View Full Version : Kontrowersyjny pomys? Mortiisa
morganowski
12-12-2012, 18:20
Jak pamietamy podał kiedyś pomysł na nowy serv i nagrode 1000 zł .
Wygrana bylaby przeznaczona dla osob bedacych na 1,2,3 miejscu pod wzgledem ilosci zdobytego exp'a,
można byłoby spróbować z mniejszymi nagrodami :) albo nawet tylko wirtualne, ale wtedy konkurs nie miesiac lecz 2 tyg by trwał i mogliby zrobić, że na obecnym servie sa specjalne postacie tak jak gm na rl nie mogace podnosic przedmiotow oraz niewidzialne dla graczy obecnych tzn. tak jak chyba warlock znika, to co szkodzi by gracz znikal ? po prostu by nie przeszkadzano albo juz ten nowy serv 2 tyg i na koncu żeby trzymac w niepewnosci mogli by zamiast trójki wygranych podać 10 i powoli odrzucać.
Exp x3 , potwory pojawiajace sie raz na jakis czas np. kazdy dostawałby wskazówke "na zachodzie city pojawiły sie potwory", ale nie wiem czy to wypali.. Byłoby trudniej, ale tez nudniej :( komentujcie
Sasha Rookslayer
12-12-2012, 19:44
Słowa Mortiisa:
Wpadlem na taki pomysl, aby uruchomic serwer 7.6 konkursowy na czas np. jednego miesiaca, nagrody bylyby pieniezne w zaleznosci od ilosci osob ktore chcialyby wziac udzial w konkursie. Po miesiacu wszystkie postacie zostalyby przeniesione na glowny serwer 7.6.
- Wygrana bylaby przeznaczona dla osob bedacych na 1,2,3 miejscu pod wzgledem ilosci zdobytego exp'a, mozliwa jest oczywiscie zmiana ilosci nagrod czy kwoty w zaleznosci od ilosci osob bioracych udzial w konkursie.
- rozgrywka 1 miesiac
- exp na serwerze bylby x5 lub wprowadzony zostalby exp-stage ktory przy np 400lvl wynosilby x5 tak jak na glownym serwerze
- co do funduszy na nagrode to widze dwie opcje: pierwsza to taka ze na serwer wstep mialyby tylko osoby posiadajace PACC, druga opcja to taka, aby zalozenie postaci na serwerze konkursowym bylo platne sms'em, mozliwe wtedy byloby ograniczenie ilosci osob bioracych udzial w konkursie, np robimy max 200 miejsc i nagrody nie przekaraczajace sumy 600zl, jezeli 200 osob zdecydowaloby sie wziac udzial w konkursie i byloby wiecej chetnych, moglibysmy zwiekszyc ilosc slotow oraz nagrody np 350 slotow - kwota przeznaczona na nagrody 1000zl
- serwer moglby byc czynny 24/7 lub moglby byc czynny w pewnych godzinach np codziennie od 15:00-1:00 aby nie bylo placzu ze ktos ma szkole przez wiekszosc dnia.
Prosze o wasze wypowiedzi co myslicie o takim konkursie i jakie opcje wam odpowiadaja lub nie w takim konkursie? oraz czy zdecydowalibyscie sie wziac udzial w konkursie gdyby trzeba bylo wyslac smsa lub platnosc za zalozenie postaci na serwerze konkursowym?
Jeszcze dodam ze jezeli platnosc bylaby za zalozenie postaci to oczywiscie kazda postac na serwerze konkursowym posiadalaby na czas konkursu konto promocyjne.
Słowa Mortiisa dnia 13.07.2012r:
21:49 Mortiis: robimy update a na wakacja postaramy sie zrobic fajny konkurs z fajnymi nagrodami bo dawno nie bylo
21:50 Mortiis: ale z rzeczowymi nagrodami
Bez kitu były nagrody pieniężne.... Taka figa z makiem.
Myślę, że już nie doczekamy się takiego eventu :<
Ale jestem oczywiście na Tak.
@Down
Ty nie wiesz co to praca, bo od matki bierzesz, albo kradniesz pieniądze z portfela i kupujesz postacie na allegro. Odchodzisz i wracasz na to APO naiwny chłopcze.
Piszesz, że 14 letnie bachory grałby przez te 2 tygodnie? Dlaczego siebie nie wpisałeś?
Dałbym sobie rękę uciąć boonek, że sam grałbyś po 25h/8.
'Boonek'
12-12-2012, 20:01
Słowa Mortiisa:
Słowa Mortiisa dnia 13.07.2012r:
21:49 Mortiis: robimy update a na wakacja postaramy sie zrobic fajny konkurs z fajnymi nagrodami bo dawno nie bylo
21:50 Mortiis: ale z rzeczowymi nagrodami
Bez kitu były nagrody pieniężne.... Taka figa z makiem.
