View Full Version : Reklama
ziomer19981
09-12-2012, 15:56
Witam! Od razu mówię że sorry za błędy.
Ok, więc przejdźmy do sedna sprawy.
Reklama?[do ekipy] Rozumiem, staracie się, robicie Update'y ale.. musicie postarac się o reklame, dobrą reklamę. Nic w kierunku rozreklamowania serwera nie robicie, a w tym tkwi problem... Wiem łatwo powiedziec 'zróbcie reklame bo ots upadnie'. Robicie 'Kwadrans Maratonu' ale to TYLKO NA CHWILKĘ[1-5h] sprowadza graczy na serwer, uptade'y tak samo. Czytaj dalej.
[Do graczy] Piszecie 'zróbcie reklamę' (ja też tak piszę).
Ale co Wy gracze możecie zrobic w kierunku zwiększenia liczby graczy?
*Zapraszac swoich przyjaciół do gry, jeżeli posiadacie własną strone, forum
zróbcie tam reklamę APO.
*Jeżeli gracie na jakichś innych Otsach - zróbcie tam reklame.
W sumie to w wszędzie i zawsze możecie zrobic reklame.
Wasze propozycje możecie pisac w tym wątku:
http://www.forum.toproste.pl/showthread.php?p=1045814#post1045814
@down
Pit, Sasha
Dobra reklama zrobi swoje!
Czemu ludzie grają w Marognem, My Fantasy, przecież tam jest słaba grafika.
Administracja robi wszystko co może(ale nie w stronę rozreklamowania serwera). Główna częśc ekipy ma powyżej 18lat i mają swoje życie zresztą nie są robotami. ALE W TEJ CHWILI NAPRAWDĘ JEST POTRZEBNA DOBRA REKLAMA.
Serwer nie potrzebuje reklamy, po prostu ludzie wyrastają z takich gier, pojawiają się inne, ciekawsze. Teraz młodzież woli grać w inne gry, niż w tibie na silniku, który jest prawie starszy od nich ;)
Sasha Rookslayer
09-12-2012, 16:08
Tutaj już nic nie pomorze w liczbie osób, która gra obecnie na serwerze. Uwierz, że nowi gracze tutaj już nie przyjdą, jedynie to przyjdą nowi, którzy są zachęcani, przez starych graczy, którzy jeszcze tu grają. Administracja nie ma czasu na wbicie na serwer, a co dopiero dobrą reklamę założyć, więc o czym ty piszesz tutaj. Liczba graczy zwiększyłaby się, gdyby Administracja wzięła się do roboty, ale niestety tego nie zobaczymy. Taka jest smutna prawda.
Jeżeli chcesz coś wiedzieć odnośnie reklam na APO, napisz Skargi - Odwołania- Zgłoszenia do Mortiisa, a on na pewno Ci powie co i jak.
Zarexoholik?
09-12-2012, 16:38
Co to da? Mało osób gra na tak starych klientach. Większość woli grać na rl Tibii - jest znacznie ciekawsza - lepsza. Reklama przestarzałego serwera? Gdzie mogę go zareklamować? Na facebooku? Każdy ma w dupie OTS'a, na którym nic się nie dzieje, wiecznie wardy i zabijanie allegrosów. NUDY.
Tutaj już nic nie pomorze w liczbie osób, która gra obecnie na serwerze.
Na pomorzu to mozesz mieszkac..
Pozdrawiam reklame starego serwera na ktory ma wywalone administracja, na swieta nawet sise nie mozna doprosic kilku rzeczy itd... Ludzie tu nie przyjda, bo zbyt duzo czas uby musieli poswiecic na ten serwer zeby cos osiagnac... Wszystkie ciekawsze questy ~1klvl a zeby to wbic jednak potrzeba czasu...
morganowski
09-12-2012, 19:06
Zdecydowanie reklama potrzebna, to juz nie czas na zastanawianie się, powinna być i już, potem bedzie tylko gorzej i nudniej...
Proponowałbym te google, skoro były to czemu je zdjęliście? W małych miasteczkach są gazety lokalne, nakład nieduży pewnie, ale też trafić można do graczy, na stronach internetowych... naprawde nie rozumiem, taki ots swego czasu a nawet sponsora nie mieć. Głuypota nie zna granic serio :(
Zii Baba
09-12-2012, 21:07
Po czesci mam takie zdanie jak ludzie wyzej, czyli, ze ludzi poprostu wyrastaja z gier/przenosza sie na nowsze klienty/inne gry... Ale faktycznie, reklama mogla by polepszyc byt serwera...
Zawsze sami możecie reklamować serwer za darmo, ale reklama jest prawdopodobnie jakiś gracz więcej też się znajdzie, a nie tylko narzekacie i narzekacie, przecież klient 7.6 coraz mniej ludności się robi tylko dlatego, że powstają nowe wersje tibii, nic na to nie poradzisz, ani nie zaradzisz, więc każdy to powinien robić z własnej woli, jeżeli lubi ten serwer i na prawdę go inne nie obchodzą, ale to tylko Wasz wybór co zrobicie dalej, aby przyciągnąć inne osoby.
