie w occie :DD
propsuje tutaj polege, łosoś zawsze tak!

Polecam Ci kilka ryb:

● Łosoś zwykły, oraz wędzony z różnymi dodatkami w środku, np. szpinakiem, albo pieczarkami i serem.
● Karp - jak ja mnie najlepsza potrawa wigilijnego stołu, oraz ogólnie najlepsza ryba.
● Dorsz również jest dobrą rybą.
● Makrela.
● Pstrąg z piekarnika z przyprawami, pycha!
● Rybka po grecku (mintaj w sosie), równiez jest pyszny.
● Sum (droga ryba, ale bardzo dobra). Najlepiej udusić z przyprawami, jakbyś wywar robił, oraz masło i cytryna. Ostatnio na praktykach robiłem ową rybkę i bardzo smakowała, chociaż, że drugi raz w życiu ją jadłem.

Szczerze? Musisz sam posmakować kilka ryb, a wtedy stwierdzisz czy są dobre. Ja uwielbiam ryby, mógłbym jeść je codziennie, zamiast koletów.
Polecam Ci wszystkie ryby.
Sum drogi? chuja prawda, chyba nie widziales drogiej ryby ale nie chce mi sie prowadzic na ten temat wywodów. Sum to normalna ryba, niczym nie wychodzi poza szereg. mam ja w sloikach z octem, mierna.

Jedyne co trafiłeś to pstrąg ale nie z piekarnika tylko z sosem z bialego wina, smietany z kaparami. Oczywiscie do tego sosu pstrag jest smazony, ale przez osobe ktora potrafi to zrobic a nie przez sashe praktykanta który pewnie by ja opalil na szklisto brazowa XDDDDDDDDDDDDDDD

Najlepsza ryba to łosoś. Jest to szlachetna ryba i oczywiscie najlepsza jest surowa gdzie wydobywa sie z niej cały smak w sushi : >
Na pierwszy raz poleciłbym Ci, abyś zrobił dorsza, a następnie Karpia na wigilijny stół. Jeżeli nie wiesz, jak owe ryby zrobić, napisz do mnie na PW, a Ci poradzę.

ja pierdole, ty to mnie smieszysz XDDDDDDDDDDDDDDd

raz to tak, nigdy nie widziałem lososia z czymś w środku. jeżeli już to takie coś nazywa się faszerowanie i żaden normalny kucharz czegoś takiego Ci nie zrobi bo to jest zniszczenie smaku ryby. To jest królewska ryba i ją sie je dla smaku lososia a nie sera czy pieczarek XDDDDDDDD jak u Ciebie tam w stołówce w podstawówce tak robia to pozdrow kuchary.
karp najlepsza ryba? chyba najprymitywniejsza. Juz z tego miejsca wiem, ze jedyne ryby jakie jadles to filety jakies chujowe karp i kawalek lososia moze dostales od kogos, to jest max

***** pol posta mi sie skasowalo chuj wie dlaczego, ale do rzeczy.
sasha jestes marnym praktykantem w stolowce w podstawowce wiec nie pierdol mi tu o rybach bo chuja wiesz.
Mam spore kwalifikacje jezeli chodzi o ryby i probowalem wiekszosci dostepnych na rynku ryb i moim zdaniem najlepszy jest losos. jest to krolewska ryba cechuje sie niepowtarzalnym smakiem i delikatnoscia miesa. oczywiscie najlepsza jest surowa gdzie mozna wydobyc z niej caly najlepszy smak i aromat w sushi :> dla informacji ogolu skonczylem kilka kursow w tym kurs u Kurta Schellera w warszawie, u Jeana Bosa w Bydgoszczy dotyczacy kuchni molekularnej i wiele innych ktorych nie chce mi sie wymieniac. uczestniczylem na kilkunastu targach towarow, potyczkach kulinarnych gdzie smakowalem najrozniejszych potraw których nawet sobie nie wyobrazacie wiec wiem co mowie :>

KopMordo
29-11-2012, 20:31
panga -.-

#jasne, że łosoś i pstrąg (szczególnie grillowany)

Siteg
29-11-2012, 21:22
KACPER proszę tutaj nie jeździć graczy,bo nie zrobiłem ten Post do Tego

Janush
29-11-2012, 22:14
propsuje tutaj polege, łosoś zawsze tak!

