Zaloguj się

View Full Version : Apel, czy jak to nazwa? do graczy i pó? graczy

Master1231
08-12-2012, 12:01
Witam otóż nie gram już na apo ze 2 lata, lecz aktywnie przyglądam się forum.
Jak widać po rejestracji tego konta, trochę styczności z APO miałem, dlatego piszę ten post.
Też wiem, że zakładano "trochę" tych tematów na temat ilości graczy, ale też chciałbym się wypowiedzieć, lecz ja, zmierzam trochę do czegoś innego.
Zauważcie, że przy powstawaniu nowych tematów wyświetlenia są x6 niż ilość osób grających, a z tego co wiem, wyświetlenia nie mogą być nabijane cały czas przez jedną osobę.
Wydaję mi się, że te 200,100 czy tam ileś graczy, waha się cały czas czy zacząć grać, bo boją się, że serwer upadnie.
Ja jestem właśnie takim przypadkiem, bo czasem mnie korci żeby sobie pograć, ale utrudnia mi to ilość graczy, a jak wiadomo, w grę trzeba inwestować swój czas.
Oczywiście, tak jak ktoś wcześniej pisał, aby zainwestować te 15 zł w te reklamy, które bardzo by pomogły.
Ja rozumiem, tibia 7.6 się starzeje, ogólnie tibia odchodzi w tył, ale wytrzaskać te 100 graczy dodatkowo, nie powinno stwarzać problemu.
I tutaj prośba do graczy i pół graczy.
Gracze, proszę Was o pisanie różnych propozycji, co można w tym kierunku robić. Wiem, z tego co widzę, że administracja zlewa (według was, ja sprawy nie znam), ale poruszmy coś tam, aby lekko to ożywić.
Jeżeli "pół gracze" czytacie ten temat, wypowiedzcie się, zalogujcie lub od razu grajcie, bo tak jak mówię z tego co wychodzi, to po prostu ze 100-200 osób waha się czy grać. Śmiało grajcie, jak przez tydzień Wam się nie spodoba, to po prostu odpuścicie.
Tak samo jak był kawał, czy jakkolwiek to nazwać "wyślę smsa dla jaj na kokokoko euro spoko, pomyślało milion polaków".
Po prostu nie wierzę, że nic się nie da zrobić w kierunku apo.
Proszę się wypowiadać na ten temat.
Pozdrawiam, Dawny gracz APO

PS.
Rok temu też trochę tutaj grałem ten 400 wbiłem, wiem, że to niedużo, aczkolwiek coś tam obejrzałem, dlatego proszę nie pisać, że APO się zmieniło, bo tak jak mówię, oglądam codziennie forum, a w grze byłem rok temu.

Lechista92
08-12-2012, 12:22
Pisałem już kiedyś. Niech ekipa rzuci każdemu po 7 dni pacc, zobaczymy ile starej ekipy wroci i wykupi pacc po tym tygodniu darmowego pacc ;) Akurat byłby to świetny prezent na święta dla graczy a po świętach = prezenty = kasa, może kilka/dziesiąt osób wykupi konto promocyjne. ;)

Pit
08-12-2012, 12:30
Jeżeli ktoś będzie chciał grać to zagra. Ludzie dorastają, wyrastają z takich gier, nie można nikogo trzymać na siłe.

Chcesz grasz, nie chcesz nie grasz. Serwer raczej tak szybko nie upadnie jak sie niektórym wydaje.

Master1231
08-12-2012, 12:38
Nie napisałem tego po to, żebyś mógł sobie walnąć posta.
Napisałem, że osoby które wahają się grać spróbowały, to po co piszesz "kto chce niech zagra" Pier*olisz?
Przecież pisałem, że ludzie wyrastają, więc na jakiego do cholery piszesz to samo?
PO CO?!

Kimus The Master
08-12-2012, 12:38
Jeżeli ktoś będzie chciał grać to zagra. Ludzie dorastają, wyrastają z takich gier, nie można nikogo trzymać na siłe.