Ogólnie to istnieje coś takiego jak PP - Program Partnerski, tam również zdobywa się PACC, to jedynie jest coś płatnego ze strony APO.
Cytuję:
Za każdą poleconą osobę, która dokona zakupu dowolnego PACC otrzymasz jednorazowo 21 dni PACC na swoje konto.
Tak, więc macie także rekompensatę.
tibia upada bo społeczenstwo sie starzeje i mamy niz demograficzny
Mnie osobiście śmieszy jak piszecie, że to wina starego klienta Tibi.
Co ma apo wspólnego z tibią 7.6? Nic. To zupełnie inna gra.
Myślę, że administracja już jakiś czas planuje wprowadzić coś ciekawego, aby na serwer przybyło trochę ludu ;)
Fakt, przydalaby sie jakas reklama ;)) Dzieci teraz tylko metiny sretiny !
gadanie ze za stary silnik jest bardzo mylne, do 7.92 jeszcze tibia byla fajna potem to juz tylko scierwo , moze addony to fajny bonus ,a tak ? to lipa ;) btw , maja najlepszego klienta , maja hoty co im wiecej mozna dac? 5X MARATON DZIENNIE?! wtf...:confused:
Gram na apo tylko ze wzgledu na silnik 7.6
Przypalowiec
20-12-2012, 17:35
Witam! Od razu mówię że sorry za błędy.
Ok, więc przejdźmy do sedna sprawy.
Reklama?[do ekipy] Rozumiem, staracie się, robicie Update'y ale.. musicie postarac się o reklame, dobrą reklamę. Nic w kierunku rozreklamowania serwera nie robicie, a w tym tkwi problem... Wiem łatwo powiedziec 'zróbcie reklame bo ots upadnie'. Robicie 'Kwadrans Maratonu' ale to TYLKO NA CHWILKĘ[1-5h] sprowadza graczy na serwer, uptade'y tak samo. Czytaj dalej.
[Do graczy] Piszecie 'zróbcie reklamę' (ja też tak piszę).
Ale co Wy gracze możecie zrobic w kierunku zwiększenia liczby graczy?
zróbcie tam reklamę APO.
Wasze propozycje możecie pisac w tym wątku:
http://www.forum.toproste.pl/showthread.php?p=1045814#post1045814
@down
Pit, Sasha
Dobra reklama zrobi swoje!
Czemu ludzie grają w Marognem, My Fantasy, przecież tam jest słaba grafika.
Administracja robi wszystko co może(ale nie w stronę rozreklamowania serwera). Główna częśc ekipy ma powyżej 18lat i mają swoje życie zresztą nie są robotami. ALE W TEJ CHWILI NAPRAWDĘ JEST POTRZEBNA DOBRA REKLAMA.
może i ambitny pomysł ale z góry skazany na porażkę,
zróbcie tam reklamę APO.
jak to sobie wyobrażasz, ktoś wbije na mazurski i będzie spamować, namawiać kogoś kto coś zainwestował i osiągną tam żeby się przeniósł tu?
Uważasz że serwer nie jest reklamowany? każdy kto gra na jakimkolwiek ots albo na rl wie co to podkarpacki ots o to się nie martw, rl tibia dziś też nie cieszy się takim powodzeniem jak kiedyś, to normalne że trendy się zmieniają
tibia upada bo społeczenstwo sie starzeje i mamy niz demograficzny
Gdybym mógł dał bym to na hota, a tak to będzie mi musiał wystarczyć podpis ^^
Nic to pewnie nie da ale pomysł dobry. Ja zachęcam moich rl ziomów do gry np.
Mamed first
20-12-2012, 17:58
Sasha:
Tutaj już nic nie pomorze - PL?
-
To nie te czasy, kiedy to tylko tibia działała poprawnie na komputerze bo inne gry miały za duże wymagania. Teraz są inne czasy i coraz mniej osób gra na klientach x20 w dół. Przeważnie "liść" zaczynając grać w tibie nie zacznie od 7.6 tylko na najnowszej odsłonie.
Można próbować reklame, ale nic z tego nie wyniknie.
Co myśli o tym Administracja?:
Po co dodawać do interesu?
Był temat dot. reklamy, więc ten i tak nic nie zmieni. - http://www.forum.toproste.pl/showthread.php?t=113204
Laytenkowy
20-12-2012, 18:04
Myślę, że ludzi zniechęcają zbyt wysokie poziomy graczy.
Aby coś osiągnąć na serwerze nowy gracz musiałby poświęcić sporo wolnego czasu. Jak wiemy ceny stale rosną - ale to zależy od popytu na dany 'towar'. A skoro namawiamy ludzi do zapraszania przyjaciół do wspólnej gry, to nic nie możemy stracić tylko zyskać - 21 dni PACC, jeśli gracz zdecyduje się na zakup. Reklamy już z pewnością nie będzie - były, ale efekty były jakie były.
