PDA

View Full Version : Problem z laptopem.

Armianin
09-12-2012, 15:30
Cześć.
Otóż, jak włącze laptopa, i jestem na pulpicie nic nie mogę robić, ponieważ się ścina laptop. Miał ktos podobny problem ?
Jak coś to laptop lenovo y530.
@down
System awaryjny też nie działa. Spróbowałem menadżer zadań i sie ścina i nic nie wyłącze :(.
Jutro zrobie formata, nie ma na co czekać xD

Demon
09-12-2012, 18:31
spróbuj włączyć menadżer zadań i powyłączać procesy, jeśli nie da rady wbijaj się przez tryb awaryjny i czyść kompa

ps. jako leń zrobiłbym formata :)

Ferrum
09-12-2012, 21:58
Pierwsza sprawa format, druga - pojawiają się może tzw. blue screeny?

Armianin
10-12-2012, 20:08
@up
Nie, nie pojawiają się.
@t
Spróbowałem odzyskać przez system odzyskiwania, lecz jak wciskam "start" to wyskakuje "za mało dostępnej powierzchni". Oco z tym chodzi ?

Kowalz
11-12-2012, 12:46
moze dysk zajebany na maxa?

Laluś
11-12-2012, 13:05
Nad przyciskiem power powinieneś mieć przycisk recovery (taka zakrzywiona strzałka), skorzystaj z tego.

Armianin
11-12-2012, 13:33
Laluś, własnie nie wiem czemu, ale mi to nie działa :( Wciskam i nic się nie dzieje.

@t
Dałbym go do naprawy, ale pewnie mi go nie przyjmą, bo laptop miał wymieniane zawiasy i stoi na takich jakby podkładkach. A jakby go przyjęli to by się pewnie bali, że go mogą nie skręcić.
@down
Napisałem przecież, że próbowałem przez system odzyskiwnia. Może się źle wyraziłem, ale chodziło mi właśnie o one key recovery. Wtedy właśnie wyskakuje mi "za mało dostępnej powierzchni".

Patryk1551
11-12-2012, 14:01
A masz coś takiego jak one key recovery? mi w moim lenovo y570 robili coś takiego, że przywraca mi lapka do stanu od kiedy 1. raz go włączyłem(od razu zrobiła się kopia zapasowa)

Laluś
11-12-2012, 14:25
Laluś, własnie nie wiem czemu, ale mi to nie działa :( Wciskam i nic się nie dzieje.

Rozumiem, że naciskasz i po prostu nic się nie włącza, tak? Próbowałeś uruchamiać komputer tym przyciskiem?

#
Jeśli masz jakąś płytkę z systemem z innego kompa, to możesz spróbować przez opcję naprawiania systemu, wejść w konsole i z polecenia zrobić formata.