View Full Version : [Rook] Jungle Backpack.
Sasha Rookslayer
03-12-2012, 16:50
Witam!
Jak w temacie, chciałbym, aby na wyspę początkujących został dodany Quest na Jungle Backpack http://www.tibia-wiki.net/images/Camouflage_Backpack.gif. Jak każdemu wiadomo, na dniach ma zostać wprowadzony Update związany z nową wyspą na Rooku ''Tropicano'' (dżunglą), więc owy plecak pasowałby do klimatu. Byłby na niego ciężki Quest. Plecak miałby możliwość jedną, a mianowicie 50% do szczęścia (loota). Tak, wiem... Zaraz napiszecie, chyba cię bomba jebła, za mało kasy masz, jesteś pazerny na kasę itd. Lecz to nie prawda.. Chcę każdemu pomóc, aby zobaczył, że z itemem, który daje szczęście jest różnica w loocie, może nie gigantyczna, lecz jest. Bo dotychczas jest jeden przedmiot, który daje szczęście do loota, mianowicie chodzi o http://www.armia.toproste.pl/items/obrazki/rots.gif Ring of the Sky, daje niby 120% szczęścia do loota, lecz jest to bzdura..
Czekam na wasze opinie, oraz sugestie związane z moją propozycją. Proszę jedynie o jedno, aby gracze z Main'a nie wypowiadali się w tym temacie, bo jak wiadomo, każdy będzie na nie :).
Ring of the Sky nie dodaje 120% lecz +120, np. Dracula ma loota bright sword, który loci się z czętotliwością 2000 to rots powoduje, że leci z czętotliwościa 2120 - absolutnie to nie są procenty.
Należałoby ten plecak wycofać z main, bo leci on z pathfindera lecz to chyba nie problem :)
Jestem na tak.
Ciekawe czy będzie się dało wycinać skórki; ]
Plecak może być tylko aby plecak dodawał lota to o takim czymś jeszcze nie słyszałem xdd.
Roh zacznie działać jak expisz bardzo długo wtedy coś lotniesz tak samo masz z axe jeśli z walki schowasz do bp a dasz na to miejsce np club jakiś to potem axem walisz mniej przez pewien czas luknij sobie; ).
plecak TAK ale te pkt do lota to nie .
# To na mailandzie nie da się wycinać skórek ; D??
.LOGEST.
03-12-2012, 16:58
A ja chciałbym, żeby już nie było updatów na rooku, bo nie na tym gra tam powinna polegać
dziękuję za uwagę
ps.
Gram na rooku, mam 15 lev i byłem już u npc, żeby mi nim żaden haker na maina nie wyszedł, tak dopisałem jakby sasha się pluł
jestem na nie, a jeśli już ktoś by się uparł to chciałbym, żeby był wprowadzony na obu wyspach, ponieważ gracze z maina byliby mocno poszkodowani
Sasha Rookslayer
03-12-2012, 17:15
Ciekawe czy będzie się dało wycinać skórki; ]
Plecak może być tylko aby plecak dodawał lota to o takim czymś jeszcze nie słyszałem xdd.
Roh zacznie działać jak expisz bardzo długo wtedy coś lotniesz tak samo masz z axe jeśli z walki schowasz do bp a dasz na to miejsce np club jakiś to potem axem walisz mniej przez pewien czas luknij sobie; ).
plecak TAK ale te pkt do lota to nie .
Skórek nie będzie dało wycinać już nigdy. Stara propozycja Santano nie przejdzie, bo pisałem już na ten temat z Tygrysem. Pewnie nie umieliby to zrobić na 7.6, a tylko Santano zdołałby podjąć takiego zadania. Z Rotsem Fsza nie jest tak, uwierz, że jest całkiem inaczej.
@Down
Zazwyczaj na taki ''dobry przedmiot'' przeważnie jest Quest od dużego lvla jakbyś nie zauważył
Wnorekkk
03-12-2012, 17:16
Ciężki quest na plecak i +50% do loota?
Widzę, że myślisz o sobie i najwyższych lvlach?
Loot jest dobry, nie trzeba żadnych zjebanych itemów powiększających go.
Może być quest na taki plecak, ale aby miał inne właściwości. Jakie? Tu mogłaby ekipa wymyśleć.
#Sasha
No tak, ale te duże lvl i tak mają w kutas kasy, więc po co jeszcze więcej?
Jestem oczywiście na NIE.
Uzasadnić?
Masz na rooku taki "magiczny resp" na pewnym queście, na którym dziennie jakbyś chciał wynosisz spokojnie ponad 50sc... 50sc na rooku w dzień?- mało?
Zarexoholik?
03-12-2012, 18:19
Jak plecak może wpływać na loota? Zresztą ten plecak leci z Patha. Nie róbmy z plecaka magicznego przedmiotu. Jak tam na rooku będzie arena z Pathfinderem do zabicia na solówce to może sobie lootniesz - jak dasz radę oczywiście, blady.
NIE.
Chyba Cie bomba jebła. Chcesz tymi badziewnymi propozycjami załapać się na Top Usera? Tu Cie zaskocze Nikt nie zagłosuje na Ciebie.
#topic
Plecak który zwiększa loota? To jakbyś kupił siatkę na zakupy która zwiększa wybór produktów w sklepie :C. Tak to ja gracz z maina, wypowiadam sie w tej propozycji tak samo jak ty wypowiadasz sie w tych dla maina.
Pozdrawiam, twój wierny fan.
PS : NIE.
szarmancki zdzislaw
03-12-2012, 19:52
jestem na nie coraz więcej badziewia na rooku.
daje niby 120% szczęścia do loota, lecz jest to bzdura..
Nigdzie nie pisze, że dodaje %. To tylko wymysł graczy :<
Kto posiada ten pierścień ma większe szanse zdobycia dobrego loot'u. +120
120, ale nie procent :/
@top
Bp jako bp może być, ale bez żadnych bonusów.
Peace.
Tak jak kolega wyżej napisał, Ring of The Sky (rots) działa w pełni, a wygląda to mniej więcej tak:
--100000= all time--
--50000= each 2 time--
--33333= each 3 time--
--20000= each 5 time--
--10000= each 10 time--
--6666 = each 15 time--
--5000 = each 20 time--
--4000 = each 25 time--
--3333 = each 30 time--
--2857 = each 35 time--
--2500 = each 40 time--
--2222 = each 45 time--
--2000 = each 50 time--
--1818 = each 55 time--
--1666 = each 60 time--
--1538 = each 65 time--
--1428 = each 70 time--
--1333 = each 75 time--
--1000 = each 100 time--
--909 = each 110 time--
--833 = each 120 time--
--800 = each 125 time--
--666 = each 150 time--
--588 = each 170 time--
--555 = each 180 time--
--500 = each 200 time--
--400 = each 250 time--
--333 = each 300 time--
Więc jeżeli przedmiot wypada powiedzmy z częstotliwością 2000, czyli raz na 50 zabitych, to dodając rotsa mamy jakieś 2120, czyli raz na około 47 zabitych potworów. Różnica jest niewielka zwłaszcza przy przedmiotach wypadających często.
*info znalezione na forum.
#Topic
Co do tego bp, jestem na Nie.
Według mnie takie coś jest zjechane z konkurencyjnego serwera (nazwy nie będę pisał, bo każdy wie o jaki serwer chodzi).
Rots w pełni wystarczy.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.