Chcesz grasz, nie chcesz nie grasz. Serwer raczej tak szybko nie upadnie jak sie niektórym wydaje.

Zgadzam sie z tym gościem. Wydaje mi się też, że żadne reklamy nie przyciągną tutaj graczy a już na pewno nie 100

Carmell
08-12-2012, 12:42
Tibia 7,6 najlepsze swoje lata miała w rooku 2006-2010 . Teraz każdy idzie na tibia 9+ i żadne reklamy tego nie zmienią , na ryknu jest tyle gier że mało kto tutaj wbija regularnie.

NIC ANI NIKT nie zrobi tego aby na apo grało te 500 osób , nawet restart wszystkich lvl . Trzeba się z tym pogodzić . :(:(:(:(:(

Zarexoholik?
08-12-2012, 13:53
Jak temat naszej gildii ma 200k+ wyświetleń to ty myślisz, że każde wyświetlenie = jedna osoba? Orientuj co się dzieje, bo nie ogarniasz facet. W jakie reklamy gościu, to jest za stary serwer by ściągnąć tutaj więcej gimbazy. APO obraca się w kręgu tych samych osób [+ osoby przez nie namówione] od lat.

Rekrut
08-12-2012, 13:59
Tibia 7,6 najlepsze swoje lata miała w rooku 2006-2010 . Teraz każdy idzie na tibia 9+ i żadne reklamy tego nie zmienią , na ryknu jest tyle gier że mało kto tutaj wbija regularnie.

NIC ANI NIKT nie zrobi tego aby na apo grało te 500 osób , nawet restart wszystkich lvl . Trzeba się z tym pogodzić . :(:(:(:(:(

Restart zrobił by to, że nikt by nie grał pewnie typie:) Reklamy też nic nie pomoże bo na apo graja cały czas Ci sami gracze. Nikt nowy nie wbija na ten serwer:(

Akita
08-12-2012, 16:43
Wy wszyscy piszecie że APO upada i gowno racja. Kiedy przyszedłem na APO 16.10.2012 ludzi którzy lubią apo bylo113 a dziś jest 227. To o niczym nie świadczy?

Topic@
Noe wiem czy można zrobić coś żeby nagle grało tu więcej ludu, ale wydaje mi się, że w porównaniu z październikiem teraz gra paręnaście osób więcej. Myślę że dobrym pomysłem by były wcześniejsze pomysły graczy, a mianowicie można by dać każdemu do aktywowania np. 7 dni pacc w grudniu. I jakby coś takiego było dodane to wstawiać gdzie się da reklamy i wszędzie rozgłaszać ze apo z powrotem daje fula. Mysle ze wtedy zaczęło y grę pare(dziesiąt?) starych graczy.

Zbanowany Logest
08-12-2012, 16:53
Wy wszyscy piszecie że APO upada i gowno racja. Kiedy przyszedłem na APO 16.10.2012 ludzi którzy lubią apo bylo113 a dziś jest 227. To o niczym nie świadczy?

Topic@
Noe wiem czy można zrobić coś żeby nagle grało tu więcej ludu, ale wydaje mi się, że w porównaniu z październikiem teraz gra paręnaście osób więcej. Myślę że dobrym pomysłem by były wcześniejsze pomysły graczy, a mianowicie można by dać każdemu do aktywowania np. 7 dni pacc w grudniu. I jakby coś takiego było dodane to wstawiać gdzie się da reklamy i wszędzie rozgłaszać ze apo z powrotem daje fula. Mysle ze wtedy zaczęło y grę pare(dziesiąt?) starych graczy.

APO 7.6
118/800
kk

Topic.
Z jednej strony reklama to naprawdę świetny pomysł, bo graczy ubywa, od kilku lat grają te same osoby, a większość z tych, które na serwer przybywa nie kupuje nawet pacca. Żebrzą o itemy przez tydzień i potem się nie logują.
Z drugiej strony nikt nie będzie grał na otsie, gdzie są już 3klev.
Żeby dogonić czołówkę trzeba grać ponad dwa lata. Nie wiedzą też, że są nowe potwory, które dają bardzo dużo expa. Wchodzą na główną stronę serwera i się śmieją pod nosem. Jakby zrobili restart grałoby tutaj spokojnie 400+ osób, ale administracja się na to nigdy nie zdecyduje. To jest błędne koło.