Przypalowiec
20-12-2012, 22:46
1. to teraz wyobraź sobie respy na których expisz, tylko tym razem nie sam a w 3, 4, 5 dopiero byś zaczą nażekać jeden z drugim,
2. Jak kogoś ma zniechęcić do gry fakt ze ktoś tam ma 2k lv?.. tego nie rozumiem, i co ma fakt rosnących cen itemów do tego, skoro po to są questy ;O
na dobra sprawę Apo w porównaniu z oficjalnymi serwerami Tibi nie traci tak wiele jeśli chodzi o graczy,
ps. jak pies nie ma co robić to liże się po jajach
komendy zostały wprowadzoone nie bez potrzeby, i tak polowa na wosso leciała i płaciła za licencje na allegro albo byla narażona na kradzież konta,
to co piszecie nie ma sensu!!
może chodzi im o to Pomorze które Niemcy chcieli nam zabrać w 39 ^^
PS.kto powiedział że serwer jest słabo reklamowany ... na każdej top liście, w każdym rankingu można odszukać Apo,
i na co Wy narzekacie że gra po 100 osób?
Może dałoby się coś zrobić. Gimnazjum (wiem bo chodzę) tibia odrzuca. W całej mojej szkole w tibie gram ja i 2 osoby. A oni grają w rl. 7.6 juz raczej nic nie pomoże, bo przecież jest juz chyba 9...? Może jakby zdjąć manasy i uhy z hotow.
Po za tym, teraz ludzie wola grać w cs'a, lola itd.
Tutaj już nic nie pomorze w liczbie osób, która gra obecnie na serwerze.
Tutaj już nic nie pomorze
pomorze
:/ Może dodatkowe lekcje Tobie pomogą?
#topic
Reklama = gracze, może nie będą to tłumy, ale zawsze coś.
~#*Nalesniczek Zla*#~
22-12-2012, 10:24
Reklama była by dobra ale zrobiona przez ogarniętą osobę lub jakąś profesionalną firmę :( Bo przez graczy nie ma sensu.
Przypalowiec
23-12-2012, 12:37
no ok reklama w Polsacie albo TVNie ...
Dlaczego wszyscy jesteście przekonani że mała liczba osób online jest spowodowana brakiem reklamy serwera. Bzdura
Jeśli się mylę to niech mnie ktoś przekona..
ps. http://pl.wikipedia.org/wiki/Argument_(retoryka)
Może dałoby się coś zrobić. Gimnazjum (wiem bo chodzę) tibia odrzuca. W całej mojej szkole w tibie gram ja i 2 osoby. A oni grają w rl. 7.6 juz raczej nic nie pomoże, bo przecież jest juz chyba 9...? Może jakby zdjąć manasy i uhy z hotow.
Po za tym, teraz ludzie wola grać w cs'a, lola itd.
Dokładnie, ludzie którzy skonczyli gimbaze juz nie graja w Tibie bo to strata czasu, technikum/liceum to nie gimnazjum. W tech/lo trzeba poswiecic wiecej czasu na nauke a nie na gre w Tibie. :d
Ludzi raczej nie przybedzie jak spojrza na statystyki.
Ktos zobaczy 3.2k lvl na serwsze to raczej nie bedzie chciał tutaj grac.
Także serwerowi raczej nic nie pomoze.
ELO.
Bambucha Rook
25-12-2012, 19:11
Dokładnie, ludzie którzy skonczyli gimbaze juz nie graja w Tibie bo to strata czasu, technikum/liceum to nie gimnazjum. W tech/lo trzeba poswiecic wiecej czasu na nauke a nie na gre w Tibie. :d
Ludzi raczej nie przybedzie jak spojrza na statystyki.
Ktos zobaczy 3.2k lvl na serwsze to raczej nie bedzie chciał tutaj grac.
Także serwerowi raczej nic nie pomoze.
ELO.
graja graja ludzie w liceum bynajmniej w moim LO
#T
I tak nic to nie da server upadl i nic sie z tym nie da zrobic chyba zeby ress postaci albo upgrade tibia do jakiejs nowszej i grac od zera
#*~Capitan#*~
26-12-2012, 00:12
Ciągle gadacie ze serwer upadł a jakoś ludzie graja i expią :D nie czaje was reklama serwera by się przydała ale to już kwestia administracji jest , my gracze nie zdziałamy sami nic.
'Boonek'
26-12-2012, 00:25
pomorze
hahahahahahahha XDDDDDDD
#t No ja nie mam forum, ale na nob ots czasem sie zareklamuje XD
każdy wie, że reklama działa cuda ale tylko przez jakiś czas jak to jest powiedziane " każdy ma swoje 5 minut " najlepiej było by stworzyć ciekawy server nowy ale zapowiadany od 2 miechów na swoim kliencie
http://www.forum.toproste.pl/showthread.php?t=113204
Przypalowiec
28-12-2012, 00:44
Serwer ma odpowiednią reklamę, szukając w google: ots, ots 7.6 odnajdziemy link do Apo w 3 sekundy.
Co jeszcze? napis kredą na chodniku?
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.