View Full Version : Problem z laptopem.
Armianin
09-12-2012, 15:30
Cześć.
Otóż, jak włącze laptopa, i jestem na pulpicie nic nie mogę robić, ponieważ się ścina laptop. Miał ktos podobny problem ?
Jak coś to laptop lenovo y530.
@down
System awaryjny też nie działa. Spróbowałem menadżer zadań i sie ścina i nic nie wyłącze :(.
Jutro zrobie formata, nie ma na co czekać xD
spróbuj włączyć menadżer zadań i powyłączać procesy, jeśli nie da rady wbijaj się przez tryb awaryjny i czyść kompa
ps. jako leń zrobiłbym formata :)
Pierwsza sprawa format, druga - pojawiają się może tzw. blue screeny?
Armianin
10-12-2012, 20:08
@up
Nie, nie pojawiają się.
@t
Spróbowałem odzyskać przez system odzyskiwania, lecz jak wciskam "start" to wyskakuje "za mało dostępnej powierzchni". Oco z tym chodzi ?
moze dysk zajebany na maxa?
Nad przyciskiem power powinieneś mieć przycisk recovery (taka zakrzywiona strzałka), skorzystaj z tego.
Armianin
11-12-2012, 13:33
Laluś, własnie nie wiem czemu, ale mi to nie działa :( Wciskam i nic się nie dzieje.
@t
Dałbym go do naprawy, ale pewnie mi go nie przyjmą, bo laptop miał wymieniane zawiasy i stoi na takich jakby podkładkach. A jakby go przyjęli to by się pewnie bali, że go mogą nie skręcić.
@down
Napisałem przecież, że próbowałem przez system odzyskiwnia. Może się źle wyraziłem, ale chodziło mi właśnie o one key recovery. Wtedy właśnie wyskakuje mi "za mało dostępnej powierzchni".
Patryk1551
11-12-2012, 14:01
A masz coś takiego jak one key recovery? mi w moim lenovo y570 robili coś takiego, że przywraca mi lapka do stanu od kiedy 1. raz go włączyłem(od razu zrobiła się kopia zapasowa)
Laluś, własnie nie wiem czemu, ale mi to nie działa :( Wciskam i nic się nie dzieje.
Rozumiem, że naciskasz i po prostu nic się nie włącza, tak? Próbowałeś uruchamiać komputer tym przyciskiem?
#
Jeśli masz jakąś płytkę z systemem z innego kompa, to możesz spróbować przez opcję naprawiania systemu, wejść w konsole i z polecenia zrobić formata.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.