Mój pomysł: Wszystkim osobom, które kiedykolwiek wysłały sms na pacc tutaj(kod pacc, pacc runa, reck) wysłać sms z zachętą do gry.

morganowski
08-12-2012, 16:58
1. te najklejki nie pamietam nazwy powysyłać i gracze zawiesiliby w swoim gimnazjum. Naprawde nie rozumiem administracji, wiecie jaka to reklama tak w gim porozdawac ulotki?

2. reklama w prasie, tv. Naprawde sa lokalne gazety gdzie niewiele biora.

3. quizy co miesiac na realne nagrody, tak jak kiedys to byl super pomysł z quizem, pytania padaja. Można zrobić, że 1 quiz = 4 etapy po 20 pytan, czyli co tydzien 20 pytan, po 4 tyg nagroda i za 3-4 tyg znowu.

PRZEDE WSZYSTKIM jakakolwiek zmiane traktować jako test, przecież nagrody nawet jak sie nie zwrócą w postaci ++online to przecież bedzie jasne, by nie wchodzic do tej samej rzeki drugi raz, a narazie nawet nie próbujecie.

sorry ale musiałem :D musi byc 200 online nie ma bata :)

//Week

Musiałem to edytować, raziło w oczy.

albo cos takiego jak na rl, że w przegladarce tibia.

Akita
08-12-2012, 17:07
Napisałem juz wyżej co można by zrobić ale zapomniałem jeszcze na pisać jedna wazna rzecz.
Jest taki serwer karamy, jest to ots pvp. Jak ja grałem to było po 60 osób :/ ale zrobili restarta dwa miechy temu. Od tamtej pory juz nie wchodziłem na karamy i przyszedłem tutaj, ale ostatnio patrzę 350 online i de myślę o *****. Wiecie ile było ludzi pierwszego dnia po restarcie? 500.
Tylko tam ekipa robi co weekend jakiś event. Można by było zrobić coś takiego tylko trzeba znaleźć chętnych którym by się chciało być cały weekend online i pilnować porządku no i informatyków Tygrys!!!

Zii Baba
08-12-2012, 22:39
http://i48.tinypic.com/23k2lhg.jpg
Tyle w temacie, a tak sie sraliscie, ze mazurski to gowno XD Fakt, Vinox robi wszystko na odpierdol, ale robi i to sie liczy ! Jak sie administracja do roboty nie wezmie to za kilka tygodni na mazurze liczba graczy bedzie 2x wieksza niz na apo XD

John Cena
09-12-2012, 11:23
W ostatnich latach liczba graczy zmalała masakrycznie ,powinni zrobić albo reklamę albo jakiś filmik który by zachęcał graczy do grania.

Kowalz
10-12-2012, 13:17
jesli cos na serwie dzialoby sie regularnie to graczy pewnie troche by przybylo , mam ssy z maratonow gdzie wbija po 250-300 osob , ale trzeba chciec : ) jesli robienie raz w tygodniu maratonu to cos zlego i za duzo to wybacz ale juz nie mam sily.

gwnstopro
10-12-2012, 14:21
Kowalz co z tego ze było 250-300 skoro teraz gra po 100. A na maratonie każdy na MC siedział bo było losowanie osób która coś tam wygrają..

Demon
10-12-2012, 14:37
Kowalz co z tego ze było 250-300 skoro teraz gra po 100. A na maratonie każdy na MC siedział bo było losowanie osób która coś tam wygrają..
co by nie było to osoby używające MC były banowane przez Sayto (:

@każda propozycja jest dobra na swój sposób, dla mnie jest dobrze, bo nie ma co czekać na kokosy po tylu latach, ale wiadomo co 200 graczy to nie 100 :D

Kacper
10-12-2012, 22:55
1. te najklejki nie pamietam nazwy powysyłać i gracze zawiesiliby w swoim gimnazjum. Naprawde nie rozumiem administracji, wiecie jaka to reklama tak w gim porozdawac ulotki?

