View Full Version : To skandal. szpieguj? nas?
Kolesiostwo
17-12-2012, 18:59
Uważam ,że nie powinno być tak jak teraz, że gm ma możliwość odczytania rozmów graczy, gdy screen już nie wystarcza. Wszelkie pisanie na kanałach i pw nie powinno być rejestrowane, w ogóle skad wtedy pewność, że nie odczytują? albo ostatnio bana dostałem, bo przeklinałem, akurat chciałem tego, żeby sie trochę oduzależnić od tibii :D ale zanim go dostałem, dostałem komunikat ostrzeżenie, no i po co się wtrącają :mad: skąd wiedział, że piszę? jakoś są takie fora gdzie można bez obaw klnąć, tu też powinna być swoboda.
Druga sprawa to nicki, magnus kaktus np tyle lat i mu zepsuli konto przez ten debilny regulamin, dawniej można było normalnie z małych liter, ciekawe ze pianki nic nie grozi skoro go nick jest niezgodny niby. Dla mnie powinno wrócić to co kiedyś, ze można z małych liter jak i dużych.
jura, kicaii i inni są, a magnus miał namelocka na własne życzenie, co do rozmów to jest to celowe w przypadkach hacków, zgłoszeń itd, a co do samego przeklinania, jest to dozwolone, ale przeklinanie =/= OBRAŻANIE
#up
Magnus dostał namelocka, bo ktoś go 'sprzedał' (trochę śmieszne).
#topic
Co do monitorowania rozmów. Z tego co mi wiadomo priv nie jest sprawdzany i jak masz coś do kogoś to wyżal się tam. Jak klniesz na publicznym czacie to nie dziw się, że Cie banują.
Nie placzcie dzieci, bo Cipsoft taka mozliwosc juz wprowadzi dawno temu.
Zii Baba
18-12-2012, 08:41
No i po co to, skoro dalej bedzie trzeba przedstawiac dowody ? XD
#*~Capitan#*~
18-12-2012, 18:15
Jeżeli faktycznie rozmowy priv są rejestrowane przez gmów to powiedzcie mi po co GM dowody w razie oszustw w postaci filmików jak da się to odczytać bo jest w bazie serwera... Niech się jakiś gm wypowie na ten temat , co do namelocków moim zdaniem nie powinni Gm-owi dawać tylko dlatego bo sobie gracz życzy ( bo to kiedyś był jego name i chce mieć takie same ) chcesz mieć takie same to nie sprzedawaj postaci tylko zrób sobie przerwe.
Zarexoholik?
18-12-2012, 18:55
Wgląd do rozmów na pw ma tylko Mortiis [?] Ogólnie ktoś kogo obrażałeś na priv strzelił z ucha i dostałeś upomnienie albo obrażałeś kogoś kto ma posadę.
Dawniej można było zrobić nick z małej litery:) I kicaii i jura a magnus dostał namelocka:D Mortiis musi mieć taką możliwość w razie jakiegoś oszustwa np. Przeklinać można ale nie kogoś lub na kogoś:)
Mamed first
18-12-2012, 19:54
Rekrut gimbusie popraw pisanie i składanie zdań HUUHUHHUHU.
@T - Bardzo dobrze, że czerwoni czuwają nad wami. Bynajmniej taki gimbus nie będzie szczekał pod nosem.
Nicki z małych liter zmieniane są po to, aby na serwerze panował porządek, jak masz ABCD to tak samo masz początek z dużej litery, a nie chaos mała, duża itd.
~#*Nalesniczek Zla*#~
18-12-2012, 23:33
Dobrze że jest taka możliwość lecz czasem może to byś niekomfortowe dla graczy. Trzeba się bardziej wgłębić w temat i przedyskutować to z graczami.
A co do nicków to myślę że bez pytania o zgodę graczy tego nie zrobiono bo owi gracze lub postacie mają po kilka lat. I to było by nie fer dla osób grających parę lat temu jak i teraz.
