View Full Version : Reklama ?
Co myślicie o zakupie reklamy w Google wiadomo jak najmniej udać i jak największy by był tego zysk
Obecnie w Google AdWord nie ma wymagania można ustalić dzienny budżet oraz płaci się tylko za wyniki .
Jest też wiele stronek gdzie można kupić reklamę na jakiś czas .
NP-Hcfor
Odsłon dziennie: 41 017
Cena za dzień: 4.00 PLN
Co myślicie aby Ekipa skupiła się na tym ?
1 - Mogą kupić reklamy choć na jakiś miesiąc a jak nie będzie wyników to trudno .
Jestem na tak.
Reklama = nowi gracze, może nie będą to tłumy, ale zawsze cos.
Zii Baba
01-12-2012, 14:17
Jestem na tak.
Reklama = nowi gracze, może nie będą to tłumy, ale zawsze cos.
Kpisz sobie ?! XD Stary, ciezko o klasyk w takim stanie ! Jak wiadomo na stronie mamy wybor jezyka polskiego i angielskiego, gdyby takie cos powstalo dobrze by bylo zrobic + szwedzki, portugalski i bylo by git. Taka reklama to nie az tak kosztowna rzecz, mysle, ze bylo by wiecej zyskow niz strat. Dobry pomysl, ale chuj wie czy cos takiego wprowadza bo im sie nie bedzie chcialo ruszyc dupy zeby cos zrobic xD YEBAC TO
Zarexoholik?
01-12-2012, 14:27
I ty myślisz, że to ściągnie ludzi na przestarzały serwer? Reklamować starego klienta to tak samo jak polecać gimbusowi klasyki np. gta london - gdzie on gra w gta4...
Nie ma sensu.
Sasha Rookslayer
01-12-2012, 14:35
Wątpię, że Mortiis zakupi reklamę w google, lub w czymś podobnym. Mortiisowi nie zależy na liczbie osób online, aby wzrosta, uwierz.
Jak Zareks napisał... Nikogo nie namówisz na start serwer pod tibie 7.6. Ludzie wolą nowsze serwery, a jak zobaczą, że są tutaj po 3k poziomy, to już w ogóle odechce im się grać.
Najlepiej byłoby, gdyby Mortiis napisał coś w tym temacie, ale pewnie się nie doczekamy. Każda byle jaka reklama mogłaby wspomóc serwer, lecz Mortiis pewnie tego nie zrobi. Jestem na tak.
Mamed first
01-12-2012, 16:50
I ty myślisz, że to ściągnie ludzi na przestarzały serwer? Reklamować starego klienta to tak samo jak polecać gimbusowi klasyki np. gta london - gdzie on gra w gta4...
Nie ma sensu.
Podbijam
To nie te czasy, kiedy to tylko tibia działała poprawnie na komputerze bo inne gry miały za duże wymagania. Teraz są inne czasy i coraz mniej osób gra na klientach x20 w dół. Przeważnie "liść" zaczynając grać w tibie nie zacznie od 7.6 tylko na najnowszej odsłonie.
Można próbować reklame, ale nic z tego nie wyniknie.
Xayn : )
01-12-2012, 18:17
jestem na tak chociaż i tak tu już nie gram XD
Ali Baba
01-12-2012, 23:21
Zlegalizują bota bede grał, inaczej mogą mnie cmoknąć.
Szczerze...?
Wole pograc na otsie 8.6+ z Real mapa + dobudowanymi wlasnymi wyspami i gdzie liczba osob o 1:30 w nocy wyglada nastepujaco:
Total number of players: 620
Wiekszosc osob z mojego rocznika i "bliskich" mojemu graja juz dla przyjemnosci a nie dla sleczenia przed kompem XX godzin dziennie i biciu tych samych monsterow...
Czytaj. mlodzi gracze nie przyjda bo wola gre na nowszych otsach, starzy nie maja czasu an exp i wola postawic bota w tygodniu na otsie i wbic XX lvli i XX cc a w weekend popekowac i sie pobawic przez kilka h i wrocic do rzeczywistosci... Oczywiscie z wyjatkiem kilku osob ktore MUSZOM GRAC NA APO BO WARDY... :>
Streszczzenie dla tych mniej czytajacych:
Nie oplaci sie reklama bo mlodzi gracze wola otsy 8.6++ a starsi nie maja czasu na exp...
ale chyba lepiej próbować niż bawic sie w zgadywanie czy przyjdzie ktoś, czy nie. Te 4 zł to już ja mogę wysłać, stać mnie :>
First Capitan Rook
02-12-2012, 14:39
potrzeba nowej świeżej krwi która może wytępi gimbusów typu Sasha ze serwera Jestem za
Palldinowsky
02-12-2012, 20:05
to kup reklame mortis ci da 100dni paca gratis jak bedzie gralo po 300 ;]
Z tego co wiem, reklamy Google są. Były również i kiedyś. Reklamy nie dość, że są drogie, to nie dają takiego efektu, aby to w jakikolwiek sposób się opłacało.
Po co dodawać do interesu?
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.