2. reklama w prasie, tv. Naprawde sa lokalne gazety gdzie niewiele biora.

3. quizy co miesiac na realne nagrody, tak jak kiedys to byl super pomysł z quizem, pytania padaja. Można zrobić, że 1 quiz = 4 etapy po 20 pytan, czyli co tydzien 20 pytan, po 4 tyg nagroda i za 3-4 tyg znowu.

PRZEDE WSZYSTKIM jakakolwiek zmiane traktować jako test, przecież nagrody nawet jak sie nie zwrócą w postaci ++online to przecież bedzie jasne, by nie wchodzic do tej samej rzeki drugi raz, a narazie nawet nie próbujecie.

sorry ale musiałem :D musi byc 200 online nie ma bata :)

//Week

Musiałem to edytować, raziło w oczy.

albo cos takiego jak na rl, że w przegladarce tibia.

ten post już rozśmieszył mnie całkowicie, padłem XDDDD.

Pierwsze co mam do tematu, nabijać wejścia można do różnych tematów tak jak napisał zarex;] więc nie licz na to, że jest 300 półgraczy którzy myślą czy grać bo chuja prawda, ja na forum jestem od 5-6 lat nie gram od ponad roku i nie mam chęci grać i nie wrócę a forum lubię i tu przesiaduje często.

teraz co mam do tego posta którego cytuję. XDDDDDDDDDDDDD beka stary ***** ktoś ci będzie wlepki wysyłał żebys w gimnazjum rozklejał albo innym typom no chuj nie wierze, tak wyjdzmy na ulice razem z wielka orkiestra zamaist serduszek naklejajmy IP podkarpackiego, bezbek XDDDDDDDDDDDDDDD
lokalna gazeta? co to da? czytaj uwaznie. piszesz o gimnazjalistach pozniej o prasie, stary gimnazjalisci nie czytaja prasy a ci ktorzy czytaja na pewno tu nie przyjda wiec zrob mi przyjemnosc i zacznij uzywac mozgu
a co do quizów myslisz ze mortiis nie ma na co hajsu wydawac tylko na nagrody dla dzieciakow ktorzy dobrze odpowiedza na pytanie ile dni trzeba nakurwiac wardy zeby byc fajniejszym niz viseko uzyj mozgu serio.
TIBIA W PRZEGLADARCE, OGRANICZONY CZLOWIEKU TO NIE TIBIA 9.0 A 7.6 I TUTAJ NIE MOZNA TAKICH ***** RZECZY ROBIC, DZIECI UZYWAJCIE MOZGU TO NIE BOLI DO CHUJA

#sorry ale ponosi mnie takie bezmozgie zachowanie. nie mam spiny, wiec nie oczekuje warna bo nie macie za co;]nie obrazam nikogo brzydko;]

i tak apropo kiedys chyba santano pisal ze server apo oplacony jest z gory 2 lata do przodu wiec nawet jezeli teraz sie wszystko zjebie to 2 lata jeszcze gracie

#*~Capitan#*~
18-12-2012, 18:20
APO nigdy już nie będzie takie jak było , gracze starzy nie wróca nie rozumiem twórcy tego tematu:confused: co do pacc na pewno by się przydał nowym graczom na zachęte a starym żeby troche kcc zaoszczędzili :D

Norbison
08-01-2013, 00:47
początkowi gracze mają 3 dni darmowego pacc. Tak jak kilka osób napisało stara ekipa (gracze) już prawie nie gra popatrzcie np na kwestie gildii kiedyś były wojny między gildiami a teraz już takich nie ma gildia teraz jest po to żeby questy porobić i nikt się nie przejmuje kto w jakiej jest. Największym problemem dla serwerów OTS jest to że obecne dzieciaki już nie bawi taka grafika, wolą gry na Play Station czy XBOX. Jeszcze jedną sprawą jest przesyt Kcc i itemów na serwerze, elite knight to teraz "czołg" jak się wiele osób śmieje. 1,6k ek i np 2k rp różnica 400 lvl tylko że ek leczy sie runami (na hocie) manasuje (na hocie) full eq kupione za kcc z allegro a ile więcej hp? Gra przestała być aż tak fajna przez wiele czynników. Myślę że po przeczytaniu kilku dziesięciu postów administracja zacznie pracować nad tym.