True & Blue
19-12-2012, 23:57
Nic nie wiecie na temat magnusa to czemu sie wypowiadacie?;] Nick zaczynal sie z malej litery i zaslugiwal na namelocka.Byla prosba od obecnego wlasciciela postaci o name i to otrzymal.Proste.
@
Co do 'szpiegowania' nie przeszkadza mi to czy GM czyta co pisze.. zwisa mi to co sobie pomysli na temat msg w grze;[
.Palldino
20-12-2012, 09:52
nawet jesli przeciez nie beda kazdego sprawdzac kto co pisze na prv ;p
Rekrut gimbusie popraw pisanie i składanie zdań HUUHUHHUHU.
@T - Bardzo dobrze, że czerwoni czuwają nad wami. Bynajmniej taki gimbus nie będzie szczekał pod nosem.
Nicki z małych liter zmieniane są po to, aby na serwerze panował porządek, jak masz ABCD to tak samo masz początek z dużej litery, a nie chaos mała, duża itd.
Sam jesteś gimbusem. Idź na allegro. Nie wiesz co to gwiazdki :D
#T
Żaden skandal i dobrze, że jest taka opcja sprawdzania.
Sasha Rookslayer
20-12-2012, 15:05
Uważam ,że nie powinno być tak jak teraz, że gm ma możliwość odczytania rozmów graczy, gdy screen już nie wystarcza. Wszelkie pisanie na kanałach i pw nie powinno być rejestrowane, w ogóle skad wtedy pewność, że nie odczytują? albo ostatnio bana dostałem, bo przeklinałem, akurat chciałem tego, żeby sie trochę oduzależnić od tibii :D ale zanim go dostałem, dostałem komunikat ostrzeżenie, no i po co się wtrącają :mad: skąd wiedział, że piszę? jakoś są takie fora gdzie można bez obaw klnąć, tu też powinna być swoboda.
Druga sprawa to nicki, magnus kaktus np tyle lat i mu zepsuli konto przez ten debilny regulamin, dawniej można było normalnie z małych liter, ciekawe ze pianki nic nie grozi skoro go nick jest niezgodny niby. Dla mnie powinno wrócić to co kiedyś, ze można z małych liter jak i dużych.
1. Jeżeli rozmowy są rejestrowane, to powinno więcej banów lecieć... Wiadomo mi, że tylko Mortiis ma taką opcję, że może patrzeć rozmowy pw. Jeżeli to prawda, to osoba skarżąca się na inna osobę, załóżmy, że została oszukana nie powinna dawać dowodów innych, jeżeli Mortiis wszystko widzi:confused:. Wtedy Mortiis wszystko patrzy, jeżeli to prawda to osoba oszukana odzyskuje przedmioty skradzione, a złodziej dostaje bana. Jeżeli osoba skarżąca kłamie, to ona dostaje bana.
2. Jeżeli dali namelocka (starym graczom/nickom), to jestem pod wrażeniem. Nie powinno się dać osobie namelocka, który ma name z małej liter, chociaż, że teraz nie można założyć postaci z małym nickiem: http://i47.tinypic.com/4sf8sx.jpg. Ludzie, którzy założyli name kiedyś, nie powinni być w ogóle ruszani, więc nie wiem dlaczego tak Mortiis postępuje, jeżeli to prawda.
Ogólnie śmieszny temat, który nic nie wniesie w życie.
G_R_U_L_I_X
20-12-2012, 16:11
jak w rozmowie z kolega lub innym graczem uzyjesz slowa kur*wa jako przecinek to watpie abys bana dostal...
jak w rozmowie z kolega lub innym graczem uzyjesz slowa kur*wa jako przecinek to watpie abys bana dostal...
można przeklinać, ale nie można obrażać, bo to jest kolosalna różnica
takie spekulacje są śmieszne, a sam temat powinien być dawno zamknięty
Przypalowiec
20-12-2012, 17:28
temat powinien być zamknięty po 1st odpowiedzi,
wszystko jasne
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.