Myślę, że już nie doczekamy się takiego eventu :<
Ale jestem oczywiście na Tak.
Kiedy ty w koncu dzieciaku pojmiesz ze Tibia to gra a nie praca?XD
#t Jestem na nie.. Juz widze te dziesiatki 14'sto latkow ktore robia sobie 2 tygodniowe ferie, przekrwione oczy i wory pod nimi :O
Ty nie wiesz co to praca, bo od matki bierzesz, albo kradniesz pieniądze z portfela i kupujesz postacie na allegro. Odchodzisz i wracasz na to APO naiwny chłopcze.
Piszesz, że 14 letnie bachory grałby przez te 2 tygodnie? Dlaczego siebie nie wpisałeś?
Dałbym sobie rękę uciąć boonek, że sam grałbyś po 25h/8.
Na prawde nie musisz sie jeszcze bardziej kompromitowac przegrancu XD
Według mnie wydawanie 1000zł na konkurs dla 100 graczy jest głupotą, lepiej najpierw zadbać o większą ilość graczy online i zrobić konkurs na 200zł za zajęcie pierwszego miejsca, 100zł za miejsce drugie i 50zł za miejsce trzecie.(Oczywiście jeżeli Mortiis byłby tym dalej zainteresowany).
mm mniejsze nagrody kilient 7,6 może graczom spodobał by się ten klient ale do tego trzeba dobrą reklamę .
Palldinowszky
13-12-2012, 00:40
tasaaaaak jestem zaaa bede 1 oki
@@@@
szrwczenko wyjdzbjuz oki???
@@@
NIE.
Zarexoholik?
13-12-2012, 16:55
Nie ma sensu, tylko uzależnieńcy będą expić. Jakby coś się zmieniło tj. nowa mapa, nowe moby, nowe przedmioty - wtedy takie rzeczy miałby sens chociaż z drugiej strony ten pomysł to typowe nawoływanie do maniaczenia. Kilka osób ma już problemy ze szkołą, a to by był gwóźdź do trumny.
NIE
Jestem na nie.. Juz widze te dziesiatki 14'sto latkow ktore robia sobie 2 tygodniowe ferie, przekrwione oczy i wory pod nimi :O
D
Wiesz coś o tym, prawda? :(
Nie ma sensu, tylko uzależnieńcy będą expić.
Niestety zaliczas się do nich, zabijając przez 18h niewinne skunksy :confused:
@topic
Jest mi to obojętne, cokolwiek nie zrobią i tak tylko bardziej spieprza jakże spieprzony już serwer.
~#*Nalesniczek Zla*#~
16-12-2012, 12:33
Jestem jak najbardziej na tak ;)
przydało by wam się ;)
Nie ma sensu, tylko uzależnieńcy będą expić. Jakby coś się zmieniło tj. nowa mapa, nowe moby, nowe przedmioty - wtedy takie rzeczy miałby sens chociaż z drugiej strony ten pomysł to typowe nawoływanie do maniaczenia. Kilka osób ma już problemy ze szkołą, a to by był gwóźdź do trumny.
NIE
Beka z Ciebie synek :D Sam jesteś uzależniony a o kimś gadasz. Mają problemy to oni mają nie Ty.
#T
Jestem na tak :)
Wiesz coś o tym, prawda? :(
Niestety zaliczas się do nich, zabijając przez 18h niewinne skunksy :confused:
To są borsuki.
Jestem na nie, lepiej te 1000 zł wpakować na jakieś cele charytatywne, na dzieciaki.
Dla mnie bez sensu, na nie ;s
Laytenkowy
16-12-2012, 14:30
To są borsuki.
Jestem na nie, lepiej te 1000 zł wpakować na jakieś cele charytatywne, na dzieciaki.
Popieram.
Jak dla mnie te pieniądze powinny być wydane na ważniejsze rzeczy, związane chociażby z przyszłością serwera, albo jak powiedział Pit na cele charytatywne. Płacenie ludziom za to, że będą siedzieć na serwerze godzinami jest dla mnie bez sensu. Poza tym, nie byłoby z tego jakiegoś większego zysku, ponieważ na serwerze grałoby maksymalnie 40 osób.
Jeśli administracja chce 'uszczęśliwić' graczy, to warto pomyśleć nad konkursem typu 'Quiz', albo dobrym UP' em - takim jaki był 2, 3 lata temu.
:D :D :D :D :D
Mario Trollotelli
16-12-2012, 15:16
Kiedy ty w koncu dzieciaku pojmiesz ze Tibia to gra a nie praca?XD
Dla niego to praca. Jest pracoholikiem. XD
Mają problemy to oni mają nie Ty.
pl?
#t
Jestem na nie. Lepiej niech się zajmą następnym uptade, bo ostatnio trzeba na nie czekać coraz dłużej.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.