Kacper tutaj!
08-01-2013, 01:57
Prawda jest taka, że to już nie czasy 7.6 tak jak za kilka/naście/dziesiąt lat ludzie odejdą całkowicie o realnej Tibii i też kiedyś tam może upadnie. Tak samo jest z APO i każdym innym OTSem. Żaden Pacc nic nie da. Jedynie restart postaci, ale ja jestem na nie bo żal byłoby mi stracić sentyment postaci które posiadam, rzeczy na które musiałem się postarać mimo, że nie gram. : >
Podsumowując ; APO nigdy nie będzie takie jak 3/4 lata temu. Sam odszedłem z APO, nie grałem w Tibie z rok. Teraz gram na realu tylko i wyłącznie dlatego, że jest ciekawiej. No i wiadome, można bocić. Na APO cave jedynie możliwy jest na rooku, gdzie większość czasu bociłem właśnie tam.;p Po 2~ latach botowanie na mainie niestety cave było do wykrycia i było coraz częściej łapane. Co wybociłem to moje ;]

'Boonek'
08-01-2013, 08:41
Nie graja bo sie boja ze serv padnie? To ty musisz byc ladnie dojebany w dekiel, czlowieku gra sie 4fun i nie wazne czy usuna server czy nie... predzej czy pozniej musisz odejsc i nie mozesz wiazac z tibia przyszlosci, wiec co za roznica czy zamkna ten serv jutro czy za rok?

#t odpowiada mi ilosc graczy, nie ma platania sie noobow pod nogami, a grac wiecej osob nie chce bo lvle sa takie jak sa... w tej chwili jedynym rozsadnym posunieciem byloby usuniecie wszystkich postaci, nowy server albo zamkniecie apo w pizdu

Benn
08-01-2013, 08:50
Tak jak up, powinien powstać nowy server, exp mógłby być podobny tylko bez tych przedmiotów podchodzących pod noob ots'y. Jaki sens jest teraz grać jak jak do city biegają 3k lvl.
Ale prawda jest taka, że nowy server nigdy nie powstanie, a ten będzie stał i będzie powoli tracił graczy. Czerwoni mają swoje prywatne życie i nie wiele się zajmują serverem/forum. W dodatku ekipa, która pełni pewne funkcje czerwonych zachowuje się jak by byli naczelnymi małpami w stadzie.

Pismejker
08-01-2013, 13:03
W sumie gdyby powstał nowy serwer wróciłbym po 5 latach i znowu bym zagrał w starą poczciwą tibie ; p

Laytenkowy
08-01-2013, 15:03
Nie graja bo sie boja ze serv padnie? To ty musisz byc ladnie dojebany w dekiel, czlowieku gra sie 4fun i nie wazne czy usuna server czy nie... predzej czy pozniej musisz odejsc i nie mozesz wiazac z tibia przyszlosci, wiec co za roznica czy zamkna ten serv jutro czy za rok?

#t odpowiada mi ilosc graczy, nie ma platania sie noobow pod nogami, a grac wiecej osob nie chce bo lvle sa takie jak sa... w tej chwili jedynym rozsadnym posunieciem byloby usuniecie wszystkich postaci, nowy server albo zamkniecie apo w pizdu

Tak jak up, powinien powstać nowy server, exp mógłby być podobny tylko bez tych przedmiotów podchodzących pod noob ots'y. Jaki sens jest teraz grać jak jak do city biegają 3k lvl.
Ale prawda jest taka, że nowy server nigdy nie powstanie, a ten będzie stał i będzie powoli tracił graczy. Czerwoni mają swoje prywatne życie i nie wiele się zajmują serverem/forum. W dodatku ekipa, która pełni pewne funkcje czerwonych zachowuje się jak by byli naczelnymi małpami w stadzie.