ja pierdole, ty to mnie smieszysz XDDDDDDDDDDDDDDd

raz to tak, nigdy nie widziałem lososia z czymś w środku. jeżeli już to takie coś nazywa się faszerowanie i żaden normalny kucharz czegoś takiego Ci nie zrobi bo to jest zniszczenie smaku ryby. To jest królewska ryba i ją sie je dla smaku lososia a nie sera czy pieczarek XDDDDDDDD jak u Ciebie tam w stołówce w podstawówce tak robia to pozdrow kuchary.
karp najlepsza ryba? chyba najprymitywniejsza. Juz z tego miejsca wiem, ze jedyne ryby jakie jadles to filety jakies chujowe karp i kawalek lososia moze dostales od kogos, to jest max

***** pol posta mi sie skasowalo chuj wie dlaczego, ale do rzeczy.
sasha jestes marnym praktykantem w stolowce w podstawowce wiec nie pierdol mi tu o rybach bo chuja wiesz.
Mam spore kwalifikacje jezeli chodzi o ryby i probowalem wiekszosci dostepnych na rynku ryb i moim zdaniem najlepszy jest losos. jest to krolewska ryba cechuje sie niepowtarzalnym smakiem i delikatnoscia miesa. oczywiscie najlepsza jest surowa gdzie mozna wydobyc z niej caly najlepszy smak i aromat w sushi :> dla informacji ogolu skonczylem kilka kursow w tym kurs u Kurta Schellera w warszawie, u Jeana Bosa w Bydgoszczy dotyczacy kuchni molekularnej i wiele innych ktorych nie chce mi sie wymieniac. uczestniczylem na kilkunastu targach towarow, potyczkach kulinarnych gdzie smakowalem najrozniejszych potraw których nawet sobie nie wyobrazacie wiec wiem co mowie :>

Stary co kogo obchodzi gdzie byłeś i co jadłeś każdy swój gust ma, a swoje kursy zostaw dla siebie bo wątpię ze nimi tutaj "przyszpanujesz" weź zrób sobie ich jeszcze z 100

idź po rozum do głowy "jo maj hart jo ma sol"

@T

dodam jeszcze rybę maślaną :D

Kacper
29-11-2012, 22:52
Stary co kogo obchodzi gdzie byłeś i co jadłeś każdy swój gust ma, a swoje kursy zostaw dla siebie bo wątpię ze nimi tutaj "przyszpanujesz" weź zrób sobie ich jeszcze z 100

idź po rozum do głowy "jo maj hart jo ma sol"

@T

dodam jeszcze rybę maślaną :D

to nie jest gust, koles sie pyta jaka ryba najlepsza to mu napisalem a mnie po prostu smieszy odpowiedz 'karp' lub cos tego typu XDDDDDDDDDDDDDDD szczerze jak dla mnie sa moje kursy bardzo wazne bo ja w przeciwienstwie do 99% spolecznosci tutaj cos robie w zyciu ;]

Vernereq
30-11-2012, 21:45
propsuje karp niedobry przeciez jest pstrag prosto z rzeki najlepszy ale teraz ma tarło do lutego/stycznia zalezy od rzeki ;/////////////

Jolka4346
18-12-2012, 19:32
Panga - tania i w miarę zjadliwa, studentka poleca ;-)

Faamous
18-12-2012, 21:33
McFish + Kolka i Happy Meal

WCHODZI ZIOMUŚ

Ryśku xD
18-12-2012, 21:38
Proponuje iść na rybki senje i sobie złowić pięknego dorsza xD !

@A tak na serio :)

Zawsze miałem karpia zawsze mi najbardziej smakował.:rolleyes:

Rekrut
18-12-2012, 22:05
Karp nie dobry i wali mułem:D Najlepsze są ryby drapieżne np szczupak.

Zii Baba
18-12-2012, 22:31
Jadles piranie ? Polecam, prawie jak kurczak, ale jednak XD !
Z latwo dostepnych ryb w polsce polecam jakiegos Łososia, mintaja czy cos takiego... Wole mieczaki od ryb !

karolamac
22-12-2012, 15:16
ja ostatnio skusiłam się na sandacza, jest dość drogi jednak wart swojej ceny... pycha!!!

kropa09
23-12-2012, 00:25
Łosoś łosoś łosoś i tylko On mmm... Aż mam smaka

solcowna
23-12-2012, 23:28
Też lubię łososia. Kiedyś jadłam płetwę rekina, nie polecam, żylaste i bardzo słone.

Roberto Di Matteo
24-12-2012, 00:15
z ryp to ja najbardziej lubie rypanie :D

Dideek
25-12-2012, 23:29
makrela,mintaj,panga : )