PDA

View Full Version : Nowy server na to b?dzie moda lub na to co jest moda!

Mr Fsza
16-12-2012, 20:04
Ok prosto z mostu

1. Swój klient z silnikiem tibi .
2. swoje potwory wygląd .
3- swoje itemki wygląd .

Pewnie dużo graczy by grało na takim serverze + dużo reklam ale przed założeniem takiego servera najlepiej by pojawił się licznik na stronie

Startujemy za 10dni i w dół .

4. Przed te 7 lat tibi APO 7,6 technologia bardziej poszła do góry + z tym co potrafią administratorzy servera .

A jeśli jednak się mylę dlaczego nie zrobić TIBI POKEMON APO przecież właśnie teraz jest moda na tibię POkemon.

Nie będę tutaj reklamował serverów z własnymi potworami,skryptami,misjiami,itemami ale jeśli Administratorzy servera tego pragną to podam .

Kovalchuk
16-12-2012, 20:23
Każdy by chciał nowy ots, nowy ots ja np. też ale zasadnicze pytanie... KTO MA GO ZROBIĆ ? Sami widzicie, że na apo próbuje coś robić jedynie Tygrys (mapa + upy). Nowy ots to przede wszystkim czas oraz doświadczenie, a taki serwer jak opisałeś to już miesiące roboty i to nie tylko jednego Tygrysa...

Po za tym, co w apo jest złego ? Zobaczcie na pierwszą lepszą listę ots 7.6 i porównajcie liczbę graczy, jeśli sięgnąć wstecz pamięcią (4-3 lata) to apo miało w miarę dużą konkurencje, ale jako jedyne przetrwało więc, po co niszczyć coś co jest dobre i ma swoją markę ?

Mr Fsza
16-12-2012, 20:30
Spokojnie "Kovalchuk" będzie dużo osób te 800 to może wrócą starzy mistrzowie zresztą Tibie Pokemon można całą gotową pobrać tylko małe poprawki .

obczaj to też inaczej mogą zrobić konkurs na nowych gamemasterów do pomocy a nie na nowych do banowania za nic .

Rekrut
16-12-2012, 20:50
Może i na próbę można było by takie coś zrobić i coś by z tego było... Ale i tak nic by z tego nie wyszło. Jestem na nie :(

#T
Dobrze napisałeś "obczaj to też inaczej mogą zrobić konkurs na nowych gamemasterów do pomocy a nie na nowych do banowania za nic ."

Zii Baba
16-12-2012, 20:59
Pomysl jest dobry, ale slabo opisany, slaby tak jak administracja tego serwera XD Chcialbym taki serwer, ale napewno pomysl nie wypali...

Domcio Old
16-12-2012, 21:00
po co nowy server jesli starym sie nie zajmuja ? APO 7,6 jest dobre tylko ludzie co chwile ten server krytykuja dlatego adminow sie nie chce nic robic;/
Jestem na nie.

~#*Nalesniczek Zla*#~
16-12-2012, 22:08
Właśnie jakoś tak mało opisałeś sprawę.
Ogarnij temat bardziej. Ale jestem na tak ;) I nie róbmy z Tibii pokemonów ;)

Usernames
16-12-2012, 22:26
#Domcio old
Krytyka też jest potrzebna a zwłaszcza w tej sytuacji, że oni kompletnie nie robią nic prócz banowania. To im sprawia satysfakcję, na Mortiisia miejscu zmieniłbym ich satysfakcję na tworzenie nowej mapy lub cokolwiek co byłoby dobre dla tego "niby serva".

#top
Chłoopie rękę daje uciąć, że żaden admin nie rozpatrzy tej propozycji pozytywnie. Mimo to jestem na tak, ale co to zmienia? Skoro nikomu z tej "pożal się boże" ekipy nie chce się ruszyć tyłka. Żałosne troszeczke a nawet bardzo troszeczke. 5

True & Blue
16-12-2012, 22:48
Przeciez masz multum otsow na necie do wyboru,do koloru..wiec po co tu kolejny? jestem na nie.

Ryśku xD
16-12-2012, 23:09
Nowy serwer mógłby powstać na pewno sporo osób chciało by pograć na takim serwerze jestem naa taaaak!

Ale stary serwer mógłby zostać :rolleyes:

Bysio
16-12-2012, 23:35
Wątpię czy nowy serwer przyciągnie graczy. Nie ma sie co oszukiwać. Tibia odchodzi w zapomnienie. Nic tego nie zmieni. To już klasyka ale młodzi tego nie zrozumieją ;]

Rinson
17-12-2012, 06:17
Niestety jestem na nie. Głównym powodem będzie stracenie uroków Tibii 7.6
Nie wiem kto zajmowałby się grafikami itp. więc tutaj też może być kłopot.

KaZeK
17-12-2012, 08:42
Mortiis wielokrotnie pisał już że nie będzie tworzył własnego klienta. Także Twój pomysł odpada. Jestem na nie.

#edit
Niektórzy gracze na APO to Pokemony, więc zacznij zbierać ich już dziś.

Uprzedzę kogoś - ja jestem trenerem Aszem Keczapem.

Furchov
17-12-2012, 08:49
Rinson Czy ty kiedys byles an tak ? czmeu kur.. niemozna sprobowac nowego serva odpalic , bo psuje urok 7.6? ty i tak gowno robisz na 7.6 tym i ty jebjesz urok. taka prawda.