Z pewnością jest to dobre posunięcie, ale bardzo ryzykowne. Osobiście byłbym za, bo myślę, że tutaj wszystko jest prawie wyczerpane. Są przedmioty, o których kiedyś nie było mowy, są poziomy, które kiedyś wydawały się do zdobycia po 20 latach z botem. Ale czasy się zmieniły, na serwer przybyły miliony KCC,a gracze odeszli - większość dlatego, że z ich punktu widzenia, na tym serwerze nic nie osiągną, bo ceny są wysokie, połowa ma powyżej 1300 poziomu, trudno bez jakiegoś SMS na PACC Rune zarobić. Poza tym przez 7 lat w życiu administracji tez się dużo zmieniło - mają mniej czas na rozwijanie serwera, w dodatku ekipa też zbyt wiele nie może. No ale, gdyby taki serwer powstał, większość ludzi, którzy coś tutaj osiągnęli też by miała pewne 'ale' - to byłby dla nich stracony czas na expienie. Trudno pogodzić te 2 fakty, ale tak jest.

Reklamy nic tutaj nie pomogą, były i nie dawały większego rezultatu niż te XX graczy. Jak dla mnie ekipie przydałoby się odświeżenie - serwerowi też, potrzebne są dobre pomysły. Tak na marginesie spadek to tez powód tego, że to też wersja 7.6 i większość odchodzi na nowsze.

No cóż, kolejny temat. Może kogoś to zainteresuje. Bo pod koniec grudnia chwilami można było widzieć po 180 osób - co prawda było też dużo eventów i najazdów.

#Zii

Miło Cię widzieć XD

Zii Baba
08-01-2013, 15:23
Z pewnością jest to dobre posunięcie, ale bardzo ryzykowne.

Zrob temat w dziale opinie i krytyka, a przekonasz sie, ze ryzyko jest bardzo male.

trudno bez jakiegoś SMS na PACC Rune zarobić.

Zartujesz sobie... Zakladajac konto masz 6 dni pacc - przez ten czas idzie spokojnie zarobic ze 150kcc ;s

przez 7 lat w życiu administracji tez się dużo zmieniło - mają mniej czas na rozwijanie serwera

Wiec niech zrobia cos z ludzmi w ekipie ! Jest sporo osob do banowania, wiec niech wezma jeszcze mappera, skryptera i wszystko bedzie w porzadku - na glownych administratorow spadnie tylko sprawdzanie - w efekcie macie czestsze update, wiecej glow do myslenia.

w dodatku ekipa też zbyt wiele nie może

W takim razie niech zamkna serwer.

No ale, gdyby taki serwer powstał, większość ludzi, którzy coś tutaj osiągnęli też by miała pewne 'ale' - to byłby dla nich stracony czas na expienie.

Nikt im grac tutaj nie kazal, to ich dobrowolny wybor... Stracony czas ? Przeciez kazdy z nas, wykonujac kazda z czynnosci traci czas, ktorego nigdy nie odzyska, nie rozumiem... Granie, siedzenie przed pc to ogolnie strata czasu.

Reklamy nic tutaj nie pomogą, były i nie dawały większego rezultatu niż te XX graczy.

Wiekszego rezultatu niz XX graczy? Te XX graczy to byl by sukces, kazdy gracz to sukces.

Tak na marginesie spadek to tez powód tego, że to też wersja 7.6 i większość odchodzi na nowsze.

A zadales sobie pytanie dlaczego ?

~trolling.
08-01-2013, 16:08
Gram już od dawna tylko dla zabawy, więc nie dbam o to czy zamkną ten serwer dzis czy jutro czy za 10 lat.

Jedna mała prośba - forum możecie zostawić, lubie tu wbijać. :)