Zaloguj się

View Full Version : Reset statystyk (w sensie nowa zak?adka)

Kolesiostwo
17-12-2012, 02:29
Chodzi o to, że niektórzy odrzucają grę po wyjściu z main, mój pomysł to nowa, DODATKOWA, zakładka ze statystykami. Co prawda dalej nowy gracz jest na tym samym rooku, na tym samym mainie, ale np. w nicku miałby zamiast "Gracz", to "Gracz (serv 2)" czy coś w tym stylu.

Wiem, że na realu gm nie mógł kiedyś podnosić jakichkolwiek przedmiotów, więc to jest do zrobienia, z potworami to samo. Przecież na samym początku apo nie było nic, dopiero z potworów itemy, więc ustawi się tak, że nowi gracze moga podnosić tylko to co wypadnie i tylko te przedmioty istnieja, czyli możesz nosic demon shield, ale gracz z serwera I nie może ci go dodać. Możesz podnieść tylko te co wypadły dotychczas na całym servie.

Jak gm stoi w depo, to my go nie widzimy mimo że on siebie na swoim monitorze widzi. Można więc zrobić tak, że np. w miejscu gdzie sa dark lordy na cod, tak naprawdę są tam dark lordy oraz demony. Gracz z "serwera" obecnego widzi dark lordy a one tylko jego, natomiast gracz II widzi gracza I, ale demony i to one jego atakują. Trochę pokręcone, ale do zrobienia na pewno.

i to by moim zdaniem odświeżyło nieco grę, bo po pierwsze skoncza sie te krzyki o nowy serwer, bo dla was nowy = osobny a po co? osobnego serwera nie będzie. Mój pomysł to OSOBNE statystyki, całkowicie osobna rywalizacja i co innego widoczne dla graczy z tego apo, a co innego widoczne dla graczy II (mapa i gracze, to jedyne co widzimy, ale tylko się "mijamy"). nowa zakładka ze statystykami - wybór od razu po zalogowaniu na rook lub przy rejestracji gdzie chcemy grać, widzimy siebie nawzajem (gracze z I i II serva), ale mamy inne cele, możliwości. Na przykład my na magic widzimy ots kingi,natomiast ci nowi expia w tym samym miejscu, ale widząc zupełnie inne potwory.

mam nadzieje, że zrozumiałe. Exp x2, dostęp do map odblokowywany co jakiś czas.

Mr Fsza
17-12-2012, 14:48
Jeśli chcesz dark lorda widzieć jako demona od tego iststnieją różnego rodzaju skórki pod tą wersję tibi jeśli nie ma możesz sam sobie zrobic .

Nie da się też tak zrobic, że mogę na tym samym sevie nie zabrać komuś swoich itemów ogólnie istatnieje coś też takie jak domki .

Statysyki jedynie mogą zrobić graczę którzy założyli konto 2010/2011/2013 raczej od 2013 bo już nie mają danych .

NIE.

Kolesiostwo
17-12-2012, 18:38
Nie dark lord zamiast demona, tylko aby na jednym respie były zarówno demony jak i dark lordy, ale dla graczy z serwera I (obecne apo) pozostawały widoczne jedynie dark lordy i na odwrót tzn. dark lordy widzą graczy I, graczy z II "serwera" nie widzą.

Gracze z II serva widzą demony, demony widzą graczy II xD

w ten sposób nie trzeba nowej mapki a jedynie pododawać potwory widoczne dla jednych, dla innych niewidoczne. To samo z itemami albo jak na real, gdy gm nic ni może podnieść. I wszystko powoli, nikt nie odchodzi z apo 7.6, bo ciągle jest w tym samym miejscu po prostu inna rozgrywka.

Zii Baba
18-12-2012, 08:53
Nie wiem po co sie tak rozpysywales, tylko namieszales w glowie takim mozgom jak Fsza czy Sasha... Poprostu odpalic drugi swiat na tym samym serwerze... Po co sie bawic w takie cos, skoro latwiej jest odpalic poprostu drugi serwer ? Jak zwykle spolecznosc apo wszystko sobie utrudnia, a potem placze, ze chujowo sie gra, pvp nie takie itp... Jestem na nie, dosc nie przemyslany i z lekka durny pomysl.

#*~Capitan#*~
18-12-2012, 18:33
Można było to krócej opisać i myślę żeby gracze bardziej to zrozumieli jestem na tak ale mapa stara apo bez zadnych updatow przez najbliższe 2lata.