Zii Baba
17-12-2012, 08:55
Rinson Czy ty kiedys byles an tak ? czmeu kur.. niemozna sprobowac nowego serva odpalic , bo psuje urok 7.6? ty i tak gowno robisz na 7.6 tym i ty jebjesz urok. taka prawda.

Dojebales xD Wiesz wgl kim jest Rinson ? Nikt o takim czyms raczej nie wspominal, popatrz na wypowiedzi i wyciagnij wnioski... Jest jeden - niechec do pracy ekipy serwera... :( CRY CRY ZIOMS SZUKAJ INNEGO OTS _/

Lolipops
17-12-2012, 09:15
Ogólnie też bym był 'ZA" aby zrobili nowy serwer ,ale z tymi pokemonami to przesadziłeś i jestem na "NIE",
Pozdrawiam Lolipops.

Nullo
17-12-2012, 09:57
Sam lubie czasami pograc w poki pod klienta :D, ale wątpie, ze wypali

Furchov
17-12-2012, 13:01
Zii Baba-- xd Ponioslo mnie ^^

Sasha Rookslayer
17-12-2012, 13:11
1. Swój klient z silnikiem tibi .
2. swoje potwory wygląd .
3- swoje itemki wygląd .

Ciężko jest nam z jednym serwerem, a co dopiero znowu odpalać kolejny. Na pewno nie teraz, póki sytuacja się nie zmieni.

Aby otworzyć nowy serwer ze swoimi itemami, itd. to uwierz, że trzeba przed takim otwarciem sporo pracy w to włożyć, oraz dużo czasu mieć, a jak wiadomo Administracja nie ma go, aż tak dużo. Jak napisał to Tygrys.

Odnośnie reklam, to Tygrys napisał w innym temacie:

Z tego co wiem, reklamy Google są. Były również i kiedyś. Reklamy nie dość, że są drogie, to nie dają takiego efektu, aby to w jakikolwiek sposób się opłacało.
Po co dodawać do interesu?

4. Przed te 7 lat tibi APO 7,6 technologia bardziej poszła do góry + z tym co potrafią administratorzy servera .

Troszkę nie rozumiem Twojego 4 punktu, ale mniejsza z tym...
Technologia? Chodzi Ci o skrypty? Z dnia na dzień, człowiek, który bawi się w pisanie skryptów, odkrywa coś nowego i wprowadza to w życie. Jeżeli serwer APO będzie jeszcze przez 5 lat, to uwierz, że czymś jeszcze nowym na pewno Cię zaskoczą.

A jeśli jednak się mylę dlaczego nie zrobić TIBI POKEMON APO przecież właśnie teraz jest moda na tibię POkemon.

Tibia pokemon, to taki serwer na którym są swoje moby, wszystko to co jest związane z bajką ''pokemon'', więc dlaczego APO miałoby zrobić taki serwer:confused:

Piszesz, że moda na Tibia pokemon jest? Uwierz, że nie. Tibia pokemon, tak jak Dragon Ball Tibia, oraz Naruto to na prawdę stare serwery, mają już po 5 lat i każdy o nich słyszał. Jeżeli komuś się znudziła zwykła Tibia, to ucieka na ''bajkową Tibie''.

Twój pomysł w ogóle jest nie przemyślany. JESTEM NA NIE!

Xzaz!t
17-12-2012, 13:13
Fsza zrozum, że TIBIA(nie serwer,ots) to przeszłość, Ta gra było "zajebista" 5-10 lat temu... Teraz "nowe pokolenie" jak myślisz w co będzie grało? W pixelowe gówno czy w grę z grafiką, która dorównuje "realnemu światu"?

Nie ważne co zrobią, ale z dnia na dzień będzie grać mniej osób, i to nie dlatego, że Mortiis z Santano mieli przez ponad rok wyjebane na serwer(i nadal maja). Po prostu ta "gra" to już przeszłość.

Jestem na NIE- dlaczego?
Byłby jeszcze większy płacz niż jest teraz.

Perlaż
18-12-2012, 18:15
Kto ma zrobić i nadzorować ten serwer niby co ? poza tym jest pełno ots takich bezsens... poza tym jaka moda na pokemon tibie? hahah dla 12 latków chyba teraz gimbaza gra w LOLa czy jakos tak. Fsza ile ty masz lat ze takie pierdoły o pokemonach piszesz>?

#*~Capitan#*~
18-12-2012, 18:26
Jestem za ale kto to Fsza zrobi powiedz mi sam.... Administracja raczej ma dużo pracy nad tym serwerem co istnieje więc raczej kolejna propozycja pójdzie do kosza

Jestem na TAK

Zarexoholik?
18-12-2012, 19:12
Jeżeli chcesz pograć w pokemony to idź na serwer z pokemonami. APO ma swojego klienta i daje możliwość gry na swoim tibia.pic oraz tibia.spr, czego więcej chcesz? W dodatku musisz popracować nad pisaniem, bo ciężko wychodzi ci przelewanie myśli na posta.

Wieczny Knightt
18-12-2012, 20:14
Sam jesteś pokemonem !!! Nie gram ale jestem na nie bo i tak bym w jakieś pokemony nie zagral!